Food – jummy tonijnsalade


Een tijdje geleden liet ik jullie al simpele wraps zien en nu heb ik een nóg simpeler recept voor jullie! Een salade die zowel los als op bijvoorbeeld een broodje super lekker is, en ook nog best gezond. Benieuwd hoe je deze tonijnsalade maakt? Lees verder!


Voor deze salade heb je in ieder geval tonijn in blik en (ijsberg)sla nodig. Als saus gebruikte ik mayonaise, maar je kunt ook iets anders gebruiken. Ook kun je er nog wat kruiden bij doen!


Allereerst giet je de tonijn af en doe je de sla in een bak (wij gebruikten 150 gram tonijn en de helft van de zak ijsbergsla). Hierna doe je de tonijn bij de sla en hierbij doe je ongeveer 2-3 eetlepels mayonaise. Je kunt er daarna nog wat kruiden bij doen voor extra smaak. Even flink roeren en klaar!
Zelf vind ik het heerlijk om op een vers broodje te doen! Het is lekker fris en door de sla ook nog eens knapperig. Maar je kunt de salade natuurlijk ook los eten of bijvoorbeeld in een wrap doen. Probeer het in ieder geval zeker eens uit als je iets makkelijks wilt maken!