New album releases


Voorheen viel het me niet zo op.. Maar het lijkt er toch op dat er nu een boel nieuwe albums uitkomen! In ieder geval wel een boel albums van artiesten en bands waar ik dol op ben. Het leek me leuk om deze nieuwe albums met jullie te delen en ook mijn mening erbij te geven. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten en de kans is groot dat niet iedereen het met mij eens zal zijn, haha! Maar het is natuurlijk ook gewoon handig om te zien of je favo band of artiest toevallig een nieuw album heeft uitgebracht!


The XX – Coexist

De kans is groot dat je weleens een nummer van The XX hebt gehoord, al was het maar in een film of tv serie. The XX heeft een best opvallende sound – vrij rustige nummers met een herkenbare stem en easy melodie. Geen opbeurende muziek, maar ik vind het wel fijn om naar te luisteren als ik bijvoorbeeld aan het schrijven ben of aan het reizen! Coexist is het tweede album en is niet heel anders dan de nummers van het eerste album. Luister naar het nummer Angels en je weet wat je kunt verwachten!


The Script – #3

Al jaren heeft de muziek van The Script een vast plekje op m’n iPod en dit derde album voegde ik er dan ook graag aan toe. Wel is de vibe op dit album anders, hoewel nog steeds aardig wat nummers over break-ups gaan, zit er iets meer beat in en wat minder gitaar. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel even in moest komen bij dit album en de live nummers die op de deluxe CD staan, hadden van mij niet gehoeven. Maar toch ben ik wel weer gaan houden van dit album! Mijn aanraders zijn de nummers Moon Boots, Hall Of Fame en Six Degrees Of Separation.


Muse – The 2nd Law

Waar ik voorheen echt gek was op de muziek van Muse, waren ze me bij het vorige album al een beetje verloren. De heerlijke gitaarriffjes en herkenbare style kreeg namelijk een raar bijsmaakje, het was niet echt meer Muse. Ook bij dit album is het niet meer het oude Muse, al staan er op zich wel wat nummers op die lekker weg luisteren. Wat je kunt verwachten zijn veel strijdlustige teksten, maar helaas weinig echte upbeat nummers. Big Freeze en Survival vind ik zelf nog best okΓ© en Supremacy geeft wat mij betreft het James Bond gevoel. De eerste single is Madness.


Mumford & Sons – Babel

Onder de indruk was ik niet van het eerste album van Mumford & Sons, maar toen ik de volledige live concerten op youtube ontdekte was ik verliefd. Ik keek dan ook al vanaf juni uit naar het nieuwe album! En oh boy, I love it! Het eerste nummer, Babel, is echt geweldig en heb ik al echt belachelijk vaak geluisterd. Ook op dit album vind je niet bijzonder veel upbeat nummers, maar ik kan juist ook genieten van de langzamere en meer gevoelige nummers. Naast Babel vind ik eigenlijk alles een aanrader, maar luister zeker naar Hopeless Wanderer, Not With Haste en Holland Road.


Mika – The Origin Of Love

Vrolijkheid zul je uiteraard vinden bij Mika, een zanger waar ik al jaren dol op ben! Dit album bevat wel meer Franstalige nummers, al komt dat denk ik vooral omdat de compleet Engelse versie nog niet uit is. Toch vind ik dat niet storend, zelfs de Franstalige nummers luister ik graag. Wel staan er veel verschillende versies en remixen op het album, dat had van mij niet gehoeven. Ik ben dol op het nummer Elle Me Dit en ook het nummer Origin Of Love vind ik erg tof!


Carly Rae Jepsen – Kiss

Waar ik van alle bovenstaande albums best kan genieten, is dit album wat mij betreft de faal van dit najaar. Schaamteloos heb ik meegeblert met Call Me Maybe en ook het nummer met Owl City vind ik leuk, maar dit album sprak me gewoon niet aan. De nummers pakten me niet en vrij snel heb ik dit album dan ook gedelete. Ik hoop dat Carly genoeg geld heeft verdiend met d’r singles, want dit gaat hem niet worden vrees ik ;).

Hopelijk vonden jullie het leuk om op deze manier kennis te maken met nieuwe album releases en zit er iets bij wat jou smaak is! En mocht je een van de albums al beluisterd hebben, laat dan zeker in de comments weten wat jouw mening erover is.