DIY plakboek

Ik ben zo iemand die bonnetjes, entreekaartjes, briefjes en andere dingen maar moeilijk weg kan gooien. Echt onzin om te bewaren eigenlijk, maar toch hecht ik er waarde aan omdat er herinneringen bij horen. Helaas heb ik geen prikbord om ze op te prikken, en dus besloot ik om de leukste dingen maar in een soort plakboek te plakken! Ik printte wat instagram foto’s uit, kocht leuk tape om het mee vast te plakken en ging aan de slag.


Als plakboek gebruikte ik trouwens een heel mooi Moleskine boekje. Misschien een beetje zonde omdat hij niet goedkoop is, maar ik weet van mezelf dat dit wel een goede motivatie is om ‘m ook later nog verder aan te vullen. Moleskines zijn van heel mooi papier gemaakt en hebben ook leuke extraatjes, zoals een vakje achterin en een elastiek zodat je ‘m netjes dicht kunt doen. Oh en ik hou van de kleur natuurlijk!

Dit is de eerste pagina, een soort “about me” idee. Met een schattige foto van een poepige Mayo haha, en van mijn favoriete plek op aarde (universiteit).

Er moest natuurlijk een pagina in met leuke foto’s bij Ilja genomen! De meeste foto’s zijn van haar verjaardag, en Madelon zit er ook bij.

Ik heb ook wat meer random pagina’s met verschillende foto’s gemaakt, zoals deze!

En entreebewijzen wilde ik er ook in doen! Ik had alleen deze nog, maar die zijn allebei ook vrij recent nog dus dat is wel leuk.

Natuurlijk moesten de foto’s van de meet met Sharon, Esmay en Lotte er ook in! Hier maakte ik ook nog wat stipjes met gekleurde nagellak bij.

Nog een random pagina, hier ook met bioskaartjes erbij.

En de vooralsnog laatste pagina! Over een tijdje ga ik denk ik weer wat Instagram foto’s uitprinten en kaartjes en dergelijken bij elkaar zoeken en weer verder. Goed, misschien is het een beetje kinderachtig haha, maar ik vind het wel een leuke manier om toch iets tastbaars te hebben! Overigens heb ik het Moleskine boekje via Moleskine.nl, een webshop waar je een lekker groot assortiment aan Moleskine producten kunt vinden. En dit is weer onderdeel van Fonq, waar ik al eens eerder over geschreven heb. Ik heb met beiden goede ervaringen; je bestelling komt snel en netjes verpakt binnen en het assortiment vind ik erg leuk. Aanrader dus!

  1. Wat ontzettend leuk zeg! Ik ben nu bezig met allemaal plakboeken per jaar. Zo kan ik precies terugzien wat ik in één jaar allemaal heb gedaan. Die tape ziet erg leuk uit zo! I like πŸ™‚

  2. LEUK! Ik had ‘vroegΓ’h’ een “blackbook” waar ik al dit soort dingen in plakte en aan vrienden mee gaf om in te tekenen en te plakken, ook nam ik ’t mee naar concerten en liet daar handtekeningen van de band in zetten enz. Misschien moet ik er ook weer een beginnen, krijg hier namelijk flink de kriebeltjes van om dat te doen!
    Ik wou dat ze toen al van die leuke tape hadden! (En ook de Action trouwens hihi)

  3. Ik vind dit soort plakboeken echt geweldig! Ik zou het eigenlijk ook moeten bijhouden maar heb er gewoon te weinig tijd voor. Of ik neem er te weinig tijd voor dat kan natuurlijk ook πŸ™‚

  4. Hartstikke leuk idee! Niks kinderachtigs aan. Gewoon je herinneringen op een leuke manier bewaren! Op een prikbord hangen ze ook maar wat te verstoffen. En of je het dan zo lang bewaart….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *