Urban Decay Vice Palette – Swatches & Looks


Vier dagen heeft hij onaangeraakt in m’n kamer gelegen – m’n nieuwe Urban Decay Vice palette. Ik durfde hem nog niet te gebruiken, want hij zag er nog zo mooi uit haha! Toch moest het er een keer van komen en inmiddels heb ik ‘m niet alleen geswatched, maar er ook al looks mee gemaakt. En de swatches en looks krijgen jullie vandaag te zien!
In deze blogpost heb ik jullie al aardig wat foto’s laten zien van dit palette, maar meer is altijd beter haha! Ik koos voor dit palette omdat het een fijne mix is van naturel en opvallend, wat me erg aansprak. Ook is het een limited edition palette en is hij mooi vormgegeven!


Ik heb de swatches per kolom gemaakt (dus van boven naar beneden), omdat dat iets handiger uitkwam. In de eerste kolom vind je Desperation (fijne creasekleur), Junkie (smaragdgroen met nauwelijks opvallende, gouden shimmer), Provocateur (roze met chunkie shimmer) en Nevermind (warm bruin/bronzen kleur).


Tweede kolom: Muse (donkerbruin met bronzen shimmer), Chaos (mat felblauw), Rapture (tussen grijs en paars in) en Echo Beach (licht goud).


Derde kolom: Jagged (mix van donkerbruin, goud en iets olijfkleurigs), Occupy (staalgrijs), Vice (knallend paars) en Anonymous (mat en licht).


Vierde kolom: Blitz (geelgoud), Unhinged (turkoois), Noise (roze met iets grovere, gouden glitters) en Freebird (glitterig lichtroze).


Laatste kolom: Penny Lane (nog iets meer peachy in het echt), Black Market (net niet mat zwart), Armor (warm zilver) en Laced (donkerder en meer roze dan Anonymous).


Mijn persoonlijke favorieten zijn Desperation, Junkie, Rapture, Vice, Anonymous en Armor. Jagged en Provocateur vind ik eerlijk gezegd echt verschrikkelijk, maar dat komt omdat ik van die losse, chunky glitter gewoon verschrikkelijk vind haha!


Voor de eerste look gebruikte ik Vice op m’n bewegend ooglid, Desperation in de crease, Echo Beach bij m’n binnenste ooghoek en Anonymous met een vleugje Echo Beach bij m’n wenkbrauw. Hierbij viel me gelijk al op dat de oogschaduws die ik hierbij gebruikt heb silky en zacht zijn en bijzonder fijn werken! Ook waren ze mooi te blenden en uiteraard goed gepigmenteerd.


Ik draag zelf het meest neutrale looks, dus die moest ook zeker gemaakt worden! Op m’n bewegend ooglid gebruikte ik een mix van Anonymous en Lace, in m’n crease Desperation met net eronder Penny Lane voor een mooie glans en Anonymous bij m’n wenkbrauw. Deze look kan je gemakkelijk wat leuker maken met een knalkleur onder het oog, zoals ik deed met Junkie!


Ik wilde toch nog de roze en blauwe kleur gebruiken in een look! Bij m’n binnenste ooghoek gebruikte ik Noise, overlopend in Unhinged op het bewegend ooglid. In de crease gebruikte ik een mix van Vice en Black Market en bij het wenkbrauwbot wederom Anonymous. Ik bracht de kleuren ook onder m’n oog aan.


Al met al ben ik super blij met dit palette! Je kunt er alle kanten mee op en dat vind ik ideaal. De kwast die erbij zit, een double sided kwast met aan de ene kant een platte en afgeronde kwast en aan de andere kant een smallere blendingkwast, werkt overigens ook erg fijn, al raad ik je aan om met een zachtere kwast de oogschaduws aan te brengen omdat er vrij veel oogschaduw loskwam bij mij. Dit komt deels ook doordat de oogschaduws simpelweg heel zacht zijn, waardoor ze wel fijn werken! Voor dit palette betaal je met de standaard 15% korting bij Sephora €39, wat ik een goede deal vind voor 20 prachtige oogschaduws!