Fotografie – poging tot macro

Wellicht heb je het weleens gezien, van die close-ups van bijvoorbeeld bloemetjes of beestjes. Ik vind het altijd wel tof, zeker als je ineens details ziet die je nog nooit eerder zijn opgevallen! Ik wilde het ook weleens proberen en dus kroop ik op een zonnige zaterdag door de tuin, met m’n 18-55mm lens en een +8 macrofilter erop. Het resultaat?

Best pretty toch? Ik had de foto’s in eerste instantie in kleur gemaakt, maar zwart-wit vond ik toch ook wel tof. dus heb ik ze maar gewoon gecombineerd! Waar ik iets minder blij mee was, was overigens de spinneninvasie in de tuin. Ik maakte een foto van eentje, maar van dichtbij waren ze nog enger haha. Je kunt ‘m hier bekijken, op eigen risico ;). En de andere foto’s kun je in het groot bekijken op m’n photolog!

 1. Mooi niet dat ik die foto ga aanklikken. Thanks voor de waarschuwing, ik word altijd HEEL ERG BOOS als mensen zonder aankondiging een enorme foto van een spin plaatsen. MOOIE BLOEMENFOTO’S MAYO <3 Ik hou van jou(w fotografie).

 2. Ah super mooi! Ik heb (nog) niet op de foto geklikt van de spin, want ik en spinnen… zijn als water en vuur, whaaa! Vind ze echt eng hahaha 😛

 3. Mijn angst voor spinnen is ooit begonnen met een gigantisch uitvergrote foto, maar deze vond ik eigenlijk wel iets “schattig” hebben met die oogjes. Ben ik nu raar?

  En prachtige foto’s ook!

  1. Ik twijfel ook nog of ik het nou vooral heel eng vind, of misschien ook wel ergens een beetje schattig, haha. Al vind ik ze in het echt wel eng, want het waren van die heel hysterisch en hard rennend spinnetjes!

 4. Ah mooi, vooral die eerste!
  Ik wil vandaag eens proberen met m’n analoge camera macro foto’s te maken. Er zit namelijk een prachtlens bij, maar ik heb hem nog nooit gebruikt.

 5. Wauw, mooie foto’s! Echt gaaf wat je met zo’n macrofilter kunt doen. Dat wil ik ook! Die spin is echt creepy, maar wel gaaf dat je zo echt zn ogen kan bekijken

 6. Prachtige foto’s! Beetje jammer van die spin, maar toch fijn dat je hem onder een linkje zette. Ik ben alleen té nieuwsgierig om niet te klikken, haha :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *