DIY tablet sleeve

Helemaal in mijn nopjes ben ik met mijn nieuwe tablet… Maar hij is zo nieuw, dat er nog bijna geen hoezen voor te vinden zijn. Onhandig! En dus besloot ik maar naar de Action te gaan en spullen te kopen om er zelf eentje te maken. Ik vond namelijk deze DIY tutorial en dat zag er best simpel en mooi uit! Ik ging aan de slag, maar omdat ik hem uiteindelijk iets anders gemaakt heb dan zoals daar werd uitgelegd leek me een tutorial ervan maken wel handig. Ik ben geen held in uitleggen, maar ik hoop dat jullie het begrijpen haha!


Wat heb je nodig (alles gekocht bij de Action)?
– een bubbeltjesenvelop (bij voorkeur een waar je tablet liggend in kan)
– alleslijm / een lijmpistool
– stof voor de binnen- en de buitenkant van je hoes (ik gebruikte een rokje als binnenkant en los knutselstof voor de buitenkant)
– klittenband als sluiting
– een nietmachine
– een schaar


Eerst begin je met het knippen van de envelop. Zorg ervoor dat je een envelop hebt waar je tablet liggend in kan, want je hebt een extra deel nodig als flap waarmee je de hoes af gaat sluiten. Knip hem dan ook zo dat de ene zijde net iets langer is dan je tablet, en de andere ongeveer 5 centimeter langer omdat dat de flap wordt waarmee hij dicht gaat.Hierna ga je beginnen aan de vulling van de hoes. Ik heb dit gemaakt met een dubbelgevouwen stuk stof (zorg dat de print aan de binnenkant zit!), die qua breedte net iets breder is dan de envelop en qua lengte net iets korter dan de lange flap. Door de zijkanten om te vouwen en vast te plakken met lijm maak je er een zakje van die je dan in de envelop kunt schuiven! Laat dit even drogen voordat je hem ook echt in de envelop schuift.

Hier kun je nog iets beter zien wat ik bedoelde qua lengte en breedte. Vastgeplakt past hij nu precies qua breedte in de envelop, maar hij steekt iets uit. Dit kun je nu ook vastplakken met lijm!De volgende stap is om de buitenkant van de envelop te doen. Ik deed hierbij eerst de voorkant, vanaf de ingang van de hoes. Vouw het stukje stof aan die kant om en plak dit vast voordat je hem op de envelop plakt, dat is wat mooier! Hierna kan je gewoon de hele voorkant van de envelop insmeren met lijm en de stof erop plakken. Hierna vouw je de zijkanten van dit stuk om de envelop en plak je dit vast op de achterkant. Knip hierna de nog losse stuk stof een stukje in bij waar de losse flap van de envelop begint, zo kun je dit straks er omheen vouwen!


Hierna kun je ook de achterkant vast gaan plakken. Vouw de losse flappen voor de onderkant van deze achterkant naar binnen en smeer lijm over de gehele achterkant (je kunt de achterkant van de flap ook alvast meenemen), en plak de stof vast!


Als laatste gaan we de stof op de flap lijmen. Begin met het naar binnen vouwen en vastplakken van de twee stukken links en rechts. Knip daarna de nog losse stof voor de binnenkant van de flap op zo’n lengte dat je hem eerst een stukje om kunt vouwen, en dan vast kunt plakken op de binnenkant van de flap waarbij hij precies bij de ingang van de sleeve uit komt.


Ik raad je aan om twee nietjes links en rechts bij de ingang te doen, omdat dit de zwakste plek is van de sleeve. Zo voorkom je dat dit los gaat! Als sluiting gebruikte ik klittenband, deze zelfklevende rondjes vond ik ook bij Action. Ik gebruikte er nog wel wat lijm bij, want ze plakten op stof toch iets minder.En klaar is je tablet case! Nogmaals – ik ben niet zo goed in uitleggen haha, maar ik hoop dat de foto’s al voldoende zijn om het te snappen. Ik was er zelf nog geen half uurtje mee bezig, prima dus. En hij zit nog steeds goed in elkaar! Wel hoor je dat er een envelop in zit (en als je per ongeluk te hard op een specifieke plek duwt plop je een bubbel haha), maar voor nu vind ik het prima om te gebruiken. Ik hoop dat jullie het leuk en handig vonden, deze tutorial!

Verder Bericht

Vorige Bericht

23 Reacties

 1. Kirsten 3 augustus 2013

  Dit is echt een leuke DIY :D!

 2. Agnetha 3 augustus 2013

  Wat super goed bedacht!

 3. Anna 3 augustus 2013

  Wat een super leuke DIY! Het is echt mooi geworden.

 4. Edith 3 augustus 2013

  Wat een leuk idee, ziet er erg leuk uit!

 5. Sabine 3 augustus 2013

  Wauw, wat een geweldig idee! Leuk gedaan. 😀

 6. Mariska 3 augustus 2013

  Wat een super leuk idee dit!

 7. Lotte 3 augustus 2013

  Wat creabea weer van je! Goed idee man, met dat bubbeltjesplastic. En ’t resultaat is leuk geworden!

 8. Rani 3 augustus 2013

  Wauw! Je hoesje is echt mooi!!

 9. Lieze 3 augustus 2013

  Wat gaaf! Ook superleuk om aan iemand cadeau te geven!

 10. Charlotte 3 augustus 2013

  Wat een creatieve en leuke DIY
  Het ziet er super tof uit en je tablet is beschermd 😀

 11. Amy-Denise 3 augustus 2013

  Supertof! Lijkt me leuk om zo eentje voor m’n telefoon te maken.

 12. Melissa 3 augustus 2013

  Super leuk idee en mooi resultaat!

 13. Jana 3 augustus 2013

  Ziet er superleuk uit 😀 x

 14. Paola 3 augustus 2013

  Wat een creatief en leuk idee!

 15. Bychristiana 4 augustus 2013

  Ik vind dat je het heel duidelijk en helder uitgelegd hebt, en wat een mooi resultaat!

 16. theonlymrsjo 6 augustus 2013

  Goed uitgelegd en complimenten dat je zo netjes kan werken!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén