5 ways to improve your blog!


Nu ik bijna 2,5 jaar blog, denk ik dat ik wel wat ervaring heb opgedaan met het bloggen en vooral met hoe je een blog beter kunt maken. Als ik terug kijk naar hoe mijn blog er bijvoorbeeld een jaar geleden uitzag en hoe de artikelen waren, ben ik toch wel aardig vooruit gegaan haha! Het leek me wel leuk om mijn 5 tips te geven van hoe je je blog nog leuker en beter kunt maken, lees vooral verder als je benieuwd bent welke tips dit zijn.


Dit geldt zeker voor beauty- en fashionblogs, maar in het algemeen kijken mooie foto’s toch wat lekkerder weg. Je hebt echt geen superdeluxe camera nodig om mooie foto’s te maken! Het belangrijkste is dat je veel licht hebt, maak dus zoveel mogelijk foto’s op zonnige dagen of op goed verlichte plekken. Geef ze nog wat meer helderheid door dit toe te voegen in een fotobewerkingsprogramma (of gebruik bijvoorbeeld de online editor Pixlr). Probeer je foto’s natuurlijk zo realistisch mogelijk te houden, zeker als het om swatches gaat!


Ik zeg expres niet een “mooie” layout, omdat iedereen een andere smaak heeft! Kies een layout die bij jou en je blog past, maar zorg wel dat hij overzichtelijk en handig is voor je bezoekers. Zorg er bijvoorbeeld voor dat ze makkelijk kunnen zien hoe ze je kunnen volgen, dat ze makkelijk reacties achter kunnen laten en de tekst goed leesbaar is. Een simpele layout hoeft niet saai te zijn en een kleurrijke ook zeker niet te druk, maar zet duidelijkheid en handigheid wel op nummer 1!


Er zijn veel bloggers en daardoor ook veel mensen met dezelfde hobby als jij! Ik heb inmiddels al een boel leuke vrienden gemaakt met bloggen en omdat we dezelfde interesse delen, kunnen we elkaar ook helpen en inspireren. Natuurlijk moet je geen vrienden worden met iemand om alleen maar diegene te gebruiken/misbruiken, maar als je bijvoorbeeld een leuke blog tegen komt met dezelfde stijl als jij kan het wel leuk zijn om eens een tweet of een mailtje te sturen en zo wat contacten te leggen! Je merkt het vanzelf als je een klik met iemand hebt en dan kun je misschien eens wat leuks gaan doen samen of gewoon gezellig chatten en mailen. Zo kun je ervaringen delen, elkaar helpen en inspiratie opdoen!


Je hoeft geen poΓ«et of literair hoogstaande schrijver te zijn om te bloggen, maar probeer wel zo te schrijven dat je tekst fijn is om te lezen. Gebruik hoofdletters en leestekens en probeer spellingfouten te voorkomen, dat wordt zeker gewaardeerd! Het kan altijd gebeuren dat je wat foutjes maakt (dat doe ik ook en meestal word ik daar dan even op gewezen in een comment ;)), maar als je tekst in het algemeen fijn wegleest in het niet een “negatief” puntje voor mensen om je blog niet te lezen.


En last but not least: heb plezier in het bloggen! Dit straalt je blog dan ook zeker uit en als je met passie aan je blog werkt, merken je bezoekers dat ook. Het gaat niet om hoeveel bezoekers je blog heeft, hoeveel comments je krijgt of nog belangrijker; hoeveel gratis spullen je krijgt. Het gaat erom dat je plezier hebt in het bloggen!

Dit zijn mijn persoonlijke tips wat betreft bloggen. Natuurlijk hoef je je niet aan alles te houden, bloggen gaat ook om uniek zijn en je eigen ding doen! Heb je zelf nog goede tips? Laat ze achter in de comments!