Filmpje – hoe ik mijn nagels lak!

Jaja, een filmpje! Aaaah! Gelukkig zie je alleen in het begin mijn hoofd, haha. Ik krijg vaak lieve complimentjes over hoe netjes ik mijn nagels lak en dan de vraag hoe ik dat toch kan doen, dus heb ik gefilmd hoe ik mijn nagels altijd lak. Vergeet hem niet op 720p te zetten! Nog wat extra uitleg bij de stappen:

1. Je nagellak eraf halen. Ik gebruik eigenlijk altijd remover mét aceton, omdat ik dat fijner vind werken. Heb je geen oude nagellak op? Ontvet je nagels dan wel, dit kan je ook gemakkelijk doen door even je handen te wassen met water en zeep. Dan pakt je nagellak beter!

2. Een basecoat aanbrengen. Ik gebruik hier de nagellakverharder van Essence, maar je kunt natuurlijk ook een gewone basecoat gebruiken. Een basecoat zorgt ervoor dat het beter blijft zitten en nog veel belangrijker: voorkomt dat de kleur van de nagellak in je nagels trekt!

3. Het eerste laagje aanbrengen. Zorg dat je stevig zit en je ellebogen ergens op kunt laten rusten, zodat je zo netjes mogelijk kan lakken. Het hoeft niet perfect, want we gaan het in stap 5 netjes maken!

4. Het tweede laagje aanbrengen. Ik wacht vaak een minuut of 3 tussen laagjes, zodat ik ze bij de tweede keer aanbrengen niet wegveeg met het kwastje.

5. Clean-up! Hierdoor lijkt het alsof ik perfect kan lakken, ook al is dat niet zo ;). Ik gebruik hiervoor een kwastje van een schilderswinkel, maar je kan ook gewoon een eyeliner kwastje of nail-art kwastje gebruiken. Doe wat remover in de dop en leg er een wattenschijfje naast om je kwastje aan af te vegen.

6. Een topcoat aanbrengen. Breng een topcoat aan voor meer glans en bescherming! Een sneldrogende topcoat is het fijnst, dan hoef je niet zo lang te wachten tot je nagels droog zijn. Breng dit vrij ruim aan, omdat je anders je nagellak mee smeert.


Ik hoop dat jullie het filmpje in ieder geval handig vinden! En ohja, ik wil eigenlijk wel wat meer video’s maken. Ik moet veel presenteren op de universiteit, maar ik merk dat ik het de laatste tijd wat lastiger vind worden. Dus ik hoop dat het wat beter wordt als ik vaker video’s opneem! Dus heb je suggesties voor een leuke video, laat het me weten! Ik heb ook een nieuw kanaal gemaakt voor mijn blog, dus als je wilt kun je subscriben haha!