Minder bloggen met meer liefde

Misschien heb je al gemerkt dat er iets minder en iets andere blogposts online zijn gekomen, misschien ook niet. Maar ik wil in ieder geval even een blogpost maken om jullie te vertellen over m’n plannen wat betreft m’n blog. Ik blog al een flink tijdje en vond het altijd belangrijk dat er elke dag om 7 uur iets online stond. En dit iets was bij voorkeur niet een simpele, afgeraffelde blogpost, maar eentje met mooie foto’s, van precies de goede lengte en met een duidelijke tekst.

Echter merkte ik steeds meer dat het bloggen meer iets werd wat “moest”. Ik vond het alsnog super leuk om te doen, maar ik wilde in een dag het liefst voor een hele week vooruit schrijven. Dit lukte vaak niet, waardoor ik dan nog een dag extra kwijt was en in plaats van aan school te werken, in slow motion aan het bloggen was. Vaak was ik dan ook niet zo tevreden over de blogpost of, nog erger, wist ik niet eens wat er op een bepaalde dag online zou komen.

Realistisch gezien is bloggen niet iets waar ik rijk van ga worden, m’n baan van zal maken of om een andere reden veel tijd in kan steken. School is het allerbelangrijkste op dit moment voor mij, en natuurlijk ook dat ik mijn vrije tijd nuttig besteed door leuke dingen te gaan doen! Daarnaast blog ik wel graag over beauty, maar minstens net zo graag over fotografie en lifestyle. Dit komt nu niet zo vaak online, terwijl ik dat wel zou willen.

Ofwel, ik ga anders bloggen! Er zullen (waarschijnlijk) minder blogposts online komen en niet meer strak om 7 uur ’s ochtends. Ook worden ze wel iets anders, waarschijnlijk met minder tekst en meer foto’s en ook meer over andere dingen dan beauty. Dit betekent niet dat ik er minder moeite voor ga doen – bij voorkeur juist meer, zodat ik echt trots ben op wat er online komt en met meer liefde eraan heb kunnen werken. Helaas zal dit waarschijnlijk voor mij wel betekenen dat dingen als volgers en aantal reacties minder snel zullen toenemen of misschien wel afnemen, maar ik moet ook leren beseffen dat elke reactie en elke volger die ik wel heb stukken waardevoller is!

Ik hoop in ieder geval dat jullie het niet erg vinden en wellicht zelfs een verbetering! En mocht je me nog niet volgen via Bloglovin of via een andere RSS-reader, dan is het misschien wel handig om te doen. Ik kan nu niet meer beloven dat blogposts strak om 7 uur online staan en dat er elke dag iets online komt. Mijn doel is wel om op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag in ieder geval iets online te hebben, maar het kan zijn dat dit gaat variΓ«ren.

En mochten jullie zelf nog suggesties hebben wat betreft verbeteringen.. Let me know!

Verder Bericht

Vorige Bericht

42 Reacties

 1. Lotte 27 maart 2013

  Goeie beslissing! Ik vind het dapper van je. Bloggen moet je ook niet doen om anderen te pleasen, eigenlijk. Je begon in eerste instantie natuurlijk voor jezelf, omdat JIJ het leuk vond om over die onderwerpen te schrijven! En dat school voor gaat is logisch, dat is voor je toekomst natuurlijk wel even wat belangrijker dan elke dag om 7 uur een artikel online hebben (waar je zelf misschien niet eens heel tevreden over bent doordat je hebt moeten haasten vanwege schoolwerk). Ach, ik sta toch achter je en ik blijf je blog trouw bezoeken, hoor!

 2. Jennifer 27 maart 2013

  Begrijpelijk hoor meid! Ik zou precies hetzelfde doen als ik in tijdnood zou zitten qua school en studie!

 3. esmay 27 maart 2013

  Ik snap je helemaal poepie! Bloggen is sowieso iets wat je moet blijven leuk vinden (klopt die zin wel?) en ik weet dat dit is wat jij wil (bloggen over niet alleen beauty)! Ik zal je gewoon trouw blijven bezoekrn, as you know! Dikke liefde voor jou en jouw blog. Doei. (eerste!1!!1 haha oke dat moest even)

 4. Sharon 27 maart 2013

  Supergoed van je! πŸ™‚ Je moet vooral niet het gevoel hebben dat je persΓ© een nieuw artikel online MOET zetten en vooral wΓ©l over dingen schrijven die jij zelf leuk vind. Daarvoor is het ook jouw blog. Ik blijf hem in elk geval gewoon lekker lezen want ik houd van je blog en van jou <3 Oh en successies met school, you can do it.

 5. Linda 27 maart 2013

  Je moet in mijn ogen vooral doen waar je zelf zin in hebt. Groot gelijk dat je niet teveel hangt aan het label ‘beautyblogger’ en dat je je studie belangrijker vind. Ik blijf je sowieso volgen, al reageer ik niet vaak meer. En dat heeft niks met het wel of niet leuk vinden van de blogs te maken!

 6. Sofie 27 maart 2013

  Ik vind het een heel goed besluit! School en vrije tijd gaan gewoon voor, en zeker als het voelt als ‘moeten’. Dat hoort niet erbij, want het moet wel leuk blijven πŸ™‚

 7. Demi 27 maart 2013

  Dat gevoel heb ik zelf ook een tijdje gehad πŸ™‚ minder bloggen was de oplossing, dus het komt vast goed, we lopen iniedergeval niet weg hoor meid!

 8. Charlotte 27 maart 2013

  Goed van je dat je erop in speelt. Het is gewoon wel de bedoeling dat je het leuk blijft vinden wat je doet. Dat iets niet stipt om 7 uur online staat is geen probleem hoor lijkt mij. Ben heel erg benieuwd naar de veranderingen en vooruitgang. Tot die tijd in ieder geval heel veel succes met school!

 9. Kirsten 27 maart 2013

  Wat knap dat je dit besloten hebt! (: Ik blijf je gewoon volgen hoor!

 10. Danielle 27 maart 2013

  Goed dat je dit gaat doen. Soms ken ik het ook wel, dat ik enorm baal als er niks online staat, maar misschien is dat wel veel beter dan iets afraffelen. Ik snap natuurlijk dat school voor gaat. Dat is gewoon heel belangrijk. In ieder geval heel veel succes met alles!

 11. Liesbeth 27 maart 2013

  Je hebt helemaal gelijk meid, het belangrijkste is dat het fun blijft, die volgers en reacties zijn leuk, maar als je het in de eerste plaats niet voor jezelf doet is het toch niet houdbaar. Ik heb bij mijn blog zelfs de reactie-mogelijkheid uitgeschakeld gedeeltelijk om de druk weg te nemen. En wie me wilt bereiken heeft genoeg andere mogelijkheden. πŸ˜‰

 12. Charile 27 maart 2013

  Goede beslissing! En natuurlijk blijf ik je gewoon volgen ^^

 13. LounaBeauty/ Milou 27 maart 2013

  Goed dat je deze beslissing hebt genomen. Knap! Zelf ben ik soms ook een beetje aan het piekeren over artikelen en de combinatie met mijn school. Je zet mij weer aan het denken! πŸ™‚ Succes en ik blijf je lekker volgen hoor. Liefs

 14. EsmΓ©e 27 maart 2013

  Mooie beslissing, zet hem op πŸ™‚

 15. femketje 27 maart 2013

  Doe waar jij je goed bij voelt <3

 16. Kimberly 27 maart 2013

  Ik vind het een hele goede beslissing van je! Je moet natuurlijk wel veel plezier houden in bloggen en als je steeds het gevoel hebt dat je moet, dat is niet zo fijn! Ik blijf je nog steeds volgen! πŸ™‚

 17. Miranda 27 maart 2013

  Je hebt gelijk! En ik denk dat dit ook een goede besliling voor je is. Bloggen is iets wat je moet doen , omdat je het leuk vindt. Bloggen moet je absoluut niet zien als een moeten. Ik denk dat het juist wel erg leuk is om meer fotografie van je te zien, aangezien ik je foto’s altijd erg mooi vind πŸ™‚ Ik blijf je in ieder geval volgen πŸ˜€

 18. Nicole 27 maart 2013

  Goed dat je dit geschreven hebt! Ik merk bij meerdere bloggers dat ze de laatste tijd een “dipje” hebben en ik heb er zelf ook last van. Bloggen is geweldig, maar er zijn andere dingen die ook belangrijk zijn. Dus je hebt groot gelijk hoor! Succes πŸ™‚

 19. Esther - Mango Sorbetto 27 maart 2013

  Heel begrijpelijk hoor! Ik ken het gevoel heel goed, vorig jaar had ik constant een schuldgevoel en een ‘moet’gevoel als ik geen blog geschreven had iedere dag.. Maar het is inderdaad iets dat je voor jezelf doet dus jij moet er blij van worden! Ik ben benieuwd naar je nieuwe blogposts πŸ˜‰

 20. Eva 27 maart 2013

  Ik vind het ook heel begrijpelijk! Het is belangrijk dat je je goed voelt bij het geen wat je doet, kwaliteit over kwantiteit toch?!;)

 21. Elly 27 maart 2013

  Ik vind het heel herkenbaar wat je zegt, ik had zelfs een tijdje helemaal geen plezier in het bloggen meer. Inmiddels heb ik het heel rustig aan weer opgepakt, met drie blogposts per week. Ik vind het op deze manier weer leuk en mijn doel is ook niet (meer) om er “groot” mee te worden. Ik doe het zolang ik het leuk vind, en daarna niet meer. Goodluck!

 22. Madelon 27 maart 2013

  Ik volg je blog al een tijdje en juist omdat je niet alleen maar over beauty schrijft vind ik je blog zo leuk! Ik blijf je volgen hoor, zolang je maar wel nog af en toe laat zien wat je op je nagels hebt, want ik vind jou van ongeveer alle beauty bloggers het mooist lakken πŸ˜‰

 23. Simone 27 maart 2013

  Ik vind het een verstandige beslissing. Het moet geen ‘moeten’ gaan worden! Je wilt juist dat het een ontspanning is en dat je er een tevreden gevoel aan overhoudt. Ik blijf je sowieso volgen, want ik vind je blog erg leuk! En school is ontzettend belangrijk! Succes!

 24. Jesdiny 27 maart 2013

  Goede beslissing hoor! Uiteindelijk moet je doen wat goed voor jou is en inderdaad school is gewoon super belangrijk. Ik volg je blog graag (ook al laat ik niet vaak iets achter), maar ben ook wel benieuwd naar je nieuwe artikelen. Heel veel succes met je studie in ieder geval en veel plezier met bloggen!

 25. Brechtje 27 maart 2013

  Goede beslissing, het moet zeker geen moeten worden. Als je schrijft over iets wat je leuk vind en tevreden kunt zijn over de artikelen die je online zet, dan haal je er veel meer plezier uit! Ik ben ook minder gaan bloggen en het bevalt prima, meer tijd voor andere dingen, maar het risico is wel dat je het bloggen af en toe ‘vergeet’. Op vaste tijden bloggen is wat dat betreft wel handig. πŸ™‚

 26. Lisanne 27 maart 2013

  Ik vind het een goede beslissing van je! Het is jouw blog en je moet er mee doen wat jij wil, waar jij je goed bij voelt en ik denk dat je bezoekers (waaronder ik zelf) daar totaal geen moeite mee hebben.

 27. Angelique 27 maart 2013

  Goede beslissing meis, het moet voor iedereen leuk blijven en vooral ook voor jezelf, en gelukkig hebben we bloglovin nog dus wanneer je wat leuks geschreven hebt zien we dat vanzelf wel:)

 28. Kelly 27 maart 2013

  Goed dat je je school op 1 zet! Ik zal je blijven volgen!

 29. Beautytalk 27 maart 2013

  Heel herkenbaar.. persoonlijk wil ik ook niks liever dan elke dag een artikel posten.. maar met een fulltime job en een gezin is het heel moeilijk.. ik merk dat ik huishoudelijke taken laat liggen en dat kan niet de bedoeling zijn.. misschien moet ik jou voorbeeld volgen πŸ™‚
  Eefje

 30. Anna 27 maart 2013

  Goede en moedige beslissing! Er zijn nou eenmaal belangrijkere dingen, hoe jammer dat ook is. Ik wens je heel veel succes en natuurlijk blijf ik je volgen! Ik ben benieuwd naar je artikelen! xox

 31. Wendy 27 maart 2013

  Goede beslissing. Als dit is waar je je goed bij voelt, dan moet je dat doen!

 32. Wendy (MissPinkyNails) 27 maart 2013

  Ik denk dat je er vooral de lol voor je zelf in moet houden. En als er minder artikelen komen maar jij bent er meer tevreden over denk ik dat het voor jou de beste manier is. Stel voor jezelf niet een limiet en laat het gaan zoals het gaat en past in jou dagelijkse leven! Ik volg je via bloglovin’ dus zie je berichten wel verschijnen! x

 33. Sabine 27 maart 2013

  Wat mij betreft is het een verbetering. Ik genoot altijd al meer van je lifestyle/foto posts dan je beauty stuff (ligt natuurlijk ook deels aan mijn persoonlijke voorkeur). En het is alleen maar beter om gewoon te bloggen over dingen die jou blij maken, dat komt dan denk ik ook goed over in je manier van schrijven wat je blog alleen maar leuker zal maken! πŸ™‚

 34. Kelly 28 maart 2013

  Ik doe precies hetzelfde; bij mij komen er ook artikels online op dinsdag, donderdag, zaterdag & zondag. In het begin wilde ik ook altijd stipt om 07.00 uur een artikel online hebben, maar de laatste tijd lukt me dat ook niet echt meer. Gelukkig is mijn blog ook alleen maar een hobby, net als jou blog. En soms komt er ook wel eens geen artikel online op bijvoorbeeld zaterdag. Als ik plots een weekendje weg ja, dan denk ik niet: Shit! Ik heb niets klaar staan! Maar ik leg me er dan gewoon bij neer, en schrijf er gewoon weer een voor zondag of dinsdag.

  Kortom, gewoon lekker doen wat je zelf wilt meis! En ik heb liever een volledig, mooi artikel om de paar dagen, dan een afgeklat stukje tekst πŸ™‚

 35. peggy timmermans 28 maart 2013

  Ik begrijp je beslissing! Ik heb ook meer en meer het ‘moet’ gevoel maar gelukkig overheerst nog steeds de drang om het te doen! Ik blijf je zeker lezen!

 36. Angela 28 maart 2013

  Ik heb dit ook gehad. En toen stopte ik met bloggen, ik dacht dat ik best zonder kon en verwijderde mijn blog. Iets waar ik nu spijt van heb. Ik miste het, en ben opnieuw begonnen. Het is fijn om op een blog inspiratie kwijt te kunnen. Ik blog meestal ook niet elke dag, alleen als ik tijd en zin heb. Zo blijft het leuk!

 37. Alyssa 28 maart 2013

  Goede en begrijpelijke beslissing! Je moet het natuurlijk leuk blijven vinden πŸ˜€ En weet je, ik bekijk m’n blogs altijd via Bloglovin’, dus ik heb nooit door of er wel of niet “op tijd” en blogpost online staat anyway πŸ˜›

 38. Mariska 29 maart 2013

  Het is juist te begrijpen dat je voor je privΓ© leven kiest en je school als dit een hobby is! Ik zal je sowieso blijven volgen, want jouw foto’s en blogposts vind ik gewoon leuk πŸ™‚

  succes!

 39. Charlotte 29 maart 2013

  Een hele goede beslissen Marjolein πŸ™‚
  Ik snap het heel goed en zal marjolean.nl altijd blijven volgen, ik vind je posten, foto’s en alles eromheen helemaal leuk.
  Hoop je ooit nog eens in het echt te mogen ontmoeten ^^

 40. Anne vdh 30 maart 2013

  Ik snap je helemaal. Ik blog zelf ook niet elke dag, heb er simpelweg gewoon geen tijd voor!:)
  Ik blijf je gewoon volgen want je bent een van mijn favoriete blogs en je foto’s zijn altijd om bij weg te smelten:D

 41. Ilja 3 april 2013

  I feel the loveees <3 Ben toch al dol op je foto's.. Komt goei!

 42. Evelien 7 april 2013

  Meis, ik denk dat je de juiste beslissing neemt! Het is al 100x gezegd hierboven, maar je moet waar JIJ je prettig bij voelt. Niemand vertelt jou dat je elke dag moet updaten. Ik weet dat dat iets is wat we graag doen – maar jij bent het belangrijkste, dus ook jouw keuzes! En ik blijf je sowieso volgen, hoeveel (of weinig) updates dan ook! πŸ˜‰ <3

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén