Essence 3D duo eyeshadow – Irresistible Mermaid Kiss

Budgetmerken doen het wat mij betreft steeds beter – niet alleen qua kwaliteit, maar ook qua verpakking en vormgeving! Zo heeft Essence sinds kort de 3D duo eyeshadows, die eruit zien alsof ze van een limited collectie zijn van MAC. En tja, het oog wilt ook wat ;). In dit geval niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk, want met deze oogschaduws kun je natuurlijk een toffe look maken!

Deze blauwe kleur heet Irresistible Mermaid Kiss en bevat eigenlijk twee kleuren. Het golfje is lichter blauw, het platte gedeelte rechts iets donkerder. Het verschil is bij de andere duo’s uit deze serie wel iets sterker!


De kleuren zijn niet super gepigmenteerd, ze zijn vooral behoorlijk shimmery. Dit vind ik eigenlijk niet zo erg, omdat ik blauw wel een lastige kleur vind om in een ooglook te verwerken. Iets minder gepigmenteerde oogschaduws zorgen dan voor een iets minder opvallend resultaat ;).

En dat zie je dan ook terug bij de ooglook! Ik besloot ‘m te combineren met bruin in de crease en een zwarte eyeliner. Ik bracht de twee blauwe tinten wel los van elkaar aan (lichtblauw meer bij m’n binnenste ooghoek, donkerder blauw richting de crease), maar daar zie je niet zoveel van terug. Ik merkte wel dat de lichte kleur meer shimmery is en de donkere iets meer kleur afgeeft, dus daar kun je wel mee variΓ«ren!

Bij de look gebruikte ik een Gosh palette en the usual stuff. Maar ben ik fan van de 3D eyeshadow van Essence? Meh.. Op zich vind ik hem mooi eruit zien en de kleur is ook best okΓ©, maar ik denk dat bijvoorbeeld paars, groen of roze wat mooier staat bij mijn ogen. Heb je bruine of blauwe ogen, dan is de blauwe kleur wel erg mooi denk ik!

De Essence 3D eyeshadow duo’s kosten €2,89 per stuk en er zijn 9 verschillende versies te koop, bij Kruidvat!

  1. Je hebt gelijk. Blauw vind ik ook lastig om te verwerken in een ooglook. Ik heb altijd het gevoel dat iemand me heeft geslagen ofzo. πŸ˜‰ hihi. Toch vind ik hem op jou oog heel mooi en subtiel. πŸ™‚

  2. Het staat je mooi! Je hebt het echt mooi verwerkt maar ook ik vind het moeilijk om de kleuren goed te verwerken.. Ik vind het ook bij mijzelf lastig omdat ik zelf blauwe ogen heb.

  3. Mooi!! Het patroontje vind ik ook erg tof haha. Je hebt hem mooi gecombineerd zo! Ik ben niet zo’n fan van blauwe oogschaduw bij mezelf, ik kan het niet zo mooi combineren πŸ˜›

  4. De verpakkingen zien er inderdaad steeds mooier uit. Maar ik moet niet uit het oog verliezen dat het om de inhoud gaat en met mijn 88 pallete heb ik eigenlijk al heel veel kleuren. πŸ˜‰ Dus laat ik de rest voorlopig even liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *