Urban Decay Vice Palette – Swatches & Looks


Vier dagen heeft hij onaangeraakt in m’n kamer gelegen – m’n nieuwe Urban Decay Vice palette. Ik durfde hem nog niet te gebruiken, want hij zag er nog zo mooi uit haha! Toch moest het er een keer van komen en inmiddels heb ik ‘m niet alleen geswatched, maar er ook al looks mee gemaakt. En de swatches en looks krijgen jullie vandaag te zien!
In deze blogpost heb ik jullie al aardig wat foto’s laten zien van dit palette, maar meer is altijd beter haha! Ik koos voor dit palette omdat het een fijne mix is van naturel en opvallend, wat me erg aansprak. Ook is het een limited edition palette en is hij mooi vormgegeven!


Ik heb de swatches per kolom gemaakt (dus van boven naar beneden), omdat dat iets handiger uitkwam. In de eerste kolom vind je Desperation (fijne creasekleur), Junkie (smaragdgroen met nauwelijks opvallende, gouden shimmer), Provocateur (roze met chunkie shimmer) en Nevermind (warm bruin/bronzen kleur).


Tweede kolom: Muse (donkerbruin met bronzen shimmer), Chaos (mat felblauw), Rapture (tussen grijs en paars in) en Echo Beach (licht goud).


Derde kolom: Jagged (mix van donkerbruin, goud en iets olijfkleurigs), Occupy (staalgrijs), Vice (knallend paars) en Anonymous (mat en licht).


Vierde kolom: Blitz (geelgoud), Unhinged (turkoois), Noise (roze met iets grovere, gouden glitters) en Freebird (glitterig lichtroze).


Laatste kolom: Penny Lane (nog iets meer peachy in het echt), Black Market (net niet mat zwart), Armor (warm zilver) en Laced (donkerder en meer roze dan Anonymous).


Mijn persoonlijke favorieten zijn Desperation, Junkie, Rapture, Vice, Anonymous en Armor. Jagged en Provocateur vind ik eerlijk gezegd echt verschrikkelijk, maar dat komt omdat ik van die losse, chunky glitter gewoon verschrikkelijk vind haha!


Voor de eerste look gebruikte ik Vice op m’n bewegend ooglid, Desperation in de crease, Echo Beach bij m’n binnenste ooghoek en Anonymous met een vleugje Echo Beach bij m’n wenkbrauw. Hierbij viel me gelijk al op dat de oogschaduws die ik hierbij gebruikt heb silky en zacht zijn en bijzonder fijn werken! Ook waren ze mooi te blenden en uiteraard goed gepigmenteerd.


Ik draag zelf het meest neutrale looks, dus die moest ook zeker gemaakt worden! Op m’n bewegend ooglid gebruikte ik een mix van Anonymous en Lace, in m’n crease Desperation met net eronder Penny Lane voor een mooie glans en Anonymous bij m’n wenkbrauw. Deze look kan je gemakkelijk wat leuker maken met een knalkleur onder het oog, zoals ik deed met Junkie!


Ik wilde toch nog de roze en blauwe kleur gebruiken in een look! Bij m’n binnenste ooghoek gebruikte ik Noise, overlopend in Unhinged op het bewegend ooglid. In de crease gebruikte ik een mix van Vice en Black Market en bij het wenkbrauwbot wederom Anonymous. Ik bracht de kleuren ook onder m’n oog aan.


Al met al ben ik super blij met dit palette! Je kunt er alle kanten mee op en dat vind ik ideaal. De kwast die erbij zit, een double sided kwast met aan de ene kant een platte en afgeronde kwast en aan de andere kant een smallere blendingkwast, werkt overigens ook erg fijn, al raad ik je aan om met een zachtere kwast de oogschaduws aan te brengen omdat er vrij veel oogschaduw loskwam bij mij. Dit komt deels ook doordat de oogschaduws simpelweg heel zacht zijn, waardoor ze wel fijn werken! Voor dit palette betaal je met de standaard 15% korting bij Sephora €39, wat ik een goede deal vind voor 20 prachtige oogschaduws!

  1. Je laatste look is echt praaachtig! Complimenten, serieus. Wel toevallig omdat ik Porvacteur wel heeel erg mooi vind – ya know, jij spoort gewoon niet helemaal. 8D Ik vind Armor en Jagged, Rapture, Armor en Junkie ook heel erg mooi. En vice en oooooooh ik vind ze bijna allemaal zo mooi.
    Als je palette morgenochtend weg is weet je wie hem heeft gestolen. Whoop.

  2. Dit palette vind ik echt zo mooi!! Ik ben normaal niet zo van de duurdere producten en het duurste wat ik heb is dan ook 1 Mac blush, maar als ik deze zie dan weet ik zeker dat ik hem mee neem!

  3. Aaahh, dat je dat kan! Hem zo een paar dagen laten liggen, als ik something exciting koop wil ik het liefst zodra ik thuis ben (of nog liever iets daarvoor) alles uitproberen! Wel supermooie looks gemaakt en stiekem vind ik provocateur een supermooie kleur!

  4. Dit palette is echt práchtig! Ik kan serieus blijven staren naar de foto’s. Ik vind de looks die je gemaakt hebt ook heel erg mooi! Je kan met dit palette zóveel kanten op. Pretty! <3

  5. Ik zag gister de looks stiekem al and I love them all <3 Sowieso is dit palette een en al liefde, maar je looks vind ik ook supertof. Hallo, jij kan echt wel looks maken hoor, zeurzak! 😀

  6. Ik stond er gisteren mee in mijn handen,….maar heb het losgelaten! Ik zag de Sexy Palette van Too Faced en besloot die ga ik kopen als ik meer geld heb,….En nu heb ik niets enkel jouw review. Bedankt!

  7. Mooooooooooooi! <3 Ik vind al je looks heel mooi, goed draagbaar ook. Zo jammer dat Urban Decay altijd van die mega chunky glitters in sommige oogschaduws stopt. In mijn Book of Shadows zitten ook een stuk of 3 van dat soort oogschaduws, daar valt echt niet mee te werken.

  8. Volgens mij heb ik diezelfde looks allemaal al een keer voorbij zien komen, weet je zeker dat je ze zelf hebt gemaakt. Ik heb namelijk een dame op WA en die liet ze een paar dagen geleden al zien, mehehhehe 😛 <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *