Catrice Absolute Nude palette & Prime and Fine Eyeshadow Base


Als Catrice weer een update van het assortiment aankondigt, krijg ik toch weer een zwak voor dit merk. Moet. Kopen. Alles! En dus stond ik laatst met onder andere het nieuwe Absolute Nude palette en de nieuwe Prime and Fine oogschaduwbasis bij de kassa van Kruidvat. Benieuwd wat ik van deze producten vind? Kijk verder!Heel benieuwd was ik naar het Absolute Nude palette. Ik twijfel al tijden over het kopen van een Naked 1 of 2 palette van Urban Decay en het nieuwe Naked Basics palette trekt me ook! Maar hoe mooi zou het zijn als dit palette van Catrice een prima dupe hiervoor zou zijn?Well… it isn’t. De zes kleuren zijn allemaal shimmery en dan helaas niet de fijne, zachte kwaliteit. Ze zijn aan de harde kant en zorgen al snel voor fall-out (wat dan bij mij gezellig in mijn oog valt, hallo traanoog!). De pigmentatie is op zich op mijn hand wel prima, maar je merkt hier al dat je vooral veel shimmer meepakt! De oogschaduws zaten overigens bijna allemaal los, ik heb ze eerst opnieuw vast moeten plakken met lijm!


Ik maakte een look met in de binnenhoek en bij het wenkbrauwbot de meest lichte kleur, op het bewegend ooglid de 2e kleur en in de crease een mix van de twee meest rechtse kleuren. En hier zie je al helemaal goed dat de kleuren niet sterk gepigmenteerd zijn en eigenlijk bijna vervagen bij het aanbrengen. Booh! Een onopvallende look kun je er zeker wel mee maken, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar meer gepigmenteerde kleuren en het liefst ook nog wat matte tinten!De oogschaduwbasis nam ik ook mee, omdat hij me erg deed denken aan de Paintpots van MAC (vooral Painterly) en ik die erg fijn vind! De basis zit in een vergelijkbaar potje en heeft een huidskleur met een hele subtiele shimmer. Als je ‘m op je ooglid smeert zie je niets meer van de kleur en de shimmer!


En tsja, ik heb behoorlijk vette oogleden en deze basis redt ‘t einde van de dag toch niet, al vind ik hem ook zeker niet verschrikkelijk. Ik denk dat hij ideaal is als je niet echt vette oogleden hebt maar wel een basis wilt gebruiken om oogschaduw op z’n plek te laten zitten en iets intensere kleuren wilt. De structuur vind ik wel fijn, hij is minder droog dan een matte paintpot waardoor hij fijner uit smeert! Deze oogschaduwbasis ga ik nog wel vaker pakken, maar als ik zeker wil weten dat m’n oogschaduw op z’n plek blijft gebruik ik toch liever Urban Decay Primer Potion!


Voor mij zijn dit dus zeker geen holy grails, helaas! Het palette vind ik oprecht een tegenvaller, voor hetzelfde geld kun je beter een paar mono’s kopen of een Essence Sun Club palette (of een Sleek palette bij een blogsale ;)). Ik denk dat de oogschaduwbasis bij veel mensen wel fijn zal zijn en ik raad hem zeker aan als je niet hele vette oogleden hebt. Het Absolute Nude palette kost โ‚ฌ4,99 en de Prime and Fine Eyeshadow Base โ‚ฌ3,99. Het verschilt een beetje per vestiging of je deze producten al kunt scoren bij Kruidvat!