Fotografie – Manga @ Wereldmuseum

Afgelopen weekend ben ik eindelijk weer eens naar een museum geweest, met mijn broer. Ik ben niet zo’n cultuurpersoon en musea bezoek ik dan ook niet vaak, maar als je een Rotterdampas hebt en dus gratis naar binnen kunt vind ik het wel leuk! We besloten naar het Wereldmuseum te gaan, waar sinds afgelopen vrijdag een tentoonstelling over manga is geopend. Ik heb totaal geen tekentalent en vind die manga tekeningen dan ook maar uiterst knap! Naast tekeningen was er nog veel meer te zien zoals anime films, games en foto’s van bepaalde stromingen, als ook een stukje van de geschiedenis en oorsprong ervan. En hoewel dat misschien saai klinkt, vond ik dat zeker niet! Ik heb er wat foto’s gemaakt, die ik jullie vandaag ga laten zien.


Mocht je dit soort dingen wel interessant vinden, dan raad ik je zeker aan om naar de tentoonstelling te gaan! Uiteindelijk waren we nog best lang binnen, en naast de mangatentoonstelling kun je ook de vaste collectie bekijken (met allerlei oude dingen uit verschillende werelddelen, ook interessant om te zien!). Meer informatie kun je vinden op de website!

      1. goedemorgen Marjolein,

        Dank voor je mooie blog over onze tentoonstelling MANGA! De tentoonstelling is tot 12 januari 2014 te zien in ons museum. Daarna wordt omgebouwd voor de tentoonstelling Future Pass 3.0 (te zien vanaf februari 2014).

  1. Afgelopen februari/maart ben ik ook naar het Wereldmuseum geweest (met dezelfde tentoonstelling). Zรณ mooi!! Al vond ik het na enige tijd wel veel van hetzelfde en had ik het een beetje gezien. ’s Avonds heb ik er ook nog gegeten: aanrader!! Al moet je wel iets dieper in je portemonnee kijken ๐Ÿ˜‰

  2. Ik had nog nooit van het wereldmuseum gehoord, dat klinkt sowieso wel alsof het een bezoekje waard is. En… tja, anime/manga zijn oude liefdes die inmiddels niet meer tot mijn interesses behoren, maar die ik wel af en toe nog laat herleven, haha. Dan lijkt me die tentoonstelling extra leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *