Thesis-time…


Normaliter vertel ik eigenlijk nooit iets over mijn opleiding op m’n blog.. En dat is simpelweg omdat het helemaal niets met mijn blog te maken heeft, haha. Maar voor mij is nu een periode aangebroken die waarschijnlijk voor meer mensen aanbreekt.. Thesis-time! Studeer je, dan is de kans groot dat je ooit een thesis (scriptie) moet gaan schrijven. Een onderzoeksverslag waarmee je jezelf nog meer kunt verdiepen in een van de onderwerpen die bij je opleiding past en waarbij je hopelijk ook kunt laten zien dat je daadwerkelijk iets geleerd hebt. In mijn geval is dit een onderzoek naar een zelfgekozen onderwerp, waarbij een deel bestaat uit theorie en een deel uit een werkelijk onderzoek.

Ik ben bezig met m’n Master Business Information Management en dit gaat kort gezegd over hoe je de informatie in een bedrijf optimaal kunt gebruiken, en over alle technologieën die daarbij komen kijken. Een beetje nerdy, maar ik vind het wel interessant! En het meest interessant vind ik kennismanagement – hoe zorg je ervoor dat mensen dat wat ze weten met elkaar willen en kunnen delen? Mijn thesis gaat dan ook daar over en ik ga ook kijken naar wat de invloed van groei is op het delen van kennis.

So far so good, maar mijn uitstelgedrag viert hoogtijdagen en inmiddels zou ik m’n literatuuronderzoek al af moeten hebben.. Maar veel verder dan een pagina of drie ben ik nog niet. Dat uitstelgedrag vertoon ik overigens al vanaf ongeveer de tweede klas van de middelbare school en het is dan ook wonderlijk dat ik ooit zover ben gekomen, haha! Een van de manieren waarop ik m’n uitstelgedrag voer is overigens wel dat ik liever dit soort blogposts ga schrijven en wellicht is het geen slecht idee om wat minder te bloggen en wat meer te thesis-en. Maar als het zover is, laat ik het wel weten ;).

Tot die tijd zijn alle tips wat betreft scripties, uitstelgedrag en gebrek aan motivatie uiteraard ernstig welkom! En mocht je zelf ook bezig zijn met je thesis, vertel me dan alsjeblieft dat ik niet de enige ben met opstartproblemen, haha.