Gastartikel – Waarom Berlijn zeker een aanrader is!


Berlijn is een stad van formaat waar elke dag voldoende te doen is. Misschien ben je er al eens geweest, maar zo niet: het is zeker een aanrader! In dit artikel ga ik jullie meer vertellen over de belangrijkste kenmerken en voordelen van deze bruisende (uitgaans)stad.

Bier op straat is legaal – Net als in Nederland is het zo dat veel mensen “indrinken” voordat ze op stap gaan. Dit komt enerzijds doordat het uitgaansleven pas zo laat op gang komt, anderzijds doordat het drinken van bier op straat legaal is. Het is zelfs zo dat Berlijners hun fles bier nadat ze deze hebben opgedronken gewoon op straat zetten. Zij hebben namelijk hun persoonlijke schoonmaker in de vorm van een zwerver. Voor zwervers is dit inkomstenbron nummer 1, ze halen flessen op en leveren deze in voor het statiegeld!

Gemiddeld lage entree- en drankprijzen – In vergelijking met Nederland zijn de entree- en drankprijzen erg laag. Zo kun je al voor anderhalve euro een halve liter bier krijgen. Het is dus niet alleen goedkoper, het is ook nog eens meer.

Veel en goedkope taxi’s – Alom bekend is dat je in Nederland eigenlijk veel te veel voor een taxi betaald. In andere landen in Europa betaal je vaak nog niet eens de helft van wat we gewend zijn. Ook in Duitsland is een taxi veel goedkoper, bovendien staan er voldoende op je te wachten.


Veel variatie aan bars, clubs, kroegen, mensen en subculturen – In Berlijn heb je ontzettend veel verschillende subculturen, ook wel “scènes” genaamd. Zo heb je de gothics, undergrounders, hiphoppers, maar ook andere subculturen zul je er treffen! Zodoende kun je je gemakkelijk ergens bij aansluiten of een feest zoeken dat bij je eigen voorkeur past.

Elke dag feest – Berlijn gaat nog net iets verder dan Amsterdam en bruist elke dag. Van maandag tot en met zondag kun je terecht voor een stapavond, theatervoorstelling of iets dergelijks. Wel is het zo dat van donderdag tot en met zaterdag het uitgaansleven op zijn best is. Alle clubs, bars en kroegen zijn dan open en tevens is het dan op zijn drukst.

In mijn optiek zijn dit voldoende redenen om gauw op zoek te gaan naar een goedkoop vliegticket naar Berlijn. Heb je het nou niet zo op Duitsland, probeer dan is wat totaal anders. Recent heb ik gegoogled op vliegticket Istanbul en ben ik daar in het laagseizoen voor een prikkie heen gevlogen. Eenmaal daar kan ik je vertellen, is ook Istanbul werkelijk een openbaring!

Dit artikel is geschreven door WorldTicketCenter.

Verder Bericht

Vorige Bericht

16 Reacties

 1. beautybysandra 26 oktober 2012

  Wat een leuk artikel!

 2. Emilia 26 oktober 2012

  Leuk artikel, Berlijn is zó tof! Wil ik zeker weer een keer heen.
  En inderdaad, taxi’s en drinken (en eten ook trouwens!) zijn daar veel goedkoper dan hier 🙂
  X

 3. Elise 26 oktober 2012

  Berlijn is geweldig.. jammer dat het artikel alleen maar gefocust is op drinken, uitgaan en taxi’s. Er zijn zoveel mooie dingen te zien in Berlijn..

  • Inge 26 oktober 2012

   Mee eens! Ik ben 4 dagen in Berlijn geweest en geen een keer wezen stappen. Wel heel veel indrukwekkende dingen gezien en overal met de Ubahnn heen geweest.

 4. Annelie 26 oktober 2012

  Leuk artikel! Ik weet niet wat het is maar Berlijn trekt mij niet zo, ik zou liever naar Londen, Parijs of Rome gaan. 🙂

 5. Milou 26 oktober 2012

  Haha leuk artikel. Ik ben van het jaar naar Berlijn geweest. Ik vond het een mooie stad maar vooral omdat er zo’n groot verhaal aan zat. Ik heb nu echt niet de drang om terug te willen binnenkort, terwijl ik dat met London wel heel erg heb!

 6. Myrthe 26 oktober 2012

  Ik wil zeker nog een keer naar Berlijn, het lijkt me zo mooi daar!

 7. Lies 26 oktober 2012

  Berlijn lijkt me echt heel mooi om eens naartoe te gaan. Alleen dan meer om echt rond te kijken. Het idee van de bierflesjes op straat zetten vind ik trouwens wel erg mooi dat de zwervers die dan kunnen inleveren om toch wat geld te hebben. Helaas zouden ze aan mij dan niks verdienen, want ik drink geen alcohol haha.

 8. pretty beauty land 26 oktober 2012

  ik ben echt gek op berlijn!

 9. Tara - KittehsCupcakes 26 oktober 2012

  Ah, Berlijn lijkt me zo ontzettend tof, ik zou er wel een keertje met vrienden heen willen voor de street-art, underground feestjes en bratwurst! Nice! Leuk artikeltje alleen wel kort, had dit ook wel kunnen bedenken over Berlijn :p Niks mis mee! Maar ik wil spannende Berlijn verhalen horen haha! xoxo!

 10. Kimberly 26 oktober 2012

  Oehh Berlijn lijkt me echt gaaf! Vooral voor het underground gevoel en om veel mode te zien!

 11. Vincent 26 oktober 2012

  Berlijn is niet mooi. Berlijn heeft geen centrum. Berlijn is ’s winters ijskoud. Allemaal redenen om niet te gaan. Maar Berlijn kruipt onder je huid, Berlijn is ongekende vrijheid, Berlijn is groen en fris, Berlijn is geen bezoekje,maar een ervaring. Daarom is Berlijn zeker een aanrader!

 12. Esmée 26 oktober 2012

  Berlijn is echt een leuke stad! Ben er in mei geweest, wil er zeker nog eens heen 😉

  Liefs, Esmée

 13. Marjolein 26 oktober 2012

  Berlijn is zoooo leuk, ik wil er echt nog een keertje heen. Dat is echt de stad waar ik verliefd op ben. En dan was ik toen nog niet eens shopverslaafd, dus als ik nu wil gaan moet ik veel geld meenemen. Met een friend lijkt me ook leuk, omdat uitgaan er volgens mij ook wel leuk is.

 14. Lotte 26 oktober 2012

  Ik vind Berlijn echt een geweldige stad! Berlijn heeft echt mijn hart gestolen!

 15. jana 26 oktober 2012

  Erg leuk zo’n artikel 🙂 x

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén