Love the brand – Fred de la Bretonière


Een merkenmeisje ben ik niet echt.. Ik hecht er niet heel veel waarde aan. Sneakers zijn eigenlijk de enige kledingitems waar ik toch graag specifieke merken van wil, maar verder.. Nee niet echt. Maar toch is er een merk waar ik steeds meer liefde voor begin te voelen en dat is Fred de la Bretonière! En dat is de meneer die je hierboven ziet, een Nederlandse ontwerper van onder andere schoenen en tassen die al jaren actief is maar waar ik tot ongeveer een jaar geleden eigenlijk nog niet van gehoord had. Maar, het bevalt me wel! Leer staat centraal in de items en hierdoor zijn het items waar je volgens mij echt jaren mee zult kunnen doen en echt een investering vormen. Mijn favorieten?

Siena €279,95 – Miro €259,95 – Rimini €239,95 – Lisbao €199,95

Afgelopen donderdag stapte m’n ma en ik de Fred de la Bretonière winkel binnen in Arnhem (of nou ja, ik trok haar mee naar binnen) en daar vielen me als eerste de tassen op! Geen uitbundige designs, maar wel prachtige tassen die goed te combineren zijn en waar ik echt dol op ben. Vooral Lisbao vind ik mooi, een simpel model in een mooie kleur. Duur? Ja. Maar als ik moest kiezen voor 2 à 3 tassen van dit merk of 1 Louis Vuitton – dan wist ik het wel.

Booties met hak Taupe, Bruin €199,95 – Laarzen Bruin €229,95 – Booties Blauw, Taupe €179,95 – Booties Roze €189,95

Nog mooier vind ik de laarzen en laarsjes, maar dan van het merk Shabbies Amsterdam. Dit is onderdeel van ’t merk Fred de la Bretonière, maar deze zijn wat stoerder en jonger dan de schoenen van het merk zelf. Vooral de blauwe booties vind ik geweldig en dat ik ermee in m’n handen heb gestaan in de sale een tijdje geleden geeft me toch wel wat spijt, haha! Ook hier vind ik het design weer super, simpel maar zeker niet saai en wederom goed te combineren. Eigenlijk precies wat ik zoek!

Helaas blijft het voor mij voorlopig nog wel bij kwijlen, haha! Al blijven de lage booties erg hoog op de wishlist staan, ze zijn gewoon perfect! Kennen jullie Fred de la Bretonière en de lijn Shabbies Amsterdam al? Is het jouw stijl?

 1. Moooooooi! Vooral de tassen zijn tijdloos! En leer wordt mooier door het gebruik!
  Enne even een snelle tip! In Waalwijk zit een winkel met daarin heeeeeel veel Fred de la Bretonière schoenen enzo tegen spotgoedkope prijzen. Dat is namelijk een soort outlet van de showmodellen. Je moet wel een gangbare schoenenmaat hebben anders vis je al snel naast het net. Maat 40 en 41 hebben ze bijvoorbeeld wel maar niet veel. De meeste schoenen zijn er in maar 37,38 en 39!
  Misschien een goede tip als je wat van hem wilt maar het nog net even te duur vind!

  Xxx

  ps: Misschien zijn er nog meer van zulke winkels ergens in nederland, dat weet ik niet…..

  1. Oh handig! Helaas heb ik zelf wel maat 41/42, al blijven die maten juist wel weer vaak over in de sale bij gewone schoenenwinkels, ik heb ze in ieder geval al wel vaker gespot. Als ze weer beginnen met sale ga ik maar eens op jacht, haha!

  2. Ben zelf ook gek op zijn schoenen & tassen!
   Woon zelf op niet zo’n idiote afstand van Waalwijk, waar zit die winkel precies?
   Klinkt namelijk best als een goed idee om keer langs te gaan! 🙂

 2. Leuk! Ik heb twee paar schoenen van Fred de la bretoniere, één paar slangenleren pumps en één paar bruine veterlaarzen. Ik vind de tas Rimini ook erg mooi! Jammer dat alles zo duur is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *