IJzersterke combo – Essence basecoat en topcoat


Ik heb mijn nagels graag redelijk lang en sterk, maar dat zijn ze helaas niet echt van zichzelf. Mijn nagels kunnen belachelijk kort afscheuren en als dat gebeurt, dan duurt het wel even voordat ze weer enigszins toonbaar zijn. Bovendien lak ik m’n nagels vaak en het liefst vlak voordat ik ga slapen, met een instant dekbedprint tot gevolg. Hulp komt voor mij uit onverwachte hoek.. Namelijk van Essence! Ik heb sinds kort twee producten die echt super fijn zijn, dus daar moest ik wel even over schrijven.


Laatst kocht ik de Essence Studio Nails Better Than Gel Nails Top Sealer, nadat ik Serena er veel goeds over hoorde zeggen. Een topcoat hoeft van mij geen wondermiddel te zijn en m’n nagels er weken op te laten zitten.. Maar hij moet wel sneldrogend zijn! Ik gebruik al tijden Seche Vite, INM of Poshe, maar elke keer een nieuw flesje bestellen werd nogal prijzig en met mijn tempo is zo’n flesje binnen anderhalve maand op. Verrassend genoeg droogt deze topcoat van Essence ook erg snel, niet zo snel als de bekende sneldrogende topcoats maar zeker snel genoeg om twee uurtjes later te gaan slapen en zonder dekbedpatroon in m’n nagels wakker te worden. Bovendien vind ik hem mooier dan de sneldrogende topcoats, omdat de laag wat dikker blijft en dat gel-achtige effect geeft wat Essence belooft. Aanrader? Ik ga de volgende keer even een voorraadje inslaan bij Kruidvat, dus ja!


Serena gaf ook stap 1 van het Nail Fixing system van Essence als tip en die kocht ik ook, maar die beviel niet echt. Mijn nagels worden snel vettig en bepaalde basecoats laten dan los waardoor ik m’n hele nagellak eraf kan trekken, wat bij deze basecoat gebeurde. Wel is hij best apart, want er zitten nylon vezeltjes in die je ook echt ziet zitten! Maar de basecoat gebruik ik dus niet, hij werkt niet fijn bij mij nagels.


Liever gebruik ik namelijk deze Essence Studio Nails Ultra Strong Nail Hardener als basecoat, hier heb ik niet zo’n last van dat eraf kunnen trekken probleem Γ©n hij maakt m’n nagels ook echt harder waardoor ze minder makkelijk afscheuren. Samen met de topcoat is het een hele fijne combo die snel droog is en echt hard aanvoelt (ik kan echt “tikken” op m’n nagels en dat vind ik leuk, haha!). Bovendien zijn ze uiteraard niet duur, ik weet de prijzen niet exact meer maar ik weet wel zeker dat ze per stuk tussen de €1,79 en €2,59 liggen. Let wel op dat de Nail Hardener te heftig kan zijn voor je nagels en het geen kwaad kan om je nagels af en toe een break te geven, wat ik dan ook doe.

Wat mij betreft is de topcoat sowieso het proberen waard en het zal mij een hoop geld schelen, haha! De nagelverharder vind ik zelf ook prima zijn werk doen en is een aanrader als je van jezelf zwakke nagels hebt. Helaas zitten deze producten wel in het tweede schap van Essence en zul je dus even op jacht moeten gaan, maar.. It’s worth it! πŸ˜‰

Verder Bericht

Vorige Bericht

33 Reacties

 1. Annelie 21 oktober 2012

  Ik vind de verzogingslijn van essence best goed, ze hebben ook redelijk veel keus! πŸ™‚

 2. Chantal 21 oktober 2012

  Thanks voor de tip, ga ik deze combi eens proberen!

 3. Yak Man 21 oktober 2012

  Ik moet ze hebben! Jammer dat ze hier niet verkrijgbaar zijn en ik nooit naar de centrum ga van het dorpje hier naast :’).

 4. Myrthe 21 oktober 2012

  Ik gebruik ook een basecoat en topcoat van Essence, en vind ze beide heel fijn!

 5. Bo 21 oktober 2012

  Bedankt voor de tip, snel weer naar de Essence schappen rennen dus:)

 6. Anne vdh 21 oktober 2012

  Mijn kruidvat heeft het 2e schap dus ik ga snel even kijken! Ben nog steeds op zoek naar een goede combo voor mijn droge nagels! Mss doe ik dan wel beide basecoats, gewoon om te proberen! voor de prijs hoef je het niet te laten;-)

 7. Amy-Denise 21 oktober 2012

  Deze wil ik ook wel een keertje gaan proberen!

 8. Karen 21 oktober 2012

  Dat zocht ik! Ik ben ook al een tijdje opzoek, omdat je inderdaad soms de nagellak er helemaal af kunt trekken πŸ™
  langs de kruidvat dus πŸ™‚
  xx

 9. EsmΓ©e 21 oktober 2012

  Ik heb zelf geen sterke nagels. Ik gebruik nu de nailhardener van de hema, weet nog niet zo goed wat ik daarvan moet vinden maar anders moet ik sowieso essence eens proberen!

  Liefs, EsmΓ©e

 10. Vera 21 oktober 2012

  Ik gebruik een andere base coat van Essence. Ook heel erg fijn! Die top coat ga ik maar eens proberen πŸ™‚

 11. Sharon 21 oktober 2012

  Klinkt goed, als ik er weer eens kom maar eventjes meenemen πŸ™‚ Like de kleur trouwens!

 12. Helen 21 oktober 2012

  Fijne tip! Zelf heb ik alleen de basecoat, topcoat ook maar eens halen dan πŸ˜‰

 13. Samantha 21 oktober 2012

  Dit vind ik nou een top artikel! Ik ben al zo lang opzoek naar een goede topcoat die snel droogt. Ik ga dinsdag als ik naar de stad ga, even langs Kruidvat om hem te halen! De basecoat klinkt ook erg fijn en aangezien die van Essie bijna op is, ga ik deze eens proberen. πŸ™‚

 14. Amy 21 oktober 2012

  Klinkt erg goed! Misschien van de week toch maar even langs kruidvat

 15. Rose 21 oktober 2012

  wauuwwwwww, de lak is zo moooooi! En een super handig artikel!

 16. Christel 21 oktober 2012

  Die nagelverharder wil ik wel eens proberen. De topcoat heb ik zelf ook en ben ik erg tevreden over!:)

 17. Nicole 21 oktober 2012

  klinkt goed!
  ben zelf net zo’n fan van essence nagellak (het blijft vaak zo slecht zitten bij mij..) maar misshien moet ik dit toch eens proberen. werkt het niet dan ben ik nog niet veel geld kwijt πŸ˜›

  super mooie lak op die eerste foto! welk lakje is dat? die moet ik echt hebben!

 18. Laralaurentia 21 oktober 2012

  Ik ga ze maandag gelijk aanschaffen, dan moet ik toch de stad in om wat terug te brengen.

 19. femketje 21 oktober 2012

  deze lijken me wel wat πŸ˜€ ik gebruik zelf graag de 24/7 base van essence :3

 20. Esmay 21 oktober 2012

  Sjalala, laat ik die dan ook maar eens kopen!

 21. Angelique 21 oktober 2012

  Klinkt heel goed denk dat ik hier eens voor ga kijken, heb namelijk zelf de witte combinatie van essence:-)

 22. Lies 21 oktober 2012

  lijken mij beide heel fijn, dus ik ga er zeker binnenkort eens naar kijken.

 23. jana 21 oktober 2012

  Deze ga ik eens proberen πŸ˜€ x

 24. Sophie 23 oktober 2012

  Bedankt voor de tip!
  Mijn trind nail repair gebruikte ik altijd als basecoat, maar die is nu bijna op, maar te stroperig geworden om nog te kunnen gebruiken. Ook heb ik nog geen goede topcoat, dus deze twee ga ik zeker kopen!
  Tnx πŸ™‚

 25. Lily 24 februari 2013

  Helleuw, wat een leuk blog! Ik vraag me alleen af hoe het werkt (ultra strong nail harderner). Want overal staat dat je de nagellak 3 weken lang, twee dagen wel en één dag niet mag gebruiken. Maar wat bedoelt iedereen hier precies mee? Moet je hem er na twee dagen afhalen, dan één dag niet gebruiken en dan weer twee dagen erop, en dat drie weken lang? Ik wil hem ook kopen (mijn nagels breken zo af -.-), maar ik snapte de gebruiksaanwijzing niet (blond ;)). Weet iemand hoe dat zit?
  Xxxx Lily

  • Marjolein 24 februari 2013 — Berichtauteur

   Hey! Dank je :). Wat je ermee kunt doen is een soort “kuurtje” van drie weken om je nagels sterker te maken. Hierbij breng je op de eerste dag 1 laagje aan, op de tweede dag doe je hier nog een laagje overheen. Op de derde dag haal je het eraf en heb je dus een dag even niets op je nagels. Hierna herhaal je dit weer, 3 weken lang. Of je gebruikt hem als basecoat onder je nagellak, wat ik altijd doe. Dan werkt het ook, maar is het dus niet echt een kuurtje!

   • Lily 26 februari 2013

    Bedankt voor je reactie! Ik ga hem denk ik als basecoat gebruiken, ik lak mijn nagels ook vaak in een kleurtje. Ik probeer denk ik eerst even als basecoat (ik krijg hem samen met een nieuw kleurtje, jeej :D) dus die moet ik natuurlijk wel even uitproberen. En vervolgens ga ik een kuurtje doen.
    Xx

 26. Lily 26 februari 2013

  Ben ik weer, nog een vraagje πŸ˜‰
  Als je hem als basecoat gebruikt, moet je hem er dan na een bepaald aantal dagen er weer afhalen? Omdat het nogal sterk spul is, is er een maximum voor het aantal dagen dat hij mag blijven zitten?
  Xxx

  • Marjolein 26 februari 2013 — Berichtauteur

   Ik raad je wel aan om ‘m dan niet te lang te laten zitten inderdaad. Als je bijvoorbeeld om de 3 dagen je nagels lakt, zou ik ‘m de ene keer wel gebruiken en de andere keer een andere basecoat! Ik lak m’n nagels bijvoorbeeld om de dag en wissel dan af qua basecoat, en soms heb ik ook dagen waarop ik even geen nagellak op heb :).

   • Lily 26 februari 2013

    Echt fijn dat je reageert! Bij mij blijft nagellak toch niet langer dan twee dagen zitten, dan laat ik er gewoon een dag tussen zitten. En dan weer twee dagen met de basecoat. Tnx!
    Xx

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén