Mijn camera’s, lenzen en andere fotografieshizzle!


Toen ik laast bij de Action een mand kocht om eindelijk eens al m’n cameraspullen bij elkaar op 1 plek te hebben, bedacht ik me dat het misschien wel een leuk idee was om mijn camerapullen eens te laten zien in een blogpost! Niet om op te scheppen, maar om te laten zien welke dingen en camera’s ik graag gebruik.. En welke dingen stiekem liggen te verstoffen, haha ;).


Mijn meest favoriete camera is natuurlijk m’n Canon EOS 550D, een spiegelreflex die ik voor zo’n beetje alle (product)foto’s op m’n blog gebruik. Ik kocht hem 2,5 jaar geleden en ik ben er nog iedere dag blij mee! Voor deze camera heb ik de Canon 18-55mm kitlens en een Canon 50mm F1.8 lens. Ook heb ik hier een analoge spiegelreflex liggen, waar dus rolletjes in moeten! De lenzen kunnen ook op deze EOS 33, dus dat is erg handig. Maar ik heb nog steeds geen batterijen ervoor gekocht *foei* :P.


Afgelopen zomer kocht ik de Panasonic GF-5, een compacte systeemcamera. Het lijkt op een spiegelreflex camera, maar omdat hier niet die spiegel in zit (ze heten niet voor niets zo ;)) is hij platter en lichter! Hiervoor heb ik de Panasonic 14-42mm lens en de Sigma 19mm F2.8 lens, wat vergelijkbaar zou zijn met een 28-82mm en 38mm lens voor een normale spiegelreflex. Deze neem ik vaak mee op pad, omdat hij een stuk compacter en lichter is dan m’n Canon!


Ik heb nog een poepige mini camera die ik nooit gebruik (ik weet niet eens of hij het doet, haha!) en mijn allereerste digitale camera, de Panasonic DMC-FS6. Die heb ik met veel plezier gebruikt en nu neem ik hem nog heel af en toe mee, als ik echt iets compacts wil.


Als laatste heb ik nog twee analoge camera’s, een Praktica en een plastic ding van Renault. Die van Renault heb ik nooit gebruikt, maar kwam ik laatst weer eens tegen met opruimen en kon ik niet weg doen haha! Ik denk dat ik die ooit van m’n opa heb gekregen, want hij kreeg vroeger vaak goodies bij de Renault garage. De Praktica is wel gewoon een prima camera, die ik zeker weer eens moet gebruiken! Ik heb ook nog 4 rolletjes film, 3 keer kleur en 1 keer zwart-wit.


En nu, accessoires! Waar ik echt niet zonder kan is m’n externe flitser voor de Canon, super fijn om te gebruiken bij weinig licht. Het is wel een hele oude en die kun je nu niet meer vinden, maar hij doet het nog prima dus ik heb niet echt zin om geld uit te geven aan een nieuwe. Verder heb ik nog een soort lichtring die je voor je lens kunt doen, maar dat werkt niet zo geweldig.


Ik heb ook een paar filters, een aantal ter bescherming van m’n lenzen (uv filters) en een aantal om dichtbij foto’s te kunnen maken met m’n 50mm Canon lens. Die kan namelijk zelf niet zo heel dichtbij, maar dat is goed op te lossen met een macrofilter! Filters koop ik bijna altijd op eBay, ik heb geen zin om 20+ euro uit te geven aan iets wat ik niet vaak zal gebruiken.Verder heb ik nog zonnekappen voor m’n Canon lenzen, die ik erop doe als ik weet dat de kans groot is dat m’n lens ergens tegenaan komt (veel mensen, bijvoorbeeld). Ook heb ik afstandsbedieningen, handig als ik een foto van m’n eigen bakkes wil maken ;). Zonnekappen en afstandsbedieningen koop ik ook op eBay! Ik heb ook nog twee statieven, een GorillaPod die handig is om aan bankjes en lantarenpalen te maken en eentje die heel gammel is, maar wel handig voor binnenshuis. Ik gebruik ze eigenlijk bijna nooit, dus ik heb ook geen behoefte om een goede te kopen.


En niet geheel onbelangrijk, tassen en hoezen! Ik vind van die neopreen hoezen het fijnst, die zijn lekker compact en beschermen alsnog wel goed genoeg, zolang je niet met je tas gaat voetballen ;). Een grote fototas hoef ik ook niet, dat vind ik altijd veel te opvallend!


En stiekem hoort m’n telefoon er ook wel bij natuurlijk, daar maak ik ook een boel foto’s mee!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn spullen te zien! Inmiddels is het een hele verzameling geworden haha, maar ik gebruik de spullen ook wel vaak. Mijn wishlist is nu ook eigenlijk zo goed als leeg, al zou ik nog wel een fijne analoge camera met werkende lichtmeter willen hebben zodat ik hem ook kan gebruiken zonder m’n meer ervaren broer of vader naast me!

En nu ben ik natuurlijk wel benieuwd welke camera(‘s) jullie hebben! Laat het zeker weten in de comments :D.

 1. Ik heb de Canon EOS 550D ook. Heb hem een half jaar geleden gekocht ofzo. Verder heb ik zo’n fotostudiootje, macrofilters en ook een afstandsbediening die ik nooit gebruik πŸ™‚

 2. Leuk om te zien dit! Ik heb natuurlijk ook mijn 550D, en ook heb ik nog wat oude analoge camera’s gekregen van mijn opa. Helaas doen ze het allemaal niet meer, maar ze zijn wel mooi om naar te kijken πŸ˜‰

 3. Je weet wat ik denk. πŸ™ OkΓ©, hahah dit wordt gewoon sparen, als je zoiets ziet dan is het wel vet eigenlijk. Die mini-camera is leuk, en dat jij er veel plezier aan beleeft dat geloof ik best. :p

 4. Jeetje wat een hoop! Ik heb niet eens een spiegelreflex hihi, maar ik hoop dat die er ooit nog komt.
  En oja, een gorillapod! Die heb ik ook nog liggen, maar ik gebruik hem inderdaad ook nauwelijks. En het leek me juist zo handig toen ik die kocht haha. πŸ™‚

 5. Wauw wat een hoop camera’s! Die kleine roze is leuk!
  Ik had een canon powershot A560 maar die is al een paar jaar stuk. Gebruik nu de canon 550D van mijn vader. Ben op zoek naar een goede spiegelreflex maar weet niet zo goed welke goed is.

 6. Wauw! ontzettend leuk om eens te zien.
  Je hebt echt veel camera’s!
  Haha die Renault is echt zo’n item wat je niet weg kan doen hihi
  Leuk om ook alle andere shizz te zien. De UV filters heb ik ook. ^_^

 7. Erg leuk om te zien! Mooie dingen heb je! ik denk dat ik ook eens ga kijken naar de filters op ebay! Enn mijn zonnekappen koop ik ook op ebay! veeeeulll goedkoper haha!

 8. Uuuuhm, mag ik even zeggen dat ik superduper jaloers ben op al je camera’s? Haha! Ik heb een paar dagen geleden de Canon 550D gekocht, leuk om te zien dat jij die ook hebt. Ik ben er heel blij mee, maar moet nu nog helemaal leren hoe je zo’n ding goed gebruikt.

 9. heel leuk om te zien! je hebt echt hele mooie camera’s etc.!zelf heb ik “slechts” een canon 450d spiegel reflex (met 3 lenzen, weet zo uit mijn hoofd alleen niet hoe e heten..), een compact camera van nikon (die ik bijna nooit meer gebruik) en mijn telefoon.

 10. Heel leuk om je camera’s en accessoires te zien! Ik heb zelf eigenlijk maar een heel simpel cameratje en dat is de Olympus FE-47. Ik heb hem nu al zeker 3 jaar en hij begint toch wat mankementen te vertonen zoals dode pixels in het scherm. Ik ben daarom al wel aan het sparen voor een nieuwe.

 11. Wauw, wat veel haha!

  Misschien kan jij me wel helpen met iets? Ik heb een canon eos 500d en de lens die erbij zat (18-55) kan dat? Ik snap echt geen snars van die dingen maar ik merk wel dat ik voor productfotografie een lens nodig heb die dichter gaat, een zoomlens veronderstel ik dan. Welke zou jij aanraden? Ik las dat die van Canon erg duur zijn maar dat Tamron een goed alternatief is.

  Alvast bedankt hoor πŸ™‚

  1. Als je dezelfde lens hebt, die 18-55mm lens (staat op de lens, aan de buitenkant en bij het glas), dan heb je al een prima lens voor productfotografie! Je kunt er namelijk mee inzoomen als je draait aan het midden van de lens, waardoor je dichtbij genoeg kunt. Het kan zijn dat je een andere lens hebt waarbij dat niet kan, maar dan moet je even kijken op de lens zelf wat voor een het is!

 12. ooh wat ben ik jaloers op je collectie lenzen!
  Ik had een vraagje over zo’n afstandsbediening voor een canon. Ik heb er ook een van ebay, ik snap er alleen geen snars van hoe het werkt. Maar volgens mij moet je een optie met ‘remote control’ hebben en dan kun je hem ‘verbinden’. Maar die kan ik nergens vinden! Heb jij een idee?

  1. Bij mij zit die als ik op het knopje links van “set” druk, dan kom ik in het menu met onder andere de self-timer en dergelijken en ook de optie voor de afstandsbediening. Maar dat is bij mijn 550D, weet niet welke camera je hebt!

   1. Ah ja dat dacht ik dus al, die optie staat er bij mij niet bij helaas. Ik heb een 1100D, logisch wel want het is ook een simpeler model. Toch bedankt!!

 13. ik heb zelf een camera op een rommelmarkt gekocht. maar heb geen idee wat voor rollentjes er ik kunnen? dus mijn vraag,zit er veel verschil in rolletjes?

  het is een MINOLTA HI-Matic AF2-M hij heeft en 38mm lens maakt dat uit voor het soort rolletje?

  1. Er zijn verschillende formaten rolletjes, maar in de camera die jij gekocht hebt hoort 35mm film (het meest bekende en standaard soort rolletje). Dit kun je nog gewoon kopen bij bijvoorbeeld Hema of Kruidvat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *