Mijn camera’s, lenzen en andere fotografieshizzle!


Toen ik laast bij de Action een mand kocht om eindelijk eens al m’n cameraspullen bij elkaar op 1 plek te hebben, bedacht ik me dat het misschien wel een leuk idee was om mijn camerapullen eens te laten zien in een blogpost! Niet om op te scheppen, maar om te laten zien welke dingen en camera’s ik graag gebruik.. En welke dingen stiekem liggen te verstoffen, haha ;).


Mijn meest favoriete camera is natuurlijk m’n Canon EOS 550D, een spiegelreflex die ik voor zo’n beetje alle (product)foto’s op m’n blog gebruik. Ik kocht hem 2,5 jaar geleden en ik ben er nog iedere dag blij mee! Voor deze camera heb ik de Canon 18-55mm kitlens en een Canon 50mm F1.8 lens. Ook heb ik hier een analoge spiegelreflex liggen, waar dus rolletjes in moeten! De lenzen kunnen ook op deze EOS 33, dus dat is erg handig. Maar ik heb nog steeds geen batterijen ervoor gekocht *foei* :P.


Afgelopen zomer kocht ik de Panasonic GF-5, een compacte systeemcamera. Het lijkt op een spiegelreflex camera, maar omdat hier niet die spiegel in zit (ze heten niet voor niets zo ;)) is hij platter en lichter! Hiervoor heb ik de Panasonic 14-42mm lens en de Sigma 19mm F2.8 lens, wat vergelijkbaar zou zijn met een 28-82mm en 38mm lens voor een normale spiegelreflex. Deze neem ik vaak mee op pad, omdat hij een stuk compacter en lichter is dan m’n Canon!


Ik heb nog een poepige mini camera die ik nooit gebruik (ik weet niet eens of hij het doet, haha!) en mijn allereerste digitale camera, de Panasonic DMC-FS6. Die heb ik met veel plezier gebruikt en nu neem ik hem nog heel af en toe mee, als ik echt iets compacts wil.


Als laatste heb ik nog twee analoge camera’s, een Praktica en een plastic ding van Renault. Die van Renault heb ik nooit gebruikt, maar kwam ik laatst weer eens tegen met opruimen en kon ik niet weg doen haha! Ik denk dat ik die ooit van m’n opa heb gekregen, want hij kreeg vroeger vaak goodies bij de Renault garage. De Praktica is wel gewoon een prima camera, die ik zeker weer eens moet gebruiken! Ik heb ook nog 4 rolletjes film, 3 keer kleur en 1 keer zwart-wit.


En nu, accessoires! Waar ik echt niet zonder kan is m’n externe flitser voor de Canon, super fijn om te gebruiken bij weinig licht. Het is wel een hele oude en die kun je nu niet meer vinden, maar hij doet het nog prima dus ik heb niet echt zin om geld uit te geven aan een nieuwe. Verder heb ik nog een soort lichtring die je voor je lens kunt doen, maar dat werkt niet zo geweldig.


Ik heb ook een paar filters, een aantal ter bescherming van m’n lenzen (uv filters) en een aantal om dichtbij foto’s te kunnen maken met m’n 50mm Canon lens. Die kan namelijk zelf niet zo heel dichtbij, maar dat is goed op te lossen met een macrofilter! Filters koop ik bijna altijd op eBay, ik heb geen zin om 20+ euro uit te geven aan iets wat ik niet vaak zal gebruiken.Verder heb ik nog zonnekappen voor m’n Canon lenzen, die ik erop doe als ik weet dat de kans groot is dat m’n lens ergens tegenaan komt (veel mensen, bijvoorbeeld). Ook heb ik afstandsbedieningen, handig als ik een foto van m’n eigen bakkes wil maken ;). Zonnekappen en afstandsbedieningen koop ik ook op eBay! Ik heb ook nog twee statieven, een GorillaPod die handig is om aan bankjes en lantarenpalen te maken en eentje die heel gammel is, maar wel handig voor binnenshuis. Ik gebruik ze eigenlijk bijna nooit, dus ik heb ook geen behoefte om een goede te kopen.


En niet geheel onbelangrijk, tassen en hoezen! Ik vind van die neopreen hoezen het fijnst, die zijn lekker compact en beschermen alsnog wel goed genoeg, zolang je niet met je tas gaat voetballen ;). Een grote fototas hoef ik ook niet, dat vind ik altijd veel te opvallend!


En stiekem hoort m’n telefoon er ook wel bij natuurlijk, daar maak ik ook een boel foto’s mee!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn spullen te zien! Inmiddels is het een hele verzameling geworden haha, maar ik gebruik de spullen ook wel vaak. Mijn wishlist is nu ook eigenlijk zo goed als leeg, al zou ik nog wel een fijne analoge camera met werkende lichtmeter willen hebben zodat ik hem ook kan gebruiken zonder m’n meer ervaren broer of vader naast me!

En nu ben ik natuurlijk wel benieuwd welke camera(‘s) jullie hebben! Laat het zeker weten in de comments :D.

Verder Bericht

Vorige Bericht

59 Reacties

 1. Beautydagboek 27 januari 2013

  Goh wat een equipment! Je lijkt wel een pro, haha! Je kunt in ieder geval zien dat je van fotograferen houdt!

 2. Linda 27 januari 2013

  Ik heb de Canon EOS 550D ook. Heb hem een half jaar geleden gekocht ofzo. Verder heb ik zo’n fotostudiootje, macrofilters en ook een afstandsbediening die ik nooit gebruik πŸ™‚

 3. mysupersweetlife 27 januari 2013

  Ik ben jaloers hahah! Ben nog steeds aan het sparen voor een kwaliteitscamera.
  Liefs

 4. Yak Man 27 januari 2013

  Dat is een grote collectie camera’s zeg :o! Super gaaf dat je zoveel analoge camera’s hebt πŸ˜€

 5. Sofie 27 januari 2013

  Wat leuk om te zien! Je hebt erg mooie apparatuur :’)

 6. Floor 27 januari 2013

  Leuk om te zien dit! Ik heb natuurlijk ook mijn 550D, en ook heb ik nog wat oude analoge camera’s gekregen van mijn opa. Helaas doen ze het allemaal niet meer, maar ze zijn wel mooi om naar te kijken πŸ˜‰

 7. Mandy 27 januari 2013

  Leuk om te zien! Ik heb ook de panasonic lumix DMC-FS6 in het roze en sinds kort een fujifilm finepix s2980;)

 8. Wendy (B) 27 januari 2013

  Ik ken niks van fototoestellen maar zou echt wel graag een goeie willen…

 9. Lifesplash 27 januari 2013

  Je weet wat ik denk. πŸ™ OkΓ©, hahah dit wordt gewoon sparen, als je zoiets ziet dan is het wel vet eigenlijk. Die mini-camera is leuk, en dat jij er veel plezier aan beleeft dat geloof ik best. :p

 10. Liesbeth 27 januari 2013

  Wow, jij bent goed uitgerust! πŸ™‚ Ik doe het hier allemaal nog met zo’n compact dingetje πŸ˜€ Mooie verzameling wel!

 11. Emilia 27 januari 2013

  Jeetje wat een hoop! Ik heb niet eens een spiegelreflex hihi, maar ik hoop dat die er ooit nog komt.
  En oja, een gorillapod! Die heb ik ook nog liggen, maar ik gebruik hem inderdaad ook nauwelijks. En het leek me juist zo handig toen ik die kocht haha. πŸ™‚

 12. Kelly 27 januari 2013

  Ik werk met een canon eos 600d ook een hele fijne camera.

 13. Anne-Floor 27 januari 2013

  Wow wat veel zeg, mooie collectie!

 14. Myrthe 27 januari 2013

  Wow, wat een fotografie ‘spullen’ heb je! Heel erg leuk om te zien.

 15. Alyssa 27 januari 2013

  Wat veel camera’s! Leuk om te zien. Ik heb toevallig eergisteren een statief gekocht voor bij mijne.

 16. femketje 27 januari 2013

  gaaf artikel πŸ˜€
  ik doe al jaren met mijn nikonD70 :3 het is een oud besje maar werkt nog als een tierelier!

 17. Marjolein 27 januari 2013

  Wauw, je hebt echt veel πŸ˜€ Ik vind die ringflitser er zo vet uitzien πŸ™‚

 18. Dionne 27 januari 2013

  Wat heb je ontzettend veel!
  Ik heb nieteens een eigen camera haha

 19. Lotte 27 januari 2013

  Waaah, wat heb je superveel! Ik weet bij meer dan de helft niet eens wat je nu precies bedoelt, ik ben echt een enorme n00b wat fotografie betreft.

 20. Mariska 27 januari 2013

  Vind het juist heel erg leuk om te zien wat je gebruikt! Komt bij mij in ieder geval niet opschepperig over πŸ™‚

 21. EsmΓ©e 27 januari 2013

  Wauw je hebt echt super veel! Ik doe het met een digitale camera, niet fijn maar ik heb geen geld voor een spiegelreflex, wat ik wel heel jammer vind.
  Liefs, EsmΓ©e

 22. Velvet Rose 27 januari 2013

  Wauw wat een hoop camera’s! Die kleine roze is leuk!
  Ik had een canon powershot A560 maar die is al een paar jaar stuk. Gebruik nu de canon 550D van mijn vader. Ben op zoek naar een goede spiegelreflex maar weet niet zo goed welke goed is.

 23. Tessa 27 januari 2013

  Ik heb geen camara ik ben aan het sparen! iemand tips voor een goede camara?????
  xx

 24. Lotte 27 januari 2013

  Wow, je hebt echt superleuk! Erg leuk om te zien!

 25. Miranda 27 januari 2013

  wauw wat een camera’s , erg leuk kom te zien:D

 26. Paulien 27 januari 2013

  Leuk artikel! Ik heb ook de canon 550D

 27. Charlotte 27 januari 2013

  Wauw! ontzettend leuk om eens te zien.
  Je hebt echt veel camera’s!
  Haha die Renault is echt zo’n item wat je niet weg kan doen hihi
  Leuk om ook alle andere shizz te zien. De UV filters heb ik ook. ^_^

 28. LounaBeauty 27 januari 2013

  Super om te zien. Snap er alleen helemaal geen snars van hahaha!

 29. Masha 27 januari 2013

  Wauw wat een prachtdingen allemaal! Zo’n analoge zou ik ook nog wel willen hebben πŸ™‚

 30. Nieke 27 januari 2013

  Wat heb je veel en mooie camera’s, ik heb er zelf eigenlijk maar 3 (DSLR, compact en een analoge) haha. Heel leuk om te zien! πŸ˜€

 31. Juudith 27 januari 2013

  Erg leuk om te zien! Mooie dingen heb je! ik denk dat ik ook eens ga kijken naar de filters op ebay! Enn mijn zonnekappen koop ik ook op ebay! veeeeulll goedkoper haha!

 32. Luna 27 januari 2013

  Woooow, wat heb jij veel camera’s en dingen daarvoor! maar je maakt dan ook erg mooie foto’s. Leuk om dit eens te zien.

 33. Angelique 27 januari 2013

  mooie collectie vooral de oudjes ook:-) Leuk om te zien!

 34. Nina 27 januari 2013

  wow je hebt echt enorm veel!

 35. danique 27 januari 2013

  wiehoee,hoezo veel ?
  maar wel leuk,vooral de oude lui zijn erug leuk haha (:

 36. Sabine 27 januari 2013

  Leuk om te zien! Ik heb ook nog zo’n blogpost in m’n concepten staan, hihi.

 37. Linda 27 januari 2013

  Leuk! Ik heb een Canon spiegelreflex EOS 1100D met een 18-55 lens en een Samsung ES70 compacte digitale camera.

 38. Lenneke 27 januari 2013

  Je hebt echt mooie spullen! Later, als ik groot ben, wil ik een heel grote kast met alleen maar fotografiespullen erin… <3

 39. Nicole 27 januari 2013

  Uuuuhm, mag ik even zeggen dat ik superduper jaloers ben op al je camera’s? Haha! Ik heb een paar dagen geleden de Canon 550D gekocht, leuk om te zien dat jij die ook hebt. Ik ben er heel blij mee, maar moet nu nog helemaal leren hoe je zo’n ding goed gebruikt.

 40. Nicole 27 januari 2013

  heel leuk om te zien! je hebt echt hele mooie camera’s etc.!zelf heb ik “slechts” een canon 450d spiegel reflex (met 3 lenzen, weet zo uit mijn hoofd alleen niet hoe e heten..), een compact camera van nikon (die ik bijna nooit meer gebruik) en mijn telefoon.

 41. Lies 27 januari 2013

  Heel leuk om je camera’s en accessoires te zien! Ik heb zelf eigenlijk maar een heel simpel cameratje en dat is de Olympus FE-47. Ik heb hem nu al zeker 3 jaar en hij begint toch wat mankementen te vertonen zoals dode pixels in het scherm. Ik ben daarom al wel aan het sparen voor een nieuwe.

 42. Amy-Denise 27 januari 2013

  Leuk! Ik heb een Canon 1100 D.

 43. Sophie 27 januari 2013

  Jeetje, wat veel camera’s en spullen! Ik maak alle foto’s voor mijn blog nog steeds met mijn Pentax K20D camera. Die is ook heel fijn!

 44. Bianca 27 januari 2013

  Wauw, wat veel haha!

  Misschien kan jij me wel helpen met iets? Ik heb een canon eos 500d en de lens die erbij zat (18-55) kan dat? Ik snap echt geen snars van die dingen maar ik merk wel dat ik voor productfotografie een lens nodig heb die dichter gaat, een zoomlens veronderstel ik dan. Welke zou jij aanraden? Ik las dat die van Canon erg duur zijn maar dat Tamron een goed alternatief is.

  Alvast bedankt hoor πŸ™‚

  • Marjolein 28 januari 2013 — Berichtauteur

   Als je dezelfde lens hebt, die 18-55mm lens (staat op de lens, aan de buitenkant en bij het glas), dan heb je al een prima lens voor productfotografie! Je kunt er namelijk mee inzoomen als je draait aan het midden van de lens, waardoor je dichtbij genoeg kunt. Het kan zijn dat je een andere lens hebt waarbij dat niet kan, maar dan moet je even kijken op de lens zelf wat voor een het is!

   • Bianca 28 januari 2013

    Ja, ik kan behoorlijk dicht komen maar niet dicht genoeg vind ik voor sommige dingen. Ik ga me er even verder in verdiepen ^^

 45. jana 27 januari 2013

  Erg leuk om te zien πŸ˜€ x

 46. Josephine 27 januari 2013

  Wauwie, dΓ‘t is pas een stash! Ik vind ook de camera’s gaaf waar je een rolletje in moet doen.

 47. Greet 27 januari 2013

  Dat moet je een vermogen gekost hebben! Leuk om te zien wat er allemaal nodig is om kwalitatief goede foto’s te maken.

 48. Miss Sentinelli 27 januari 2013

  Wow, dat zijn er nogal wat πŸ™‚ mooi!!

 49. sisier 27 januari 2013

  leuk om te zien wat je allemaal hebt

 50. Beautydiamonds 28 januari 2013

  Wow je hebt super veel echt geweldig net als Jiami wordt het voor mij ook sparen:(

 51. Prim 12 juli 2013

  ooh wat ben ik jaloers op je collectie lenzen!
  Ik had een vraagje over zo’n afstandsbediening voor een canon. Ik heb er ook een van ebay, ik snap er alleen geen snars van hoe het werkt. Maar volgens mij moet je een optie met ‘remote control’ hebben en dan kun je hem ‘verbinden’. Maar die kan ik nergens vinden! Heb jij een idee?

  • Marjolein 14 juli 2013 — Berichtauteur

   Bij mij zit die als ik op het knopje links van “set” druk, dan kom ik in het menu met onder andere de self-timer en dergelijken en ook de optie voor de afstandsbediening. Maar dat is bij mijn 550D, weet niet welke camera je hebt!

   • Prim 14 juli 2013

    Ah ja dat dacht ik dus al, die optie staat er bij mij niet bij helaas. Ik heb een 1100D, logisch wel want het is ook een simpeler model. Toch bedankt!!

 52. linda 29 mei 2014

  ik heb zelf een camera op een rommelmarkt gekocht. maar heb geen idee wat voor rollentjes er ik kunnen? dus mijn vraag,zit er veel verschil in rolletjes?

  het is een MINOLTA HI-Matic AF2-M hij heeft en 38mm lens maakt dat uit voor het soort rolletje?

  • Marjolein 31 mei 2014 — Berichtauteur

   Er zijn verschillende formaten rolletjes, maar in de camera die jij gekocht hebt hoort 35mm film (het meest bekende en standaard soort rolletje). Dit kun je nog gewoon kopen bij bijvoorbeeld Hema of Kruidvat!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén