Philosophy Hope in a Jar & Purity Made Simple

Philosophy.. In zekere zin vind ik het toch een “magisch” merk, een merk met een hele hype erom. Een merk wat ik voorheen nooit had geprobeerd, maar waar ik sinds kort de bovenstaande producten van gebruik. Hoewel ik ze nu pas 2 weken gebruik wil ik er toch alvast wat over gaan vertellen, al was het maar omdat ik enthousiast over ben!

Hope in a Jar is een moisturizer, een voedende crème die je zowel ’s ochtends als ’s avonds kunt gebruiken. Hij zit in een simpele maar eigenlijk best mooie verpakking en hij voelt best bijzonder aan – het lijkt in eerste instantie een romige crème, maar zodra je gaat smeren lijkt het net een soort dikkig water. Hierdoor smeert hij lekker uit en trekt hij snel in! Iets minder vind ik de sterke lavendelgeur die de crème heeft, een behoorlijk kruidige geur die zeker in het begin wel overweldigend is. Maar ik moet zeggen, de crème is wel perfect voor mijn huid op dit moment! Ik merk namelijk dat hij net voedend genoeg is en zeker niet vettig, en dat mijn huid echt tot rust begint te komen. Mijn huid heeft snel rode vlekken, maar ik merk dat dit echt minder wordt. Wat betreft onzuiverheden en dergelijken merk ik niet echt verschil (ik heb altijd wel een paar kleine puistjes en vrij opvallende poriën).

Daarnaast gebruik ik sinds kort ook de gel versie van Purity Made Simple cleanser, eentje waar je je gezicht en ogen mee kunt reinigingen. Hij is vrij dikkig en schuimt licht, waardoor ik hem fijn vind om onder de douche te gebruiken. Daarbuiten gebruik ik eigenlijk ook nooit een cleanser, dat vind ik veel teveel gedoe haha! Hij doet zijn werk prima, al verwijdert hij mijn oogmake-up niet helemaal (geen enkele cleanser bij mij, tenzij ik heel hard ga boenen) en gebruik ik dus liever gewoon make-up remover. Voordeel is dat hij zuinig is in gebruik, want je hebt maar een heel klein beetje nodig!

Beide producten bevallen me tot nu toe dus goed! Ik merk dat mijn huid het sowieso ook fijn vindt dat ik nu twee simpele producten gebruik, en niet van alles door elkaar. Hope in a Jar is voor mijn huid nu perfect, al vind ik de geur wat minder en had ik een SPF nog wel fijn gevonden. De cleanser werkt prima en is zuinig. Goedkoop zijn de producten niet, maar daar kan ik mee leven als ze fijn werken en niet al te snel opgaan. Philosophy producten kun je kopen via Ici Paris XL, Hope in a Jar kost €40,62 voor 60 ml en Purity Made Simple €20,29 voor 225 ml. Ici Paris XL heeft vrij vaak korting op skincare, dus dat zou ik zeker in de gaten houden!

  1. Purity Made Simple vind ik echt fijn maar ik had een keer een andere dagcreme van Philosophy en die was binnen 2 maanden helemaal uh.. verrot? Haha, er zaten harde stukjes in en hij rook vreemd ><

  2. Ik had een proefzakje van de creme, helaas was het bedorven, de stank was echt te erg dus helaas heb ik het niet uit kunnen proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *