Essence Imageplate


Een tijdje terug kocht ik onder andere een nieuwe Stampy Plate van Essence. Deze kun je gebruiken om leuke patroontjes en figuurtjes op je nagels te stempelen – al zijn de Stampy Plates helaas niet al te best. Maar deze vond ik toch wel erg schattig, dus nam ik hem mee! Inmiddels heb ik hem geprobeerd en ik wil jullie uiteraard het resultaat laten zien.
Essence heeft meerdere plates in het assortiment, al verschilt het wel per winkel wat er ligt. Deze plate had ik in ieder geval nog nooit gezien, maar ik vond vooral het uiltje en het patroontje erg leuk eruit zien! Deze plates gebruik je overigens samen met een stempelding en een schraper (ik gebruik een plastic pasje zodat de plate niet beschadigt). Essence verkoopt een setje daarvan!Allereerst besloot ik het patroontje te proberen. Het probleem met de Essence plates is dat ze niet zo diep zijn, waardoor het meer dan eens voor komt dat een patroontje niet goed pakt. Hier zie je dat ook wel, de lijntjes zijn niet scherp maar een beetje vaag. Toch vind ik het er zo wel leuk uit zien! Als je na elke keer stempelen de plate helemaal schoonmaakt en zo snel mogelijk werkt, valt het op zich nog wel mee.Natuurlijk moest ik ook nog even de losse figuurtjes uitproberen! Hier gebeurde het helaas nog vaker dat stukjes van een figuurtje verdwenen, al valt het mee als je een metallic lakje gebruikt. Het uiltje vind ik nog steeds wel heel cute en ook de andere figuurtjes zijn zeker niet stom!

Maar goed, punt blijft dat de Essence Stampy Plates nog steeds een stuk beter kunnen. Mijn aanraders wat betreft plates blijven dan ook Dashica en Konad. Al kun je tegenwoordig ook gemakkelijk de Bundle Monster plates bestellen bij PrettyPolish! Die heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar ze schijnen wel fijn te zijn. Tip dus! Al zijn de Essence plates nog altijd wel het goedkoopst, €1,79 per stuk!