De kleur van 2013 – Emerald Green


Elk jaar in december voorspelt Pantone, autoriteit op kleurgebied, dรฉ nieuwe kleur voor het komende jaar. Vorig jaar was het nog tangerine tango, een oranje/rode kleur en dit jaar gaan we massaal voor emerald green. Oftewel: smaragdgroen. Een levendige, stralende en weelderige kleur die staat voor elegantie en schoonheid, aldus Pantone. In het straatbeeld zien we deze kleur nu al veel voorbijkomen. Ik laat je graag de mooiste outfits zien en geef je kleding tips hoe je deze kleur zelf kunt dragen.

Smaragd groen op de catwalk
Afgelopen winter was deze nieuwe trendkleur als te zien tijdens shows van onder meer Chanel, Lanvin en Miu Miu. Ook Kate Middleton is al gespot in een outfit in emerald green.

Het populairste smaragd groene fashion item van dit seizoen is echter nu al bekend. De groene tijger sweater van Kenzo is een wereldwijd succes, nadat de trui door meerdere bloggers werd gedragen. Er waren er maar 2.000 van gemaakt en binnen twee dagen was de sweater overal uitverkocht.


Smaragd groen is een gemakkelijke kleur die eigenlijk met elke andere tint is te combineren. Emerald green en zwart is altijd een win-win en ook met wit en grijs is deze kleur een prima match. Daarnaast zorgt een mooie lichte jeans, zoals hierboven, voor een fijne kleurcombinatie.

Accessoires in emerald groen
Naast veel kleding items, zijn ook veel accessoires dit seizoen te koop in deze nieuwe trendkleur. Ideaal voor iedereen die emerald green wel mooi vindt, maar liever niet een complete outfit in deze kleur draagt. We zien veel tassen, maar ook schoenen en veel sieraden in deze groene tint verschijnen. Kortom: genoeg keuze!

Bezoek voor meer modetips en trends de nieuwe Nederlands blog The-Bulletin.nl.
Wat vind jij van deze nieuwe trendkleur? Hot or not?

Dit artikel is geschreven door The Bulletin.