Catrice Absolute Nude palette & Prime and Fine Eyeshadow Base


Als Catrice weer een update van het assortiment aankondigt, krijg ik toch weer een zwak voor dit merk. Moet. Kopen. Alles! En dus stond ik laatst met onder andere het nieuwe Absolute Nude palette en de nieuwe Prime and Fine oogschaduwbasis bij de kassa van Kruidvat. Benieuwd wat ik van deze producten vind? Kijk verder!Heel benieuwd was ik naar het Absolute Nude palette. Ik twijfel al tijden over het kopen van een Naked 1 of 2 palette van Urban Decay en het nieuwe Naked Basics palette trekt me ook! Maar hoe mooi zou het zijn als dit palette van Catrice een prima dupe hiervoor zou zijn?Well… it isn’t. De zes kleuren zijn allemaal shimmery en dan helaas niet de fijne, zachte kwaliteit. Ze zijn aan de harde kant en zorgen al snel voor fall-out (wat dan bij mij gezellig in mijn oog valt, hallo traanoog!). De pigmentatie is op zich op mijn hand wel prima, maar je merkt hier al dat je vooral veel shimmer meepakt! De oogschaduws zaten overigens bijna allemaal los, ik heb ze eerst opnieuw vast moeten plakken met lijm!


Ik maakte een look met in de binnenhoek en bij het wenkbrauwbot de meest lichte kleur, op het bewegend ooglid de 2e kleur en in de crease een mix van de twee meest rechtse kleuren. En hier zie je al helemaal goed dat de kleuren niet sterk gepigmenteerd zijn en eigenlijk bijna vervagen bij het aanbrengen. Booh! Een onopvallende look kun je er zeker wel mee maken, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar meer gepigmenteerde kleuren en het liefst ook nog wat matte tinten!De oogschaduwbasis nam ik ook mee, omdat hij me erg deed denken aan de Paintpots van MAC (vooral Painterly) en ik die erg fijn vind! De basis zit in een vergelijkbaar potje en heeft een huidskleur met een hele subtiele shimmer. Als je ‘m op je ooglid smeert zie je niets meer van de kleur en de shimmer!


En tsja, ik heb behoorlijk vette oogleden en deze basis redt ’t einde van de dag toch niet, al vind ik hem ook zeker niet verschrikkelijk. Ik denk dat hij ideaal is als je niet echt vette oogleden hebt maar wel een basis wilt gebruiken om oogschaduw op z’n plek te laten zitten en iets intensere kleuren wilt. De structuur vind ik wel fijn, hij is minder droog dan een matte paintpot waardoor hij fijner uit smeert! Deze oogschaduwbasis ga ik nog wel vaker pakken, maar als ik zeker wil weten dat m’n oogschaduw op z’n plek blijft gebruik ik toch liever Urban Decay Primer Potion!


Voor mij zijn dit dus zeker geen holy grails, helaas! Het palette vind ik oprecht een tegenvaller, voor hetzelfde geld kun je beter een paar mono’s kopen of een Essence Sun Club palette (of een Sleek palette bij een blogsale ;)). Ik denk dat de oogschaduwbasis bij veel mensen wel fijn zal zijn en ik raad hem zeker aan als je niet hele vette oogleden hebt. Het Absolute Nude palette kost โ‚ฌ4,99 en de Prime and Fine Eyeshadow Base โ‚ฌ3,99. Het verschilt een beetje per vestiging of je deze producten al kunt scoren bij Kruidvat!

Verder Bericht

Vorige Bericht

43 Reacties

 1. Laura 5 februari 2013

  Ah, jammer! Van het palette had ik toch wel iets meer verwacht. Nu ga ik wel twijfelen om hem te kopen. Wat je zegt: een paar mooie mono’s lijken mij ook een prima idee. Een goede oogschaduwbasis (i <3 stage van essence) heb ik al.

 2. Mieke 5 februari 2013

  Hmm, wat balen van het palette! De basis ga ik zeker een kans geven, ik heb niet heel vette oogleden! Thanks Marjolein!

 3. Nina 5 februari 2013

  Jammer van het palette, maar gelukkig is niet ie niet zo duur!

 4. Priscilla 5 februari 2013

  Hihi toen ik deze producten zag dacht ik van allebei: “Die moet ik hebben!” maar ik denk nu dat ik ze toch maar oversla ๐Ÿ™‚

 5. Linda 5 februari 2013

  Het palette hoef ik (inmiddels) niet meer, maar de basis wil ik nog steeds ๐Ÿ™‚ Ik heb geen vette oogleden, dus ik denk dat hij bij mij beter blijft zitten.

 6. Charlotte 5 februari 2013

  Wat jammer dat je hem vind tegenvallen!
  Het pigment is inderdaad niet heel goed.

 7. Charile 5 februari 2013

  Het palette heb ik laten liggen, gelukkig maar. Iedereen vind hem tegenvallen en ik ben meer van de matte kleurtjes. De oogschaduwbasis vind ik wel erg fijn ๐Ÿ™‚

 8. Anna 5 februari 2013

  De kleuren lijken inderdaad hetzelfde… Jammer!

 9. Miss Sentinelli 5 februari 2013

  Jammer van de palette, hij leek mij zo fijn. Maar hoor steeds meer negatieve reacties ๐Ÿ™

 10. Yara 5 februari 2013

  Het palette leek mij zo mooi, maar helaas dat hij zo slecht gepigmenteerd is!

 11. Chantal 5 februari 2013

  Wat jammer dat het Nude palette zo tegenvalt, had daar juist zoveel van verwacht..

 12. Mandy 5 februari 2013

  Ik heb hem gister ook gekocht, bij mij zaten de oogschaduw pannetjes ook los…;(

 13. Simone 5 februari 2013

  Ik heb het palette ook, moet hem nog testen.

 14. femketje 5 februari 2013

  ik denk dat ik dat nude palette skip, had er betere pigmentatie van verwacht!

 15. Maaike 5 februari 2013

  Erg jammer van het palette want volgens mij was daar iedereen het meest enthousiast over, ik in ieder geval wel ^^ Maar ik haak nu wel af.. De oogschaduwbasis wil ik wel gaan proberen! Thanks for the review!

 16. Tedje 5 februari 2013

  Hmm het palette ga ik denk ik niet aanschaffen. Hij zag er nog wel zo leuk uit!

 17. Danielle 5 februari 2013

  Palette word dus niks van mij en ik denk dat ik liever een vloeibare oogschaduwbasis heb.

 18. Laura 5 februari 2013

  Ahh, wat jammer dat het palette zo tegenvalt! Ik vind het er zo in de verpakking namelijk wel goed uitzien!

 19. Miranda 5 februari 2013

  De een vind het palette goed en de andere niet, ik heb al verschillende reviews gelezen. Wel erg jammer dat je hem vind tegen vallen, want inderdaad de pigmentatie is ook niet super.

 20. Nadine 5 februari 2013

  Damn, jammer dat hij zo tegen valt .. De kleuren vond ik namelijk echt pretty! Op andere blogs las k dat hij ‘wel okรฉ’ beviel. Kom maar op met die mooie mono’s misschien toch een beter plan inderdaad!

 21. Rosa 5 februari 2013

  Mooie budget make-up!

 22. Nicole 5 februari 2013

  wat jammer dat het palette toch tegen valt.. ik was er al wel bang voor, toch denk ik dat ik hem alsnog ga kopen ๐Ÿ˜›

 23. LounaBeauty 5 februari 2013

  He bahhhh,, hier was ik juist zo enthousiast over. Valt dus tegen ๐Ÿ™ He jammer!!!

 24. Sofie 5 februari 2013

  Mooie kleurtjes heeft het palette, maar jammer van de pigmentatie!

 25. beautybysandra 5 februari 2013

  Toch vind ik de kleurtjes wel mooi!

 26. Esmay 5 februari 2013

  Muh, beetje jammer dat het palette toch niet zo goed is. Ik dacht: Hey, goedkope dupe voor Naked. Maar toch niet dus, haha. ๐Ÿ™

 27. Lisa 5 februari 2013

  Lijken me fijne producten, de pigmentatie van het oogschaduwpalette is echt prachtig!

 28. Lisa 5 februari 2013

  Zo jammer van dat palette, want de kleuren zien er echt leuk uit in het doosje!

 29. Esther - Mango Sorbetto 5 februari 2013

  Wat jammer dat jij het palette zo vindt tegenvallen, veel anderen zijn er wel enthousiast over!

 30. Simone 5 februari 2013

  Wat jammer van het palette! Toch maar even overnadenken of ik hem ga kopen dan. De basis ga ik wel halen denk ik.

 31. Lotte 5 februari 2013

  Jemig, al die wisselende reviews! De een is er retepositief over, de ander laat swatches zien waarop duidelijk te zien is dat de kleuren niet heel intens zijn. Hm, ik neem het zekere voor het onzekere en koop ‘m maar gewoon niet dan. Ik heb al zulke tinten en de kwaliteit is dus niet zรณ goed dat iedereen dit palette moet hebben. Thanks voor de review, dat bespaart me weer een paar euro’s (die ik uiteindelijk bij mijn UD Naked palette spaarpotje kan leggen).

 32. Josephine 5 februari 2013

  Eerlijke review! Ik hoor veel over palette, maar weet niet wat ik ervan moet vinden.

 33. Bernadet 5 februari 2013

  Ik lees heel erg wisselende meningen over het palette.. moeilijk. Ik denk persoonlijk dat ik hem wel wil hebben voor het ‘gemak’ – Gewoon hoppa in me tas en ik heb altijd iets mee wat betreft oogschaduw. Moeilijk ik moet er nog maar eens goed over na gaan denken. Die basis is niks voor mij.. heb ik net iets te vettige oogleden voor helaas.

 34. Frauke 5 februari 2013

  Jammer joh! Het paletje lijkt me wel okรฉ, maar niet heel bijzonder. En daar ga ik niet voor haha! Jammer dat de basis ook niet zo goed is, had wel fijn geweest! ๐Ÿ™‚

 35. Lies 5 februari 2013

  De eyeshadow base was ik zelf wel heel benieuwd naar hoe die zou zijn en hij klinkt wel erg fijn. De kleuren uit het oogschaduw palette vind ik wel mooi, maar het is geen palette die ik zelf zou kopen.

 36. Anna 5 februari 2013

  Jammer van de oogschaduw zeg.. Ik wilde hem ook gaan kopen, maar dat doe ik nu niet meer. En gelukkig heb ik al een fijne oogschaduwbasis van Essence ๐Ÿ˜‰

 37. jana 5 februari 2013

  Hmm.. Toch maar niks voor mij, want ik heb ook wel vette oogleden :s x

 38. Paulien 5 februari 2013

  Prachtige kleuren, maar jammer dat het tegenvalt!

 39. Bianca 5 februari 2013

  De oogschaduw heb ik al van mijn wishlist gehaald, vind het pigment wat teleurstellend zo te zien.

 40. Angelique 6 februari 2013

  2 prima producten voor een prima prijsje, zitten beiden nu in mijn toilet tas in mijn tas voor onderweg

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén