Trends Winter 2012


De dagen worden korter en er vallen steeds meer regendruppels op je raam. Dat betekent dat de herfst in aantocht is en dat de winter niet ver is. Het betekent ook dat er allerlei nieuwe collecties in de winkels liggen, het ideale moment om de trends en ontwikkelingen eens te bespreken. Er zijn namelijk een aantal opvallende wintertrends gespot.

Paars
De modekleur van deze winter is zonder twijfel de kleur paars. We zien het over al terug, zowel in kleding als in accessoires. Het gaat niet om de felle kleur paars, maar om de warme Koninklijke kleur paars. Deze kleur zorgt voor een zeer stijlvolle toevoeging aan iedere outfit. Deze kleur is goed te combineren met de typische herfst- en winterkleuren zoals bruin, bordeauxrood en zwart.

Pailletten
Hoewel de rokjes en jurkjes die bezaaid zijn met glimmende pailletten niet altijd even makkelijk te dragen zijn worden ze wel heel erg veel verkocht. Vooral de kleuren goud en zilver zijn populair, en deze opvallende outfits zijn uitstekend voor de feestdagen zoals kerst en oud en nieuw.

Oversized
Groot, groter, grootst. Dit is een algemene trend die veel voorkomt op de bovenkleding. De broeken blijven smal, maar de bovenkleding, zoals jassen, truien en blouses, mogen allemaal een maatje groter. Denk aan heerlijke warme wollen truien, boyfriend blazers en extreem ruime winterjassen.

Peplum
Peplum, ofwel het schootje, is helemaal in. Peplum is een uitlopend stukje ruche dat op de heup valt. Het kan op een topje, rok of jurk toegevoegd zijn en legt daardoor dus een extra accent op de vrouwelijke vormen. Deze trend was al te zien bij een aantal zomerjurkjes, maar dit najaar zet het door. Het geheim van een perfecte peplum is de pasvorm en de balans tussen je schouder, heupen en taille. Koop een exemplaar dat perfect bij jouw lijf aansluit, geen loose fit. En pas op voor verschillende laagjes, dit kan een compleet verkeerd accent op je taille geven.

Voor welke trend ga jij zeker deze winter?


Deze gastblog is geschreven door Zalando.

Verder Bericht

Vorige Bericht

14 Reacties

 1. Yak Man 8 oktober 2012

  Oversized en paars 😀

 2. beautybysandra 8 oktober 2012

  wauw, dat jurkje is echt prachtig!

 3. MySuperSweetLife 8 oktober 2012

  Vind alle trends eigenlijk wel leuk! Bordeaux en okergeel heb je er niet tussen staan maar dat is denk ik mijn favoriete trend!
  Liefs

 4. Milou 8 oktober 2012

  Gaaf! Ik vind pailletten en paars het leukst! Maar misschien ga ik toch wel weer op ‘safe’ dit jaar met mijn basic shirtjes en vestjes haha.

 5. femketje 8 oktober 2012

  paars is altijd een favoriete kleur geweest dus ik zit goed XD

 6. Lisa 8 oktober 2012

  Ik wil graag nog een peplum shirtje/jurkje 🙂

 7. Maaike 8 oktober 2012

  peplum is wel leuk, maar dat accentueert dan de verkeerde plekken bij mij. Ik ga liver voor de pailletten en oversized 🙂

 8. Laura 8 oktober 2012

  Oversized is mijn favoriet! Een lekker grote trui en daaronder een strakke broek 🙂

 9. roos 8 oktober 2012

  Oversized ben ik opzich wel blij mee maar de rest is niet echt aan mij besteed.

 10. Melissa 8 oktober 2012

  Love the color!!

 11. jana 8 oktober 2012

  Ziet er mooi uit! (: x

 12. Lies 8 oktober 2012

  Hele leuke trends! Vooral het paars vind ik erg leuk, want ik ben gek op alles wat paars is.

 13. Jolien 9 oktober 2012

  Ik hou zo van de oversized trend!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén