Nail polish – Primark & Catrice


Nu de ergste kou achter de rug is en de lentecollecties langzaamaan de winkel in komen, merk ik dat ik ook sneller grijp naar frisse en vrolijke kleurtjes en geurtjes! Toen ik met Lara in Rotterdam was, kon ik het dan ook niet laten om wat frisse nagellakkleurtjes mee te nemen. Vandaag de swatches!


Primark heeft steeds meer beautydingen in de winkel liggen, waaronder leuke setjes met nagellakjes! Ik nam een setje mee, dat helaas verder geen naam heeft. Wel viel me direct op dat ze behoorlijk chemisch ruiken, een stuk erger dan andere nagellakjes. Niet goed voor je neusvleugels en waarschijnlijk ook niet voor je nagels!Paars is niet mijn ding, maar dit kleurtje is verder wel prima. Dekt in twee laagjes, is jelly-achtig en lekker fris voor het voorjaar!Ik heb best een haat-liefde verhouding met roze omdat ze vaak bij mij niet dekken.. Maar dit kleurtje dekt juist goed! In 1 laagje al, al is een tweede laagje wel mooier (wat ik ook op heb bij de foto’s). Eindelijk een roze die wel dekt, woehoe!Het meest benieuwd was ik naar dit mintkleurtje, maar deze is helaas behoorlijk dikkig en lakt hierdoor niet echt mooi gelijk. Een topcoat erover doet wel wonderen, maar het is alsnog geen heel fijn lakje. Wel jammer!Het laatste kleurtje dekt het minst goed, deze is namelijk erg jelly en na 2 laagjes zag je mijn randjes er nog doorheen. Jammer, want het is op zich wel het meest bijzondere lakje van het setje. Het is zo’n kleur die tussen roze en oranje in zit en lekker fel is!


Catrice gaat alle huidige lakjes vernieuwen en daarom is de oude collectie nu met 50% korting. Ik ben normaliter geen fan van Catrice nagellak omdat het er altijd heel snel vanaf gaat bij mij, maar dit blauwe kleurtje doet het nog best goed! Ik heb ‘m 3 dagen opgehad en had niet meer tipwear dan normaal. Goede keus dus!Hij heet It’s All I Can Blue en zit een beetje tussen blauw en lavendel in. Lekker opvallend, maar niet tΓ©! Lakt wel fijn en bevalt verder dus ook goed. Aanrader als je ‘m nog kunt vinden!


Het setje van Primark kost €2,50 en vind ik op zich prima, maar geen must-have. Eigenlijk vind ik alleen de roze tint leuk en dat ze niet zo lekker ruiken, vind ik ook wel een minpunt. Het Catrice lakje vind ik wel leuk en met 50% korting was hij nog maar €1,35!

Is jouw nagellakcollectie al lente-proof?

  1. In je uitvoering ben je zo perfect, daar geniet ik van. Als ik kijk naar het kliederwerk van gastschrijvers bij enkele bloggers, dan denk ik…..Marjolein en anderen kunnen dit veeeeel beter. My compliments!

  2. Ik vind de lakjes van Primark er nog best leuk uitzien zo op de nagels! Maar inderdaad geen musthave. Die van Catrice is echt mijn favoriet op het moment, super toffe kleur.

  3. Wat een leuke lakjes! Ik vind de lakjes van Primark niet echt vernieuwend qua kleur. Het lakje van Catrice It’s All I Can Blue vind ik echt een toffe kleur!

  4. Dat mintgroene kleurtje is erg mooi! Ik heb ook verschillende mintgroene kleurtjes!
    Ik heb ook een heeeel goedkoop lakje uit Frankrijk die ook heel chemisch ruikt, net terpentine ofso!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *