Trying out – sweet smelling Soy Scents


Toen ik laatst bijna afscheid had genomen van Ilja om naar huis te gaan, vroeg ze of ik toevallig nog interesse had in wat soy scents.. Ik heb ze altijd al eens willen proberen, dus waarom niet! Little did I know dat het er echt heeul veeul waren, haha! En met een heerlijk ruikende tas vol soy scents dook ik dan ook de metro in.


Inmiddels heb ik de soy scents waar ik het meest benieuwd naar was in een lege Glossybox doos gedaan, ik wilde eigenlijk zoveel mogelijk erin doen maar ik had genoeg voor ruim 2 dozen vol, haha!Er zaten een boel merken in en ook stukjes zonder duidelijke naam of merk erop.. Zoals de ronde, gekleurde soy scents waar alleen namen op staan. Die vind ik tot nu toe wel het lekkerst ruiken! Ik kan me trouwens nog echt herinneren dat soy scents een hele hype waren, een jaar of 2 geleden. Zelf had ik ze alleen nooit besteld of uitgeprobeerd, maar nu dus wel!De soy scents van Grumpy Girl hebben echt grappige namen en ze ruiken ook nog eens best bijzonder en lekker! Ik vind zelf zoete geurtjes vaak wel lekker, al is het soms ook wel beter om een meer rustige geur in m’n kamer te hebben. De soy scents geven wel echt verrassend veel geur af, meer dan een geurkaars naar mijn idee! Wel branden ze niet op maar trekt de geur eruit, waardoor je uiteindelijk nog wel het soy spul uit het bakje moet gaan vissen.. Niet heel handig.
Voor de soy scents heb je trouwens een oliebrandertje (zo heet het volgens mij in ieder geval) nodig. Toevallig hadden we die al wel, met wat flesjes geurolie. Hier kun je ook een stukje soy scent in doen en het waxinelichtje warmt het dan op.De soy scent zal dan gaan smelten.. En lekker ruiken! En zoals ik al zei komt er echt veel geur vanaf! Mijn kamer rook dan ook heerlijk naar Autumn Fruit, wat perfect bij het regenachtige weer paste. Ik weet niet hoe lang ik het vol ga houden om de soy scents ook echt te gebruiken, vind het vrij irritant dat ik steeds het spul uit het bakje moet halen als de geur eruit is ;). Maar voor nu vind ik het wel lekker en fijn spul!

Heb je weleens soy scents geprobeerd? Ben je dol op dit soort dingen en geurkaarsen enz, of heb je er helemaal niets mee? 😉

 1. Lijken me lekker 🙂 Ik heb wel eens olie gehad maar dat vond ik niks. Ik vergat dat hij aanstond, waardoor de olie allang opwas terwijl hij nog aanstond. Geen succes voor mij 😉

 2. Ik heb dit echt nog nooit geprobeerd maar ik vind het wel leuk staan, zo’n kaarsje met daarboven zo’n ding zeg maar! Als je een lekkere geur hebt lijkt me ook heerlijk! Als je een vieze geur hebt … dan niet haha!

 3. Straks als ik weer in Groningen woon en m’n eigen stekkie heb, mag ik weer losgaan met deze lekkere geuren. Mijn ouders houden niet zo van al die geuren, dus hebben ze dat liever niet bij hun thuis.

 4. Heeeeeerlijk vind ik die soy melts. Ik heb een wasbrandertje van de xenos en daar heb ik ook wat wax tabletten gekocht. Ik heb de geuren vanille, cranberry, rose en lavendel. Je kamer gaat er lekker van ruiken en ik kan mijn overgebleven was na het stollen er gewoon uit laten glijden. het kleeft niet aan het brandertje vast. Daardoor vind ik het ideaal spul om te gebruiken!

  Kun je misschien nog een artikel maken met webshops waar je zulke was kunt kopen?

  Xxx

 5. Heerlijk! Ohja een tip om het restje eruit te krijgen: hou de onderkant van het bakje even onder een warme kraan, dan smelt net het buitenste laagje en kan je het er zo uithalen!

 6. Love soy-scents,geurolie,geurkaarsen etc!
  vind het alleen zo jammer dat ze “moeilijk” te krijgen zijn.. via internet is het altijd maar weer hopen dat de geur ook echt lekker is..

 7. Als je ze echt echt echt beu bent, mag je ze altijd aan mij doorverpatsen 😀
  Vele webshop leveren niet naar België of hebben superhoge verzendingskosten (vele duurder dan de producten zelf), en dus is het mij nog steeds niet gelukt om aan soy scents te geraken. Geuren zoals cinnamon buns en chocolate chip cookies lijken mij het lekkerste.

 8. Ik heb ze zelf ook gebruikt alleen dan die van de Xenos. Alles wat een geur verspreid moet ik gewoon proberen haha. Zelf vind ik ze geweldig en brand ze ook regelmatig. Als bij mij de geur er vanaf is dan wacht ik tot die weer hard is geworden. Dan steek ik hem even heel kort weer aan totdat ik het hard geworden stuk kan bewegen dat die losgelaten heeft van de bodem. Zo krijg ik het er altijd zonder resten in zijn geheel uit, maar of dat ook voor deze gaat werken dat weet ik natuurlijk niet.

 9. Ooh wat veel! Waar heeft zij ze vandaan dan, of maakt ze dat zelf?
  Want ik vind ze niet snel online eigenlijk 🙂

  Een tip: doe de wax in zo’n tinnen dingetje waar theelichtjes inzitten, dan kun je het gewoon zo weggooien als de geur eruit is en hoef je het er niet uit te schrapen 🙂

 10. Ik heb nog nooit soy wax melts gebruikt. Maar wil ze wel nog eens gaan gebruiken 🙂 Vooral nu ik op mezelf woon en graag kaarsjes brand 🙂 Het lijkt me inderdaad vervelend om het er uit te vissen als de geur ‘op’ is, maar ik vind het ook altijd jammer dat geurkaarsen te weinig ruiken/de geur niet lang blijft hangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *