MAX – budget nagellakstickers

Geen zin om je nagels te lakken, maar wil je toch een kleurtje op je nagels? Easy, plak er nagellakstickers op! Maar is dit nou echt zo easy.. Ik kocht bij Action een pakje met deze stickers erin, voor €0,59 en probeerde ze uit.


Over het algemeen zijn nagellakstickers of van papier met een plastic sealing erover, of van een met nagellak vergelijkbaar spul. Met die tweede variant heb ik wel goede ervaring (Sephora, OPI), met die eerste niet (Essence, Miss Sporty, Sylvie Nails). De stickers van MAX zijn toch weer anders, ze zijn namelijk helemaal van plastic. Er zijn als het goed is verschillende kleuren en soorten te koop, maar bij mijn lokale Action kon ik alleen deze roze variant met glitter vinden. Glitter is altijd goed, dus hij ging mee!


Maar bij het opbrengen liep ik direct tegen een probleem aan.. Ze waren veel te breed! Mijn nagels zijn vrij smal en niet heel bol, maar ook weer niet extreem smal. De kleinste paste al niet op m’n pink en de grootste zou nog te groot zijn voor m’n teennagel, haha. Gelukkig zijn ze op zich wel bij te knippen met een schaar, al wordt ‘t daar niet veel mooier van. Met wat gestuntel wist ik ze dus op m’n nagels te plakken!


Het resultaat vond ik nog niet eens zo slecht! Ze zijn vrij dun waardoor je ze goed en zonder bobbels over je nagels kunt plakken en ze blijven ook eigenlijk best goed plakken. Wel trok ik soms per ongeluk iets teveel van de bovenkant af, het is dus zeker aan te raden om ze gewoon netjes af te vijlen met een zachte vijl. Een groot nadeel vond ik wel de geur, zo’n typische cheap plastic geur. Die bleef ook hangen, waardoor ik elke keer als ik m’n handen bij m’n neus deed de geur rook (en m’n eten naar plastic smaakte). Minpunt! 🙁


En tsja, na nog minder dan een dag (en wel een nachtje slaap en een keer douchen) waren de stickers al grotendeels van m’n duimnagels af en zag de rest er ook niet jofel uit. Veel tipwear terwijl ik weinig had gedaan met m’n handen en ik werd ‘s ochtends wakker met stukken nagelsticker in m’n bed. Booh!

En het ergste moest toen nog komen, want zodra ik ze eraf wilde halen kwam ik erachter dat nagellakremover niet werkt. De uitleg op de verpakking gaf aan dat je ze eraf moet kunnen trekken, maar dit lukte bij mij nauwelijks en dus was ik ruim een kwartier bezig om alles eraf te krabben, hakken en trekken. Oh, wat verlangde ik toen naar gewone nagellak, waarbij een wattenschijfje en wat remover genoeg was!

Ik had eigenlijk best goede hoop wat betreft deze stickers, maar ze zijn me slecht bevallen. De geur is heel vervelend, de stickers zijn te breed en ze slijten en chippen heel snel. Ook het eraf halen vond ik heel vervelend en een groot minpunt! Doe mij maar gewoon normale nagellak, dat vind ik mooier en vooral stukken makkelijker ;).

Heb jij deze stickers al geprobeerd? Wat is jouw ervaring met nagellakstickers in het algemeen?