Kruidvat make-up kwastenreiniger

Kwastenreiniger, ideaal als je andere mensen op moet maken of snel de kleur uit je kwast wilt halen.. Of gewoon net zo’n luie donder bent als ik en geen zin hebt om vaak je kwasten uitgebreid te wassen! Voorheen was het best lastig te verkrijgen en ooit heb ik wel €10 neergelegd voor een flesje brush cleanser van MAC, maar nu heeft Kruidvat het ook!


En ik kan alvast verklappen dat ik wel fan ben! OkΓ©, de verpakking vind ik totaal niet handig en ik heb de reiniger dan ook al snel in een spuitflacon gedaan, want dat vind ik stukken fijner werken. Het alcoholgehalte leek me in eerste instantie niet zo best, maar zo’n beetje alle kwastenreinigers bevatten veel alcohol. Dit is niet alleen ontsmettend en reinigend, maar vervliegt ook snel waardoor je kwasten sneller droog zijn! Je ruikt de geur van alcohol wel aan de reiniger, maar er zit geen overweldigende geur aan en uiteindelijk ruik je het nauwelijks aan je kwasten.Op de verpakking wordt aangeraden om de reiniger op een tissue te doen en je kwast hierover te wrijven tot hij schoon is, maar ik vind het handiger om de reiniger direct op de kwast te spuiten en ‘m daarna over een droge tissue te wrijven. Op de foto’s is te zien dat er genoeg viezigheid van m’n kwasten af kwam, haha!

Helemaal schoon worden mijn kwasten niet, het is niet vergelijkbaar met het grondig wassen met water en zeep. Toch vind ik het een ideale oplossing voor tussendoor, omdat het wel het ergste vuil eruit haalt en mijn kwasten in ieder geval wat zachter en frisser aan laat voelen. Wat betreft de werking vind ik hem eigenlijk best vergelijkbaar met de reiniger van MAC en vind ik het een prima optie! Bovendien zijn mijn kwasten relatief snel droog na het reinigen, snel genoeg om ze een paar uur later weer te kunnen gebruiken.

De reiniger is inmiddels al te koop bij Kruidvat en kost €2,99 voor 200 ml. Mocht je nog een product zoeken om tussendoor je kwasten een snelle opfrisbeurt te geven, dan vind ik het zeker een aanrader!

  1. Duidelijke review! πŸ™‚ deze reiniger kocht ik een tijdje geleden ook en ik moet zeggen dat ik er ook tevreden over ben πŸ™‚ toch ben ik wel voorzichtig met mijn mooiste kwasten, omdat ik wat huiverig ben voor het effect van alcohol op de lange termijn.

  2. Hmm, hoe snel droogt het op zijn langzaamst dan? Ik heb er aan gedacht het ook te kopen, maar ik denk, als ik de tijd en moeite niet wil nemen om mijn kwasten echt te wassen, zal ik het ook niet met zo’n reiniger doen.. xD

    1. Hm voor grote gezichtskwasten (die het langst nat blijven in het midden) duurt het 3-4 uur voordat ze goed droog zijn (tenzij je ze tussendoor nog droog veegt met een tissue, maar daar ben ik te lui voor) dus vaak doe ik het ’s avonds, zodat ze ’s ochtends helemaal droog en fris zijn. Maar ik vind vooral het schoonmaken zelf wel echt sneller gaan dan naar de badkamer en al m’n kwasten wassen met water en zeep, dus daarom vind ik het wel heel fijn!

  3. Klinkt goed! Ik ben ook heel blij dat ik nu eindelijk zo’n kwastenreiniger heb (ook al heb ik die van Hema) want het is inderdaad heel handig voor tussendoor. En super stom he, die openingen van die flessen. Waarom doen ze dat niet gewoon in sprayflacons?

  4. Dit is heel handig! Ik wacht altijd veel te lang met kwasten grondig wassen, omdat ze dan zo lang nog nat zijn. Dit is wel heel handig voor als je ze de dag zelf nog nodig hebt, geweldig!

  5. Ik heb ‘m ook gekocht, maar nog niet geprobeerd. Normaal was ik mijn kwasten bijna nooit, heb er gewoon nooit zin in. Dus dit leek mij ook wel handig πŸ™‚

  6. Ik heb deze ook, alleen nog niet uitgeprobeerd! Je kwastenhouder is ook tof zeg, haha. Je hebt trouwens 1234 Bloglovin volgers, zag ik net staan πŸ˜›

  7. Tip: Doe wat van deze reiniger in de dop, doop je kwast erin en dan op een tissue uitwrijven. Voor grotere kwasten natuurlijk een groter bakje gebruiken of gewoon water en babyshampoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *