Minder bloggen met meer liefde

Misschien heb je al gemerkt dat er iets minder en iets andere blogposts online zijn gekomen, misschien ook niet. Maar ik wil in ieder geval even een blogpost maken om jullie te vertellen over m’n plannen wat betreft m’n blog. Ik blog al een flink tijdje en vond het altijd belangrijk dat er elke dag om 7 uur iets online stond. En dit iets was bij voorkeur niet een simpele, afgeraffelde blogpost, maar eentje met mooie foto’s, van precies de goede lengte en met een duidelijke tekst.

Echter merkte ik steeds meer dat het bloggen meer iets werd wat “moest”. Ik vond het alsnog super leuk om te doen, maar ik wilde in een dag het liefst voor een hele week vooruit schrijven. Dit lukte vaak niet, waardoor ik dan nog een dag extra kwijt was en in plaats van aan school te werken, in slow motion aan het bloggen was. Vaak was ik dan ook niet zo tevreden over de blogpost of, nog erger, wist ik niet eens wat er op een bepaalde dag online zou komen.

Realistisch gezien is bloggen niet iets waar ik rijk van ga worden, m’n baan van zal maken of om een andere reden veel tijd in kan steken. School is het allerbelangrijkste op dit moment voor mij, en natuurlijk ook dat ik mijn vrije tijd nuttig besteed door leuke dingen te gaan doen! Daarnaast blog ik wel graag over beauty, maar minstens net zo graag over fotografie en lifestyle. Dit komt nu niet zo vaak online, terwijl ik dat wel zou willen.

Ofwel, ik ga anders bloggen! Er zullen (waarschijnlijk) minder blogposts online komen en niet meer strak om 7 uur ‘s ochtends. Ook worden ze wel iets anders, waarschijnlijk met minder tekst en meer foto’s en ook meer over andere dingen dan beauty. Dit betekent niet dat ik er minder moeite voor ga doen – bij voorkeur juist meer, zodat ik echt trots ben op wat er online komt en met meer liefde eraan heb kunnen werken. Helaas zal dit waarschijnlijk voor mij wel betekenen dat dingen als volgers en aantal reacties minder snel zullen toenemen of misschien wel afnemen, maar ik moet ook leren beseffen dat elke reactie en elke volger die ik wel heb stukken waardevoller is!

Ik hoop in ieder geval dat jullie het niet erg vinden en wellicht zelfs een verbetering! En mocht je me nog niet volgen via Bloglovin of via een andere RSS-reader, dan is het misschien wel handig om te doen. Ik kan nu niet meer beloven dat blogposts strak om 7 uur online staan en dat er elke dag iets online komt. Mijn doel is wel om op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag in ieder geval iets online te hebben, maar het kan zijn dat dit gaat variΓ«ren.

En mochten jullie zelf nog suggesties hebben wat betreft verbeteringen.. Let me know!