Thesis-time…


Normaliter vertel ik eigenlijk nooit iets over mijn opleiding op m’n blog.. En dat is simpelweg omdat het helemaal niets met mijn blog te maken heeft, haha. Maar voor mij is nu een periode aangebroken die waarschijnlijk voor meer mensen aanbreekt.. Thesis-time! Studeer je, dan is de kans groot dat je ooit een thesis (scriptie) moet gaan schrijven. Een onderzoeksverslag waarmee je jezelf nog meer kunt verdiepen in een van de onderwerpen die bij je opleiding past en waarbij je hopelijk ook kunt laten zien dat je daadwerkelijk iets geleerd hebt. In mijn geval is dit een onderzoek naar een zelfgekozen onderwerp, waarbij een deel bestaat uit theorie en een deel uit een werkelijk onderzoek.

Ik ben bezig met m’n Master Business Information Management en dit gaat kort gezegd over hoe je de informatie in een bedrijf optimaal kunt gebruiken, en over alle technologieën die daarbij komen kijken. Een beetje nerdy, maar ik vind het wel interessant! En het meest interessant vind ik kennismanagement – hoe zorg je ervoor dat mensen dat wat ze weten met elkaar willen en kunnen delen? Mijn thesis gaat dan ook daar over en ik ga ook kijken naar wat de invloed van groei is op het delen van kennis.

So far so good, maar mijn uitstelgedrag viert hoogtijdagen en inmiddels zou ik m’n literatuuronderzoek al af moeten hebben.. Maar veel verder dan een pagina of drie ben ik nog niet. Dat uitstelgedrag vertoon ik overigens al vanaf ongeveer de tweede klas van de middelbare school en het is dan ook wonderlijk dat ik ooit zover ben gekomen, haha! Een van de manieren waarop ik m’n uitstelgedrag voer is overigens wel dat ik liever dit soort blogposts ga schrijven en wellicht is het geen slecht idee om wat minder te bloggen en wat meer te thesis-en. Maar als het zover is, laat ik het wel weten ;).

Tot die tijd zijn alle tips wat betreft scripties, uitstelgedrag en gebrek aan motivatie uiteraard ernstig welkom! En mocht je zelf ook bezig zijn met je thesis, vertel me dan alsjeblieft dat ik niet de enige ben met opstartproblemen, haha.

 1. veel succes nog!
  ik ben zo blij dat ik dat vorig schooljaar al allemaal gedaan en afgerond heb XD

  mijn tip is om er gewoon voor te gaan zitten en geen klok of gsm in de buurt te hebben :3

 2. Je bent niet de enige! Ik ben nog steeds met mn literatuur bezig:( ik zou al klaar moeten zijn in de zomer! Ik ben al een jaar dus bezig 😉 ik heb nu wel meer druk trouwens. Ik ga het hele weekend schrijven!

 3. Heel veel succes, dat uitstelgedrag komt me bekend voor.. Zo hoor ik nu eigenlijk ook iets aan mijn examens te leren, maar in plaats daarvan lees ik je artikel, foei ^^ Maar wel heel leuk!

 4. Hier zit er nog eentje met opstartproblemen haha! Ik heb er gewoon totaal geen zin in.. Veel succes!! Je kan het wel, je moet alleen nog even opstarten en af en toe duurt dat wat langer!

 5. Het begin is altijd het moeilijkst, maar als het onderwerp je aanspreekt zul je zien dat het makkelijker gaat en dat je er plezier in krijgt! Ik heb inmiddels m’n profielwerkstuk van 104 pagina’s al een tijdje afgerond, het was veel, maar ook interessant. En muziek opzetten helpt bij mij ook nog wel eens haha, succes!

 6. Aaah herkenbaar! Bij mijn studie vond iedereen het afstudeeronderzoek een ramp en dat zorgde voor veel vertraging. Bij mij ook 😉 Maar toen het eenmaal af was voelde dat zo lekker! Heel veel succes meid!

 7. Thankgod heb ik dat nog een jaartje uitgesteld door een nieuwe studie te beginnen. Ik vind schrijven heel leuk, maar een thesis is wel echt iets waar je als student tegenop kunt en mag zien! Successsss!

 8. Heel veel succes! Ik begin in september met mijn afstudeeronderzoek, dus dat komt ook al redelijk in de buurt. Ieks! Fair enough zie ik meer op tegen de voordracht van de scriptie en het vraaggesprek erna, dan het maken van de scriptie.

 9. wat toevallig! Op het moment ben ik bezig met mijn afstudeerstage en dat gaat ook over hoe bepaalde afdelingen het beste hun kennis met elkaar kunnen delen dmv informatietechnologiën ed 😉 Veel succes!

 10. Ik heb mijn scriptie net afgerond en ik had ook vreselijk last van uitstelgedrag. Mijn tip, laat je onder druk zetten door je opdrachtgever als je die hebt. Ik liet de beste man deadlines stellen en daar moest ik me dan wel aan houden, aangezien ik anders een vreselijke student zou zijn. :’) Good luck!

  1. Ja, dat is voor mij misschien ook wel een heel goed idee! Sowieso heb ik nu ook redelijk strikte deadlines vanuit de universiteit, maar er zit steeds vrij veel tijd tussen waardoor ik het vrolijk vooruit schuif en alsnog niet doe.. niet slim!

 11. Heel veel succes. Ik was zo blij dat wij het in groepjes mochten doen (SPH). Dan sleep je elkaar er door heen. En ik ben helemaal blij dat het al wat jaartjes geleden is dat ik mijn diploma in ontvangst mocht nemen.

  1. Bij m’n bachelor was het ook in een groepje, dat scheelt zoveel vind ik! Dan voel je niet alleen de verantwoordelijkheid voor jezelf maar ook voor je groepsgenoten, en dan kan ik me er veel beter toe zetten!

 12. Veel succes met focussen! Ben zelf ook bezig met mijn scriptie (bachelor, in mijn geval) en ben juist klaar met het eerste gedeelte bestaande uit inleiding, theorie en methode. Ik hoef het pas in april in te leveren. Wat bij mij altijd goed werkt, is mij telefoon verstoppen en als het kan internetverbinding uit en werken met uitgeprinte artikelen.

 13. Ik denk dat er heel veel studenten zijn die hetzelfde als jij hebben: de thesis het liefst wegstoppen en hopen hopen dat hij er geschreven en wel weer naar je toe komt lopen ;). Het is het minst motiveerde deel van de studie. Maar als je eenmaal op weg bent gaar ie vaak vanzelf en als je tussentijdse controles goed zijn werkt het allen maar motiverend! Heel veel succes marjolein!

 14. Haha, zonde, klinkt namelijk erg boeiend 🙂 Maar je haalt het vast wel 😉 Zelf ook bezig met mijn scriptie, een tijdje achtergelopen maar inmiddels alweer bij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *