Essence Imageplate


Een tijdje terug kocht ik onder andere een nieuwe Stampy Plate van Essence. Deze kun je gebruiken om leuke patroontjes en figuurtjes op je nagels te stempelen – al zijn de Stampy Plates helaas niet al te best. Maar deze vond ik toch wel erg schattig, dus nam ik hem mee! Inmiddels heb ik hem geprobeerd en ik wil jullie uiteraard het resultaat laten zien.
Essence heeft meerdere plates in het assortiment, al verschilt het wel per winkel wat er ligt. Deze plate had ik in ieder geval nog nooit gezien, maar ik vond vooral het uiltje en het patroontje erg leuk eruit zien! Deze plates gebruik je overigens samen met een stempelding en een schraper (ik gebruik een plastic pasje zodat de plate niet beschadigt). Essence verkoopt een setje daarvan!Allereerst besloot ik het patroontje te proberen. Het probleem met de Essence plates is dat ze niet zo diep zijn, waardoor het meer dan eens voor komt dat een patroontje niet goed pakt. Hier zie je dat ook wel, de lijntjes zijn niet scherp maar een beetje vaag. Toch vind ik het er zo wel leuk uit zien! Als je na elke keer stempelen de plate helemaal schoonmaakt en zo snel mogelijk werkt, valt het op zich nog wel mee.Natuurlijk moest ik ook nog even de losse figuurtjes uitproberen! Hier gebeurde het helaas nog vaker dat stukjes van een figuurtje verdwenen, al valt het mee als je een metallic lakje gebruikt. Het uiltje vind ik nog steeds wel heel cute en ook de andere figuurtjes zijn zeker niet stom!

Maar goed, punt blijft dat de Essence Stampy Plates nog steeds een stuk beter kunnen. Mijn aanraders wat betreft plates blijven dan ook Dashica en Konad. Al kun je tegenwoordig ook gemakkelijk de Bundle Monster plates bestellen bij PrettyPolish! Die heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar ze schijnen wel fijn te zijn. Tip dus! Al zijn de Essence plates nog altijd wel het goedkoopst, €1,79 per stuk!

 1. Ik heb ze zelf ook wel eens geprobeerd, maar ben er niet echt fan van. Die van Konad lijken mij veel fijner! Opzich ziet het er wel leuk en goed uit, maar het is toch wel een rotklusje haha.

 2. Wat jammer dat de plates niet zo goed zijn. Ik heb er zelf onlangs eentje gekocht, maar nog niet gebruikt. Ik ben benieuwd wat mijn ervaring ermee zal zijn…. Het beloofd niet veel goeds in ieder geval haha.

 3. Grappig dat je deze hebt genomen dit is een van de plates die ik zelf nog niet heb πŸ˜›
  Wat ook veel scheelt is of je het stempelkussen hebt gevijld en of alles erg schoon is, dan pakt de lak ook veel beter en merk je het amper dat ze niet zo diep zijn πŸ™‚

  1. Ja, dat scheelt zeker inderdaad! Doe ik ook altijd, maar ik merk toch nog steeds dat het net niet helemaal zo mooi wordt als ik hoop en gewend ben van andere plates. Maar ach, voor die prijs kan ik ze niet laten liggen haha!

 4. Leuke figuurtjes. Mijn ervaring met de imageplate van essence.is ook niet super goed. Jammer want de plaatjes zijn wel erg leuk! Het liefst gebruik ik Kond. πŸ™‚

 5. Wow, ik vind het bij jou toch goed gelukt met de image plate van Essence bij mij werkt het echt gewoon helemaal niet! Ik snap echt niet wat ik fout doe en heb eigenlijk alles al geprobeerd..

  Liefs, EsmΓ©e

 6. wat leuk! ik ga zeker eens kijken voor deze imageplate (love de uil & libelle)
  welke lakjes heb je gebruikt bij die laatste twee foto’s waar je de losse figuurtjes laat zien?

 7. Wauw, die zijn leuk!
  En sh*t, ik heb net 21 bundlemonster plates besteld uit Amerika terwijl ik maar 1 imageplate nodig had, maar ze waren niet afzonderlijk te koop. Had ik geweten dat pp ze heeft…

 8. Ik heb dezelfde plate, maar kan er echt niet mee overweg! Elke keer als ik met het schrapertje over de plate ga haalt zo goed als alle nagellak van de plate. Een zielig plekje op het stempelkussen blijft dan over. Mweh.. πŸ™

 9. Oh wat leuk zeg, vooral dat uiltje! Lief πŸ™‚
  Ik heb nog nooit de stempels van Essence gebruikt, want ik twijfel erg over de kwaliteit en of het wel goed stempelt, maar het ziet er bij jou wel erg mooi uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *