Food – jummy tonijnsalade


Een tijdje geleden liet ik jullie al simpele wraps zien en nu heb ik een nóg simpeler recept voor jullie! Een salade die zowel los als op bijvoorbeeld een broodje super lekker is, en ook nog best gezond. Benieuwd hoe je deze tonijnsalade maakt? Lees verder!


Voor deze salade heb je in ieder geval tonijn in blik en (ijsberg)sla nodig. Als saus gebruikte ik mayonaise, maar je kunt ook iets anders gebruiken. Ook kun je er nog wat kruiden bij doen!


Allereerst giet je de tonijn af en doe je de sla in een bak (wij gebruikten 150 gram tonijn en de helft van de zak ijsbergsla). Hierna doe je de tonijn bij de sla en hierbij doe je ongeveer 2-3 eetlepels mayonaise. Je kunt er daarna nog wat kruiden bij doen voor extra smaak. Even flink roeren en klaar!
Zelf vind ik het heerlijk om op een vers broodje te doen! Het is lekker fris en door de sla ook nog eens knapperig. Maar je kunt de salade natuurlijk ook los eten of bijvoorbeeld in een wrap doen. Probeer het in ieder geval zeker eens uit als je iets makkelijks wilt maken!

  1. De sla met mayonaise en dan nog lekker kruiden erover vind ik wel erg lekker alleen ben ik helaas niet zo’n fan van vis. Mijn moeder vind het wel erg lekker. Ik zal het eens voor haar maken en misschien dat ik dan voor mezelf de tonijn vervang door stukjes gekookte ei, want dat lijkt mij ook wel erg lekker erdoor.

  2. Ohhhh, tonijnsalade, goddelijk haha. Ik vind dat echt zo lekker, bestel het ook vaak in restaurants. Hoewel ik het echt vaker zelf zou moeten maken.. Dus bedankt voor dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *