Essence & MAX – nice goodies voor je ogen!

Mijn dagelijkse look is op het moment best simpel, zo gebruik ik voor m’n ogen alleen wat eyeliner en mascara. Maar ik vind het wel heel belangrijk dat die dingen fijn en snel werken én goed blijven zitten, zodat ik niet na een lange dag eruit zie als een panda! Ik heb zo m’n favoriete producten hiervoor, maar na een wissel in zowel mascara, wimperkruller en eyeliner werd het wel tijd voor een review van deze nieuwe producten!

Ik begin met m’n nieuwe wimperkruller, van de Action! Mijn wimpers zijn niet zo moeilijk, maar wel best recht. Een beetje krullen kan dus geen kwaad en ik koop om de 3 maanden ongeveer een nieuwe wimperkruller omdat ik de vorige dan niet meer zo fijn vind. Deze kruller vind ik prima, hij doet zeker niet onder voor modelletjes van bijvoorbeeld Hema of Etos! Hij krult m’n wimpers goed (beter dan die van de Primark doet) en werkt gewoon prima.Mijn oogleden worden gedurende de dag vrij vet, waardoor normale eyeliners en oogpotloden standaard af gaan geven. Ik wil dus dat ze waterproof én smudgeproof zijn! Sharon raadde me de Liquid Ink eyeliner van Essence aan, een waterproof eyeliner met een heel dun kwastje. Ik kocht bij Action naast de wimperkruller ook nog een waterproof mascara met een harig borsteltje. Ik gebruik al tijden de waterproof mascara met een plastic borsteltje als een soort topcoat over m’n nadere mascara, maar ik was ook wel benieuwd naar deze nieuwe versie!

Links zie je een soort van swatch van de mascara, haha! Maar hieraan kun je wel zien hoe de mascara is – niet heel erg nat en er komt ook niet bijzonder veel van het borsteltje. Dit vind ik eigenlijk wel ideaal voor ’s ochtends als ik haast heb, want hij droogt ook lekker snel! De eyeliner is niet helemaal pikzwart maar zwart genoeg naar mijn zin en droogt mat op. Je kunt met het kwastje zowel dunne als dikkere lijnen trekken!

En dit moest natuurlijk allemaal getest worden! Links bovenin zie je m’n naakte oog, rechts bovenin met de eyeliner en onder met de mascara en wimpers gekruld. Ik vond de eyeliner wat onhandig, want ik kreeg al snel eyeliner op m’n wimpers waardoor ze aan elkaar gingen plakken! Daar moet ik dus nog even mee gaan oefenen, het wordt al beter als je je oog wat meer dicht weet te houden bij het aanbrengen.

En nog een keer naakt en volledig opgemaakt naast elkaar! De mascara doet bij mijn wimpers geen wonderen, maar toch vind ik hem wel fijn. Het staat vrij natuurlijk! Ze worden mooi zwart en blijven goed gescheiden. Ennnn nog veel belangrijker, deze look bleef bij mij heel goed zitten! De mascara ging niet vlekken of brokkelen en ook de eyeliner hield ’t prima vol. Goed, helemaal perfect zat hij er niet meer op (de wing was iets vager geworden enz), maar hij werkt bij mij net zo goed als de Catrice waterproof liquid liner.

De wimperkruller vind ik prima, de mascara blijft goed zitten en ook de eyeliner is goedgekeurd! Ok, ik moet nog even uitzoeken hoe ik de eyeliner nog wat beter aan kan brengen zonder m’n wimpers te raken, maar dat is me met de Catrice eyeliner uiteindelijk ook gelukt. De mascara ga ik wel gebruiken over een andere mascara als ik wat meer volume in m’n wimpers wil, maar voor een normale dag is hij prima!

De wimperkruller kost €0,69 en de MAX mascara €0,99, beiden te koop bij Action. De eyeliner van Essence kost €2,59 en kun je kopen bij Kruidvat!

  1. Je review is leuk! Ik vind de eyeliner zo ontzettend fijn om mee te werken, maar de wimperkruller is écht bagger voor mijn wimpers. Hij krult gewoon niet, dus binnenkort maar bij de Kruidvat één halen denk ik. Zonde, want die prijs is zo fijn! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *