Andrélon Oil & Care – for soft and happy hair!


Zacht en glanzend haar wat goed in model valt, dat wilt denk ik iedereen wel! Ik in ieder geval en met mijn toch wel droge en pluizige haar, kan ik wel wat goed voedende verzorging gebruiken. Andrélon heeft een nieuwe lijn uitgebracht – speciaal voor droog en pluizig haar – en die moest ik natuurlijk wel even proberen! De producten van de Oil & Care lijn bevatten onder andere Marokkaanse Arganolie, een voedend en verzachtend middel. Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over mijn ervaring met deze nieuwe lijn.


En niet alleen mijn ervaring, want m’n mams heeft ook geholpen! Eigenlijk hebben we wel hetzelfde haar, krullend en pluizig. Alleen is dat van haar aanzienlijk korter haha! Dit soort natuurlijke krullen zijn natuurlijk prachtig, maar hebben voedende en verzorgende producten nodig om er levendig en glanzend uit te zien. Bovendien vinden wij het ook belangrijk dat het de wilde manen weet te temmen! 😉


De basics zijn natuurlijk een shampoo en een conditioner. De shampoo (€3,29) vind ik fijn in gebruik omdat hij lekker schuimt en die typische Andrélon-geur heeft, maar ik vind hem wel iets té zwaar voor mijn haar. Mijn haar is bij m’n wortels namelijk wel snel vet en deze voedende shampoo is toch net iets te. Voordeel is wel dat mijn hoofdhuid na het wassen niet droog aanvoelt. Wel een aanrader dus als je juist vanaf je haarwortels al droog haar hebt! De intensieve conditioner (€3,39) kan zeker wel mijn goedkeuring wegdragen, dit goedje maakt m’n haar lekker zacht en gebruik ik dan ook eigenlijk bijna elke wasbeurt. Top!


De conditioner wissel ik het liefst af met af en toe een masker en het 1-minuut-masker (€3,99) van de Oil & Care lijn is dan ook zeker een aanrader. Net iets meer voedend dan de conditioner en dikker van structuur, maar alsnog hoef je hem niet heel lang in te laten trekken! Kreeg ik van de conditioner al zachte haartjes, met het masker zijn ze ultrazacht. Ook heel fijn is de anti-klit spray (€3,39) die je na het douchen in je haar kunt sprayen, deze ontklit niet alleen maar maakt mijn haar ook een stuk handelbaarder wat betreft pluis. Ook fijn als je vrij kort haar hebt zoals m’n moeder en daar liever geen conditioner in gebruikt omdat het te dicht bij de aanzet komt ( = sneller vet haar), maar toch iets voedends en lichts wilt aanbrengen na het douchen.


Mijn moeder is vooral fan van de kroescontrol intensief voedende crème (€3,39)! Deze lijkt een beetje op de perfecte krul crème, maar is dan nog iets meer voedend en verzorgend. Toch houdt hij het haar licht en luchtig en vermindert hij bovendien pluis nog iets beter dan de anti-klit spray. En de verpakking met het pompje werkt erg fijn! Voor lekker lang haar raad ik je zeker het intensieve serum-oil (€5,99) aan, dit product is namelijk vooral geschikt voor in de puntjes en breng je aan als een serum, maar trekt echt in je haar. Zachte manen gegarandeerd! Vind ik ook erg fijn om te gebruiken als ik m’n haar stijl of krul, dan wordt het extra glanzend en mooi.


Fan van de nieuwe Oil & Care lijn? Ja, zeker! Vooral het masker en de anti-klit spray vind ik erg fijn. M’n moeder is vooral fan van de voedende crème, en de spray kan ook haar goedkeuring wegdragen. Ik denk dat er voor ieder wat wils tussen zit en met de koude winterdagen kunnen alle kapsels vast wel wat voedends gebruiken.. ;).

De Andrélon Oil & Care producten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij alle drogisterijen en grotere supermarkten. De kroescontrol crème en het serum-oil zijn in 2012 exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat, vanaf 2013 zullen deze twee producten ook verkrijgbaar zijn bij andere drogisterijen en grotere supermarkten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

29 Reacties

 1. Femke 7 december 2012

  Het ziet er goed uit allemaal!

 2. Charlotte 7 december 2012

  Wat een goeie uitgebreide review!
  Ik vind het superfijne producten, Vooral het serum ^^
  xx

 3. Lifesplash 7 december 2012

  Je hoort zóveel goede dingen over deze producten! Lijken me echt heel erg fijn, ik wil ze zelf nu ook wel ’s proberen haha! En jou haar lijkt inderdaad op die van je moeder zeg, maar ik vind wel dat je echt mooi haar hebt hoor Mayo, hihi.

 4. Paola 7 december 2012

  Duidelijk geschreven! Ik heb er al best veel goede dingen over gelezen!

 5. femketje 7 december 2012

  het masker lijkt me ook wel wat voor mij 😀

 6. Josephine 7 december 2012

  Deze lijn is inderdaad fijn, ik vind het masker geweldig!

 7. Laura 7 december 2012

  Ik heb echt al zoveel gehoord over deze producten! Ik ga ze sowieso een keer proberen 🙂

 8. Tara - KittehsCupcakes 7 december 2012

  Het ziet eruit als een mooie lijn ondanks dat ik niet zo’n fan ben van Andrelon. Het oil-serum lijkt me wel een goed product voor in mijn haarpunten. Zeker goed om je haar nóg beter te voeden met dit koude weer brrr

  • Marjolein 8 december 2012 — Berichtauteur

   Ik moet zeggen dat ik verder ook niet zo’n fan ben van Andrélon (vooral de shampoos en conditioners doen gewoon echt weinig voor mijn haar), maar dit is zeker een topper! 🙂

 9. Esmay 7 december 2012

  Ik <3 deze producten, tenminste diegene die ik heb! 😀 Mijn haar is veel minder pluizig enzo! Luvvvv it.

 10. Linda 7 december 2012

  Wat lijk je op je moeder! Tenminste, bij de eerste blik op jullie foto’s. Leuk 🙂

  Ik vind het heerlijke producten, maar ik was sowieso al fan van Andrélon.

 11. Lara 7 december 2012

  Het ziet er allemaal heel fijn uit! Op jouw aanraden ga ik maar eens de intensive serum-oil gebruiken want ik heb lang haar en ik wil het ook mooi laten glanzen:D

  Liefs Lara

 12. Miranda 7 december 2012

  Het masker vind ik ook erg fijn;D

 13. Miss Sentinelli 7 december 2012

  De producten lijken mij erg fijn en ik kan ze zeker goed gebruiken voor mijn droge en pluizig haar…

 14. Moniek 7 december 2012

  Het klinkt wel goed!

 15. Naomi 7 december 2012

  Klinkt goed! Goede review.

 16. Yasmin 7 december 2012

  Ik ben heel benieuwd naar deze lijn

 17. Chiara 7 december 2012

  Oh ik hoor hier zoveel goeds over! Wat een fijn review, dankjewel!

 18. Mayara Esther 7 december 2012

  Ik heb het gevoel dat deze lijn voor mijn haar is ontworpen (of hoe je dat zegt hihi). Ik heb heel droog, pluizig en krullend haar, deze ga ik zeker testen.

 19. Soesja 7 december 2012

  Lijkt me een superfijne collectie, en ik kan het ook zeker gebruiken met mijn krullen! Ik ga er eens naar kijken in de winkel 🙂

 20. Stiene 7 december 2012

  Goede review!
  Mooie en duidelijke foto’s ook!
  x

 21. jana 7 december 2012

  Erg handig om te lezen, lijkt me erg fijn 😀 x

 22. Floor 7 december 2012

  Ik heb al meer over deze producten gehoord, ze lijken me erg fijn! Mooie productfoto’s ook 🙂

 23. Mariska 7 december 2012

  Het 1 minuut masker gebruik ik nu en vind het heerlijk! die olie kan ik steeds nergens vinden.. ligt die al wel in de winkel?

 24. Sophie 8 december 2012

  Deze lijn lijkt me heel fijn! In de winter is mijn haar altijd heel droog en pluizig, dus ik ben altijd wel op zoek naar haarproducten die dat verminderen.

 25. Sherr 9 december 2012

  De voedende creme wil ik heel graag uitproberen. Die serum oil is misschien ook wel een goed idee voor mijn haar. Ook ik heb haar type krul, pluis en wild dus als het bij jou werkt zou ik het graag uitproberen 😀

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén