5 ways to improve your blog!


Nu ik bijna 2,5 jaar blog, denk ik dat ik wel wat ervaring heb opgedaan met het bloggen en vooral met hoe je een blog beter kunt maken. Als ik terug kijk naar hoe mijn blog er bijvoorbeeld een jaar geleden uitzag en hoe de artikelen waren, ben ik toch wel aardig vooruit gegaan haha! Het leek me wel leuk om mijn 5 tips te geven van hoe je je blog nog leuker en beter kunt maken, lees vooral verder als je benieuwd bent welke tips dit zijn.


Dit geldt zeker voor beauty- en fashionblogs, maar in het algemeen kijken mooie foto’s toch wat lekkerder weg. Je hebt echt geen superdeluxe camera nodig om mooie foto’s te maken! Het belangrijkste is dat je veel licht hebt, maak dus zoveel mogelijk foto’s op zonnige dagen of op goed verlichte plekken. Geef ze nog wat meer helderheid door dit toe te voegen in een fotobewerkingsprogramma (of gebruik bijvoorbeeld de online editor Pixlr). Probeer je foto’s natuurlijk zo realistisch mogelijk te houden, zeker als het om swatches gaat!


Ik zeg expres niet een “mooie” layout, omdat iedereen een andere smaak heeft! Kies een layout die bij jou en je blog past, maar zorg wel dat hij overzichtelijk en handig is voor je bezoekers. Zorg er bijvoorbeeld voor dat ze makkelijk kunnen zien hoe ze je kunnen volgen, dat ze makkelijk reacties achter kunnen laten en de tekst goed leesbaar is. Een simpele layout hoeft niet saai te zijn en een kleurrijke ook zeker niet te druk, maar zet duidelijkheid en handigheid wel op nummer 1!


Er zijn veel bloggers en daardoor ook veel mensen met dezelfde hobby als jij! Ik heb inmiddels al een boel leuke vrienden gemaakt met bloggen en omdat we dezelfde interesse delen, kunnen we elkaar ook helpen en inspireren. Natuurlijk moet je geen vrienden worden met iemand om alleen maar diegene te gebruiken/misbruiken, maar als je bijvoorbeeld een leuke blog tegen komt met dezelfde stijl als jij kan het wel leuk zijn om eens een tweet of een mailtje te sturen en zo wat contacten te leggen! Je merkt het vanzelf als je een klik met iemand hebt en dan kun je misschien eens wat leuks gaan doen samen of gewoon gezellig chatten en mailen. Zo kun je ervaringen delen, elkaar helpen en inspiratie opdoen!


Je hoeft geen poΓ«et of literair hoogstaande schrijver te zijn om te bloggen, maar probeer wel zo te schrijven dat je tekst fijn is om te lezen. Gebruik hoofdletters en leestekens en probeer spellingfouten te voorkomen, dat wordt zeker gewaardeerd! Het kan altijd gebeuren dat je wat foutjes maakt (dat doe ik ook en meestal word ik daar dan even op gewezen in een comment ;)), maar als je tekst in het algemeen fijn wegleest in het niet een “negatief” puntje voor mensen om je blog niet te lezen.


En last but not least: heb plezier in het bloggen! Dit straalt je blog dan ook zeker uit en als je met passie aan je blog werkt, merken je bezoekers dat ook. Het gaat niet om hoeveel bezoekers je blog heeft, hoeveel comments je krijgt of nog belangrijker; hoeveel gratis spullen je krijgt. Het gaat erom dat je plezier hebt in het bloggen!

Dit zijn mijn persoonlijke tips wat betreft bloggen. Natuurlijk hoef je je niet aan alles te houden, bloggen gaat ook om uniek zijn en je eigen ding doen! Heb je zelf nog goede tips? Laat ze achter in de comments!

Verder Bericht

Vorige Bericht

53 Reacties

 1. Floor 15 november 2012

  Hele goede tips! Ik probeer ze zelf zo goed mogelijk na te volgen πŸ™‚

 2. Charile 15 november 2012

  Goede tips πŸ˜€

 3. Lifesplash 15 november 2012

  2,5 jaar alweer?! Wow, Mayo time fliesss. By the way, je tips zijn goed! Wat betreft die vrienden is het natuurlijk altijd leuk nieuwe mensen te kennen en ontmoeten! πŸ˜€ Oh en vooral de laatste tip is belangrijk, als je het niet met plezier en passie doet dan zal je het ook niet lang vol kunnen houden. Klinkt clichΓ©, but it’s true.

 4. Charlotte 15 november 2012

  Leuk artikel!
  Die bovenste foto is zo leuk! <3
  Je hebt hele handige tips gegeven. Misschien nog een handige. Wees geen copycat van andere blogs. *dit heb ik een tijdje gedaan:$* maar eigenlijk bereik je er niks mee. Schrijf wat jij leuk vind en bedenk zelf artikelen, dan is je blog het leukste en origineelste.
  liefs! xx

 5. Maaike 15 november 2012

  erg goed stuk πŸ™‚ & 2,5 jaar is lang, maar je doet het ook zo goed en leuk πŸ™‚
  Lek bedacht dit, hier zal ik nog wel aan denken πŸ˜‰

 6. Mariska 15 november 2012

  Goede tips πŸ™‚ Altijd handig om te weten hoe een andere blogger erover denkt! Misschien een klein puntje.. op jouw blog is nergens een ‘home’ button (voor zover ik kan zien) en dat vind ik wat lastig. Kijk ook wel eens, als ik via een artikel op Bloglovin binnenkom, op de homepage zeg maar! πŸ™‚

  • Marjolein 15 november 2012 — Berichtauteur

   Dat is een goed puntje wat betreft het hebben van een overzichtelijke layout, haha *oeps*. Mijn blognaam rechtsboven is de home-button!

 7. Milou 15 november 2012

  Goede tips! Ik was al heel erg benieuwd naar dit artikel na je ‘sneak peek’ van gisteren op twitter. Mooie, duidelijke foto’s zijn echt belangrijk, maar ook een duidelijke lay-out is inderdaad een pre. En bloggen omdat je het leuk vind, niet omdat het een ‘verplichting’ is, vind ik ook belangrijk! Zo komen er de leukste artikelen uit πŸ™‚

 8. Marah 15 november 2012

  Zeker goede tips! Die foto in je blog is erg leuk ook πŸ™‚

 9. Kelly 15 november 2012

  Super handige tips! 2,5 jaar alweer, wat vliegt de tijd toch voorbij!

 10. Chantal 15 november 2012

  Goed artikel Marjolein, helemaal waar ook!

 11. Miss Mags 15 november 2012

  Hele goede tips, leuk artikel.

 12. Dhini 15 november 2012

  Super goed gedaan met je blog! Goede tips

 13. Sabine 15 november 2012

  Goeie tips, allemaal waar! En ik ben het eens met de comment van Charlotte, wees geen copycat. Je bereikt er niks mee, behalve dat bloggers waar je van jat je waarschijnlijk niet meer zo vriendelijk benaderen… haha.

 14. Mieke 15 november 2012

  Fijn artikel met goede tips! Thanks! πŸ™‚

 15. Nadine 15 november 2012

  Oeh handig artikel! Haha moet het bij de laatste regel bij ‘schrijfstijl’ niet wezen; is het niet ipv in het niet. πŸ™‚

 16. Lies 15 november 2012

  Hele fijne en handige tips! Vooral het bloggen omdat je het leuk vind dat vind ik erg belangrijk. Met foto’s maken ben ik het weer helemaal aan het uitvogelen hoe ik dat het beste kan doen met de sombere dagen die er nu steeds meer komen.

 17. LaraLaurentia 15 november 2012

  Leuke foto’s en handige tips, nu wordt mijn blog vast nog veel beter πŸ˜€

 18. Renate 15 november 2012

  Hele goede tips! Ik ben er zeker mee eens (:

 19. SanneWierda 15 november 2012

  Leuke tips! En inderdaad, mooie foto’s! Het eerste wat ik zie op een blog.

 20. joanydvv 15 november 2012

  Wat een leuke tips. Ik ben het helemaal met je eens πŸ™‚

 21. Annelie 15 november 2012

  Handige tips! Ik vind dat jouw blog goed voldoet aan deze punten! Je hebt altijd mooie duidelijke foto’s en een fijne schrijfstijl!

 22. Vera 15 november 2012

  Vrienden maken is inderdaad belangrijk! Netwerken, netwerken en nog eens netwerken is zΓ³ belangrijk. Dit doe ik bijvoorbeeld door te reageren op blogposts (zoals nu ;)). Slim, leuke post en je hebt ook mooie headers gemaakt πŸ˜‰

 23. Lotte 15 november 2012

  Goede tips allemaal! Mooie foto’s maken vind ik idd een must, al vind ik dat best lastig in de winter!

 24. Miranda 15 november 2012

  Wat een leuk artike ;D

 25. Esmay 15 november 2012

  Wat een superleuke foto zeg, wie heeft die ook al weer gemaakt ?!?!?!?!
  Oke kidding. Anyways: I like dit artikel, the ultimate blogger’s guide πŸ˜€

 26. Isabel 15 november 2012

  Helemaal eens met die tips!

 27. Marjolein 15 november 2012

  Dit zijn inderdaad wel de belangrijkste dingen aan een goede blog ;D Handige tips gurl.

 28. Josephine 15 november 2012

  Jaaaa, mooiere foto’s is idd een must! Als ik bijv. kijk naar outfitfoto’s van toen en nu, dan besef je dat foto’s de vrouw maken haha! Zijn goede tips allemaal πŸ™‚

 29. Lizzy 15 november 2012

  Super leuk artikel met goede tips! Hier heb ik zeker wat aan! πŸ™‚ En ja de belangrijkste tip blijft, heb er plezier in en stop er anders mee.

 30. EsmΓ©e 15 november 2012

  Leuk artikel, ook erg handig πŸ™‚

  Liefs, EsmΓ©e

 31. Danique 15 november 2012

  Super goede tips Marjolein, ben het er ook zeker mee eens!

 32. Natascha 15 november 2012

  *ziet meme* Use all the bloggers! :’)

  No just kidding. Foto’s zijn voor mij heel erg belangrijk. Al schrijf je nog zo leuk als je een rete slechte foto bij een artikel zet lees ik het niet eens. Natuurlijk maak ik ook niet altijd World Press Photo foto’s maar ik probeer wel altijd een duidelijke en mooie foto te maken.

  Gratis tip: pak een rustige achtergrond als je filmpjes maak. Als je een shoplog opneem met een nogal rommelige achtergrond ben ik eerder geneigd om te kijken wat er allemaal op de achtergrond gebeurd dan op de voorgrond :’) (hetzelfde geld ook voor foto’s btw)

 33. Angelique 15 november 2012

  Ben het zeker met je eens! Leuke post en leuk dat je dit zo neer zet voor ons:-)

 34. MySuperSweetLife 15 november 2012

  Dit is echt een heel leuk artikel! Vooral het vrienden maken vind ik super leuk!
  Liefs

 35. jana 15 november 2012

  Leuke tips πŸ˜€ x

 36. Eline 15 november 2012

  Goede tips!
  Mooie foto’s en fijne schrijfstijl bepalen zoveel wanneer je blogs leest.

 37. Debbie 16 november 2012

  Dit zijn idd hele handige tips.

 38. Peggy Timmermans Visagie 16 november 2012

  Wat een leuke tips heb je neergepend! Dit vond ik nu eens een interessant artikel, heel leuk!

 39. Roxanne 16 november 2012

  Thnx voor de tips πŸ™‚ Altijd fijn! Eens kijken wat we er mee kunnen voor onze blog πŸ™‚ Lay out verbeteren staat sowieso op de planning πŸ˜‰

 40. Evelien 16 november 2012

  Ha, leuke tips! Leuk artikel sowieso. Ik ga de tips ff ‘opslaan’ πŸ˜‰

 41. Jasmine 17 november 2012

  Handige tips, zeker een zorgvuldig geschreven tekst leest makkelijk, dit is ook gelijk een puntje waar ik nog aan moet werken.

 42. Sharon 18 november 2012

  Hele goede tips! πŸ™‚ Ben het er wel mee eens.

 43. Mattania 19 november 2012

  Echt een goede blog artikel! Leuke tips πŸ™‚

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén