Eau Thermale Avène – Skin Recovery Cream


Mijn huid is helaas niet een van de makkelijkste – naast dat ik een lichte vorm van eczeem heb (gelukkig alleen in de winter actief), reageert hij vaak op bepaalde stoffen in producten en is een goede verzorging echt wel een must. Het liefst mijd ik stoffen zoals parfum en alcohol in mijn gezichtsverzorging en probeer ik zo lief mogelijk te zijn voor m’d huidje ;). De laatste tijd heb ik de Avène Skin Recovery Cream geprobeerd en vandaag ga ik jullie meer vertellen over dit bijzondere merk!Eau Thermale Avène is een dermo-cosmetisch merk, opgericht door de Franse apotheker Pierre Fabre in 1990 en is in Frankrijk nummer 1 in huidverzorging voor de gevoelige huid. Ik ontving de vernieuwde Skin Recovery Cream, een voedende en verzorgende gezichtscrème zonder conserveermiddelen, parabenen, alcohol en parfum. Iets waar ik zeker waarde aan hecht!


Bovendien zit de crème in een speciale, steriele verpakking waardoor de ingrediënten goed blijven en conserveringsmiddelen overbodig zijn. Ik heb ‘m een periode getest en voor mij het allerbelangrijkste: ik kreeg er geen enkele (allergische) reactie op! De crème is verder wit, niet te dun en niet te dik en ruikt eigenlijk vrij neutraal. Trekt niet heel snel in, maar het laagje voelt eerder verzorgend dan vervelend vettig. Helaas lijkt hij voor mijn huid te voedend te zijn, na een tijdje kreeg ik er helaas wat puistjes van! Voor nu heb ik hem dus maar even weg gelegd (met pijn in m’n hart, want m’n huid voelde wel heerlijk verzorgd!) en ik ga hem weer een kans geven als m’n huid weer eens heel droog en van slag is.


Hoewel de skin Recovery Cream dus wat te heftig is voor mijn huid, heeft Avène mijn interesse wel gewekt! Naast de Skin Recovery lijn (bestaande uit de Cream en een rijkere versie hiervan) zijn er nog veel meer lijnen verkrijgbaar, waarvan je er een paar hierboven ziet. De steriele verpakking vind je op dit moment terug bij de Skin Recovery en Tolérance Extrême lijn, maar deze techniek wordt gelukkig ook snel toegepast op de andere lijnen!

Benieuwd geworden? Eau Thermale Avène is onder andere te koop bij Mediq apotheken, hier kunnen ze je ook passend advies geven. De Skin Recovery Cream (50ml) kost €18,49. Meer over dit merk kun je lezen op de website!

Verder Bericht

Vorige Bericht

11 Reacties

 1. Charlotte 4 december 2012

  Ik heb hem zelf ook en vond hem eigenlijk wel heel fijn .
  xx

 2. beautybysandra 4 december 2012

  Lijkt me een fijn product!

 3. Maaike 4 december 2012

  Klinkt heel fijn, zeker omdat ik zelf ook snel allergieën en weet ik veel wat heb enz… bleh!^^ Ik ga deze creme ook eens proberen! 😀

 4. Yasmin 4 december 2012

  Dit klinkt als een heel fijn product. misschien ook wat voor mij.

 5. Miranda 4 december 2012

  Ik ben best wel benieuwd, klinkt namelijk wel goed.

 6. Esmay 4 december 2012

  Haha, ik kreeg er dus ook puistjes van. Mweh. Terwijl mijn huid wel droog is op sommige plekken. Oh welll .. dan maar wachten tot de HEAVEH winter!

 7. Annelie 4 december 2012

  Ik kende eerlijk gezegd dit merk nog niet. Ben er best benieuwd naar nu 🙂

 8. Marijke 4 december 2012

  Het is mijn favoriete crème ever! Kalmeert mijn gevoelig huidje meteen!

 9. debby 4 december 2012

  Klinkt goed zeg. Heb zelf een mega gevoelige huid.

 10. Evelien 13 december 2012

  Aah, jammer dat hij iets te heftig is. Ik ben hem momenteel nog steeds aan het testen, maar hij lijkt voor mij wel erg goed te werken.

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén