5 producten die ik niet zo fijn vind

Hoewel ik eigenlijk vooral over fijne dingen blog, wil ik ook eens aandacht besteden aan wat producten die ik juist tegen vond vallen.. en dat ga ik vandaag doen! Zo kocht ik een tijdje geleden in een blogsale een MAC Mineralize Skinfinish Natural, een poeder die je zowel als “foundation” kunt gebruiken en om je eigen foundation mee af te poederen. Ik had best hoge verwachtingen want het blijft MAC.. Maar ik moet zeggen dat ik hem erg poederig vind in vergelijking met andere compact powders die ik heb. Zelf heb ik ook een best droge (als in: vochtarme) huid en ook normaliter onopvallende blonde haartjes op wat delen van m’n gezicht, wat door dit poeder eigenlijk alleen maar benadrukt wordt. Jammer! Op dit moment gebruik ik hem wel omdat hij mijn gezicht wel langer mat weet te houden, maar ik ben er niet zo verliefd op als m’n MSF blush/highlighter.

Ik heb wat best positieve reviews gelezen over dit gezichtsschuim van Kruidvat, maar helaas viel hij me erg tegen! Niet alleen vond ik hem te uitdrogend voor mijn huid en vind ik de ingrediënten ook niet al te geweldig (SLS, “goede” soorten alcohol, parfum), ook kreeg ik er al snel puistjes van. Geen goede match met mijn huid dus!

Hoewel de hype rondom deze parfums van Essence al wel weer een beetje vervlogen is, heb ik alsnog wel drie versies hier staan. En ja, ik vind ze lekker! Lekker fris en jong, wat ik heel fijn vind voor het voorjaar. Máar, ze blijven echt totaal niet hangen en dat vind ik heel erg jammer. Hierdoor pak ik ze ook eigenlijk niet meer, terwijl ik vooral Like A First Day In Spring nog altijd heerlijk vind. Jep, ik baal!

Nog een hype die vervlogen lijkt te zijn: droogshampoo. Ook ik maakte er veelvuldig gebruik van, maar ik ben nu toch wel tot de conclusie gekomen dat ik liever even snel onder de douche spring om m’n haren te wassen. Mijn haar is denk ik ook niet heel optimaal voor droogshampoo, het frisse effect blijft maar even en daarna voelt het aan als vettige stro – ieuw! Ik probeerde laatste de Batiste droogshampoo uit omdat dit toch wel de beste schijnt te zijn, maar ook die vind ik niet fijn.

Het laatste product is deze liquid eyeliner van Essence. Oké het product zelf is eigenlijk heel fijn! Hij is namelijk vergelijkbaar met de waterproof liquid liner van Catrice – die wel tegen vettige oogleden kan en waar ik echt niet meer zonder kan. Maar ik krijg het nog steeds niet voor elkaar om deze versie van Essence aan te brengen zonder het overgrote deel in mijn wimpers te smeren, waardoor ik daarna aan elkaar geplakte wimpers krijg als ik er mascara over aan wil brengen. Super vervelend en super frustrerend als ik ’s ochtends even snel een lijntje wil trekken en het overal zit!

Hopelijk vonden jullie het interessant om ook eens te lezen welke dingen me juist niet zo goed zijn bevallen! En ik ben eigenlijk wel benieuwd of jullie de laatste tijd nog producten hebben uitgeprobeerd die uiteindelijk tegenvielen, dus laat dat zeker weten in een reactie :).

Verder Bericht

Vorige Bericht

45 Reacties

 1. Alyssa 20 mei 2013

  Leuk om te lezen en handig om te weten! Dat van die parfums kan ik me wel in vinden – ‘goedkope’ parfum blijft meestal toch niet zo lang hangen, helaas.

 2. Sofie 20 mei 2013

  Jammer dat deze producten tegenvallen!

 3. Laura 20 mei 2013

  Leuk artikel! Ik was juist net van plan om droogshampoo te gaan halen, nu twijfel ik weer. 😉

  • Beautyjuf 20 mei 2013

   Droogshampoo van Batiste vind ik echt de beste 🙂 Volume, je haren ogen fris en schoon 🙂 De droogshampoo van Andrélon is inderdaad ‘waardeloos’. Na gebruik kun je je haren alsnog wassen 😉

 4. Kimberly 20 mei 2013

  Leuk dat je de minder fijne producten ook behandeld! Ik vind droogshampoo ook niet zo heel fijn eigenlijk

 5. mysupersweetlife 20 mei 2013

  De droogshampoo vind ik nog steeds ideaal! Maar dat komt ook omdat ik de laatste tijd wel heel erg snel vet haar heb!
  Liefs

 6. Liesbeth 20 mei 2013

  He, vervelend, heb ik net die droogshampoo van Batiste gekocht om eens te proberen 😀 Maar ik moet je wel gelijk geven, als je haar té vet geworden is maakt droogshampoo het op een manier alleen erger. Ik blijf het wel fijn vinden om wat extra volume en een frisser gevoel te krijgen in haar dat een dag niet gewassen is.

 7. Tara 20 mei 2013

  Leuk artikel! Jammer van de miskoopjes though. 🙁

 8. Kirsten 20 mei 2013

  Leuk artikel, nu twijfel ik wel over de droogshampoo. Ik wil het nog graag proberen!

 9. Lotte 20 mei 2013

  Balen dat deze producten tegenvallen! Vooral van de MAC skinfinish, omdat je daar toch wel wat meer van verwacht.

 10. Charile 20 mei 2013

  Leuk om te zien!

 11. Charlotte 20 mei 2013

  Altijd handig zo’n artikel! Weet je gelijk waar je je geld niet aan uit moet geven.

 12. Milou- LounaBeauty 20 mei 2013

  Oh irritant dat alles zo tegenvalt eigenlijk. Ik heb dat ook wel hoor, dan zijn mensen er enthousiast over en dan is het eigenlijk 3x niks. 🙂 hihi

 13. I scream beauty 20 mei 2013

  Interessant artikel!

 14. Joyce 20 mei 2013

  Vind het erg handig om te lezen wat tegenvalt! Dan denk je toch wel 3x na of je zo’n product koopt! Wel jammer dat het allemaal tegenvalt.

 15. Roxanne 20 mei 2013

  Ik heb de Essence parfums aan mijn buurmeisjes gegeven, omdat ze niet lang bleven hangen en ik ze daardoor inderdaad ook niet gebruikte 🙁

  Ook dit soort artikelen zijn fijn om te lezen! Dan weet ik waarom ik een product NIET zou moeten kopen

 16. Diana 20 mei 2013

  Jammer dat de producten tegenvallen.

 17. Angela 20 mei 2013

  Jammer dat je niet zo’n fan bent van de droogshampoo. Op dit moment gebruik ik die van Andrelon, maar ik vind Batiste toch net iets fijner! Het is zo’n handig product!

 18. Nina 20 mei 2013

  Wat jammer van de MAC skinfinish!

 19. femketje 20 mei 2013

  dat vond ik dus ook van die essence geurtjes!

 20. robin 20 mei 2013

  ik vind die van Andrelon (die op de foto heb ik ook) het beste voor echt schoonmaken en niet die gloed of dat stro gevoel. maar die van Batiste geeft wel heel veel volume >< jammer van die grijzige waas =(

 21. Lotte 20 mei 2013

  Ik vind droogshampoo’s juist wel fijn, haha! En dat met die plakkerige wimpers is zooo irritant, dat haat ik echt aan vloeibare eyeliner.

 22. Nicole 20 mei 2013

  wat jammer dat de producten tegen vallen.. vooral van die mac poeder had ik veel verwacht eigenlijk..
  wel een heel leuk artikel!

 23. peggy timmermans 20 mei 2013

  Ik ken deze producten zelf niet maar merk wel dat ik me soms laat verleiden tot het kopen van iets, dat echt een hype werd, zoals Stereo Rose van Mac. Viel erg tegen…

 24. Lieze 20 mei 2013

  Dat met die geurtjes heb ik precies hetzelfde met een andere parfum van me! Hij leek me heerlijk in de winkel, gekocht; ruik je er niks meer van!

 25. Jana 20 mei 2013

  Goed dat we ook te zien krijgen welke producten je niet fijn vindt. Zelf hou ik wel van droogshampoos. Ze zijn ideaal voor in noodgevallen, als ik even geen tijd heb om te douchen. Zelf gebruik ik er een van Schwarzkopf.

 26. Deborah 20 mei 2013

  Hahah die droogshampoo is echt vies 😛

 27. Danielle 20 mei 2013

  Ik herken het. Die Essence parfums heb ik ook en vind het jammer dat ze niet lang blijven hangen.

 28. Lies 20 mei 2013

  Ook heel fijn om te zien welke producten je niet tevreden over bent. De Essence parfum ben ik het ook zeker mee eens. De geuren vind ik heel erg lekker alleen moet ik het wel heel vaak opnieuw opspuiten om het weer wat te ruiken. De droogshampoo van Batiste heb ik nog nooit geprobeerd, maar die van Andrélon wel. Ook vind ik die niet zo heel fijn. Naarmate de dag vordert krijg ik er een jeukende hoofdhuid van en is mijn haar vetter dan ervoor.

 29. Esmay 20 mei 2013

  Ahjoooh, van die parfum moet je ‘m gewoon meenemen en vaker opspuiten (y)!
  Wel echt zonde van je MAC MSF, maar dat wist ik al muhahah!

 30. Jill 20 mei 2013

  Leuk artikel 🙂 Ik vind zelf droogshampoo van Batiste en de eyeliner van Essence wel erg fijn 😀

 31. jana 20 mei 2013

  Leuk om te zien 🙂 x

 32. Anna 20 mei 2013

  Goed om te weten! Ik heb ook zo’n reiniger van de Kruidvat, vind ‘m ook veel te agressief. Bah.

 33. Marije 21 mei 2013

  Leuk om eens te lezen wat een blogger nou niet fijn vindt! Ik ben diep teleurgesteld in Aqua Brow van MUFE. Het blijft totáál niet zitten op mijn vette huid en aan het einde van de dag zijn mijn halve wenkbrauwen verdwenen. Jammer!

 34. Esther - Mango Sorbetto 21 mei 2013

  Zeker leuk om ook een keer de tegenvallers te belichten!

 35. Miranda 21 mei 2013

  Batiste droogshampoo vind ik geweldig 😀 Ik heb een rechte pony en die word snel vet, vervolgens breng ik wat droogshampoo aan en ik hoef er niet meer naar om te kijken 😀

 36. Maxime 21 mei 2013

  Leuk artikel

  XO

 37. Mieke 21 mei 2013

  Handig om te lezen! 🙂

 38. Beautydagboek 23 mei 2013

  Ik vind die droogshampoo van Batiste juist geweldig! Grappig hoe dat kan verschillen.

 39. Wendy 24 mei 2013

  Handig dit lijstje. Je leest vaak alleen maar over dingen die goed zijn, maar het is soms ook fijn om te weten wat mensen nou echt niet fijn vinden. 🙂

 40. Leonella 29 mei 2013

  Ik vind droogshampoo alleen handig als ik ’s ochtends weinig tijd heb en wel vet haar blijk te hebben. Dan ga ik echt niet douchen en dan ook nog mijn haar föhnen (of voor schut lopen met pluis op mijn kop als ik dat niet doe en het droogt op). Maar inderdaad wel dat touwige en als ik ’s avonds alsnog mijn haar wil wassen is het heel lastig er uit te krijgen.

  Die parfums ken ik niet, maar ze zien er uit alsof je ze makkelijk meeneemt. Wat dat betreft is het misschien wel handig?

 41. Priscilla 3 juni 2013

  Altijd jammer als producten tegen vallen, zeker dure producten van bijvoorbeeld MAC. Wat betreft de droogshampoo’s ben ik nog steeds fan. Ik heb helemaal niet snel vet haar maar als ’t dan een keer vettig voelt dan is ’t met droogshampoo zo opgelost. Vind het trouwens ook altijd een ideaal vakantie/camping/festival product!

 42. Evelien 4 juni 2013

  Leuk artikel! Ik vind die luchtjes van Essence best wel zoet, brr. En ze blijven inderdaad amper hangen, waardoor ik soms maar één week met zo’n flesje doe :’)

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén