Review & look – Pupa City Safari en Essence Gel Tint

Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd vrij weinig ooglooks maak. Vaak ben ik al blij als ik eyeliner en mascara opgesmeerd krijg voordat ik de deur uit moet, haha! Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik het niet leuk meer vind en dus ging ik er eens goed voor zitten om een look te maken met drie voor mij nieuwe productjes.


Van de nieuwe City Safari collectie van Pupa heb ik jullie al een nagellakje laten zien, maar in de collectie zit natuurlijk nog veel meer. Waaronder de Cream Eyeshadow, waarvan ik de bronzen versie heb, en de Killer Kajal eyeliner! Bij de Cream Eyeshadow krijg je ook een kwastje, wat erg handig is.

De Killer Kajal kun je overigens niet alleen gebruiken als eyeliner, maar ook bijvoorbeeld als basiskleur voor een smokey look. En dit “potloodje” is dan ook intens zwart en heel romig! Helaas blijft hij wel romig en droogt hij niet op, waardoor hij dus niet water- of smudgeproof is. Maar ik was wel echt verrast over hoe romig en zwart hij was! De Cream Eyeshadow is ook heel goed gepigmenteerd en droogt uiteindelijk wel op, waarna hij goed blijft zitten zonder te creasen. Het kwastje is super handig om ‘m mee aan te brengen, want je kunt preciezer werken en ook de kleur opbouwen!

Toen ik de creamy oogschaduw aanbracht schrok ik wel een beetje. Errr, oranje? Gelukkig komt dit helemaal goed als je er wat oogschaduw bij pakt, dan vind ik hem juist super mooi! Ik bracht de Cream Eyeshadow aan op mijn bewegend ooglid en blende hem richting mijn crease. Hierna bracht ik in m’n crease een donkertaupe oogschaduw aan en een beetje lichtgoud bij m’n binnenste ooghoek. Much better! Ik gebruikte ook de Killer Kajal als eyeliner.


Ik wilde ook eens iets nieuws proberen op m’n lippen en dus pakte ik deze Gel Tint van Essence erbij, in de kleur Flashy Apricot. Een apart, rood goedje in een tubetje met een sponsapplicator.. Maar het leek me eigenlijk wel een handig product, omdat hij in je lippen belooft te trekken waardoor je vrij lang van een kleurtje kunt genieten!

De linkerfoto’s zijn met daglicht, de rechter met flits – boven zonder, onder met Gel Tint. Super veel kleur geeft hij niet af, maar hij maakt mijn lippen wel net iets meer framboosjesrood! Wel benadrukt hij velletjes best erg omdat de kleur daar intenser wordt, dus van te voren even scrubben is geen slecht idee. Ook de geur/smaak vond ik een beetje meh, het smaakte behoorlijk chemisch en omdat de Gel Tint nog vrij lang blijft zitten, blijf je dat ook proeven. Bovendien voelt hij vooral in het begin behoorlijk plakkerig aan!

En als laatste nog twee full face foto’s! De Gel Tint hield het nog best lang vol, zelfs na een paar uur met eten en drinken tussendoor zag ik nog steeds het kleurtje op m’n lippen zitten. Ook de Cream Eyeshadow in combinatie met de oogschaduw bleef behoorlijk goed zitten, na een uur of 6 waren de kleuren wel minder intens maar was het niet gecreased (en dat is een wonder met mijn vettige oogleden!). De Killer Kajal hield het echter niet zo lang vol, hij ging al snel afgeven.

Al met al vind ik de Cream Eyeshadow van Pupa zeker een aanrader, want hij blijft goed zitten en is ook mooi gepigmenteerd! De Killer Kajal van Pupa zal ik niet zo vaak pakken denk ik, hij is te creamy voor mijn oogleden en gaat al snel afgeven. De Gel Tint van Essence vind ik qua werking best goed, al is de geur/smaak toch wel een minpuntje. Maar voor dat geld..

Essence Gel Tint in Flashy Apricot – €1,99
verkrijgbaar bij Kruidvat

Pupa Cream Eyeshadow in City Safari Gold – €15,30
Pupa Killer Kajal in Primitive Black – €15,95
zie site voor verkooppunten

  1. De cream vind ik stiekem wel mooi juist omdat hij zo oranje is haha! Je hebt hem mooi aangebracht:D
    De gel tint laat ik aan mij voorbijgaan, die chemische smaak kan ik echt niet tegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *