SensatioNail gel nagellak – mijn (niet al te goede) ervaring

Op veel blogs zijn er al reviews van verschenen en ook ik heb de kans gekregen om SensatioNail eens uit te proberen – een nieuw systeem waarmee je zelf thuis gel nagellak aan kunt brengen. Ik wilde er pas over schrijven als ik het echt volledig uit had geprobeerd (en mijn review is geen advertorial), en vandaag ga ik jullie dus mijn eerlijke en volledige ervaring vertellen! Lees vooral verder als je benieuwd bent :).
Ik heb zelf de starterskit en hierin zit alles wat je nodig hebt om de gel nagellak aan te kunnen brengen. Gel nagellak moet uitharden onder een UV of LED lamp en SensatioNail werkt met een LED lamp, die er dan ook bij zit! Verder zit er in de kit een gel cleanser, gel primer, een color gel polish (ik heb de kleur Raspberry Wine, maar er zijn 3 verschillende starter kits), een gel base- & topcoat, pluisvrije doekjes, een bokkenpootje en een vijl.Ik heb niet stap voor stap op de foto gezet hoe je het aan moet brengen, dit kun je namelijk zien in dit filmpje! Die stappen heb ik dan ook netjes gevolgd. Wat me opviel was dat de piep van de lamp best hard was haha, maar dat het verder niet warm aan voelde (tenzij je je nagels dicht bij de ledjes houdt). Al met al ging het aanbrengen niet super lastig, al is het wel belangrijk dat je niet naast je nagels lakt want dit krijg je er nauwelijks vanaf als het eenmaal uitgehard is.

Oh en dat uitharden is best apart, want als je klaar bent met de stappen onder de lamp en je nagels nog even schoongemaakt hebt met de gel cleanser zijn je nagels gewoon weer te gebruiken! Het aanbrengen duurde zeker de eerste keer wel iets langer dan gewoon nagels lakken maar omdat het uiteindelijk gelijk helemaal droog is, is het toch wel weer iets sneller. Bovendien vond ik de glans echt heel erg mooi! Wel doet het me echt denken aan een soort plastic, zo voelt en ruikt het namelijk. Het is overigens heel belangrijk om ook de tips van je nagels mee te lakken (zoals ook aangegeven in de uitleg), want daardoor blijft het langer zitten en voorkom je dat je vanaf het begin al een soort tipwear ziet.

En toen was het tijd voor de echte test! Het merk belooft dat je manicure minimaal 2 weken mee kan gaan.. Maar zoals je hierboven ziet, heb ik de 5 dagen maar net gehaald haha. Gelukkig lag dit niet aan dat de gellak los liet of ging chippen, maar was het volledig mijn schuld. Doorgaans heb ik de neiging om nagellak er namelijk vanaf te gaan trekken, krabben en bijten (en ik blijf erin geloven dat het in ieder geval beter is dan nagelbijten ;)), en na 5 dagen kon ik me niet meer beheersen haha! Maar eerlijk is eerlijk, al die tijd heeft de gellak er wel perfect op gezeten en is de prachtige glans er ook niet minder op geworden!

Ik vond het best grappig om eens te kunnen zien hoe ver je nagels eigenlijk groeien in slechts 5 dagen. Ik moet zeggen dat ik het er overigens waarschijnlijk sowieso wel na een week vanaf gehaald had, want die “uitgroei” vind ik zelf niet zo mooi om te zien en ook de kleur was ik wel zat. Maar goed, als ik het er niet na 5 dagen af had getrokken had ik er zeker weten nog veel langer mee kunnen doen!

Iets waar ik alleen niet echt naar uit keek was het eraf halen. Gel nagellak kun je op een aantal manieren verwijderen, de meest bekende en door SensationNail aangeraden manier is om het eraf te weken met aceton en daarna eraf te schrapen. Ik besloot deze manier dan ook te proberen! Hierbij vijl je eerst de glimmende laag van de gelnagels af en doe je daarna wat aceton op een watje, en wikkel je dit met aluminiumfolie om je vingers. Het folie zorgt ervoor dat de warmte van je vingers vast gehouden wordt en hierdoor werkt de aceton beter. Aangeraden wordt om het ongeveer 10-15 minuten te laten weken.

Ik probeerde die manier, maar na nog geen 5 minuten later begon het vreselijk te tintelen en daarna voelde het branderig en pijnlijk aan, dus trok ik het snel van mijn nagels af. Mijn nagels voelden hierna echt heel apart aan, een paar zelfs pijnlijk. Een gedeelte van de lak had al wel losgelaten, maar vooral bij mijn ringvingernagel en pinknagel zat het eigenlijk nog te vast. Ik heb het er toen maar af getrokken en gekrabd, met helaas alle gevolgen van dien. Ook van mijn rechterhand heb ik toen de nagellak er maar “droog” voorzichtig vanaf getrokken, want het nare gevoel wat de aceton leek te veroorzaken wilde ik niet nog een keer voelen.


Uiteindelijk zagen mijn nagels er zo uit.. Vooral mijn ringvingernagels waren erg beschadigd, want hier zaten letterlijk kuiltjes in waar de nagelplaat dus gedeeltelijk los had gelaten. Helaas was dit ook (in mindere mate) bij andere nagels, en al mijn nagels waren erg droog. Ik wil jullie dan ook echt waarschuwen hiervoor, in het bijzonder als je van jezelf al vrij droge/broze/”gevoelige” nagels hebt! Eraf trekken beschadigt je nagels en van meerdere mensen hoorde ik dat ze het weken met aceton ook als erg onprettig ervaren. Van anderen hoorde ik juist weer dat ze hier geen problemen mee hadden, of dat het “droog” eraf trekken prima ging.

Ik baalde in ieder geval wel erg. Uiteindelijk kon ik het nog enigszins redden met een flinke lading Lemony Flutter tegen de droogte en door mijn nagels te vijlen en te polijsten, maar de kuiltjes in mijn ringvingernagels en pinknagel zitten er wel nog steeds. Dat mijn nagels zo heftig reageerden op aceton vind ik overigens nog steeds wel raar, want ik gebruik altijd nagellakremover met aceton en daar heb ik echt nooit problemen mee gehad, zelfs niet als ik glitternagellak ermee af weekte.


Inmiddels heb ik mijn nagels een paar dagen rust gegeven en hierna besloot ik toch maar een laagje gel erop te doen als een soort permanente basecoat, zodat de kuiltjes in mijn nagels opgevuld zijn. Dit vind ik vooralsnog wel een fijne oplossing, door het laagje zijn mijn nagels beschermd en ik kan er gewoon overheen lakken met nagellak en het eraf halen met (aceton vrije) nagellakremover. De eerste foto is overigens nog van de eerste keer dat ik de gel nagellak aan bracht, de tweede foto is hoe het eruit ziet met 1 laagje gel en daarover gewone nagellak na de beschadiging. Ik heb begrepen dat het een goede optie is om de gel eraf te vijlen in plaats van te weken, of nagellakremover met aceton te gebruiken in plaats van pure aceton. Dit ga ik dan ook nog proberen, al hoop ik dat het laagje er voorlopig gewoon op kan blijven zitten!

In de tussentijd heeft Nadine het overigens ook uitgeprobeerd, de dag nadat ik het op mijn eigen nagels had gedaan kwam ze namelijk op bezoek en wilde ze het ook wel op haar nagels. Haar nagels zijn vrij klein en kort omdat ze nagelbijt, dus dat vond ik ook wel een geschikt proefkonijntje! Bij haar zag het er ook mooi uit en het bleef langer zitten dan gewone nagellak omdat nagelbijten vrij onmogelijk is. Echter scheuren haar nagels snel en zodra dit gebeurt, begint de gel nagellak ook los te laten (en trek je het er ook nog sneller vanaf). Zij heeft de twee weken dus ook niet gehaald, al heeft ze (vooralsnog) geen last van beschadigingen van de nagel.

Kort samengevat werkt het systeem makkelijk en ziet het er mooi uit, maar het eraf halen is zeker niet zonder risico’s. Ik raad je echt aan om hier heel voorzichtig mee te zijn en ik denk dat de beste manier toch is om het eraf te vijlen. Aceton is sowieso ontzettend uitdrogend maar kan dus ook voor een heel onprettig gevoel zorgen en het droog eraf trekken beschadigt je nagels helaas ook. Voor nagelbijters, stress-pulkers en mensen met zwakke nagels is het toch ook niet zo geschikt want dan haal je de twee weken zeker niet. En ik ben het eigenlijk ook mee eens dat een dergelijk systeem niet helemaal geschikt is voor een onervaren consument, want zoals jullie hebben kunnen lezen is het helaas zeker niet zonder risico’s!

De Starterskit kost €69,99, hiermee zou je 10x je nagels kunnen doen (de lamp gaat uiteraard langer mee). Er is ook een Essentials Kit met de cleanser, primer en base- & topcoat voor €19,99, en losse kleurtjes kosten €14,99 per stuk. Als laatste zijn er nog Gel Removal Wraps (vergelijkbaar met watjes + aluminiumfolie) voor €6,99 en een Removal Tool voor €5,99. Meer over de producten en ook de verkooppunten kun je vinden op de site van SensatioNail.