Neutral Skincare

De kans is groot dat je Neutral wel kent van de reclames voor hun wasmiddel of babyproducten. Maar Neutral heeft nu iets nieuws, namelijk een gezichtsverzorginglijn! Daar word ik blij van, want mijn huid is behoorlijk gevoelig voor parfum in producten en dat probeer ik dan ook zoveel mogelijk te vermijden. In de producten van deze lijn zit in ieder geval geen parfum, geen parabenen en geen kleurstoffen. Benieuwd wat mijn ervaring is na ongeveer een maand testen?


Laten we beginnen bij mijn favoriet van de lijn – de Face Cream (€11,99 voor 50ml)! Deze crème zit in een handige pompflacon en vind ik oprecht heel fijn. Hij is eigenlijk heel simpel. Geen geur, simpele witte kleur, trekt snel genoeg in, maakt mijn huid zacht en gevoed. Hij wel wat te rijk voor een vettige huid en ik merk dat hij voor mijn huid op dit moment op het randje van goed en net te voedend is. Maar sinds ik hem gebruik is mijn huid in ieder geval rustig en blij! Ik heb geen last van extra puistjes en dergelijken, al zijn ze ook niet als sneeuw voor de zon verdwenen.

Ingrediënten: Aqua, Dicaprylyl Carbonate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyrecyl Stearate, Glycerine, Glyceryl Stearate Citrate, Stearyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Caprylyl Glycol, Sodium Gluconate, Carbomer, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol.


Het volgende product is de Skin Tonic (€8,99 voor 150ml), en ook deze is fijn. Doorzichtig, geen geur, zit in een super handige verpakking met een pompje. De tonic haalt na het reinigen de laatste restjes make-up weg, werkt verfrissend en kalmeert mijn huid. Doet wederom niets bijzonders, maar daarmee ook niets raars of vervelends. Ook een aanrader!

Ingrediënten: Aqua, Pentylene Glycol, Glycerin, Panthenol, Allantoin, Sorbitol, Sodium Gluconate, Citric Acid.Het derde product is een Face Wash (€9,99 voor 150ml), in een wederom handige pompverpakking. Dit is zo’n facewash die als schuim uit de verpakking komt, wat ik vaak wel handig en snel vind werken. Hij werkt ook fijn en maakt mijn huid goed schoon… Maar de geur vind ik heel vies! Het doet me denken aan een paardenstal inclusief poepjes, en ik kon er niet aan wennen. Ik gebruik deze dus niet meer en vind het geen aanrader.

Ingrediënten: Glycerin, Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, PEG-40 Hydrogenated Caster Oil, Niacinamide, Sucrose Cocoate, Allantoin, Caprylyl Glycol, Sodium Gluconate, Citric Acid.

En als laatste de Makeup Remover Wipes (€5,49 voor 25 stuks). Doekjes met make-up remover in een handige, goed hersluitbare verpakking. Toch ben ik ook hier niet heel blij, want de huid rondom mijn ogen is veel te gevoelig voor dit soort doekjes! Ik had geen last van het product op de doekjes en ik kon mijn make-up er goed mee verwijderen, maar ik merkte dat de doekjes simpelweg te ruw zijn. Ik had héél graag een make-up remover gehad zonder parfum, daar was ik echt blij mee geweest!

Ingrediënten: Aqua, Glycerin, Olus Oil, Lauryl Glucoside, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Allantoin, Betaine, Dicaprylyl Carbonate, Glyceryl Oleate, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate.


Mijn favorieten en aanraders zijn dus de Face Cream en de Skin Tonic. Twee producten die mijn huid rustig maar gevoed maken, en die ik op dit moment nog steeds gebruik. De doekjes vind ik te ruw maar gebruik ik af en toe wel, de Face Wash ga ik echt niet meer gebruiken. Ik combineer de Face Cream en de Skin Tonic van Neutral nu met de Philosophy Purity Made Simple cleanser en de Bourjois Gentle Eye Makeup Remover, een combinatie waar mijn huid rustig van blijft. Wel is het voor echt warme dagen iets te vet (en heb ik nog steeds poriën die zichtbaar zijn vanuit China, maar daar zoek ik nog iets voor), maar ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe de producten het in de winter bij mijn huid gaan doen in combinatie met een serum!

Verder Bericht

Vorige Bericht

19 Reacties

 1. Sofie 31 juli 2013

  Mooie producten!

 2. Laura 31 juli 2013

  Dit lijken mij echt hele fijne producten! De verpakking is ook mooi! 🙂

 3. femketje 31 juli 2013

  Lijkt me een erg fijne lijn! ♡

 4. Heartshapedrosepetals 31 juli 2013

  Handig en lekker rustig voor de huid.

 5. Esmay 31 juli 2013

  Haha heerlijk hoe je die facewash beschrijft :”D Die ga ik dus ook niet kopen 😛
  Die 2 favoriete producten van deze lijn lijken me dan wel fijn 🙂

 6. Alyssa 31 juli 2013

  Ik vond de facewash ook echt helemaal niet lekker. Ruikt naar zweetvoeten. De andere producten vind ik wel weer oke.

 7. Melissa 31 juli 2013

  Jammer dat die facewash zo tegenvalt! De dagcrème en tonic klinken wel heel fijn 🙂 Ik wil zelf graag de producten van Dr. Organic verder testen. Heb tot nu toe een shampoo gebruikt (zonder parabenen en alles er in) en die beviel erg goed.

 8. Glossypunchcom 31 juli 2013

  Lijken mij best wel fijne producten zag gosteren de reclame er voor het eerst van. Ben benieuwd

 9. Nina 31 juli 2013

  Lijken me fijne producten (:

 10. Joyce 31 juli 2013

  Klinkt best goed! Lijken me fijne producten.

 11. Anna 31 juli 2013

  Dit lijken me hele fijne producten!

 12. Charlotte 31 juli 2013

  Ziet er goed uit! 🙂

 13. Kiss & Make-up 31 juli 2013

  Oei oei, die face wash heeft duidelijk geen al te lekkere geur, haha 🙂 Verder klinken de producten wel goed.

 14. Lotte 31 juli 2013

  HAHA ‘inclusief poepjes’. Niet iets wat ik op m’n gezicht wel hebben denk ik, hahaha. Maar de lijn lijkt me verder best fijn! Werd tijd dat er eens wat betaalbare producten zonder al die shit werd verkocht.

 15. Tea 31 juli 2013

  Ik zag de producten paar dagen geleden al voorbij kwamen, dat bloggers ze gingen testen en was niet onder de indruk, maar nu ben ik eigenlijk wel benieuwd. Klinkt goed namelijk haha

 16. lisa 1 augustus 2013

  Ik ben nu wel heel benieuwd naar de tonic! Helemaal door dat fijne pompje.

 17. martina 1 augustus 2013

  de tonic lijkt me fijn!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén