DIY – dripping phone case

Een tijdje geleden bestelde ik twee zwarte hardcovers op eBay, voor m’n telefoon. Dit soort harde achterkantjes zijn ideaal om lekker op te kliederen, te voorzien van studs of op een andere manier te versieren! En dat deed ik dan ook, met nagellak. Hoe ik dit gedaan heb, ga ik jullie in deze blogpost laten zien!

Wat je gaat doen is nagellak laten druipen over het hoesje! Hiervoor heb je wel aardig wat nagellak nodig en ook verschillende kleuren, dus kies bij voorkeur niet je meest precioussss lakje ;). Zorg dat er veel nagellak op het kwastje zit en doe een dikke druppel op het hoesje. Door het hoesje schuin vast te houden of neer te zetten en maar genoeg nagellak erop te doen, zal hij vanzelf naar beneden gaan rollen. Je kunt ‘m ondertussen nog wat meer nagellak voeren (doe ‘t op de rollende druppel of iets erboven), tot hij ver genoeg naar beneden is gerold.

Dit doe je dan met allerlei kleurtjes. Ik hield in de eerste ronde wat ruimte tussen de verschillende banen en liet dit even goed drogen, waarna ik ook ertussen nagellak deed. Zo voorkom je dat kleuren gaan mengen! Bij mij reageerde de matte coating van het hoesje met de nagellak, waardoor het een soort crackle-effect kreeg. Eigenlijk best tof! Waarschijnlijk heb je dit niet met een glanzende achterkant zonder coating.

Ik denk dat niet iedereen het even mooi zal vinden, maar ik vind het effect best leuk. Hard covers kun je overigens het beste op eBay kopen (zoek op je type telefoon + hard case), daar kosten ze vaak maar een euro of zelfs nog minder! En ach, als je DIY projectje dan niet helemaal slaagt, is het geen ramp!

Wat vinden jullie van m’n hoesje? Is het iets wat je zelf ook gaat proberen?