Everyday bakje

Vast herkenbaar voor een boel medebloggers: je hebt een belachelijke hoeveelheid make-up bij elkaar gespaard en moet eigenlijk wel overgaan op een wat kleiner bakje of tasje met basics die je op dat moment het meest gebruikt. Ik heb het in ieder geval wel en ik heb hem al weleens eerder laten zien, maar het leek me wel leuk om een update te geven omdat het indirect ook favorieten zijn! Laatst heb ik alles in een lege Glossybox gegoten en ik vind dat eigenlijk wel het perfecte formaat, gratis tip dus ;).

Catrice Prime & Fine Illuminating Base – Smashbox Photofinish Primer – Skin79 Super BB cream Gold – Essence Stay All Day concealer – Joursna Buffing brush (eBay) – RealTechniques Expert Face brush

Die Catrice primer heb ik stiekem nog steeds niet gebruikt, maar mijn Smashbox primer is bijna op dus dat zal weleens moeten gaan gebeuren! Ik gebruik de ene keer de bb-cream en de andere keer de concealer als “foundation”. Zowel de kwasten als een primer gebruik ik alleen met de concealer, de bb-cream breng ik liever met mijn vingers aan.

MAX Lash Extension waterproof mascara – Pupa Diva’s Lashes mascara – Rimmel ScandalEyes Flex mascara – Catrice Liquid Liner waterproof eyeliner

Ik kan verder alles skippen als het moet, maar mascara vind ik toch wel een must-have! De MAX mascara gebruik ik altijd als een soort waterproof topcoat over een andere mascara heen, verder wissel ik wel regelmatig. De Pupa mascara vond ik fijn maar ik merk dat hij droger begint te worden, hetzelfde geldt voor de Rimmel mascara. De Catrice eyeliner is echt een holy grail, een van de weinige eyeliners die waterproof is én tegen vettige oogleden kan!

MAC Mineralize Skinfinish Natural – Bourjois Healthy Balance unifying powder – Joursna Flat Top Buffing brush (eBay)

Foundation-achtige dingen poeder ik altijd af omdat anders discobal, en ik wissel tussen die van MAC (vrij dekkend van zichzelf) en die van Bourjois (lichter van structuur, maar sneller vet). Toen het echt, echt warm was gebruikte ik die van MAC ook best vaak gewoon los met wat blush, zonder iets eronder. Hij dekt niet veel maar egaliseert wel!


MAC Star Wonder Mineralize Skinfinish – The Body Shop Coral blush – The Body Shop Fuchsia Roseflower blush – Joursna Stippling brush (eBay)

Ik hou van sparkly, highlighter-achtige blushes en deze drie vallen daar dan ook onder. Lief, licht, shiny! Overigens verbaas ik me er toch altijd wel over hoe lang je met een blush kan doen, of hoe lang ik er in ieder geval mee doe haha. Die MAC MSF pak ik echt super vaak, maar voor mijn gevoel gaat hij nauwelijks op!


H&M Cocoa Bay duo – Sleek Oh So Special palette – Catrice Vanilla Sky Ride baked eyeshadow – Essence Blockbuster eyeshadow – Catrice Prime and Fine eyeshadow base – Urban Decay Primer Potion – Urban Decay duo kwast, H&M kwast

Het meest verwaarloosd in mijn everydaybakje is eigenlijk dit alles, en ik vraag me ook af waarom het er nog in zit haha. Oogschaduw draag ik de laatste maanden eigenlijk helemaal niet meer, omdat ik er vaak geen zin in heb of helemaal geen tijd voor vrij wil maken. Maar áls ik het draag, dan het liefst met de Urban Decay Primer Potion eronder en iets neutraals qua oogschaduw (swatches van het duo en de losse oogschaduws).

Sephora pincet – Nippes pincet – MAX wimperkruller

Als laatste nog wat handy tools! Het pincet van Sephora vind ik eigenlijk niet zo fijn, het andere pincet gelukkig wel. En ik krul mijn wimpers eigenlijk altijd, omdat ze meer naar voren dan in een bouncy krul staan.

En dat is alles! Best veel eigenlijk, zeker omdat ik niet alles elke dag gebruik. Maar ik ben nogal moeilijk in het opbergen van dingen die ik wellicht misschien ooit binnenkort eens wil gebruiken, haha! Maar goed, ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer eens een kijkje te nemen in mijn everyday bakje. En laat in de comments weten welke dingen jij echt niet kunt missen in je everyday bakje!