DIY – dripping phone case

Een tijdje geleden bestelde ik twee zwarte hardcovers op eBay, voor m’n telefoon. Dit soort harde achterkantjes zijn ideaal om lekker op te kliederen, te voorzien van studs of op een andere manier te versieren! En dat deed ik dan ook, met nagellak. Hoe ik dit gedaan heb, ga ik jullie in deze blogpost laten zien!

Wat je gaat doen is nagellak laten druipen over het hoesje! Hiervoor heb je wel aardig wat nagellak nodig en ook verschillende kleuren, dus kies bij voorkeur niet je meest precioussss lakje ;). Zorg dat er veel nagellak op het kwastje zit en doe een dikke druppel op het hoesje. Door het hoesje schuin vast te houden of neer te zetten en maar genoeg nagellak erop te doen, zal hij vanzelf naar beneden gaan rollen. Je kunt ‘m ondertussen nog wat meer nagellak voeren (doe ’t op de rollende druppel of iets erboven), tot hij ver genoeg naar beneden is gerold.

Dit doe je dan met allerlei kleurtjes. Ik hield in de eerste ronde wat ruimte tussen de verschillende banen en liet dit even goed drogen, waarna ik ook ertussen nagellak deed. Zo voorkom je dat kleuren gaan mengen! Bij mij reageerde de matte coating van het hoesje met de nagellak, waardoor het een soort crackle-effect kreeg. Eigenlijk best tof! Waarschijnlijk heb je dit niet met een glanzende achterkant zonder coating.

Ik denk dat niet iedereen het even mooi zal vinden, maar ik vind het effect best leuk. Hard covers kun je overigens het beste op eBay kopen (zoek op je type telefoon + hard case), daar kosten ze vaak maar een euro of zelfs nog minder! En ach, als je DIY projectje dan niet helemaal slaagt, is het geen ramp!

Wat vinden jullie van m’n hoesje? Is het iets wat je zelf ook gaat proberen?

Verder Bericht

Vorige Bericht

39 Reacties

 1. Lifesplash 10 maart 2013

  Het idee is tof, maar ik denk dat ie zonder crackle net wat mooier zou zijn. Dan zou ik ‘m zelf misschien ook wel gebruiken. Echt leuk en creatief. Lijkt me ook leuk om te maken.

 2. Belllezza 10 maart 2013

  Het ziet er leuk uit!

 3. Kimberly 10 maart 2013

  Ik vind het heel tof eigenlijk! Dat crackle effect geeft ook wel weer wat, al denk ik dat het zonder ook erg leuk is! Dan kan het een beetje op zo’n smeltend ijsje lijken

 4. Beautydagboek 10 maart 2013

  Ik vind hem heel creatief. Leuk bedacht en erg origineel!

 5. Sofie 10 maart 2013

  Wat tof gemaakt! Het ziet er gaaf uit πŸ™‚

 6. mysupersweetlife 10 maart 2013

  Ziet er wel erg grappig uit maar zou het niet zo snel zelf doen.
  Liefs

 7. EsmΓ©e 10 maart 2013

  Het zier er leuk uit!

 8. Charlotte 10 maart 2013

  Ik vind het er eigenlijk wel heel leuk uitzien!

 9. Brechtje 10 maart 2013

  Wauw, wat een gaaf effect! Haha, ik toevallig precies hetzelfde hoesje en dezelfde mobiel, misschien ga ik dit ook wel proberen! Echt een origineel idee! πŸ˜€

 10. Charile 10 maart 2013

  Wat een leuk effect!

 11. Lisanne 10 maart 2013

  Ziet er echt heel tof uit!

 12. femketje 10 maart 2013

  gaaf effect πŸ˜€

 13. Kirsten 10 maart 2013

  Wat gaaf, ik vind het ook wel mooi dat ze zo gebroken zijn!

 14. Danielle 10 maart 2013

  Ik zag al wat op instagram, het resultaat is mooi geworden

 15. LounaBeauty 10 maart 2013

  Hee leuk ideeee. πŸ™‚ Ziet er leuk uit!

 16. Milou 10 maart 2013

  Ziet er tof uit! Dat crackle effect vind ik eigenlijk ook best tof, haha!

 17. Kelly 10 maart 2013

  Idee is erg leuk! Ook leuk gelukt. (:

 18. Lotte 10 maart 2013

  Ik vind het echt leuk geworden! Superraar man, dat het opeens begon te kraken (haha).

 19. Vera 10 maart 2013

  Ik vind het erg best tof uit zien πŸ™‚

 20. Jennifer 10 maart 2013

  Ziet er wel grappig uit zo’n hoesje, maar inderdaad, dit is niet echt wat voor mij.

 21. Myrthe 10 maart 2013

  Wat een creatief idee, je hoesje ziet er heel mooi uit. En wat grappig dat het een ‘crack’ effect heeft gekregen, ik vind het wel wat hebben.

 22. Myrna 10 maart 2013

  Wat een leuk en origineel idee! Het effect is heel leuk geworden.

 23. Nicole 10 maart 2013

  vind het er heel leuk uitzien, maar vraag me af hoelang het mooi blijft? chipt de nagellak er niet heel snel weer a”?

 24. Debbie 10 maart 2013

  Ziet er grappig uit

 25. Anna 10 maart 2013

  Ik vind het wel wat hebben, het is weer eens wat anders, leuk!

 26. Maud 10 maart 2013

  Ik vind het vrolijk uitzien! Grappig ook dat crackle effect, doet me denken aan dierenprintjes zo.

 27. Lotte 10 maart 2013

  Leuk gedaan! Misschien dat ik het ook wel ga proberen!

 28. jana 10 maart 2013

  Het ziet er zo leuk uit πŸ˜€ x

 29. Emilia 10 maart 2013

  Ziet er heel tof uit! Ik heb ook wel eens nagellak gebruikt om een telefoonhoesje op te fleuren, maar dat was zo extreem lelijk geworden dat ik er geen DIY van durfde te maken haha. Maar die van jou is erg leuk gelukt! πŸ™‚

 30. FraukeOri 10 maart 2013

  Ohh, leuk! Ik wil ’t wel eens met een wit hoesje en pastel kleurtjes proberen haha.

 31. sisier 10 maart 2013

  Erg leuk zeg πŸ™‚ ben benieuwd hoe lang het er dan op blijft zitten

 32. Lois Lorinde 11 maart 2013

  Ziet er heel tof uit! Zou het zelf iets anders gedaan hebben πŸ™‚

 33. Mariska 11 maart 2013

  Ziet er echt heel erg leuk uit πŸ™‚

 34. Wendy (MissPinkyNails) 13 maart 2013

  Het effect is echt leuk! Jammer dat er bijna niet zulke hoesjes voor mijn telefoon te vinden zijn altans niet in de winkel (moet maar eens op Ebay gaan kijken)

 35. Evelien 15 maart 2013

  Hmmmm, ik vind het niet zo mooi! Terwijl ik het idee toch heel tof vindt. Ik zou waarschijnlijk andere kleurtjes gebruiken, of stipjes maken.

 36. Charlotte 15 maart 2013

  Ik vind het er echt heel tof uitzien!
  Supergaaf πŸ˜€

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén