Look Gosh & NYC


Een paar dagen geleden kon je mijn Kruidvat event verslag al lezen en wat ik onder andere meenam, was make-up! Inmiddels ben ik aan de slag gegaan met deze make-upjes en heb ik ze uitgeprobeerd, dus vandaag krijgen jullie een look te zien met deze producten en mijn mening over de producten!
Met het merk Gosh heb ik best wel een haat/liefde verhouding. Het is relatief prijzig als je het vergelijkt met Essence en Catrice, maar de producten zijn wel best fijn. Al eerder had ik deze Smokey Eyes Palettes gezien, maar alleen de bruine sprak me aan omdat ik dol ben op een neutrale look! Heel smokey vind ik dit palette en de look die uitgelegd staat op het kaartje eigenlijk niet, maar dat vind ik niet erg. De oogschaduws zijn best groot (er zit in totaal 8 gram in) en de kleuren zijn allemaal shimmery.


De kleuren zijn prima gepigmenteerd, dit zijn swatches zonder basis! Ze zijn wel vrij warm, waardoor ze denk ik het beste staan als je warme tonen in je gezicht hebt.
Een passende foundation vinden met mijn huidskleur is niet erg makkelijk en zeker niet bij bijvoorbeeld Kruidvat! Niet alleen heb ik een hele lichte huidskleur, maar ook een roze ondertoon en veel lichte foundations zijn juist geel van ondertoon. Soms kan dit juist helpen om het roze wat te onderdrukken, maar bij mij zie je dan duidelijk verschil tussen m’n hoofd en de rest van m’n lichaam. Wat niet zo mooi is, haha! Gelukkig matched deze X-ceptional Wear foundation van Gosh in de Kleur Porcelain wel goed, hij is licht en niet te roze!
En hoe kan ik het effect beter laten zien dan met foto’s zonder en met de foundation op? Op de eerste foto heb ik niets op, op wat kleine puistjes bij m’n kin na heb ik gelukkig niet echt een onrustige huid. Wel is de huid bij m’n wangen en kin vrij rood, wat ik graag neutraliseer met een foundation. Op de tweede en derde foto heb ik de foundation aangebracht over een Sephora primer, maar nog niet afgepoederd en geblushed.

De Gosh foundation geeft niet extreem veel dekking waardoor het alsnog vrij natuurlijk blijft. Bovendien is hij heel dun waardoor je hem goed kunt verdelen! Wel kan hij droge plekjes benadrukken, zorg dus zeker dat je van tevoren een voedende crème aanbrengt en indien nodig een primer. En ondanks dat hij na het aanbrengen vrij mat lijkt, raad ik je ook aan om hem echt af te poederen. Vooral bij m’n T-zone merk ik dat hij zonder af te poederen na een paar uurtjes erg glimmend wordt. Poeder ik hem wel gewoon af, is er niets aan de hand!Iets waar ik echt al een tijd benieuwd naar was is zo’n felt-tip eyeliner die op een stift lijkt! NYC heeft er eentje in het assortiment, dus nam ik hem mee om te proberen. Zo’n eyeliner kan fijn zijn omdat het aanvoelt alsof je met een stift tekent, wat makkelijk kan zijn dan met bijvoorbeeld een vloeibare eyeliner of een stroef oogpotlood.En nog iets waar ik benieuwd naar was, de Applelicous lipbalms van NYC! Schattige lipbalms met een appelvormpje erin, die niet alleen voedend zijn maar ook een kleurtje geven. Hoewel ik normaal echt niet van de gekleurde lipproducten ben, nam ik toch maar de meest rode mee – Big Apple Red.


Links de foundation, in het midden de eyeliner en rechts de lipbalm. De eyeliner bleek toch wel een beetje tegen te vallen.. Hij is namelijk niet pikzwart, heeft de neiging om in de lijntjes van je huid te lopen en een heel dun lijntje ermee trekken lukt ook niet echt. Bovendien is hij verre van waterproof of vette-oogleden-proof. Nee, wat mij betreft geen aanrader. Wel ben ik heel dol op de lipbalm! Hij geeft een mooi en natuurlijk kleurtje, maar toch net wat donkerder dan m’n eigen lippen zijn. Bovendien is hij voedend en verzorgend, wat fijner is dan een drogere lipstick!Een ooglook met het Gosh palette en de NYC eyeliner en een full face met naast de foundation een blush en de NYC lipbalm op! Onbewust heb ik eigenlijk gewoon de voorbeeldooglook van het palette gemaakt en ik vind hem best mooi! Wel is de donkere kleur eigenlijk niet heel erg donker, waardoor m’n crease niet sterk aangezet is. Vind ik overigens niet erg! De eyeliner was geen succes, ik breng het liefst m’n eyeliner dun en strak aan maar dat lukte niet. Ook kreeg ik kale plekken als ik er nogmaals overheen ging met de eyeliner.. Geen succes dus! De lipbalm vind ik wel erg mooi staan, love it!


Aanraders zijn in ieder geval de foundation (€10,50), de lipbalm (€2,79) en het oogschaduw palette (€11,49). De eyeliner (€2,99).. Kun je beter maar laten liggen, haha!