Food – jummy wraps!


Ik ben geen sterkok – sterker nog, je moet me niet meer laten maken dan noodles uit een pakje of een gebakken ei. Maar de wraps die ik vaak maak als m’n ma en ik samen eten zijn zo makkelijk, dat ik dat zelfs kan zonder het huis plat te branden! En zelf vind ik ze heerlijk, dus toen ik ze laatst weer maakte kon ik het niet laten om wat foto’s te maken.
Met de ingrediënten kun je makkelijk spelen, maar deze keer maakte ik gebruik van een aantal dingen. Uiteraard heb je tortilla’s nodig en deze vul ik met ketchup, kipreepjes (dit kunnen ook gebakken kipstukjes zijn, of bijvoorbeeld vis!), sla en paprika. Je kunt nog meer dingen toevoegen, maar ze moeten niet te vol worden omdat je ze anders niet meer dicht krijgt ;).


Daarna is het vrij simpel! Je warmt de tortilla en kip even op in de magnetron en smeert dan als eerste een laagje ketchup erop. Hierop leg je de sla en paprika, en als laatste de kip. Door de tortilla eerst aan de onderkant om te vouwen voorkom je dat alles eruit valt als je hem gaat eten! Hierna vouw je de zijkanten op en deze kun je het beste even vastzetten met een satéprikker. En you’re done!


Super simpel en snel dus, maar door onder andere de paprika en de sla smaakt het heerlijk fris en knapperig. Zelf vind ik dat super lekker en het maakt het ook een fijn recept als je geen zin hebt in iets heel zwaars en heftigs. Ook lekker voor warme zomerdagen! Ik heb het ook weleens met pangasiusfilet gemaakt en dat vond ik ook echt een aanrader. Zoals ik al zei is het geen hoogstaand recept, maar ideaal als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken ;)!

  1. Oeh, mjammie! Ik ben gek op wraps, ik denk dat het wel mijn lievelingseten is. Je kunt ze gewoon op zoveel verschillende manieren met zoveel verschillende ingrediënten klaarmaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *