Mijn camera’s, lenzen en andere fotografieshizzle!


Toen ik laast bij de Action een mand kocht om eindelijk eens al m’n cameraspullen bij elkaar op 1 plek te hebben, bedacht ik me dat het misschien wel een leuk idee was om mijn camerapullen eens te laten zien in een blogpost! Niet om op te scheppen, maar om te laten zien welke dingen en camera’s ik graag gebruik.. En welke dingen stiekem liggen te verstoffen, haha ;).


Mijn meest favoriete camera is natuurlijk m’n Canon EOS 550D, een spiegelreflex die ik voor zo’n beetje alle (product)foto’s op m’n blog gebruik. Ik kocht hem 2,5 jaar geleden en ik ben er nog iedere dag blij mee! Voor deze camera heb ik de Canon 18-55mm kitlens en een Canon 50mm F1.8 lens. Ook heb ik hier een analoge spiegelreflex liggen, waar dus rolletjes in moeten! De lenzen kunnen ook op deze EOS 33, dus dat is erg handig. Maar ik heb nog steeds geen batterijen ervoor gekocht *foei* :P.


Afgelopen zomer kocht ik de Panasonic GF-5, een compacte systeemcamera. Het lijkt op een spiegelreflex camera, maar omdat hier niet die spiegel in zit (ze heten niet voor niets zo ;)) is hij platter en lichter! Hiervoor heb ik de Panasonic 14-42mm lens en de Sigma 19mm F2.8 lens, wat vergelijkbaar zou zijn met een 28-82mm en 38mm lens voor een normale spiegelreflex. Deze neem ik vaak mee op pad, omdat hij een stuk compacter en lichter is dan m’n Canon!


Ik heb nog een poepige mini camera die ik nooit gebruik (ik weet niet eens of hij het doet, haha!) en mijn allereerste digitale camera, de Panasonic DMC-FS6. Die heb ik met veel plezier gebruikt en nu neem ik hem nog heel af en toe mee, als ik echt iets compacts wil.


Als laatste heb ik nog twee analoge camera’s, een Praktica en een plastic ding van Renault. Die van Renault heb ik nooit gebruikt, maar kwam ik laatst weer eens tegen met opruimen en kon ik niet weg doen haha! Ik denk dat ik die ooit van m’n opa heb gekregen, want hij kreeg vroeger vaak goodies bij de Renault garage. De Praktica is wel gewoon een prima camera, die ik zeker weer eens moet gebruiken! Ik heb ook nog 4 rolletjes film, 3 keer kleur en 1 keer zwart-wit.


En nu, accessoires! Waar ik echt niet zonder kan is m’n externe flitser voor de Canon, super fijn om te gebruiken bij weinig licht. Het is wel een hele oude en die kun je nu niet meer vinden, maar hij doet het nog prima dus ik heb niet echt zin om geld uit te geven aan een nieuwe. Verder heb ik nog een soort lichtring die je voor je lens kunt doen, maar dat werkt niet zo geweldig.


Ik heb ook een paar filters, een aantal ter bescherming van m’n lenzen (uv filters) en een aantal om dichtbij foto’s te kunnen maken met m’n 50mm Canon lens. Die kan namelijk zelf niet zo heel dichtbij, maar dat is goed op te lossen met een macrofilter! Filters koop ik bijna altijd op eBay, ik heb geen zin om 20+ euro uit te geven aan iets wat ik niet vaak zal gebruiken.Verder heb ik nog zonnekappen voor m’n Canon lenzen, die ik erop doe als ik weet dat de kans groot is dat m’n lens ergens tegenaan komt (veel mensen, bijvoorbeeld). Ook heb ik afstandsbedieningen, handig als ik een foto van m’n eigen bakkes wil maken ;). Zonnekappen en afstandsbedieningen koop ik ook op eBay! Ik heb ook nog twee statieven, een GorillaPod die handig is om aan bankjes en lantarenpalen te maken en eentje die heel gammel is, maar wel handig voor binnenshuis. Ik gebruik ze eigenlijk bijna nooit, dus ik heb ook geen behoefte om een goede te kopen.


En niet geheel onbelangrijk, tassen en hoezen! Ik vind van die neopreen hoezen het fijnst, die zijn lekker compact en beschermen alsnog wel goed genoeg, zolang je niet met je tas gaat voetballen ;). Een grote fototas hoef ik ook niet, dat vind ik altijd veel te opvallend!


En stiekem hoort m’n telefoon er ook wel bij natuurlijk, daar maak ik ook een boel foto’s mee!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn spullen te zien! Inmiddels is het een hele verzameling geworden haha, maar ik gebruik de spullen ook wel vaak. Mijn wishlist is nu ook eigenlijk zo goed als leeg, al zou ik nog wel een fijne analoge camera met werkende lichtmeter willen hebben zodat ik hem ook kan gebruiken zonder m’n meer ervaren broer of vader naast me!

En nu ben ik natuurlijk wel benieuwd welke camera(‘s) jullie hebben! Laat het zeker weten in de comments :D.