Himalaya Herbals – Neem Foaming Face Wash


Make-up is een heel fijn middel om jezelf er frisser en mooier uit te laten zien, maar de basis van een stralende look ligt toch echt bij de huidverzorging en -reiniging. De laatste tijd heb ik een nieuwe facewash uitgeprobeerd en ik vind het zeker belangrijk om mijn huid te reinigen, zodat ik hem kan ontdoen van make-up en ander vuil! Mijn mening weten over deze facewash van het merk Himalaya Herbals? Lees dan zeker verder.Deze Neem Foaming Face Wash van Himalaya Herbals belooft je huid niet alleen een schoon en fris gevoel te geven, maar ook onzuiverheden te verminderen door het antibacteriële Neem – extract uit de blaadjes van de neemboom. Helaas kun je ook wat slechtere ingrediënten vinden in de lijst, waaronder ALS en parfum. Ik merkte dat mijn huidje hier toch niet zo vrolijk van werd. ALS is milder dan SLS (wat je vaak in shampoos vindt, maar ook in reinigingsproducten), maar helaas was de facewash bij mij wel iets uitdrogend. Nu is deze facewash ook meer bedoeld voor een wat vettere uit en waarschijnlijk zul je het uitdrogende effect hierbij minder ervaren! Van parfum in huidverzorgingsproducten ben ik echt geen fan, omdat mijn huid hier meer dan eens slecht op reageert. Gelukkig viel het bij deze facewash mee en reageerde mijn huid er niet op, maar hij ruikt wel vrij sterk naar iets wat me het meest doet denken aan een zepige geur.


Naast deze twee minpuntjes kan ik gelukkig ook wel pluspunten noemen! Zo merk ik zeker dat mijn huid schoon aanvoelt en onzuiverheden rustiger werden, wat natuurlijk erg fijn is. Ook vind ik het leuk dat de facewash als schuim uit de verpakking komt! Het is niet alleen eens iets anders dan een vloeibare of crème-achtige reiniger, maar ik vind het ook wel handiger omdat ik normaal zeker het talent heb om met het reinigen van m’n gezicht m’n facewash in m’n haar te laten eindigen. Dit schuim is toch wat beter in controle te houden, haha!


Vind ik deze reiniger een aanrader? Als je gevoelig bent voor parfum en/of een droge huid hebt, dan niet. Heb je juist een vettige huid met wat onzuiverheden, dan is het zeker ’t proberen waard! Mijn huid heeft nogal de neiging om ineens van droog naar vet te gaan, dus ik houd ‘m zeker bij de hand voor dat soort momenten. De facewash kost €6,95 en van deze lijn zijn ook nog een aantal andere reinigingsproducten verkrijgbaar, zoals een scrub en een masker. Himalaya Herbals kun je onder andere vinden in de webshop van dit merk en bij De Tuinen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *