Trends Winter 2012


De dagen worden korter en er vallen steeds meer regendruppels op je raam. Dat betekent dat de herfst in aantocht is en dat de winter niet ver is. Het betekent ook dat er allerlei nieuwe collecties in de winkels liggen, het ideale moment om de trends en ontwikkelingen eens te bespreken. Er zijn namelijk een aantal opvallende wintertrends gespot.

Paars
De modekleur van deze winter is zonder twijfel de kleur paars. We zien het over al terug, zowel in kleding als in accessoires. Het gaat niet om de felle kleur paars, maar om de warme Koninklijke kleur paars. Deze kleur zorgt voor een zeer stijlvolle toevoeging aan iedere outfit. Deze kleur is goed te combineren met de typische herfst- en winterkleuren zoals bruin, bordeauxrood en zwart.

Pailletten
Hoewel de rokjes en jurkjes die bezaaid zijn met glimmende pailletten niet altijd even makkelijk te dragen zijn worden ze wel heel erg veel verkocht. Vooral de kleuren goud en zilver zijn populair, en deze opvallende outfits zijn uitstekend voor de feestdagen zoals kerst en oud en nieuw.

Oversized
Groot, groter, grootst. Dit is een algemene trend die veel voorkomt op de bovenkleding. De broeken blijven smal, maar de bovenkleding, zoals jassen, truien en blouses, mogen allemaal een maatje groter. Denk aan heerlijke warme wollen truien, boyfriend blazers en extreem ruime winterjassen.

Peplum
Peplum, ofwel het schootje, is helemaal in. Peplum is een uitlopend stukje ruche dat op de heup valt. Het kan op een topje, rok of jurk toegevoegd zijn en legt daardoor dus een extra accent op de vrouwelijke vormen. Deze trend was al te zien bij een aantal zomerjurkjes, maar dit najaar zet het door. Het geheim van een perfecte peplum is de pasvorm en de balans tussen je schouder, heupen en taille. Koop een exemplaar dat perfect bij jouw lijf aansluit, geen loose fit. En pas op voor verschillende laagjes, dit kan een compleet verkeerd accent op je taille geven.

Voor welke trend ga jij zeker deze winter?


Deze gastblog is geschreven door Zalando.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *