Fun2Draw & moi


Heerlijk vind ik het om creatief bezig te zijn, maar dan toch liever niet met iets waar een pen en papier bij komt kijken. Tekentalent heb ik echt totaal niet, wat best frustrerend kan zijn als je wel leuke ideeën hebt in je hoofd! Gelukkig is er de magische plek op het web genaamd youtube, waar volgens mij voor bijna alles wel tutorials zijn te vinden, haha! En uiteraard.. Ook voor tekenen!


De kans lijkt me vrij groot dat je hier al iets over hebt gelezen bij Teske. Ik heb de video’s in ieder geval bij haar gespot en besloot daarna een boekje met blanco pagina’s te scoren bij Action, het huis af te zoeken voor pennen en potloden en aan de slag te gaan met de leuke tutorials van Fun2Draw! In de filmpjes doet Mei Yu makkelijk en duidelijk voor hoe je een bepaald figuurtje kunt tekenen, wat zelfs een kneusje als ik prima kan volgen én redelijk succesvol na kan doen. Tekentalent? Not needed!


Ik begon met het tekenen van een unicorn, die errug schattig is. Wel merkte ik al snel dat het voor mij een beter idee is om ‘m eerst met potlood te tekenen en dan over te trekken met een zwarte fineliner (hier had ik dat ook al gedaan, had eerst even geoefend op een los blaadje ;)). Als ik dan een foutje maak of verhoudingen gewoon niet goed uitkomen, is dat zo opgelost!Ook super cute, een klein draakje en een olifant! Ik vind de stijl ervan ook erg leuk, met de schattige ogen.


Zelf vind ik de vis tot nu toe de leukste, happy fish! De kwal is ook wel grappig, maar toch minder ;).De vlinder vind ik tot nu toe ’t minst geslaagd, maar dat komt vooral door de kleuren eigenlijk. En nu ben ik nog bezig met een mini walrus, die hopelijk wel weer goed gaat worden! Ik vind de tutorials in ieder geval erg leuk, ze zijn niet moeilijk en ook zonder talent na te tekenen. Voorlopig ben ik er ook nog wel even zoet mee, er zijn zo’n 160 tutorials haha! Al ga ik denk ik ook wel op zoek naar een ander kanaal met een andere stijl van tekenen. Maar voor nu ben ik nog wel even zoet.

Hebben jullie de tutorials van Fun2Draw al uitgeprobeerd?

  1. Bij iedereen zijn de resultaten zo mooi! Ik denk dat als ik het ga proberen, het resultaat nog lijkt alsof iemand van vier het heeft getekend. :’) Ze zijn echt heel schattig!

  2. Ze zijn echt heel erg leuk! Ik wil het ook zeker nog een keer gaan proberen. Tekenen is absoluut niet mijn sterkste kant, maar vind het wel heel erg leuk om te doen.

  3. Wauw wat cute!!!!!!!!!!!!!!!!! zo iets leuks heb ik nog nooit gezien zo wat echt leuk ik heb je alleemaal na getekent het is super leuk om te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *