Eau Thermale Avène – Skin Recovery Cream


Mijn huid is helaas niet een van de makkelijkste – naast dat ik een lichte vorm van eczeem heb (gelukkig alleen in de winter actief), reageert hij vaak op bepaalde stoffen in producten en is een goede verzorging echt wel een must. Het liefst mijd ik stoffen zoals parfum en alcohol in mijn gezichtsverzorging en probeer ik zo lief mogelijk te zijn voor m’d huidje ;). De laatste tijd heb ik de Avène Skin Recovery Cream geprobeerd en vandaag ga ik jullie meer vertellen over dit bijzondere merk!Eau Thermale Avène is een dermo-cosmetisch merk, opgericht door de Franse apotheker Pierre Fabre in 1990 en is in Frankrijk nummer 1 in huidverzorging voor de gevoelige huid. Ik ontving de vernieuwde Skin Recovery Cream, een voedende en verzorgende gezichtscrème zonder conserveermiddelen, parabenen, alcohol en parfum. Iets waar ik zeker waarde aan hecht!


Bovendien zit de crème in een speciale, steriele verpakking waardoor de ingrediënten goed blijven en conserveringsmiddelen overbodig zijn. Ik heb ‘m een periode getest en voor mij het allerbelangrijkste: ik kreeg er geen enkele (allergische) reactie op! De crème is verder wit, niet te dun en niet te dik en ruikt eigenlijk vrij neutraal. Trekt niet heel snel in, maar het laagje voelt eerder verzorgend dan vervelend vettig. Helaas lijkt hij voor mijn huid te voedend te zijn, na een tijdje kreeg ik er helaas wat puistjes van! Voor nu heb ik hem dus maar even weg gelegd (met pijn in m’n hart, want m’n huid voelde wel heerlijk verzorgd!) en ik ga hem weer een kans geven als m’n huid weer eens heel droog en van slag is.


Hoewel de skin Recovery Cream dus wat te heftig is voor mijn huid, heeft Avène mijn interesse wel gewekt! Naast de Skin Recovery lijn (bestaande uit de Cream en een rijkere versie hiervan) zijn er nog veel meer lijnen verkrijgbaar, waarvan je er een paar hierboven ziet. De steriele verpakking vind je op dit moment terug bij de Skin Recovery en Tolérance Extrême lijn, maar deze techniek wordt gelukkig ook snel toegepast op de andere lijnen!

Benieuwd geworden? Eau Thermale Avène is onder andere te koop bij Mediq apotheken, hier kunnen ze je ook passend advies geven. De Skin Recovery Cream (50ml) kost €18,49. Meer over dit merk kun je lezen op de website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *