Too Faced – Natural At Night palette


Een tijdje geleden hield Serena in samenwerking met Sephora een hele toffe winactie, waarbij je een Too Faced palette kon winnen! En niet eentje, maar welgeteld vijfentwintig. Ik besloot mee te doen, de opdracht was om een look te maken met het thema nacht, omdat het palette Natural At Night heet. Ik kwam, ik zag en ik overwon! Vandaag swatches en looks met dit prachtige palette. En pak er iets te drinken bij enzo, het is een vrij lange blogpost haha!


Maar allereerst de look waar ik mee won! Ik wilde eigenlijk voor sterretjes en veel glitter gaan, maar dat lukte niet en al snel gaf ik op. Dan maar plan B, een mooie look maken! Met onder andere het Technic Electric palette van Bart Smit, een gouden kleur van Inglot en wat donkere tinten uit andere Sleek palettes maakte ik bovenstaande look. Vrij heftig, maar ik vond hem wel geslaagd! Serena en Sephora gelukkig ook en het duurde even, maar het palette is inmiddels in mijn bezit *aait palette en roept “my prrrrreciousssss”*.
Het doosje om het palette is alleen al leuk, met een geinige beschrijving en mooie accentjes! Het palette is eigenlijk een soort donkere variant van het Natural Eye palette, hiermee kun je dus een meer donkere en duistere look maken, die alsnog vrij natural is. Voor zover donker en duister natural kan zijn, haha!
In het doosje zit uiteraard het palette, en een sample van Too Faced Shadow Insurance, de oogschaduwbasis van Too Faced. Die heb ik toevallig in groot formaat, maar ik vind zelf Urban Decay’s Primer Potion fijner. Maar daar gaat ’t niet om, het gaat natuurlijk om het prachtige palette..En prachtig is hij zeker! In het palette zitten eigenlijk 3 looks, verdeelt in rijen. De eerste rij heet Night en bevat vrij natuurlijke kleuren, de tweede Classic met warme, roze/paarsige tinten en Fashion, wat vooral donker en opvallend is. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de kleuren combineren! De grote pans bevatten 2 gram oogschaduw, de kleine 0.9 gram.
In het dekseltje zitten net als bij de andere Too Faced palettes kaartjes verstopt, waar de drie looks (Night, Classic en Fashion) nog verder worden uitgelegd. Handig, al zal ik de looks niet echt maken denk ik.. In die combinaties vind ik het wel erg shimmery!


Time for swatches! In de Night-rij vind je de kleuren Full Moon, Nightcap en Cocoa Star. Full Moon en Nightcap lijken best op elkaar, maar Full Moon is wel meer champagne en Nightcap meer bruin. Het viel me ook op dat Full Moon erg zacht is qua structuur! Cocoa Star is en matbruine tint, mooi voor in de crease!


In de Classic-rij vind je Night Light, After Hours en Eclipse. Night Light is het minst gepigmenteerd van alle kleuren, hij is ook in tegenstelling tot Full Moon erg hard. Best raar dat er zoveel verschil in zit, al vind ik het niet erg omdat ik hem toch vooral als subtiele highlighter zal gebruiken. After Hours en Eclipse passen goed bij elkaar!


Het meest uitbundig is de Fashion-rij, met Spotlight, Moon Stone en Night Fever. Spotlight is een matte, vrij gele kleur, voor mij helaasΒ  te geel om op ’t wenkbrauwbot te gebruiken. Moon Stone doet me denken aan Sumptuous Olive van MAC, een kleur die tussen olijfgroen, goud en bruin in zit. Night Fever is een hele donkerbruine kleur met gouden glitters.


Look nr 1 is een op zich best neutrale, maar wel donkere look. Hierbij gebruikte ik de kleuren uit de bovenste rij. Nightcap op het bewegend ooglid, Cocoa Star in de crease en Full Moon bij de binnenste ooghoek. Het nadeel van het palette is dat ik graag met een licht huidskleurige tint werk bij het wenkbrauwbot, maar die er niet in zit. Dus pakte ik de compact powder die toevallig naast me lag en gebruikte ik dat ;). Full Moon bracht ik daarna nog heel lichtjes aan bij m’n wenkbrauw, voor een mooie shimmer.


Voor look nr 2 gebruikte ik de andere twee rijen door elkaar. Bij ’t begin van m’n bewegend ooglid gebruikte ik After Hours, om die daarna over te laten lopen in Moon Stone. In de crease gebruikte ik Eclipse en onder het oog zette ik een lijntje met Night Fever. Blenden deed ik daarna weer met m’n compact powder en Night Light bracht ik als laatste nog aan bij m’n binnenste ooghoek. Hier zie je ook goed hoe de kleuren van het palette samengaan – je ziet geen extreme verschillen tussen de kleuren, maar ze zijn ook zeker niet gelijk. Ook zijn ze goed te blenden, omdat ze allemaal vrij zacht zijn!


Of ik dit palette vaak zal pakken voor alledaagse looks.. Misschien niet ;). Maar hij is wel prachtig en als ik eens iets bijzonders wil maken, dan is het zeker een uitkomst! Ik weet dat de Too Faced palettes rond de €40 kosten, wat ik toch wel vrij prijzig vind (en m’n vader vond het onzin voor een kartonnen doosje met wat kleurtjes, maar dat zijn mannen ;)). Ik zou nog graag een van de andere, lichtere palettes aan m’n collectie toe willen voegen, maar voorlopig vermaak ik me wel met het Natural At Night palette!

Wat vind jij van dit palette? Direct op de wishlist, of toch niet?

Verder Bericht

Vorige Bericht

35 Reacties

 1. Emma 8 september 2012

  wauw, mooie plaette!
  en een super mooie look

 2. Lifesplash 8 september 2012

  Gefeliciteeeerd! Je hebt terecht gewonnen. πŸ™‚ Het palette is echt prachtig. En de look die je daar mee maakte… lovely. πŸ™‚

 3. femketje 8 september 2012

  echt een prachtig palette πŸ˜€

 4. Helen 8 september 2012

  Mooie look zeg <3

  Echt een prachtig palette wauwww πŸ˜€

 5. Sharon 8 september 2012

  Waaauw zulke mooie kleurtjes <3

 6. Mieke 8 september 2012

  Ik hou van de palettes van Too Faced, de verpakking, de uitstraling, en de oogschaduws zelf natuurlijk! Ook deze vind ik erg mooi! Jouw look waarmee je het gewonnen hebt past goed bij het thema! πŸ™‚

 7. Miranda 8 september 2012

  Ik vind het echt een prachtig palette

 8. Simone 8 september 2012

  Prachtig palette!

 9. Josephine 8 september 2012

  Wauw heel erg mooi! Ik vind vooral de classic rij pretty πŸ™‚

 10. Marijke 8 september 2012

  Ahh, iet ies so prettehhh!

 11. Chantal 8 september 2012

  Wat een prachtig palette en een schitterende looks! <3

 12. Danique 8 september 2012

  Oh wauw, wat een prachtige palette! Je ooglooks zijn echt super mooi. AAAH nu wil ik hem ook haha!

 13. Lotte 8 september 2012

  Wat is ‘ie toch prachtig! Mooie foto’s en ik vind de looks ook heel mooi. Vooral die tweede, omdat je daarin Moon Stone hebt gebruikt en dat is mijn favoriet!

 14. Selina 8 september 2012

  Prachtig! De look waarmee je hebt gewonnen is trouwens ook awesome πŸ™‚

 15. Maud 8 september 2012

  Da’s nog eens een prachtige prijs om te winnen. Je look voor de winactie was dan ook erg mooi! Net als dit palette, wat een plaatje <3

 16. Pauline 8 september 2012

  Wat een prachtige palette! De looks die je ermee hebt gemaakt zijn ook erg mooi!

 17. Charlotte 8 september 2012

  Wat een beauty is dat palette!
  Mooie looks ook, terecht gewonnen.

 18. Esmay 8 september 2012

  Alohaaaa , perfect palette! <3 Wat doet Too Faced me aan? Ik wil alle palettes van hun, seriously.
  Je hebt er ook weer prachtlooks mee gemaakt zeg! Die eerste vind ik heel gaaf!

 19. Nicole 8 september 2012

  heel mooi palette!
  mooie looks ook! zowel die waarmee je gewonnen hebt als die met het natural at night palette πŸ™‚

 20. EsmΓ©e 8 september 2012

  wat een prachtige kleuren heeft dit palette!

  Liefs

 21. Lies 8 september 2012

  Wat leuk dat je 1 van de palletes gewonnen hebt en dat is ook zeker terecht met de look die je gemaakt hebt! Ik vind het een heel mooi palette en de looks die je ermee gemaakt hebt zijn ook erg mooi.

 22. Bee 8 september 2012

  Die tweede look is erg mooi!

 23. Laralaurentia 8 september 2012

  Gefeliciteerd nog! Wat een mooi palette, me likes πŸ˜€

 24. Kelly 8 september 2012

  Prachtige foto’s heb je gemaakt! Wat een mooi palette! Ik vind het echte Marjolein kleurtjes!

 25. Sophie 8 september 2012

  Wauw, dit is inderdaad een heel mooi palette! Ik zou zelf de natural eye van TF willen hebben. Maar ik vind het wel een beetje duur…

  • Marjolein 9 september 2012 — Berichtauteur

   Ja, de prijs houdt me ook nog steeds tegen om er eentje zelf te kopen.. Af en toe heeft Sephora 25% korting op make-up, dat is de beste deal die je kunt krijgen! Helaas dan nog steeds prijzig..

 26. Jana 8 september 2012

  Ziet er heel mooi uit πŸ˜€ x

 27. Kimberly 8 september 2012

  Mooie looks heb je gemaakt met dit beauty palette! <3

 28. Joyce 9 september 2012

  Super mooi! Jammer van de prijs maar dat maakt het juist weer exclusief en erg luxe!

 29. Eliza 9 september 2012

  Jaloersmakend mooi palette!

 30. Janneke 9 september 2012

  Ik had hem toevallig laatst in m’n handen en vroeg me al af wanneer je artikel online zou komen πŸ˜‰ Ik vind het palette erg mooi en je looks zijn wow! Ik vind die Moon Stone echt heel gaaf.

  Jammer van de prijs. Voor een palette wat ik niet iedere dag gebruik vind ik het toch wel wat hoog. Leuk voor je dat je het hebt gewonnen! Hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken πŸ˜‰

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén