Essence Stays No Matter What waterproof eyepencils


Laatst ging ik gezellie shoppen met mams in Rotterdam, maar de buit was vrij matig. Al was ik wel heel blij met m’n favo serum van The body Shop! Bij Kruidvat nam ik nog twee oogpotloden mee die nieuw in het assortiment zitten van Essence en die potloden ga ik jullie vandaag laten zien.


Essence belooft dat deze oogpotloden waterproof zijn en zelfs nog op hun plek blijven zitten, wat er ook gebeurt. Nou Essence.. Dan heb je mijn ogen nog niet ontmoet ;).Ik kocht 2 kleuren, Stunning Brown en Midnight Black. Ze zijn allebei mat en bevatten dus geen glitter! Ik besloot ze eerst te swatchen op m’n hand, waarbij ik merkte dat ze verrassend zacht en goed gepigmenteerd waren. Een gedeelte van de swatches besloot ik uit te smudgen, maar dat was eigenlijk al iets te laat haha. Een kwartiertje later ging ik los op de inmiddels opgedroogde swatch met wrijven en water.. Maar het bleef eigenlijk prima zitten!


En dus was het tijd voor de echte test – op m’n vettige oogleden. Ik probeerde eerst de zwarte kleur, zonder basis of iets op m’n oogleden. Nu moet ik zeggen dat ik echt niet goed ben in mooie lijntjes trekken met oogpotlood (liquid liner ftw) en ik ook eigenlijk nooit oogpotlood op m’n waterlijn draag.. Maar goed, aan het eind van de dag was de lijn toch aardig weg en hing het grootste deel van ’t potlood onder m’n ogen. No sexy.

Ik probeerde hem ook nog op m’n waterlijn en hoewel dat wel beter bleef zitten dan een gewoon kohlpotlood, bleef het zeker niet oneindig zitten. Wel was hij ook daar vrij zwart!


Poging 2 was de bruine kleur over een ooglook met oogschaduw en basis. Dit blijft bij mij een stuk beter zitten en het oogpotlood dus logischerwijs ook. Wel had ik hier eigenlijk best veel moeite om een lijntje te tekenen, het potlood was te hard en uiteindelijk heb ik ‘m eerst nog op moeten warmen met een aansteker.


Stays no matter what? Nee, hoewel ze waterproof zijn kunnen ze alsnog niet tegen vettige oogleden én vind ik ze ook best aan de harde kant. Wel prima voor op waterlijnen, minder op oogleden. Nu weet ik dat er ook nog een eyeliner pen is, die ga ik nog wel een kansje geven!

De Stays No Matter What waterproof oogpotloden zijn verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, bruin en grijs) en kosten €1,59 per stuk. Ze zijn onderdeel van het nieuwe assortiment, dus het kan zijn dat ze nog niet overal verkrijgbaar zijn.

  1. Ah, harde oogpotloodjes zijn echt zó niet mijn ding. Ze moeten lekker romig zijn, anders doet het gewoon pijn als je er een lijntje mee moet trekken doordat je dan zo hard moet drukken.

  2. Ik vraag me vooral af of deze beer zijn dan de Essence Longlasting eye pencils, die zijn al vrij goed namelijk! (hoewel ik het alleen gebruik om te tightlinen)

  3. Qua pigmentatie vind ik ze er wel erg mooi uitzien. Alleen dat ze zo hard zijn en er zelfs een aansteker aan te pas moest komen vind ik wel een behoorlijke minpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *