SensatioNail gel nagellak – mijn (niet al te goede) ervaring

Op veel blogs zijn er al reviews van verschenen en ook ik heb de kans gekregen om SensatioNail eens uit te proberen – een nieuw systeem waarmee je zelf thuis gel nagellak aan kunt brengen. Ik wilde er pas over schrijven als ik het echt volledig uit had geprobeerd (en mijn review is geen advertorial), en vandaag ga ik jullie dus mijn eerlijke en volledige ervaring vertellen! Lees vooral verder als je benieuwd bent :).
Ik heb zelf de starterskit en hierin zit alles wat je nodig hebt om de gel nagellak aan te kunnen brengen. Gel nagellak moet uitharden onder een UV of LED lamp en SensatioNail werkt met een LED lamp, die er dan ook bij zit! Verder zit er in de kit een gel cleanser, gel primer, een color gel polish (ik heb de kleur Raspberry Wine, maar er zijn 3 verschillende starter kits), een gel base- & topcoat, pluisvrije doekjes, een bokkenpootje en een vijl.Ik heb niet stap voor stap op de foto gezet hoe je het aan moet brengen, dit kun je namelijk zien in dit filmpje! Die stappen heb ik dan ook netjes gevolgd. Wat me opviel was dat de piep van de lamp best hard was haha, maar dat het verder niet warm aan voelde (tenzij je je nagels dicht bij de ledjes houdt). Al met al ging het aanbrengen niet super lastig, al is het wel belangrijk dat je niet naast je nagels lakt want dit krijg je er nauwelijks vanaf als het eenmaal uitgehard is.

Oh en dat uitharden is best apart, want als je klaar bent met de stappen onder de lamp en je nagels nog even schoongemaakt hebt met de gel cleanser zijn je nagels gewoon weer te gebruiken! Het aanbrengen duurde zeker de eerste keer wel iets langer dan gewoon nagels lakken maar omdat het uiteindelijk gelijk helemaal droog is, is het toch wel weer iets sneller. Bovendien vond ik de glans echt heel erg mooi! Wel doet het me echt denken aan een soort plastic, zo voelt en ruikt het namelijk. Het is overigens heel belangrijk om ook de tips van je nagels mee te lakken (zoals ook aangegeven in de uitleg), want daardoor blijft het langer zitten en voorkom je dat je vanaf het begin al een soort tipwear ziet.

En toen was het tijd voor de echte test! Het merk belooft dat je manicure minimaal 2 weken mee kan gaan.. Maar zoals je hierboven ziet, heb ik de 5 dagen maar net gehaald haha. Gelukkig lag dit niet aan dat de gellak los liet of ging chippen, maar was het volledig mijn schuld. Doorgaans heb ik de neiging om nagellak er namelijk vanaf te gaan trekken, krabben en bijten (en ik blijf erin geloven dat het in ieder geval beter is dan nagelbijten ;)), en na 5 dagen kon ik me niet meer beheersen haha! Maar eerlijk is eerlijk, al die tijd heeft de gellak er wel perfect op gezeten en is de prachtige glans er ook niet minder op geworden!

Ik vond het best grappig om eens te kunnen zien hoe ver je nagels eigenlijk groeien in slechts 5 dagen. Ik moet zeggen dat ik het er overigens waarschijnlijk sowieso wel na een week vanaf gehaald had, want die “uitgroei” vind ik zelf niet zo mooi om te zien en ook de kleur was ik wel zat. Maar goed, als ik het er niet na 5 dagen af had getrokken had ik er zeker weten nog veel langer mee kunnen doen!

Iets waar ik alleen niet echt naar uit keek was het eraf halen. Gel nagellak kun je op een aantal manieren verwijderen, de meest bekende en door SensationNail aangeraden manier is om het eraf te weken met aceton en daarna eraf te schrapen. Ik besloot deze manier dan ook te proberen! Hierbij vijl je eerst de glimmende laag van de gelnagels af en doe je daarna wat aceton op een watje, en wikkel je dit met aluminiumfolie om je vingers. Het folie zorgt ervoor dat de warmte van je vingers vast gehouden wordt en hierdoor werkt de aceton beter. Aangeraden wordt om het ongeveer 10-15 minuten te laten weken.

Ik probeerde die manier, maar na nog geen 5 minuten later begon het vreselijk te tintelen en daarna voelde het branderig en pijnlijk aan, dus trok ik het snel van mijn nagels af. Mijn nagels voelden hierna echt heel apart aan, een paar zelfs pijnlijk. Een gedeelte van de lak had al wel losgelaten, maar vooral bij mijn ringvingernagel en pinknagel zat het eigenlijk nog te vast. Ik heb het er toen maar af getrokken en gekrabd, met helaas alle gevolgen van dien. Ook van mijn rechterhand heb ik toen de nagellak er maar “droog” voorzichtig vanaf getrokken, want het nare gevoel wat de aceton leek te veroorzaken wilde ik niet nog een keer voelen.


Uiteindelijk zagen mijn nagels er zo uit.. Vooral mijn ringvingernagels waren erg beschadigd, want hier zaten letterlijk kuiltjes in waar de nagelplaat dus gedeeltelijk los had gelaten. Helaas was dit ook (in mindere mate) bij andere nagels, en al mijn nagels waren erg droog. Ik wil jullie dan ook echt waarschuwen hiervoor, in het bijzonder als je van jezelf al vrij droge/broze/”gevoelige” nagels hebt! Eraf trekken beschadigt je nagels en van meerdere mensen hoorde ik dat ze het weken met aceton ook als erg onprettig ervaren. Van anderen hoorde ik juist weer dat ze hier geen problemen mee hadden, of dat het “droog” eraf trekken prima ging.

Ik baalde in ieder geval wel erg. Uiteindelijk kon ik het nog enigszins redden met een flinke lading Lemony Flutter tegen de droogte en door mijn nagels te vijlen en te polijsten, maar de kuiltjes in mijn ringvingernagels en pinknagel zitten er wel nog steeds. Dat mijn nagels zo heftig reageerden op aceton vind ik overigens nog steeds wel raar, want ik gebruik altijd nagellakremover met aceton en daar heb ik echt nooit problemen mee gehad, zelfs niet als ik glitternagellak ermee af weekte.


Inmiddels heb ik mijn nagels een paar dagen rust gegeven en hierna besloot ik toch maar een laagje gel erop te doen als een soort permanente basecoat, zodat de kuiltjes in mijn nagels opgevuld zijn. Dit vind ik vooralsnog wel een fijne oplossing, door het laagje zijn mijn nagels beschermd en ik kan er gewoon overheen lakken met nagellak en het eraf halen met (aceton vrije) nagellakremover. De eerste foto is overigens nog van de eerste keer dat ik de gel nagellak aan bracht, de tweede foto is hoe het eruit ziet met 1 laagje gel en daarover gewone nagellak na de beschadiging. Ik heb begrepen dat het een goede optie is om de gel eraf te vijlen in plaats van te weken, of nagellakremover met aceton te gebruiken in plaats van pure aceton. Dit ga ik dan ook nog proberen, al hoop ik dat het laagje er voorlopig gewoon op kan blijven zitten!

In de tussentijd heeft Nadine het overigens ook uitgeprobeerd, de dag nadat ik het op mijn eigen nagels had gedaan kwam ze namelijk op bezoek en wilde ze het ook wel op haar nagels. Haar nagels zijn vrij klein en kort omdat ze nagelbijt, dus dat vond ik ook wel een geschikt proefkonijntje! Bij haar zag het er ook mooi uit en het bleef langer zitten dan gewone nagellak omdat nagelbijten vrij onmogelijk is. Echter scheuren haar nagels snel en zodra dit gebeurt, begint de gel nagellak ook los te laten (en trek je het er ook nog sneller vanaf). Zij heeft de twee weken dus ook niet gehaald, al heeft ze (vooralsnog) geen last van beschadigingen van de nagel.

Kort samengevat werkt het systeem makkelijk en ziet het er mooi uit, maar het eraf halen is zeker niet zonder risico’s. Ik raad je echt aan om hier heel voorzichtig mee te zijn en ik denk dat de beste manier toch is om het eraf te vijlen. Aceton is sowieso ontzettend uitdrogend maar kan dus ook voor een heel onprettig gevoel zorgen en het droog eraf trekken beschadigt je nagels helaas ook. Voor nagelbijters, stress-pulkers en mensen met zwakke nagels is het toch ook niet zo geschikt want dan haal je de twee weken zeker niet. En ik ben het eigenlijk ook mee eens dat een dergelijk systeem niet helemaal geschikt is voor een onervaren consument, want zoals jullie hebben kunnen lezen is het helaas zeker niet zonder risico’s!

De Starterskit kost €69,99, hiermee zou je 10x je nagels kunnen doen (de lamp gaat uiteraard langer mee). Er is ook een Essentials Kit met de cleanser, primer en base- & topcoat voor €19,99, en losse kleurtjes kosten €14,99 per stuk. Als laatste zijn er nog Gel Removal Wraps (vergelijkbaar met watjes + aluminiumfolie) voor €6,99 en een Removal Tool voor €5,99. Meer over de producten en ook de verkooppunten kun je vinden op de site van SensatioNail.

Verder Bericht

Vorige Bericht

97 Reacties

 1. Laura 22 juni 2013

  Ik heb geen zin in beschadigde nagels, en ik vind het ook nog best duur. Daarom ga ik het maar niet proberen. :/

 2. beautybysandra 22 juni 2013

  Wow, je nagels waren echt wel heel erg beschadigd. Zonde!

 3. Wendy 22 juni 2013

  Jeetje wat zonde. Ik ga dit maar niet proberen met mijn fragiele nagels.

 4. Beautydagboek 22 juni 2013

  O jeetje, ik schrik een beetje van het verhaal met het eraf halen. Dat is niet mis hoe erg je nagels beschadigen!

 5. Mandy 22 juni 2013

  Ik ben ook niet zo tevreden, na 6 dagen 3 nagels eraf… dus meteen alles eraf gehaald, ik kon alles eraf trekken als velletje dat ging gelukkig goed en toen de restjes gevijlt.

 6. Lotte 22 juni 2013

  Echt raar dat ze je nagels zo hebben beschadigd, dat lijkt me toch niet helemaal de bedoeling. Wel goed dat je zo eerlijk bent want ik lees verder op geen enkele blog de nadelen over Sensationail, terwijl die er toch duidelijk wel zijn.

 7. Beautytalk 22 juni 2013

  Ik las tot nu toe alleen maar positieve reviews! Wat erg dat je nagels zo beschadigd waren! Goede review!
  Eefje

 8. femketje 22 juni 2013

  Jammer dat het voor jou nagels niet ideaal werkte 🙁

 9. Kaylani 22 juni 2013

  Wat een ramp als je nagels zo beschadigd raken!

 10. Charlotte 22 juni 2013

  Jeetje, wat sonde dat jou nagels zo beschadigd zijn zeg! Ik wilde het eerst eigenlijk wel overwegen om te kopen maar nu ik dit lees, twijfel ik er nog heel erg over. Kan ik beter zo nu en dan gewoon mijn nagels lakken dan dit.

 11. Anna 22 juni 2013

  Ja, de nagellak eraf halen is hel 🙁 Ik heb nu 8 nagels eraf, 2 (pink en ringvinger) zitten er nog op omdat ik geen zin meer had omdat het zo’n gedoe was. Maar mijn nagels zijn thankgod niet zo beschadigd als die van jou! Ai 🙁

 12. Mariska 22 juni 2013

  Ziet er wel mooi uit, maar als je nagels er zo uit komen te zien is dat niet best zeg maar. Balen!

 13. Marloes 22 juni 2013

  Wow wat balen dat je nagels er na het afhalen zo uitzagen. Ik ben er nog steeds wel erg benieuwd naar!

 14. robin 22 juni 2013

  las het al op twitter… meh, ik vind het het toch niet waard als je nagels er uiteindelijk zo uitzien =(

 15. Linda 22 juni 2013

  Tjonge, je nagels zijn behoorlijk beschadigd. Vind het fijn dat je het zo eerlijk laat zien, want dit lees je nergens. Ik hoop dat het met alleen een gel laagje en je eigen lak, wel goed werkt en ik hoop dat je beschadigde nagels snel zullen herstellen

 16. Angela 22 juni 2013

  Jammer dat je nagels zo beschadigd zijn! De lak zelf is wel heel erg mooi 🙂

 17. Elly 22 juni 2013

  Het ziet er inderdaad mooi uit, maar wow…. De conditie van je nagels na verwijderen nodigt niet echt uit om zelf eens te proberen.

 18. Liesbeth 22 juni 2013

  Wat jammer dat ze zo beschadigd zijn nu, maar je kan de doorschijnende laag gewoon laten uitgroeien of lichtjes wegvijlen en er een nieuwe over doen. Zo kan de beschadiging rustig uitgroeien.

 19. Samantha 22 juni 2013

  Het ziet er erg mooi uit, maar de beschadiging aan je nagels is wel heel erg en dat het pijnlijk is nodigt me niet echt uit het te gaan kopen. Ik blijf wel bij mijn Essie nagellak die er ook lang op blijft zitten. 🙂 Ik vind het erg fijn dat je er zo eerlijk over bent, want ik hoor overal alleen maar positieve verhalen, maar er zit dus ook wel een minpunt bij!

 20. Joyce 22 juni 2013

  aah het zag er zo goed uit, maar ik schrik toch een beetje van de foto’s toen je het eraf had gehaald!

 21. Nicole 22 juni 2013

  wat vervelend dat het er zo slecht af gaat…

 22. Lies 22 juni 2013

  Als je graag een kleurtje lang op je nagels wilt hebben, dan vind ik dit wel erg handig. Als is het eraf halen dan wel weer minder als je nagels er zo door kunnen beschadigen. Alleen zou het niks voor mij zijn. Ik ben iemand die toch wel een aantal keer per week een ander kleurtje op wil hebben.

 23. Fashiable | Nanne 22 juni 2013

  Dit product is dan inderdaad niks voor mij, ik heb hele zwakke nagels die snel afbreken. En wat maak je prachtige foto’s trouwens, mijn complimenten!

 24. Kimberly 22 juni 2013

  Woow jouw nagels.. brrrr! (na het afhalen van de nagellak hé!)

 25. Maud 22 juni 2013

  Nohh, je mooie nagels zo beschadigt, wat rot! Ik denk dat dit ook helemaal niets voor mij is als ik dit zo zie, ik heb van nature al droge nagels.

 26. Jenneke 22 juni 2013

  Eindelijk eens een eerlijke review over deze hype! Dank daarvoor!

 27. Kelly 22 juni 2013

  Wat jammer! Al is dit bij normale gel ook zo.

 28. Lenneke 22 juni 2013

  Wow, bizar dat jouw nagels zo beschadigd zijn!

 29. Charlotte 22 juni 2013

  Door alle positieve reviews kreeg ik ook zin om dit te proberen, maar ik heb best wel broze nagels van mezelf die heel gemakkelijk scheuren, en nu ik dit heb gezien begin ik toch een beetje te twijfelen. Het is echt niet goed voor je nagels zo te zien, en ik weet dat mijn nagels heel moeilijk herstellen… hmmm… moeilijke keuze. Maar ik ben wel eens benieuwd naar het effect op je nagels als je het met nagellakremover met aceton het eraf haalt. Of het dan ook zo erg je nagels beschadigt

 30. Demi 22 juni 2013

  Hmm ik vind het wel heel mooi, maar het is best wel zonde van je nagels als ik jou zo hoor vertellen ( of zie schrijven eigenlijk ), als het verwijderen van de gel uiteindelijk zelfs voor kleine kuiltjes in je nagels zorgt laat ik het liever liggen!

 31. Esmay 22 juni 2013

  Muh, ik dacht van: Oh vet leuk! Maar er zitten vet veel nadelen aan. Je nagels gaan er dik aan kapot en je kan ’t ook maar 10 keer gebruiken.. Dan gebruik ik liever gewoon nagellak wat ik 3841928 keer kan gebruiken! (bij wijze van)

 32. Anna 22 juni 2013

  Wow, wat een heftige reactie kreeg je van de aceton zeg! Echt zonde, die kuiltjes. Duurt ook heel lang voordat ’t eruit groeit (heb wel eens een stukje eruit gehakt met een scheermesje, per ongeluk)… Maar ik vind ’t ook belachelijk duur trouwens.

 33. jana 22 juni 2013

  Wow zo erg na het afhalen!x

 34. Kelly 22 juni 2013

  Ik heb heel veel goede ervaringen gelezen en ik was erg nieuwsgierig toen ik las dat jij juist geen fijne ervaring had met dit merk. Ik heb zelf ook hele broze nagels en nadat ik een keer acryl nagels heb gehad zijn mijn nagels er ook zo erg aan toe geweest. Ik vind het fijn om te lezen dat je zo eerlijk bent, want de rest van de artikelen zijn allemaal zo lovend.

 35. stacey Kuiper 22 juni 2013

  IK heb een keer Shellac erop laten doen bij de schoonheidssalon en het zag er prachtig uit en bleef heel lang zitten maar wat waren mijn nagels beschadigd naar de tijd! Daarom zou ik hier echt niet aan beginnen

 36. Alette 22 juni 2013

  Wauw, super duidelijke review! Over het product zelf ben ik minder enthousiast. Ten minste jet ziet er mooi uit maar voor dat geld… Ik vind die nagellak die je als tweede hebt gebruikt (gewone nagellak) trouwens heel mooi. Mag ik vragen welke dat is! Haha

 37. Fleur 23 juni 2013

  Zo herkenbaar!
  Ik heb toevallig gister ook mijn gellak verwijderd.
  Maar hoe blijj ik met de gellak was hoe teleurgesteld ik nu met mijn nagels ben.
  Het is lelijk, ziet er niet en voelt net wat jij zegt vreselijk droog aan.

 38. Roxanne 23 juni 2013

  Mijn nagels zijn al breekbaar enz, dus ik ga deze set niet proberen. Ik was met het lezen van alle reviews waarin mensen de lak aanbrachten, al bang dat het je eigen nagels ontzettend zou beschadigen 🙁

 39. Evelien 24 juni 2013

  Oooh my, ik ben dus niet de enige die nagellak eraf krabt/bijt/weetikveel :’) Mihihi, beter dan nagels bijten inderdaad. Maar jeetje.. wat hebben je nagels een opdonder gekregen zeg! Zo zonde 🙁 Ik heb ook een tijdje gelnagels gehad en mijn nagels zijn ook beschadigd erdoor, net als bij jou een stuk van de bovenste laag eraf. Pas na een paar maanden zag je er niks meer van. Ik hoop dat jouw nagels heel snel weer opknappen! En bedankt voor de uitgebreide review + waarschuwing, heel fijn dat je het plaatst!

 40. Fleur 24 juni 2013

  Balen zeg 🙁 Ik ben benieuwd of het ook zo beschadigd na nagellak remover met aceton. Ik wacht voorlopig met het kopen van dit soort lakken tot ik zeker weet of ik het de moeite waard vind en het voor mij niet schadelijk is. Gelukkig blijft bij mij (met de juiste topcoat) lak zeker 5-7 dagen netjes zitten. Heb sterke nagels. Gellak hoeft voor mij dus niet perse.

 41. SensatioNail 25 juni 2013

  Beste Marjolein,

  Wat vervelend om te horen dat je een negatieve ervaring hebt gehad met SensatioNail.

  De gellak van de nagels aftrekken kan inderdaad als gevolg hebben dat de nagels zelf worden beschadigd. Door gebruik van de primer hecht de base & top coat en de gel polish zich goed aan de nagel. Dit is ook de reden dat het zo lang op de nagel zit zonder te chippen. Door deze goede hechting heb je dus kans dat je stukjes van je nagel mee trekt wanneer je probeert de gellak te verwijderen, zonder het te behandelen met aceton.
  Bij het verwijderen is het inderdaad van belang dat de bovenste laag wordt open gevijld zodat de aceton goed in de polish en base coat kan trekken. Op deze manier laat de polish dus los, en zal de nagel niet worden aangetast.
  Wellicht kreeg je een branderig gevoel van de aceton door eventuele kleine wondjes of losse velletjes rondom je nagels en nagelriem. Dit branderige gevoel zou ook voorkomen kunnen worden door vaseline op je vingertoppen en nagelriemen aan te brengen voor je je nagels laat weken. Dit beschermt je vingertoppen waardoor ze ook minder snel uitdrogen.

  Hopelijk is het nu wat duidelijker wat de reden is van de beschadiging.

  Voor meer informatie kan je terecht op onze website: http://www.sensationailpolish.eu

  Met vriendelijke groet,
  Het SensatioNail team

 42. DREAMxLOVELY 25 juni 2013

  Wow, iedereen was zo positief erover.. echt jammer vooral als het zo duur is! Liefs, x

 43. Lisa 16 juli 2013

  Je nagels zien er erg slecht uit na gebruik… Ik schrik ervan.

 44. Caroline 21 juli 2013

  Jammer dat het bij jou zo is gegaan. Echter heb ik het pakket ook 2 weken nu (na alle lovende reviews van andere bloggers) en ben ik er echt heel tevreden over. Ik heb coral sunset nu voor de twee keer erop, nog mooier en beter gelukt dan de eerste keer en het zit er nu precies 7 dagen op en nog hartstikke mooi, geen chips of wat dan ook. Ook het eraf halen ging prima tot nu toe, bovenste laagje eraf vijlen dan flink laten weken in pure aceton (watjes) met aliminium folie, beetje eraf halen en desnoods als er nog wat basecoat op zit nog ff weken en dan de laatste inimini restjes eraf vijlen! Maar het kan inderdaad misschien liggen aan je broze nagels dus dan is dat wel fijn om te weten voor andere die dat ook hebben! Maar zie hier zoveel negatieve comments dus dacht laat even weten wat mijn ervaring is :).

 45. Michelle Kaiser 2 augustus 2013

  Ik heb dit ook, vind het super! Alleen heb ik wel het eraf gepulkt en zo en dat was ook niks, maar niet zo heftig beschadigd als bij jou. Hoe lang hebben jou nagels over het herstel gedaan?

  • Marjolein 3 augustus 2013 — Berichtauteur

   Een aantal beschadigingen waren heel diep, dat is nog steeds aan het uitgroeien (maar nu wel grotendeels weg). De droogte en kleine beschadigingen zag ik al heel snel niet meer :).

 46. ME 12 augustus 2013

  Ben er heel tevreden over. Het is van belang dat je precies doet wat er staat. Doe je dat, dan kun je gel nagellak er zo van af halen zonder dat het beschadigd is. Zou niet anders meer willen. Zit zelf dagelijks in water en het blijft goed zitten!

 47. Anja 12 augustus 2013

  Ik gebruik ook SensatioNail en vind het super. Maar het er af halen is erg moeilijk en kreeg ook beschadigde nagels. Ik heb verschillende ervaringen gelezen over het er af halen van de gelnagellak. Op Amerikaanse sites waren een aantal die de primer niet gebruikten zodat het er af halen wat makkelijker was. Ik heb het er nu op zonder de primer en ik moet zeggen het blijft perfect zitten. Nu het er af halen nog. Ik hoop dat dit ook goed gaat deze keer. Ik laat het nog wel weten.

 48. Zoë 21 augustus 2013

  Het afhalen ging bij mij de 1ste 2 keer ook fout.

  Totdat ik er van de week achter kwam dat je het op deze manier moet doen: Ten eerst de glimmende laag eraf vijlen, dan echt 15 min met je nagels in de folie zitten, dan het folie van je vingers halen en dan pas met een watje aceton je nagel even 1/2 minuutjes erin laten weken. Dan haal je het er zo af!!

  X

  • Kelly 5 november 2013

   Ik probeer van alles maar bij mij gaat het er gewoon niet vanaf. Zelfs met vijlen lukt het niet, het lijk wel of het bij mij gewoon TE goed hecht. Ik begrijp alleen jouw uitleg niet zo goed. Dus eerst 15 minuten in folie (zonder aceton?????) en dan in de aceton laten weken????

   Ik hoor graag van je want misschien is dit wel DE oplossing

 49. Yvonne 13 september 2013

  Hoi Marjolein, afgelopen vakantie voor t eerst gellak op mijn nagels laten doen. Dit vond ik zo mooi dat ik meteen in Frankrijk zelf een set heb gekocht. Daar verkochten ze dezelfde starterskit van SentatioNail als die jij hebt. Eraf halen vond ik ook een heel vervelende klus. Ik had ook geen echte acceton en de folie viel er steeds af maar uiteindelijk is het gelukt.Toen voor het eerst zelf de gellak aangebracht, precies zoals beschreven maar het uitharden was een probleem ik moest na de laatste laag iedere keer weer opnieuw onder de lamp want de lak droogde niet. Ik wil eigenlijk wel weten of er nog mensen zijn die ook deze ervaring hebben en of hier een oplossing voor is. In totaal heb ik wel 7 a 8 keer mijn nagels onder de lamp gehouden en nog niet helemaal droog waardoor ik meteen al beschadigen aan de lak heb. Ik hoor het graag. Groetjes Yvonne

  • Marjolein 13 september 2013 — Berichtauteur

   Hey Yvonne,

   Weet je zeker dat het niet droog was? Bij gel nagellak krijg je namelijk een plakkerig laagje erop nadat je het onder de lamp hebt gehouden, en nadat je de laatste laag hebt aangebracht en hij uitgehard is onder de lamp moet je dit plakkerige laagje eraf halen met de cleanser die bij de kit zit. De lak eronder is dan wel gewoon droog en uitgehard!

   • yvonne 22 september 2013

    Hoi Marjolein,
    Ik ga de volgende keer me aan de aanbevolen secondes houden en dan de cleanser erover doen. Ik ben benieuwd. Bedankt voor je tip!

 50. Brenda 6 oktober 2013

  Ik heb het zelf nu net voor de tweede keer gebruikt omdat ik wilde weten of het nu ook mijn nagels zou verpesten of dat ik gewoon iets niet goed gedaan had bij het verwijderen.. Maar blijkbaar ben ik niet de enige waarbij het zo mis gaat.. Ik heb best een beetje spijt van mijn aankoop , zeker gezien de €70,- wat voor mij heel veel geld is op dit moment.. Erg jammer dat het toch een hele grote minpunt heeft , want het effect is wel erg mooi..

 51. Petra van Leeuwen 9 oktober 2013

  Werkt inderdaad lekker, maar het eraf halen moet je echt met beleid doen, pas op met het eraf vijlen, ook ik was erg enthousiast bezig, en ook hiermee de nagelplaat bescahdigd, kuiltjes in mijn pink, ietwat te ver doorgevijlt denk ik…..

 52. Ineke 12 oktober 2013

  Ik heb het net voor het eerst opgedaan en het werkt perfect! Als je de beschrijving volgt, gaat het helemaal goed. Na de reiniging van cleanser, is de lak echt meteen keihard. Ik ga me nu eens verdiepen hoe het er weer af moet…

 53. Tess 13 oktober 2013

  Wat zonde van je nagels! Maar er is 1 ding wat ik me af vraag. Hoe zit dat dan bij dag 5 want daar lijkt het heel mooi eraf gehaald (ook al had dat niet gemoeten haha)

  x

  • Marjolein 13 oktober 2013 — Berichtauteur

   Bij die drie vingers was het los gaan zitten en kon ik het er met minimale schade vanaf halen, maar bij de andere nagels zat het nog wel erg goed vast. Vaak laat gewone nagellak bij die nagels bij mij ook het eerst los, waarschijnlijk omdat die eerder vettig worden of iets dergelijks!

 54. Denise 21 oktober 2013

  Dames vraagje,

  Bovenstaande klinkt allemaal niet zo heel super, ik probeer juist met alle middelen mijn nagels zo mooi en gezond mogelijk te krijgen. jammer genoeg na hele boel intensieve uurtjes en een hoop centjes, breken ze nog steeds af en splijten ze.. Drama dus…

  Waar ik eigenlijk naar opzoek ben is een soort gel waar je dus alleen dat hele dunne laagje op je nagels aanbrengt, zodat ze eindelijk eens kunnen groeien en wat harder worden. dat kleurtje doe ik er later dan wel overheen. Weet iemand daar iets op?
  Ik ga daar geen hele starters pakket voor halen. Ik heb wel eens iets gehaald met een kwastje en flesje, maar dat werd heel hobbelig en moest ik weer ‘glad’ vijlen, ook geen succes dus… pfff…

  • Marjolein 7 november 2015

   Bij mij merk ik enorm verschil door de ‘huid, haar, nagel vitaminecomplex’ (volgens mij bij de Tuinen), dan groeien m’n nagels beter en zijn ze ook sterker.
   Ook als je nagels broos en droog zijn kun je ook meer vitamine A eten: zit in kaas, abrikoos, broccoli wortels.
   en calcium en zink.
   Weet niet of je zo’n kuurtje al hebt geprobeerd, maar alle kleine beetjes helpen denk ik. 🙂

 55. Vera 4 november 2013

  Hello! ik vind die zwarte glitterlak echt prachtig, kan iemand me vertellen waar die vandaan komt ? alvast bedankt!

 56. Naomi 17 december 2013

  Jeetje dat jouw nagels zo beschadigd zijn geraakt! Weet niet precies hoe je het hebt gedaan, maar met 15 minuten weken in aluminiumfolie en daarna met dat schrapertje voorzichtig de gel eraf halen en niet te hard op de nagel drukken kreeg ik het er zo vanaf! Moet wel met beleid natuurlijk.. maar heb het nu twee keer zo gedaan en er was niks aan de hand…
  ben je niet lichterlijk allergisch voor aceton? dat je grote hoeveelheden misschien niet kan hebben zoals bv puur? als je dan vervolgens met die schraper gaat werken kan het behoorlijk misgaan natuurlijk.
  Het is idd wel rotzooi dus altijd voorzichtig ermee omgaan…

  overigens ook bij mn moeder gedaan op dezelfde manier.. ook niks aan de hand.. zowel zij als ik hebben beide heeeeeel broze nagels, breken bijhet minste geringste al af en scheuren om de haverklap….

 57. jade 25 december 2013

  Tjonge, ik heb het overtlaatst gekochte en las alleen maar positieve dingen erover. En ik heb ze al 5 dagen op en moest al 3 nagels hernieuw doen 🙁 maar bij mij komt dat omdat ik te lang onder de douche stond. Deze gellak kan niet lang in water zitten, dat is in ieder geval het probleem bij mij.
  Jade x

 58. franka 28 december 2013

  Ikzelf heb het óók gekocht en ik ben er uitermate tevreden over.het zit er nu één week op en ziet er nog als nieuw uit,het staat ook prachtig.zodra het vervangen moet worden,vijl ik het er voorzichtig vanaf.jammer dat jouw ervaringen teleurstellend zijn,je bent er tenslotte best veel geld aan kwijt………

 59. claire 9 januari 2014

  Ik heb een ander merk, maar merk dat mijn nagels heel snel scheuren tijdens en na het gebruiken hiervan. Daarvoor had ik daar nooit last van en waren mijn nagels altijd vrij stevig.
  Iemand bekend met dit probleem?

 60. Dat Zit Wel Snor 13 januari 2014

  Hoe zit het met de geur van de gellak. Stinkt/ruikt het net zo sterk al bij gewonen nagellak?

 61. Edith 17 januari 2014

  Ik vind het een top product, het doet wat het belooft. Ik ben er echt heel blij mee.

 62. Saskia 10 februari 2014

  Die beschadigingen komen door de primer! Ik heb het systeem ook en heb het zowel bij mezelf als bij anderen gebruikt en als de primer wordt gebruikt beschadigen de nagels als een gek! Dit trekt namelijk helemaal IN je nagel en droogt volledig uit, waardoor de laagjes gaan splijten. Daarna heb ik de primer niet meer gebruikt en dan gaat het wel goed!

 63. Caro 14 februari 2014

  Ik heb de gellak van Striplac. Dat kun je eraf “peelen” Bij sommige nagels viel het er gewoon af na twee dagen. Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Telkens heb ik die nagel(s) waar de lak vanaf was opnieuw gelakt. Dat gebeurde iets te vaak. Op een gegeven moment heb ik, toen er weer een nagel lakloos werd, alles maar eraf gehaald. Geen gedoe met aceton. Maar Striplac is dus niet 10 dagen houdbaar, althans niet bij mijn nagels. Wel jammer want het resultaat is mooi. Jammer dat ze in die starterkit zo’n knalrode kleur doen.

 64. Anastazija 21 februari 2014

  Ik vind Sensationail echt super. Ik behoud zelfs langer als 2 weken de mooie resultaat zonder dat me nagels scheuren of iets. Sensationail gebruik ik zelf ook bij mijn nichtjes 1 x in de zoveel tijd omdat het niet zo schadelijk is.

  Ik vijl mijn nagels niet voor het eraf halen ( met mijn zelf gemaakte wraps ) misschien moet je dat is proberen?
  succes er mee

 65. Jocelyne 23 februari 2014

  Ik ben super tevreden over Sensationails! Bij het verwijderen moet je gewoon voorzichtig zijn. Dan gaat het prima en beschadigen je nagels niet zoals bij jou. Het verwijderen is wel een langdradig werkje, maar je hebt dan ook ruim 2 weken plezier van erg mooie nagels! De prijs vind ik trouwens ook erg meevallen! Als je anders om de 2 weken naar een nagelstudio gaat, heb je de investering van 70 euro er zo uit!

  Groetjes

 66. Monique 25 februari 2014

  Ik ben helemaal tevreden over sensationails!
  Nergens problemen mee, ook met eraf halen niet, met het schrapertje waren ze er zo af en geen beschadigde nagels.

  Groetjes

 67. Esther 10 april 2014

  Ik gebruik Sensationail nu al een tijdje, en ik moet zeggen dat het eraf halen van de nagellak bij mij steeds beter gaat. Ik had in het begin ook heel erg last van beschadigde nagels, maar ik heb gemerkt dat ik te hardhandig ben met die krabber.

  Het enige nadeel vind ik, is dat het bij mij écht geen twee weken blijft zitten.. een week, hooguit. Soms begint het na 3 dagen al te chippen, met nagel en al! Terwijl die Sensational er wel voor zorgt dat mijn nagels in alle rust kunnen groeien. Voorheen braken mijn nagels onwijs snel, met deze nagellak worden ze wel mooi lang.. zelfs als ik de nagellak er tussendoor afhaal.

 68. marcella 20 april 2014

  Hallo allemaal ,ik heb ook een slechte ervaring met sensationail
  na 2 keer gebruiken zijn mijn nagels allemaal agebroken ze zijn zo dun geworden dat ze pijn doen een vingertop is ontstoken het ziet er erbarmelijk uit, ik kan wel huilen als ik mijn nagels zie alsof ik nagels bijt ZO ERG, dus als iemand mijn starters pakket wil overnemen 2 keer gebruikt die meld zich maar mvrgr Marcella.

 69. Alexandra 24 mei 2014

  Waw, super dat ik dit gevonden heb!
  Ik was deze week al fel aan het twijfelen of ik het mijzelf ook zou kopen,
  maar ik heb ook echt broze nagels :).
  Ik twijfel nu wel sterk om eens een goedkopere UV-lamp met 1 gel aan te schaffen die je ook vind op miniinthebox en dergelijke sites.
  Daar heb ik wel al wat positieve dingen over gehoord, dus misschien is dat wel iets om eens te proberen 🙂

 70. Henneke 19 juni 2014

  Ik lees hier de berichten over het verwijderen van de Gel nagellak. TIP, er is tegenwoordig een PEEL OFF nagellak en die breng je eerst op, dan je nagellak er overheen en dan je top coat. Als je er dan flauw van bent, pulk je even een stukje los en kun je het er zo van af trekken. Geen aceton komt er meer aan te pas, super voor je nagels.

  Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en veel plezier met het uitbroberen, ik vind het super. Het is voor een paar euro te koop bij kruitvat.

  Lieve groetjes Henneke

 71. Nathalie 27 juli 2014

  Hoi,

  Ik gebruik ook (een) gellack; “Anny”, een starterspakket die ik voor (maar) €.150,- heb aangeschaft.
  Sinds januari jl. heb ik het ongeveer een keer of 6/7 gebruikt, en ik ben er ontzettend tevreden over.

  Een keer dacht ik “laat ik Sensationnail” uitproberen; nou, dit was écht een tegenvaller voor mij; ik had (gelukkig) al wel t starterspakket van Anny, maar het kwastje vd Sensationnail viel ontzettend tegen; deze was heel er smal zodat het moeilijker was de lak netjes aan te brengen.
  Sensationnail was dan per lak een paar euro goedkoper, maar toch concludeer ik “goedkoop=duurkoop”.

  Inmiddels heb ik 6 verschillende kleuren gellack van Anny, en houd t toch bij deze gellack.

  De aanschaf van het pakket, €.150,-, was voor mij zeker de moeite waard.
  En ik denk dat het erafhalen van de lak, zeer voorzichtig/gentle moet gebeuren, want idd, je hebt je nagels binnen “no-time” beschadigd, dus wees hier voorzichtig mee (met álle gellacks).

  Groetjes, Nathalie

 72. Angela 29 juli 2014

  Mij bevalt Sensationails prima. Makkelijk aan te brengen en blijft goed zitten. Ook als ik het verwijder zien mijn nagels er nog prima uit. Essence is ook mooi maar laat (bij mij dan) sneller los en mijn nagels zijn na het verwijderen beschadigd. Heb bij beide lakjes de gel er zelf vanaf gepulkt.

 73. Sanne 1 augustus 2014

  Ik heb het al een tijdje en bij mij werkt het geweldig normale lak blijft bij mij nog geen dag zitten en gellak 1, 5 week of zelfs langer het eraf halen doe ik met de remover van het merk senationail zelf en de wipes van sensationail en dat gaat prima misschien is dat een optie

 74. Nathalie 20 augustus 2014

  Was er vergeten bij te zetten dat Anny bij mij wel ern week of 4/5 blijft zitten.
  Wil ik tussendoor een ander kleurtje, dan kan dat er overheen (net als bij andere merken ws)

 75. Lvdheijden 20 augustus 2014

  Ik vind het een geweldig product. Het verwijderen doe ik niet met de set van sensationails maar ik vijl het heel voorzichtig weg. Het is nooit helemaal weg maar ik zet er na twee weken weer een nieuwe laag in eventueel een nieuwe kleur op. Overigens gebruik ik ook andere gellak van bijvoorbeeld Anny. Het werkt perfect en makkelijk. Wil je het helemaal weghalen dan zover mogelijk wegvijlen en dan met aceton nagel voor nagel losweken, dat is even werk maar het werkt prima. Ik had slechte nagels maar ze zijn nu echt sterk en mooi vrouwelijk en het scheelt me 30 euro elke 3 weken als ik naar een salon ga. Alleen geen nalaten daar ga ik nog op oefenen.

 76. Nathalie 30 augustus 2014

  Oh, lukt het afhalen ook met aceton? Ik dacht dat ik daar alleen die speciale remover voor nodig had..
  Ga het de volgende keer proberen.

 77. kelsey 5 september 2014

  Prima te verwijderen met een vijl nagels komen er dan ook mooi onder vandaan
  En ideaal om er weer een nieuwe kleur op te doen
  Nagels worden sterk en hard
  Voor mijn top product kan niet genoeg hebben van die kleuren mogen er wel meer komen

 78. deprez carina 14 oktober 2014

  ik heb ook de sensation starterskit ik vind dit een heel goede oplossing mijn nagels blijven mooi toch zeker 2 weken en dan begint het los te komen soms kan je het er gewoon afpellen ik gebruik zeker geen aceton wat ik er niet afkrijg moet je afvijlen en dat gaat heel goed
  ik ben zeer tevreden dat ik dat gekocht heb misschien veel geld maar als je uw nagels laat doen in een nagelstudio heb je dat al vlug uitgespaard en je kan het thuis doen vanuit je zetel terwijl je tv kijkt.
  om een goed resultaat te hebben moet je het goed laten uitharden in het uv toestelletje dan blijft de lak lang.

 79. Lore goethuys 14 november 2014

  Ik las net je review… Ik gebruik gel polish al een hele tijd. Ik gebruik gepolish van JM en geen problemen mee. Maar wat ik je wou zeggen, gebruik NOOIT pure aceton op je nagels! Dat is gewoon pure moord voor je nagels waardoor ze erg broos gaan worden, met kuiltjes als gevolg. Ik gebruik remover van CND of GELISH. Werkt perfect! 🙂 ook aan te raden is om een metalen removerstokje te gebruiken en zeker geen houten.

 80. sophie 4 februari 2015

  Ik heb een tijd toch volgehouden, desondanks dat mijn nagels zonder de gel er niet uitzagen en dat mijn nagels zeer deden tijdens het drogen onder de ledlamp. Rond pasenheb ik alles van sensationail an een vriendin cadeau gedaan (behalve het lampje) en heb ik de gel lakjes van essence gekocht. Het blijft er dik een week opzitten als je er niet aan zit en goed op lakt. (Volgensmij kan het ook langer maar ik kan echt niet tegen de uitgroei!)

 81. Lindy 16 mei 2015

  Vervelend dat jou nagels zo beschadigd zijn geraakt, maar geen reden om het niet te kopen.
  Het is een prima product alleen moet je de gellak er met beleid afhalen! Dan hoeven je nagels helemaal niet zo te beschadigen. Het eraf trekken heeft er waarschijnlijk bij jou voor gezorgd dat ze er zo uit zijn komen te zien.
  (Heb ik zelf ook een keer gedaan, had toen hetzelfde.. maar was mijn eigen schuld)

  Heel bealangrijk is om de glanslaag er eerst af te vijlen, daarna gewoon heel goed de nagels laten weken in nagellakremover met aceton. Als de gellak zacht is geworden kun je het er voorzichtig afschrapen met een removerstokje.
  Daarna even kort polijsten en klaar ben je om een nieuwe kleur aan te brengen!

  Ik ben zelf werkzaam in de horeca en sta regelmatig achter de bar (mijn nagels hebben dus aardig wat te lijden!), maar de gellak blijft zeker meer dan een week zitten. En de kleuren zijn prachtig!

  Zeer tevreden over Sensantionail, prijs-kwaliteit verhoudig is goed en het is een stuk goedkoper dan weer je het laat doen.

 82. patricia 18 juni 2015

  hallo iedereen ,

  Ik heb dit produkt gekocht omdat ik heel veel goede ervaringen gelezen had ,en geen slechte .
  Qua prijs moet je eerst eens kijken en vergelijken .Ik heb hetzelfde pakket en 14 euro goedkoper .
  Eerst vijlen ,dan pas met de remover .Liefst geen pure aceton zelfs.
  In het salon waar ik vroeger ging vijlen ze eerst de nagels ,dan pas gewoon met remover .
  als je natuurlijk wondjes hebt is het normaal dat je branderig gevoel hebt met aceton.
  Misschien eens review schrijven als je het al meerdere keren deed en niet na de eerste keer .
  groetjes

  Patricia

 83. Ester 18 november 2015

  Ik heb Pinkgellak nu twee keer uitgeprobeerd. Helemaal super! Ook het er af halen geen probleem, gewoon gepulkt, geen beschadigingen. Ging niet loslaten, niet breken, noem maar op. Echt te gek en mooie kleuren ook. Heb het nu voor de 2e keer er op zitten. Er was een nagel ingescheurd, ik dacht ik probeer het lekker toch… en wat denk je: nu een week later zit de nagel er nog aan en is niet verder gescheurd.
  Ik heb vreselijk slappe nagels, maar die voelden na het er af halen veel sterker dan ervoor. Moest wel even polijsten, maar verder geen probleem. Dus, ach zo zie je maar weer. Je weet het pas als je het uitprobeert.

 84. Annemiek 16 december 2015

  Ik heb diverse merken geprobeerd Daarvan vind ik Pink Gellak de prettigste. MAAR: Na gebruik van diverse gellakken en kleuren gedurende een aantal maanden met tussenpozen. Heb ik een behoorlijk probleem met mijn nagels: De nagels beginnen los te laten bij de bovenrand. De ringvingers het meest. Het loslaten vindt plaats tot ongeveer de helft van de nagel. Nu begint dat weer naar boven uit te groeien, maar ik vind het geen gezicht en het voelt ook niet prettig.
  Heeft iemand anders hiervan ook last? Kun je er wat aan doen? Weet iemand de oorzaak?
  Ik vind het erg jammer, want ik was wel enthousiast over de gellak, maar uiteraard gebruik ik het nu niet meer.
  Graag hoor ik jullie commentaar!

 85. Natascha Vrijhoeven-Pieters 2 februari 2016

  Welke vijl gebruiken jullie bij het verwijderen van de gellac?

 86. Chantal 15 maart 2016

  Ik doe het zelf ook maar ik heb er geen problemen mee bij mij heeft het er al meer als 2 weken opgegeten ik heb er ook nog nooit problemen mee gehad zelfs niet met het er af halen

 87. Fleur 6 januari 2017

  Heb nu een paar keer het product gebruikt. Ik heb gemerkt dat als je de primer niet gebruikt, het product er makkelijker (en zonder beschadigingen) af te halen is. De lak blijft dan wel minder lang zitten; bij mij ongeveer 1,5 week. Dit vind ik op zich lang genoeg.
  Bij het eraf halen, vijl ik niet ! Ik drenk een watje in nagellakremover met aceton, wikkel dit met folie om mijn nagels. Na 15 minuten haal ik het folie eraf en zie ik dat de lak er al losjes op ligt. Met een van de houten stokjes schraap ik de rest eraf. De nagels zijn daarna schoon, maar wel erg droog. Beetje nagelolie erop en dan twee dagen goed verzorgen. Daarna klaar voor een nieuwe lakbeurt.

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén