MAC Mineralize Skinfinish Natural – Light & Light/Medium


Een tijd geleden kocht ik een MAC Mineralize Skinfinish Natural in een blogsale, omdat ik op zoek was naar een fijn product om mijn make-up mee af te poederen. Fan was ik er echter niet van, met mijn droge winterhuidje was hij echt veel te poederig en ook te donker. Maar toen werd het warmer, mijn huid vettig/onrustiger en (een heel mini klein beetje) bruiner.. En was ik fan!


De MSF Natural die ik had is de kleur Light/Medium, en laatst kocht ik Light erbij omdat dat meer mijn kleur is (zeker in de winter). Deze gebakken poeders kun je volgens MAC het beste gebruiken als finishing powder, maar ik vind hem ook best vergelijkbaar met een poederfoundation – de dekking is dan ook vrij goed! Hij is niet helemaal dekkend, maar egaliseert mijn gezicht wel. Er zit overigens een hele lichte shimmer in die je bijna niet ziet, maar toch wel een extra mooi en natuurlijk effect geeft. Tijd voor full face foto’s!


Hier heb ik – naast mascara – niets op. Mijn huid is op dit moment eindelijk weer rustig aan het worden, ik had wel last van wat puistjes en dat zie je nog een beetje. Verder is mijn huid niet echt egaal en “zacht” qua kleur (zoals ik bij sommige mensen weleens zie, jaloers!).


Hier heb ik de MAC MSF Natural in Light aangebracht, met een stevige flat top kwast. Hij maakt mijn gezicht sowieso direct een stuk matter maar niet té, maar bovendien vind ik dat hij ook mijn huid egaliseert qua kleur en qua opvallende poriën!

En met wat blush op en “geset” met The Body Shop Vitamin E spray ziet het er zo uit. Zo ga ik op het moment ook vaak de deur uit! Ik vind dit fijn voor de zomer omdat er geen plakkerige foundation, concealer of andere dingen aan te pas komen. Het enige nadeel vind ik dat de MAC Mineralized Skinfinish Natural wel velletjes kan benadrukken en ik hem voor een droge huid minder geschikt vind, maar voor de zomer vind ik hem echt fijn! Met een prijs van €28 is hij niet goedkoop, maar Light/Medium heb ik al flink gebruikt (en kocht ik ook niet nieuw) en hij gaat zeker niet snel op.