De kleur van 2013 – Emerald Green


Elk jaar in december voorspelt Pantone, autoriteit op kleurgebied, dรฉ nieuwe kleur voor het komende jaar. Vorig jaar was het nog tangerine tango, een oranje/rode kleur en dit jaar gaan we massaal voor emerald green. Oftewel: smaragdgroen. Een levendige, stralende en weelderige kleur die staat voor elegantie en schoonheid, aldus Pantone. In het straatbeeld zien we deze kleur nu al veel voorbijkomen. Ik laat je graag de mooiste outfits zien en geef je kleding tips hoe je deze kleur zelf kunt dragen.

Smaragd groen op de catwalk
Afgelopen winter was deze nieuwe trendkleur als te zien tijdens shows van onder meer Chanel, Lanvin en Miu Miu. Ook Kate Middleton is al gespot in een outfit in emerald green.

Het populairste smaragd groene fashion item van dit seizoen is echter nu al bekend. De groene tijger sweater van Kenzo is een wereldwijd succes, nadat de trui door meerdere bloggers werd gedragen. Er waren er maar 2.000 van gemaakt en binnen twee dagen was de sweater overal uitverkocht.


Smaragd groen is een gemakkelijke kleur die eigenlijk met elke andere tint is te combineren. Emerald green en zwart is altijd een win-win en ook met wit en grijs is deze kleur een prima match. Daarnaast zorgt een mooie lichte jeans, zoals hierboven, voor een fijne kleurcombinatie.

Accessoires in emerald groen
Naast veel kleding items, zijn ook veel accessoires dit seizoen te koop in deze nieuwe trendkleur. Ideaal voor iedereen die emerald green wel mooi vindt, maar liever niet een complete outfit in deze kleur draagt. We zien veel tassen, maar ook schoenen en veel sieraden in deze groene tint verschijnen. Kortom: genoeg keuze!

Bezoek voor meer modetips en trends de nieuwe Nederlands blog The-Bulletin.nl.
Wat vind jij van deze nieuwe trendkleur? Hot or not?

Dit artikel is geschreven door The Bulletin.

 1. Ik vind dit een trend om blij van te worden. Kleur vind ik zo leuk om te dragen, helemaal zo’n ‘heldere’ kleur. Hopelijk gaan we hier veel van terug zien in de winkels.

 2. Ik houd echt van groen als het materiaal mooi is! Ik vind die trui alleen niet zo! Maar dat soort jumpsuit die ze op de catwalk draagt vind ik dan wel echt super mooi in het emerald groen!

  Liefs Lara

 3. Ik vind het een mooie kleur, maar moet wel bekennen dat ik niks groens in mijn kast heb hangen ^^ Misschien toch maar eens op jacht gaan naar een mooie groene tui ๐Ÿ™‚

 4. Ik hou van alle varianten op groen, stiekem alle kleuren wel, maar groen in het bijzonder.
  Ik draag het ook veel, en het staat leuk bij mijn rode haar.

  Ik baal er alleen een beetje van dat het hip is, als ik ergens een hekel aan heb is er modieus bijlopen haha.
  Nuja, ik kan groen ook prima blijven verwerken in mijn eigen stijltje.

 5. Ik vind smaragd groen wel een hele mooie kleur, maar heb eigenlijk weinig tot geen groene kleding. Of het mij daarom mooi zou staan weet ik niet dat zou ik dan gewoon eens moeten proberen.

 6. Ik vind de sweater van Kenzo niet zo heel mooi, maar de kleur groen vind ik wel wat hebben. ๐Ÿ™‚ Heb zelf eigenlijk niks van deze kleur in mijn kledingkast hangen. Ik draag voornamelijk zwart en ik las al in je stukje dat dat een win-win situatie is. Dus dat komt goed uit! ๐Ÿ™‚

 7. heuy heuy, ik zoek al een tijdje naar sieraden die smaragd groen zijn haha! Kan het alleen niet vinden, nadat ik mijn ketting bij de primark had gekocht vorige jaar wil ik meer sieraden met een groen steen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *