Review & look – Pupa City Safari en Essence Gel Tint

Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd vrij weinig ooglooks maak. Vaak ben ik al blij als ik eyeliner en mascara opgesmeerd krijg voordat ik de deur uit moet, haha! Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik het niet leuk meer vind en dus ging ik er eens goed voor zitten om een look te maken met drie voor mij nieuwe productjes.


Van de nieuwe City Safari collectie van Pupa heb ik jullie al een nagellakje laten zien, maar in de collectie zit natuurlijk nog veel meer. Waaronder de Cream Eyeshadow, waarvan ik de bronzen versie heb, en de Killer Kajal eyeliner! Bij de Cream Eyeshadow krijg je ook een kwastje, wat erg handig is.

De Killer Kajal kun je overigens niet alleen gebruiken als eyeliner, maar ook bijvoorbeeld als basiskleur voor een smokey look. En dit “potloodje” is dan ook intens zwart en heel romig! Helaas blijft hij wel romig en droogt hij niet op, waardoor hij dus niet water- of smudgeproof is. Maar ik was wel echt verrast over hoe romig en zwart hij was! De Cream Eyeshadow is ook heel goed gepigmenteerd en droogt uiteindelijk wel op, waarna hij goed blijft zitten zonder te creasen. Het kwastje is super handig om ‘m mee aan te brengen, want je kunt preciezer werken en ook de kleur opbouwen!

Toen ik de creamy oogschaduw aanbracht schrok ik wel een beetje. Errr, oranje? Gelukkig komt dit helemaal goed als je er wat oogschaduw bij pakt, dan vind ik hem juist super mooi! Ik bracht de Cream Eyeshadow aan op mijn bewegend ooglid en blende hem richting mijn crease. Hierna bracht ik in m’n crease een donkertaupe oogschaduw aan en een beetje lichtgoud bij m’n binnenste ooghoek. Much better! Ik gebruikte ook de Killer Kajal als eyeliner.


Ik wilde ook eens iets nieuws proberen op m’n lippen en dus pakte ik deze Gel Tint van Essence erbij, in de kleur Flashy Apricot. Een apart, rood goedje in een tubetje met een sponsapplicator.. Maar het leek me eigenlijk wel een handig product, omdat hij in je lippen belooft te trekken waardoor je vrij lang van een kleurtje kunt genieten!

De linkerfoto’s zijn met daglicht, de rechter met flits – boven zonder, onder met Gel Tint. Super veel kleur geeft hij niet af, maar hij maakt mijn lippen wel net iets meer framboosjesrood! Wel benadrukt hij velletjes best erg omdat de kleur daar intenser wordt, dus van te voren even scrubben is geen slecht idee. Ook de geur/smaak vond ik een beetje meh, het smaakte behoorlijk chemisch en omdat de Gel Tint nog vrij lang blijft zitten, blijf je dat ook proeven. Bovendien voelt hij vooral in het begin behoorlijk plakkerig aan!

En als laatste nog twee full face foto’s! De Gel Tint hield het nog best lang vol, zelfs na een paar uur met eten en drinken tussendoor zag ik nog steeds het kleurtje op m’n lippen zitten. Ook de Cream Eyeshadow in combinatie met de oogschaduw bleef behoorlijk goed zitten, na een uur of 6 waren de kleuren wel minder intens maar was het niet gecreased (en dat is een wonder met mijn vettige oogleden!). De Killer Kajal hield het echter niet zo lang vol, hij ging al snel afgeven.

Al met al vind ik de Cream Eyeshadow van Pupa zeker een aanrader, want hij blijft goed zitten en is ook mooi gepigmenteerd! De Killer Kajal van Pupa zal ik niet zo vaak pakken denk ik, hij is te creamy voor mijn oogleden en gaat al snel afgeven. De Gel Tint van Essence vind ik qua werking best goed, al is de geur/smaak toch wel een minpuntje. Maar voor dat geld..

Essence Gel Tint in Flashy Apricot – €1,99
verkrijgbaar bij Kruidvat

Pupa Cream Eyeshadow in City Safari Gold – €15,30
Pupa Killer Kajal in Primitive Black – €15,95
zie site voor verkooppunten

Verder Bericht

Vorige Bericht

39 Reacties

 1. Kimberly 14 april 2013

  De creamy eyeshadow vind ik erg mooi! 🙂

 2. Sofie 14 april 2013

  De oogschaduw is pretty!

 3. Demi 14 april 2013

  Mooi hoor 🙂 mij lijkt de eyeliner alleen wel vervelend als hij niet opdroogt!

 4. Chantal 14 april 2013

  De oogschaduw is erg mooi!

 5. Maaike 14 april 2013

  Mooie look! Misschien ga ik toch maar eens zo’n gel tint halen…

 6. Yak Man 14 april 2013

  De eye cream is een mooi kleurtje, beetje jammer dat die gel tint nogal chemisch is 😮

 7. Sharon 14 april 2013

  Hmm wel een vage kleur idd die eye cream maar beter met oogschaduw!

 8. Joyce 14 april 2013

  mooie look 🙂

 9. Joyce 14 april 2013

  De oogschaduw is erg mooi!

 10. Milou- LounaBeauty 14 april 2013

  Oee die kleur van die cream.. de oogschaduw daarna vind ik dan wel weer prima hoor. 🙂 Jammer van die ‘Killer’. Zo erg ‘kilt’ hij dus niet. :). Mooie full face foto’s!!

 11. Esmay 14 april 2013

  Eeyo pretty foto’s! En die Cream Eyeshadow klinkt goed 😀

 12. Kelly 14 april 2013

  Ik vind je ooglook erg mooi!

 13. Lotte 14 april 2013

  De creamy eyeshadow vind ik best mooi, even schrikken van de oranje tint maar met oogschaduw er overheen is het juist wel leuk.

 14. Edith 14 april 2013

  De oogschaduw vind ik erg mooi!

 15. robin 14 april 2013

  vond dat oranje wel een mooie kleur 😀 maar uiteindelijk is het ook erg mooi geworden. x

 16. LaraLaurentia 14 april 2013

  Die liptint moet ik ook nog eens gebruiken, mooie look mayo 😀

 17. Tedje 14 april 2013

  Mooie foto’s heb je gemaakt!

 18. femketje 14 april 2013

  pretty ooglook 😀

 19. Nicole 14 april 2013

  Echt een hele mooie, subtiele look! Die eyeliner lijkt me erg fijn!

 20. Natasja 14 april 2013

  Mooi foto’s en mooie look heb je gemaakt. 🙂

 21. Linda 14 april 2013

  Wat een mooie look, staat je mooi. De cream oogschaduw vind ik erg mooi.

 22. Beautybyts 14 april 2013

  De creme eyeshadow ziet er mooi uit, je hebt er een mooie look mee gemaakt!!

 23. Danique 14 april 2013

  Die cream eyeshadow is fijn he! Ik heb hem zelf ook en vind hem ook heel fijn.

 24. danique 14 april 2013

  de ooglook : yay !
  de gel tint van essence : nay …
  voor de rest vind ik het een hele mooie ooglook 🙂

 25. Charlotte 14 april 2013

  Mooie look heb je ermee gemaakt!

 26. Angelique 14 april 2013

  de cream eyeshadow van pupa is echt prachtig!

 27. stacey Kuiper 14 april 2013

  de cream oogschaduw ziet er heel mooi uit 🙂

 28. Esther - Mango Sorbetto 14 april 2013

  Mooie oogschaduws! Van die stains ben ik nooit zo’n fan, het vlekt heel snel.

 29. Vera 14 april 2013

  Wat een mooie producten 🙂

 30. Isabella 14 april 2013

  De producten zijn echt stuk voor stuk prachtig! Mooie look heb je er ook mee gemaakt, leuk 🙂

 31. Esther 14 april 2013

  Mooi Hoor! Alleen die lipglos ben ik niet zo van onder de indruk. maar ach voor 2 euro is het best het proberen waard

 32. Anna 14 april 2013

  Mooie look! Vooral de oogschaduw vind ik erg mooi.

 33. jana 14 april 2013

  Hele mooie look 😀 x

 34. Anne vdh 16 april 2013

  De cream vind ik stiekem wel mooi juist omdat hij zo oranje is haha! Je hebt hem mooi aangebracht:D
  De gel tint laat ik aan mij voorbijgaan, die chemische smaak kan ik echt niet tegen!

 35. Evelien 17 april 2013

  Oh, die Killer Kajal klinkt zo fijn! Wel jammer dat hij voor jou té creamy is. Die gel tint ziet er ook goed uit trouwens!

 36. Milou 19 april 2013

  Mooie look!

  Leuk die geltint! Kende ik nog helemaal niet!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén