Fotografie – Manga @ Wereldmuseum

Afgelopen weekend ben ik eindelijk weer eens naar een museum geweest, met mijn broer. Ik ben niet zo’n cultuurpersoon en musea bezoek ik dan ook niet vaak, maar als je een Rotterdampas hebt en dus gratis naar binnen kunt vind ik het wel leuk! We besloten naar het Wereldmuseum te gaan, waar sinds afgelopen vrijdag een tentoonstelling over manga is geopend. Ik heb totaal geen tekentalent en vind die manga tekeningen dan ook maar uiterst knap! Naast tekeningen was er nog veel meer te zien zoals anime films, games en foto’s van bepaalde stromingen, als ook een stukje van de geschiedenis en oorsprong ervan. En hoewel dat misschien saai klinkt, vond ik dat zeker niet! Ik heb er wat foto’s gemaakt, die ik jullie vandaag ga laten zien.


Mocht je dit soort dingen wel interessant vinden, dan raad ik je zeker aan om naar de tentoonstelling te gaan! Uiteindelijk waren we nog best lang binnen, en naast de mangatentoonstelling kun je ook de vaste collectie bekijken (met allerlei oude dingen uit verschillende werelddelen, ook interessant om te zien!). Meer informatie kun je vinden op de website!

Verder Bericht

Vorige Bericht

28 Reacties

 1. Laura 3 juli 2013

  Wauw, prachtige foto’s! Eigenlijk altijd wel! ๐Ÿ˜‰

 2. Kimberly 3 juli 2013

  Ik wil er ook heen! Eens kijken of ik er binnenkort een keertje heen kan ๐Ÿ™‚

 3. Estelle 3 juli 2013

  Oeh daar wil ik zeker heen!

  Heb je enig idee tot wanneer die er is? Ik kan dat nergens op de site vinden! ๐Ÿ™‚ *Of ik kijk heel scheel? :P*

  • Marjolein 3 juli 2013 — Berichtauteur

   Nee, ik kon het ook niet vinden! Maar ik geloof dat ik ergens had gelezen tot begin 2014.. Tentoonstellingen zijn er in ieder geval altijd vrij lang :).

   • Wereldmuseum 4 juli 2013

    goedemorgen Marjolein,

    Dank voor je mooie blog over onze tentoonstelling MANGA! De tentoonstelling is tot 12 januari 2014 te zien in ons museum. Daarna wordt omgebouwd voor de tentoonstelling Future Pass 3.0 (te zien vanaf februari 2014).

 4. robin 3 juli 2013

  ik zag al een paar keer een bordje er voor en wil er echt heen ๐Ÿ˜ฎ ik ben groot animanga fan dus XD haha

 5. Beautyjuf 3 juli 2013

  Afgelopen februari/maart ben ik ook naar het Wereldmuseum geweest (met dezelfde tentoonstelling). Zรณ mooi!! Al vond ik het na enige tijd wel veel van hetzelfde en had ik het een beetje gezien. ’s Avonds heb ik er ook nog gegeten: aanrader!! Al moet je wel iets dieper in je portemonnee kijken ๐Ÿ˜‰

 6. femketje 3 juli 2013

  Awesome foto’s! โ™ก

 7. Jill 3 juli 2013

  Ik wil ook nog graag naar deze tentoonstelling ๐Ÿ˜€ Ben er heel benieuwd naar ^^

 8. MySimplySpecial 3 juli 2013

  Dat ziet er goed uit!

 9. Dhini 3 juli 2013

  Prachtig fotos

 10. Milou 3 juli 2013

  Mooie foto’s Marjolein! ๐Ÿ™‚

 11. Lotte 3 juli 2013

  Mooie foto’s! Ik heb zelf echt helemaal niks met manga, maar ik vond ’t alsnog leuk om te zien.

 12. Milou- LounaBeauty 3 juli 2013

  prachtige foto’s heb je gemaakt! ๐Ÿ™‚ wauw! Het is alleen niet helemaal mijn tentoonstelling. ๐Ÿ™‚ Maar we kunnen niet om jou prachtige foto’s heen. ๐Ÿ™‚

 13. Alyssa 3 juli 2013

  Wow, wat gaaf! Mooie foto’s ook. Manga is niet zo mijn ding, maar toch vind ik het altijd leuk om naar te kijken.

 14. Anna 3 juli 2013

  Mooie foto’s en wat een bijzonder museum!

 15. Kelly 3 juli 2013

  Mooie foto’s heb je gemaakt!

 16. Annelie 3 juli 2013

  Mooie foto’s!

 17. Charlotte 3 juli 2013

  Ziet er leuk uit aan de foto’s te zien ๐Ÿ™‚

 18. Esmay 3 juli 2013

  Toffe foto’s heb je gemaakt! Dit lijkt me dan ook wel leuk ja, gewone museums vind ik stom.

 19. Charile 3 juli 2013

  leuke foto’s!

 20. jana 3 juli 2013

  Wow, supermooie foto’s ๐Ÿ˜€ x

 21. Lies 3 juli 2013

  Hele mooie foto’s! De tentoonstelling lijkt mij ook erg mooi om te zien.

 22. Lifesplash 4 juli 2013

  Luff je foto’s, sowieso ook manga! Vind dat zelf wel mooi. En hey je bent een comment rijker! hahaha je snapt hem wel. :”’)

 23. Masรฉ Sutterland 4 juli 2013

  Ha Marjolein,
  Wat een mooie reportage!

 24. Leonella 8 juli 2013

  Ik had nog nooit van het wereldmuseum gehoord, dat klinkt sowieso wel alsof het een bezoekje waard is. En… tja, anime/manga zijn oude liefdes die inmiddels niet meer tot mijn interesses behoren, maar die ik wel af en toe nog laat herleven, haha. Dan lijkt me die tentoonstelling extra leuk.

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén