Kneipp Natuurlijk Zacht

Al eens eerder liet ik jullie wat producten zien van Kneipp en tegen alle verwachtingen in, was ik fan! Erg leuk vond ik het dan ook toen m’n postbode me een doos vol met producten van de nieuwe Natuurlijk Zacht lijn overhandigde (standaard bijgaande met een opmerking als in “mijn beste klant“, “voor jou ben ik terug gereden” of “dit is vast weer voor jou” – maar hij is wel super lief ;)). Meer weten over deze lijn? Lees vooral verder!Zoals de naam al zegt, belooft Kneipp dat de producten uit de lijn je huidje fluweelzacht maakt door de natuurlijke werkstoffen die erin zitten. Er zijn twee versies – Amandelmelk & Amandelolie (roze, extra zacht) en Vijgenmelk & Arganolie (paars, extra voedend). De crème douche is vooral geschikt voor onder de douche en de crème bad logischerwijs voor in bad. Helaas heb ik geen bad, maar de crème bad werkt ook uitstekend op een douchepuff, waar je dan ook extra veel schuim mee krijgt! Beide lijnen ruiken zacht maar ook licht zoetig en licht kruidig, waarbij de “roze” lijn vooral het kruidige in zich heeft en de paarse meer het zoete. De paarse, Vijgenmelk & Arganolie, is qua geur mijn favoriet!

Kneipp belooft dus dat ze voedend en verzorgend zijn, al vind ik het dan wel jammer om SLS tussen de ingrediënten te zien staan. Toch moet ik toegeven dat ze wel echt zacht zijn en mijn huid in ieder geval niet droger of trekkerig aan laten voelen, wat andere doucheproducten soms wel doen. Pluspunten! Maar ik moet zeggen dat vooral de geur ze aantrekkelijk maakt, ik vind ze allebei lekker om mee wakker te worden onder de douche. Ik raad je dan ook zeker aan om ze eens te besnuffelen in de winkel!

De nieuwe producten zijn inmiddels al te koop. De crème douche kost €5,49 en de crème bad €9,49. En aanraders vind ik het dus zeker!