Gastartikel – Waarom Berlijn zeker een aanrader is!


Berlijn is een stad van formaat waar elke dag voldoende te doen is. Misschien ben je er al eens geweest, maar zo niet: het is zeker een aanrader! In dit artikel ga ik jullie meer vertellen over de belangrijkste kenmerken en voordelen van deze bruisende (uitgaans)stad.

Bier op straat is legaal – Net als in Nederland is het zo dat veel mensen “indrinken” voordat ze op stap gaan. Dit komt enerzijds doordat het uitgaansleven pas zo laat op gang komt, anderzijds doordat het drinken van bier op straat legaal is. Het is zelfs zo dat Berlijners hun fles bier nadat ze deze hebben opgedronken gewoon op straat zetten. Zij hebben namelijk hun persoonlijke schoonmaker in de vorm van een zwerver. Voor zwervers is dit inkomstenbron nummer 1, ze halen flessen op en leveren deze in voor het statiegeld!

Gemiddeld lage entree- en drankprijzen – In vergelijking met Nederland zijn de entree- en drankprijzen erg laag. Zo kun je al voor anderhalve euro een halve liter bier krijgen. Het is dus niet alleen goedkoper, het is ook nog eens meer.

Veel en goedkope taxi’s – Alom bekend is dat je in Nederland eigenlijk veel te veel voor een taxi betaald. In andere landen in Europa betaal je vaak nog niet eens de helft van wat we gewend zijn. Ook in Duitsland is een taxi veel goedkoper, bovendien staan er voldoende op je te wachten.


Veel variatie aan bars, clubs, kroegen, mensen en subculturen – In Berlijn heb je ontzettend veel verschillende subculturen, ook wel “scènes” genaamd. Zo heb je de gothics, undergrounders, hiphoppers, maar ook andere subculturen zul je er treffen! Zodoende kun je je gemakkelijk ergens bij aansluiten of een feest zoeken dat bij je eigen voorkeur past.

Elke dag feest – Berlijn gaat nog net iets verder dan Amsterdam en bruist elke dag. Van maandag tot en met zondag kun je terecht voor een stapavond, theatervoorstelling of iets dergelijks. Wel is het zo dat van donderdag tot en met zaterdag het uitgaansleven op zijn best is. Alle clubs, bars en kroegen zijn dan open en tevens is het dan op zijn drukst.

In mijn optiek zijn dit voldoende redenen om gauw op zoek te gaan naar een goedkoop vliegticket naar Berlijn. Heb je het nou niet zo op Duitsland, probeer dan is wat totaal anders. Recent heb ik gegoogled op vliegticket Istanbul en ben ik daar in het laagseizoen voor een prikkie heen gevlogen. Eenmaal daar kan ik je vertellen, is ook Istanbul werkelijk een openbaring!

Dit artikel is geschreven door WorldTicketCenter.