Overnachten op zijn Amsterdams? Huur een woonboot!

Of je nu een Brit of een Nederlander van buiten Amsterdam bent, we associëren Amsterdam allemaal met de woonboten en andersom. Helemaal terecht natuurlijk aangezien een grote groep Amsterdammers al jarenlang met groot plezier in de grachten, het IJ en de Amstel van Amsterdam woont.


Het weer begint al steeds kouder te worden dus er zijn veel mensen die er even tussenuit willen. Zo kun je natuurlijk een week richting Ibiza om de bloemetjes buiten te zetten, of twee weken kamperen op een camping in Frankrijk. Maar mocht dat allemaal geen optie zijn, dan is het zeker de moeite waard om eens in Amsterdam te gaan kijken.

En we hebben een woonboot
Het is helemaal mooi om net als een echte Amsterdammer een woonboot in hartje Amsterdam huren! Waarom? Omdat dat hartstikke leuk is natuurlijk! Geheel in stijl breng je een weekend of een midweek door met je vrienden of vriend/vriendin in de Amsterdamse grachten. Van daaruit kun je vervolgens de hele stad gaan ontdekken, als je dat nog niet hebt hebt gedaan. Gegarandeerd een unieke ervaring!

De pijp
Lijkt het je helemaal niks om op de grachten van Amsterdam te slapen, of ben je zeeziek? Dan kan je natuurlijk ook altijd kiezen voor een ander alternatief in de hoofdstad van Nederland. Bijvoorbeeld overnachten in de oud Amsterdamse wijk de Pijp! Hier zit je eveneens in hartje Amsterdam tussen de bruine kroegen en de echte Amsterdammers.

Laat je dus niet gek maken door de koude winter in Nederland. Mocht je echt geen tijd hebben om een vakantie in Spanje te vieren, en ben je niet echt het type voor de traditionele vakantiehuizen in Nederland op bijvoorbeeld de Veluwe? Ga dan een weekend naar Amsterdam!

Dit artikel is geschreven door HomeAway.

Verder Bericht

Vorige Bericht

11 Reacties

 1. SanneWierda 30 november 2012

  Gaaf! Heb jarenlang in een woonboot willen wonen!

 2. Anna 30 november 2012

  Jaaa leuk! Ik hou van (woon)boten! 🙂

 3. Charlotte 30 november 2012

  Wat ontzetend gaaf! Een woonboot lijkt me echt heel leuk hihi
  xx

 4. Jennifer 30 november 2012

  Ik woon in Groningen ook aan een gracht met woonboten, ik woon zelf helaas niet in een woonboot, maar ze zien er wel altijd heel leuk en gezellig uit. Lijkt me nog wel eens leuk om in een woonbootje te gaan wonen, maar dan moet meneer de boyfriend het daar ook mee eens zijn, want alleen is zo’n ding niet te betalen qua huur.

 5. Laura 30 november 2012

  Mijn vader heeft een lange tijd gezocht naar een woonboot in Amsterdam, lijkt me echt heel gaaf om te wonen!

 6. Moniek 30 november 2012

  Hihi, lijkt me best vet!

 7. Marjolein 30 november 2012

  Op een woonboot slapen lijkt me ZO awesome =D Ik had eerst vooroordelen over dat woonboten klein waren, maar dankzij Lisa is dat voorbij (zij woont op een woonboot).

 8. Deborah 30 november 2012

  Mwah… wil niet zeggen dat er ‘echte’ amsterdammers in de pijp wonen, studenten en yuppen vind ik namelijk geen echte Amsterdammers 😛
  En een woonboot lijkt van buiten wel klein en van binnen is het echt groot!
  Alleen met die rondvaartboten vind ik het zelf niet zo prettig in de grachten 😛 (zeeziek)

 9. Anne vdh 30 november 2012

  Jaaa, doe mij maar een woonboot:D Maar ik zal toch niet snel een woonboot huren aangezien ik met 15 min fietsen ook in de pijp ben 😛 Wel echt heeel gaaf dit zeg!

 10. Nadine 30 november 2012

  Dat lijkt me zo super he, lijkt me ook helemaal top en vreemd om in te wonen zo op het water. Ik heb een keertje met mijn ouders in een woonboot geslapen was helemaal top!

 11. Angelique 1 december 2012

  wat een leuk idee had ik zelf nooit op gekomen!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén