Kruidvat make-up kwastenreiniger

Kwastenreiniger, ideaal als je andere mensen op moet maken of snel de kleur uit je kwast wilt halen.. Of gewoon net zo’n luie donder bent als ik en geen zin hebt om vaak je kwasten uitgebreid te wassen! Voorheen was het best lastig te verkrijgen en ooit heb ik wel €10 neergelegd voor een flesje brush cleanser van MAC, maar nu heeft Kruidvat het ook!


En ik kan alvast verklappen dat ik wel fan ben! OkΓ©, de verpakking vind ik totaal niet handig en ik heb de reiniger dan ook al snel in een spuitflacon gedaan, want dat vind ik stukken fijner werken. Het alcoholgehalte leek me in eerste instantie niet zo best, maar zo’n beetje alle kwastenreinigers bevatten veel alcohol. Dit is niet alleen ontsmettend en reinigend, maar vervliegt ook snel waardoor je kwasten sneller droog zijn! Je ruikt de geur van alcohol wel aan de reiniger, maar er zit geen overweldigende geur aan en uiteindelijk ruik je het nauwelijks aan je kwasten.Op de verpakking wordt aangeraden om de reiniger op een tissue te doen en je kwast hierover te wrijven tot hij schoon is, maar ik vind het handiger om de reiniger direct op de kwast te spuiten en ‘m daarna over een droge tissue te wrijven. Op de foto’s is te zien dat er genoeg viezigheid van m’n kwasten af kwam, haha!

Helemaal schoon worden mijn kwasten niet, het is niet vergelijkbaar met het grondig wassen met water en zeep. Toch vind ik het een ideale oplossing voor tussendoor, omdat het wel het ergste vuil eruit haalt en mijn kwasten in ieder geval wat zachter en frisser aan laat voelen. Wat betreft de werking vind ik hem eigenlijk best vergelijkbaar met de reiniger van MAC en vind ik het een prima optie! Bovendien zijn mijn kwasten relatief snel droog na het reinigen, snel genoeg om ze een paar uur later weer te kunnen gebruiken.

De reiniger is inmiddels al te koop bij Kruidvat en kost €2,99 voor 200 ml. Mocht je nog een product zoeken om tussendoor je kwasten een snelle opfrisbeurt te geven, dan vind ik het zeker een aanrader!