5 producten die ik niet zo fijn vind

Hoewel ik eigenlijk vooral over fijne dingen blog, wil ik ook eens aandacht besteden aan wat producten die ik juist tegen vond vallen.. en dat ga ik vandaag doen! Zo kocht ik een tijdje geleden in een blogsale een MAC Mineralize Skinfinish Natural, een poeder die je zowel als “foundation” kunt gebruiken en om je eigen foundation mee af te poederen. Ik had best hoge verwachtingen want het blijft MAC.. Maar ik moet zeggen dat ik hem erg poederig vind in vergelijking met andere compact powders die ik heb. Zelf heb ik ook een best droge (als in: vochtarme) huid en ook normaliter onopvallende blonde haartjes op wat delen van m’n gezicht, wat door dit poeder eigenlijk alleen maar benadrukt wordt. Jammer! Op dit moment gebruik ik hem wel omdat hij mijn gezicht wel langer mat weet te houden, maar ik ben er niet zo verliefd op als m’n MSF blush/highlighter.

Ik heb wat best positieve reviews gelezen over dit gezichtsschuim van Kruidvat, maar helaas viel hij me erg tegen! Niet alleen vond ik hem te uitdrogend voor mijn huid en vind ik de ingrediënten ook niet al te geweldig (SLS, “goede” soorten alcohol, parfum), ook kreeg ik er al snel puistjes van. Geen goede match met mijn huid dus!

Hoewel de hype rondom deze parfums van Essence al wel weer een beetje vervlogen is, heb ik alsnog wel drie versies hier staan. En ja, ik vind ze lekker! Lekker fris en jong, wat ik heel fijn vind voor het voorjaar. Máar, ze blijven echt totaal niet hangen en dat vind ik heel erg jammer. Hierdoor pak ik ze ook eigenlijk niet meer, terwijl ik vooral Like A First Day In Spring nog altijd heerlijk vind. Jep, ik baal!

Nog een hype die vervlogen lijkt te zijn: droogshampoo. Ook ik maakte er veelvuldig gebruik van, maar ik ben nu toch wel tot de conclusie gekomen dat ik liever even snel onder de douche spring om m’n haren te wassen. Mijn haar is denk ik ook niet heel optimaal voor droogshampoo, het frisse effect blijft maar even en daarna voelt het aan als vettige stro – ieuw! Ik probeerde laatste de Batiste droogshampoo uit omdat dit toch wel de beste schijnt te zijn, maar ook die vind ik niet fijn.

Het laatste product is deze liquid eyeliner van Essence. Oké het product zelf is eigenlijk heel fijn! Hij is namelijk vergelijkbaar met de waterproof liquid liner van Catrice – die wel tegen vettige oogleden kan en waar ik echt niet meer zonder kan. Maar ik krijg het nog steeds niet voor elkaar om deze versie van Essence aan te brengen zonder het overgrote deel in mijn wimpers te smeren, waardoor ik daarna aan elkaar geplakte wimpers krijg als ik er mascara over aan wil brengen. Super vervelend en super frustrerend als ik ‘s ochtends even snel een lijntje wil trekken en het overal zit!

Hopelijk vonden jullie het interessant om ook eens te lezen welke dingen me juist niet zo goed zijn bevallen! En ik ben eigenlijk wel benieuwd of jullie de laatste tijd nog producten hebben uitgeprobeerd die uiteindelijk tegenvielen, dus laat dat zeker weten in een reactie :).