IJzersterke combo – Essence basecoat en topcoat


Ik heb mijn nagels graag redelijk lang en sterk, maar dat zijn ze helaas niet echt van zichzelf. Mijn nagels kunnen belachelijk kort afscheuren en als dat gebeurt, dan duurt het wel even voordat ze weer enigszins toonbaar zijn. Bovendien lak ik m’n nagels vaak en het liefst vlak voordat ik ga slapen, met een instant dekbedprint tot gevolg. Hulp komt voor mij uit onverwachte hoek.. Namelijk van Essence! Ik heb sinds kort twee producten die echt super fijn zijn, dus daar moest ik wel even over schrijven.


Laatst kocht ik de Essence Studio Nails Better Than Gel Nails Top Sealer, nadat ik Serena er veel goeds over hoorde zeggen. Een topcoat hoeft van mij geen wondermiddel te zijn en m’n nagels er weken op te laten zitten.. Maar hij moet wel sneldrogend zijn! Ik gebruik al tijden Seche Vite, INM of Poshe, maar elke keer een nieuw flesje bestellen werd nogal prijzig en met mijn tempo is zo’n flesje binnen anderhalve maand op. Verrassend genoeg droogt deze topcoat van Essence ook erg snel, niet zo snel als de bekende sneldrogende topcoats maar zeker snel genoeg om twee uurtjes later te gaan slapen en zonder dekbedpatroon in m’n nagels wakker te worden. Bovendien vind ik hem mooier dan de sneldrogende topcoats, omdat de laag wat dikker blijft en dat gel-achtige effect geeft wat Essence belooft. Aanrader? Ik ga de volgende keer even een voorraadje inslaan bij Kruidvat, dus ja!


Serena gaf ook stap 1 van het Nail Fixing system van Essence als tip en die kocht ik ook, maar die beviel niet echt. Mijn nagels worden snel vettig en bepaalde basecoats laten dan los waardoor ik m’n hele nagellak eraf kan trekken, wat bij deze basecoat gebeurde. Wel is hij best apart, want er zitten nylon vezeltjes in die je ook echt ziet zitten! Maar de basecoat gebruik ik dus niet, hij werkt niet fijn bij mij nagels.


Liever gebruik ik namelijk deze Essence Studio Nails Ultra Strong Nail Hardener als basecoat, hier heb ik niet zo’n last van dat eraf kunnen trekken probleem Γ©n hij maakt m’n nagels ook echt harder waardoor ze minder makkelijk afscheuren. Samen met de topcoat is het een hele fijne combo die snel droog is en echt hard aanvoelt (ik kan echt “tikken” op m’n nagels en dat vind ik leuk, haha!). Bovendien zijn ze uiteraard niet duur, ik weet de prijzen niet exact meer maar ik weet wel zeker dat ze per stuk tussen de €1,79 en €2,59 liggen. Let wel op dat de Nail Hardener te heftig kan zijn voor je nagels en het geen kwaad kan om je nagels af en toe een break te geven, wat ik dan ook doe.

Wat mij betreft is de topcoat sowieso het proberen waard en het zal mij een hoop geld schelen, haha! De nagelverharder vind ik zelf ook prima zijn werk doen en is een aanrader als je van jezelf zwakke nagels hebt. Helaas zitten deze producten wel in het tweede schap van Essence en zul je dus even op jacht moeten gaan, maar.. It’s worth it! πŸ˜‰