Yves Rocher Peau Parfaite bb-cream

Tsja… bb-creams. Ik ben er niet zo’n fan van. Bijna alle westerse (drogisterij) bb-creams zijn peentjesoranje of kanariegeel, dekken voor geen meter, of zijn gewoon in het algemeen overpriced getinte dagcrèmes. Toch wilde ik er nog wel eentje proberen, namelijk die van Yves Rocher. Martine was er enthousiast over, ik vond het een wonder dat er wel een lichte bb-cream was. En dus heb ik ‘m gekocht en inmiddels getest!


Een vluchtige blik op de ingrediëntenlijst maakte me niet zo gelukkig. Yves Rocher lijkt een heel natuurlijk en “goed” imago te hebben, maar vaak zitten er toch niet zulke fijne ingrediënten in de producten. In dit geval onder andere alcohol, talc, parfum, en een boel andere dingen waar ik een beetje angstig van word. Maar goed, ik wilde het toch proberen! Yves Rocher belooft trouwens dat deze bb-cream 6 dingen doet;

 • Hydrateert de huid 24 uur lang
 • Egaliseert de teint
 • Vervaagt oneffenheden en tekenen van vermoeidheid
 • Maakt de huidstructuur glad
 • Laat de teint stralen
 • Beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf


De verpakking vind ik wel prima, een simpele tube waar je gewoon goed de bb-cream uit kunt doseren. Ik testte ‘m eerst even op mijn hand en qua kleur zag het er nog best goed uit! Een stuk lichter dan de meeste bb-creams, al is het zeker niet sneeuwwitje-wit, en met een meer roze ondertoon. De dekking was op mijn hand niet echt aanwezig..

En dus was het tijd voor een test op m’n gezicht! Hierboven zie je voor – mijn huid is wat rood en ik had puistjes bij het stukje tussen mijn wenkbrauwen. Over het algemeen is mijn huid trouwens vrij vochtarm maar snel vettig, en heb ik af en toe wel last van velletjes en droge plekjes (vooral rondom m’n neus).

En zo zag het eruit vlak na het opbrengen! Dit heb ik overigens met mijn vingers gedaan. Ik heb het ook met een stevige kwast geprobeerd, maar met mijn vingers vind ik toch het handigst. Wat me opviel is dat hij best dikkig is en je echt goed moet smeren, anders krijg je vlekken of rare strepen. Puistjes en opvallende roodheden bedekt hij niet, maar hij maakt mijn teint wel egaler. Een beetje.. My skin but better?


Hier heb ik ‘m afgepoederd met een MAC MSF Natural en wat blush opgedaan. Ziet er prima uit, vind ik! Wel merk ik dat de bb-cream droge plekjes, donshaartjes en ook poriën meer kan benadrukken, en gedurende de dag werd hij best snel glimmend. Maar toch niet echt vet, meer als tussen een gezonde glow en vettig in! Ik weet eigenlijk niet zo goed of ik het nou een fijn product vind of niet.. Het effect is best natuurlijk maar toch nog net dekkend genoeg om mijn gezicht egaler te maken (maar verwacht geen wonderen), het aanbrengen ging niet super soepel maar prima met mijn vingers. Hij blijft zeker niet zo mat als een (drogere) foundation of concealer, maar ziet er ook niet na een paar uurtjes uit als een spiegelei.

Op dit moment vind ik hem wel fijn voor warme dagen waarop ik geen zin heb in foundation of iets dergelijks, maar wel een wat egaler kleurtje wil (en dan wel met poeder en blush). Wat ik eigenlijk nog wel mis is een SPF, omdat ik dit typisch een product voor de zomer vind! En eerlijk is eerlijk, ik vind het toch wel meer een getinte dagcrème dan echt een bb-cream zoals ik hem graag zie. Bovendien zijn de ingrediënten ook niet echt geweldig..

De Yves Rocher Peau Parfaite bb-cream kost €18, maar is eigenlijk altijd wel in de aanbieding (ik kocht hem voor €9 in de winkel) en is verkrijgbaar in Light en Medium. Je kunt de producten van Yves Rocher online bestellen, of kopen in een van de winkels!

Verder Bericht

Vorige Bericht

21 Reacties

 1. Laura 7 juli 2013

  Hmm, klinkt niet echt geweldig. Ik hou niet zo van een dikke BB cream. Ik sla hem overrr!

 2. Sofie 7 juli 2013

  Fijne review. Jammer dat deze BB cream tegenvalt!

 3. Beautydagboek 7 juli 2013

  Ik vind hem je wel goed staan, maar als hij droge plekjes accentueert, dan sla ik hem toch eventjes over.

 4. Frauke 7 juli 2013

  Hmmm lijkt mij zo’n net-niet product. Wel okee, maar de dekking mocht voor mij wat meer zijn! Wel leuke verpakking though!

 5. Mieke 7 juli 2013

  Hm, ik ben nog niet overtuigd van deze BB Cream, hoewel het je prima staat!

 6. Paola 7 juli 2013

  Over deze zit ik al best lang te twijfelen.. Tot nu toe heb ik alleen nog maar bb creams gehad die me niet super bevielen, dus misschien dat ik deze wel fijn ga vinden

 7. Kimberly 7 juli 2013

  Hij ziet er opzich wel goed uit, maar wel jammer dat hij dingen kan accentueren.

 8. femketje 7 juli 2013

  klinkt niet heel erg verkeerd maar ik denk toch dat ik deze skip!

 9. Black Sheep 7 juli 2013

  Voor mij is het een heerlijke BB cream. Ik breng hem op met een vochtige (fix+) round kabuki. Op die manier smeert hij lekker soepel en egaal.
  Het is ook fijn dat er geen hinderlijke geur aan zit.

 10. Kelly 7 juli 2013

  Het klinkt allemaal niet heel erg verkeerd, maar mijn huid is ontzettend droog, waardoor ik bang ben dat de droge plekken alleen maar worden geaccentueerd.

 11. Anna 7 juli 2013

  Ik vind het er heel mooi uitzien, erg natuurlijk. Ik vind ook dat je niet zoveel dekking nodig hebt, je huid is van zichzelf al erg mooi!

 12. robin 7 juli 2013

  ik vind het wel een mooi effect geven, subtiel. maar jij hebt ook niet veel nodig 😉 ik denk dat die voor mensen die echt dekking nodig hebben niets is.

 13. Joyce 7 juli 2013

  Hmm jammer dat het toch een beetje tegenvalt.

 14. roos 7 juli 2013

  Ik vind het wel heel erg duur voor wat je er voor krijgt. Ik heb sowieso echt een groot probleem met een goede foundation of BB cream vinden. Of ze zijn te donker of ze zijn te roze. Ik heb namelijk een lichte huid met een gele ondertoon, een echt goede foundation hiervoor heb ik nog niet gevonden.

 15. Fashiable | Nanne 7 juli 2013

  Het lijkt me een hele fijne BB cream eigenlijk! Alleen jammer dat ik laatst in de winkel was (met de 50 procent korting..) en ik ‘m niet gezien heb!

 16. Lies 7 juli 2013

  Ik vind hem er best wel goed uitzien, maar voor mij zou het helaas geen BB-Cream zijn die ik snel zou proberen en dan vooral door de parfum en alcohol die er in zitten. Mijn gezichtshuid kan daar heel slecht tegen. Ook vind ik het best jammer dat het droge plekjes en poriën meer kan benadrukken.

 17. Charlotte 7 juli 2013

  Ik vind het toch een mooi resultaat geven! Wel zonde dat hij donshaartjes benadrukt :-/

 18. Kelly 7 juli 2013

  Ziet er goed uit!

 19. MySimplySpecial 8 juli 2013

  Op de foto ziet het er wel goed uit!

 20. Yvonne 8 juli 2013

  Wat jammer dat deze bb cream best wel tegen valt. Ik ben blij dat ik deze review tegen kwam, want ik had hem nog willen proberen. Maar ik heb ook het liefst een product dat wat meer dekkend! Wel een mooie review van jou. Groetjes Yvonne

 21. Esther - Mango Sorbetto 9 juli 2013

  Hmmm had gehoopt dat hij beter zou zijn!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén