eBay – dingen die ik ook echt gebruik


Een tweezijdige strijd heb ik met eBay. Bepaalde spullen zijn daar veel goedkoper dan in de winkel waardoor het me lekker veel geld kan schelen, maar het maakt het daardoor wel aantrekkelijk en ik bestel dan ook best wel heel vaak wat, haha! En stiekem doe ik ook weleens miskopen, of koop ik gewoon hebbedingetjes die ik dan uiteindelijk nauwelijks gebruik. Maar natuurlijk zijn er ook genoeg dingen die ik via eBay heb gekocht en nu nog steeds vaak gebruik! En die dingen ga ik jullie vandaag laten zien.
Op eBay vind je behoorlijk wat sieraden voor el cheapo! Helaas is de kwaliteit meestal niet erg goed, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Primark. Daardoor vind ik het juist wel leuk om sieraden te kopen die ik toch niet elke dag zal dragen! Zoals bijvoorbeeld horloges, ik vind een horloge vrij vervelend maar soms is het wel handig om te hebben. De armbanden heb ik eens gekocht om om een knot in m’n haar te doen, maar zoiets vind ik te chique voor alledaags. Wel erg leuk vind ik m’n snorrenoorbelletjes, like a sir!


Kabels bestel ik ook weleens op eBay en die gebruik ik dan ook echt vaak. Zo heb ik een roze iPod kabel gekocht, omdat m’n Apple kabel helemaal kapot is gegaan en ik geen zin had om voor 20 euro een nieuwe te kopen. Op eBay heb je een stylish roze (of een van de vele andere kleuren) al voor minder dan een euri! Laatst kocht ik een usb-oplader en een kabel voor m’n telefoon, die nu eigenlijk standaard in m’n tas zit! Een hele fijne aankoop, want zo kan ik even snel ergens m’n telefoon opladen. Iets wat ik al aardig wat keer heb gedaan, haha! En die oplader met kabel was ook maar 2 euro.


Wil je een hoesje voor je telefoon/mp3speler/whatever, kijk dan zeker op eBay! De prijzen schelen ontzettend veel met die bij NL winkels of webshops, terwijl je dezelfde kwaliteit kan krijgen. Ik heb er dan ook een paar voor m’n telefoon, een paar voor m’n iPod en een boel besteld voor m’n ouders. Het hoesje links zit nu om m’n telefoon, gepimpt met studs van jawel – eBay! Je kunt er trouwens ook cheapo screenprotectors kopen, al heb ik er nu geen op m’n telefoon. Wel op m’n camera, omdat er na een paar dagen al een kras op het scherm zat (ik heb talenten) en ik het niet erger wilde laten worden.Voor camera’s – en zeker voor spiegelreflex camera’s – is er ook veel te vinden op eBay. Zonnekappen zijn niet meer dan een stukje plastic en dan heb ik er liever eentje van een paar euro van eBay dan een belachelijk dure uit een camerawinkel. Same goes voor simpele tasjes, zo heb ik een tasje voor m’n lens (ik heb er twee, dus dan zit er altijd eentje op m’n camera en eentje in het zakje!) en sinds kort een compacte hoes voor m’n nieuwe Panasonic. Drie euro op eBay, 20+ euro bij een camerawinkel.. Afstandsbedieningen zijn ook handig voor spiegelreflex camera’s en ik gebruik die met draadje eraan best vaak! De draadloze werkt alleen niet altijd mee en ik hoor ook vaak van anderen dat die van eBay niet zo top zijn. Maar goed, soms is het draadje wat te kort en heb ik ‘m toch echt nodig ;).


EBay is ook echt een nail-art walhalla en ik had nog heel wat meer spul op de foto kunnen zetten, maar ik moet zeggen dat ik het nauwelijks gebruik. Wel gebruik ik m’n kwastjes veel, zoveel dat van een set van 25 kwastjes er nog maar eentje terug te vinden is haha! De rest is of kwijt, of zoveel gebruikt in combinatie met nagellakremover, lijm en andere producten dat ik ze weg heb moeten gooien. Maar goed, liever met cheapo kwastjes dan met dure! Kwastensets voor make-up van eBay vind ik trouwens geen succes, ik heb weleens zo’n setje gekocht maar ze zijn echt niet fijn. Gewoon bij Hema, Essence en Catrice kijken voor prima en betaalbare kwasten ;).Als je net als ik dol bent op DIY dingen, kraaltjes, studs en dergelijken, dan is eBay the place to be! Waar je bij bijvoorbeeld Pipoos al gauw een paar euro zal betalen voor wat bedeltjes, is het op eBay ongelofelijk goedkoop. Hetzelfde geldt voor kralen, zeker als je glaskralen wilt hebben. Studs zijn ook prima geprijsd en andere DIY dingen zijn vaak ook aanzienlijk goedkoper!


Mijn meest favoriete aankoop tot nu toe zijn denk ik deze macrofilters! Die schroef ik op m’n 50mm lens van Canon, omdat die lens mooier is dan de standaardlens (18-55mm), maar hij niet heel dichtbij scherp kan stellen. Met zo’n filter erop kan dat wel, omdat het als een soort vergrootglas werkt. Er zit er standaard eentje op m’n 50mm als ik ermee aan de slag ga voor m’n blog en ja, ik gebruik ze echt vaak! Zeker handig om te hebben als je de 50mm f1.8 lens van Canon hebt.

Wat ik er nog wel bij had kunnen zetten is m’n 120 palette en Skin79 BB cream, maar beiden gebruik ik momenteel niet echt veel dus daar had ik niet echt aan gedacht, haha! Maar zoals ik al zei heb ik ook echt veel dingen van ebay die ik nauwelijks meer gebruik en nu maar liggen te verstoffen, haha! Ik noem een 88 palette, Hello Kitty items, krulroldingen die niet werkten. Maar ja, liever een paar euro verspillen dan vele euro’s! Shop jij veel op eBay? Zo ja, wat is je beste aankoop geweest?

Verder Bericht

Vorige Bericht

42 Reacties

 1. beautybysandra 11 september 2012

  wat een leuke en handige spulletjes =)

 2. Charile 11 september 2012

  Wat een leuk artikel met leuke items ๐Ÿ˜€

 3. Sharon 11 september 2012

  Ah macrofilters, die moet ik nog haha! Leuke post ๐Ÿ™‚

 4. Paola 11 september 2012

  Ik shopte eerder best veel op ebay, maar heb nu al zoยดn twee jaar niks meer gekocht!

 5. Joyce 11 september 2012

  Wat een leuke spulletjes! Ik heb ook al heel veel daarop besteld maar mijn iphone kabels zijn ontploft.. Dus dat durf ik niet helemaal meer aan…

 6. Alyssa 11 september 2012

  Erg handige dingen allemaal! Ik koop er altijd mijn hoesjes voor iPhone, kabeltjes, kralen, bedels, slotjes… Noem maar op! En zo’n afstandbediening met snoer heb ik ook gekocht. El cheapo en mega handig.

 7. me 11 september 2012

  Ik shop nooi op eBay, sterker nog ik heb er geloof ik รฉรฉn keer op gekeken in al die jaren hahaha

 8. Mieke 11 september 2012

  Ik koop ook regelmatig iets op ebay, en ik gebruik het meeste ook. Iphone hoesjes, nagellakrek, opladers voor in de auto, make up palettes, enzovoorts! I <3 eBay!

 9. Tara - KittehsCupcakes 11 september 2012

  Oh my gooooood die roze & paarse Iphone oplader…… I NEED IT!

 10. Laralaurentia 11 september 2012

  Die Macrofilters moet ik toch maar eens kopen, als ik geld heb ๐Ÿ˜›

 11. Lisa 11 september 2012

  Leuke spulletjes allemaal. Ik heb eigenlijk nog nooit iets op e-bay besteld

 12. Renate 11 september 2012

  Ik vind ebay ook heel erg leuk! Ik koop er eigenlijk de laatste tijd maar heel erg weinig ( weet eigenlijk niet wrm, want ik kijk heel vaak even op ebay haha! ) maar mijn beste aankoop? ik denk toch wel mijn 120 palette!

  Liefs.

  • Marjolein 11 september 2012 — Berichtauteur

   Het 120 palette vind ik ook verrassend goed! Gebruik hem niet super vaak door de opvallende kleur (er zijn verschillende versies geloof ik, ik heb die met die felle kleuren), maar het is wel super handig om mee te experimenten!

 13. saar 11 september 2012

  Oh, die kabeltjes zijn leuk! :> Ik ben ok druk bezig om een Paypal account aan te maken, dus wellicht dat de verslaving binnekort bij mij ook komt hehe.. ๐Ÿ˜‰
  Loves ๐Ÿ™‚

 14. Veronica 11 september 2012

  Nice! Die tip van de macrofilter vind ik wel ideaal. Binnenkort maar eens bestellen! Ik koop ook best wel veel op ebay. Vooral hoesjes voor mijn telefoon ๐Ÿ™‚

 15. Joany 11 september 2012

  Wat een leuke spulletjes ๐Ÿ™‚

 16. Debbie 11 september 2012

  Wat een leuke spulletjes heb je daar besteld… Heb nog nooit op ebay iets besteld, maar ga toch eens kijken hoe dat werkt.

 17. MySuperSweetLife 11 september 2012

  aaah die snorrenoorbellen zijn zo leuk!
  Liefs

 18. Charlotte 11 september 2012

  Superleuke dingetjes.
  Moustache ringen haal ik ook van ebay:)
  Die lens is een handige tip!
  xxx

 19. dewi 11 september 2012

  ah, die moustache-oorbellen! cute! โ™ฅ

 20. Judith Harkink 11 september 2012

  Vet leuke dingen allemaal! Ik heb een vraagje: ik wil graag ebay kunnen gebruiken met paypall, en dat moet je dan aanmaken, maar als je dat doet krijg je dan ook spam mailtjes enzo en is het veilig?
  Xxx Judith

  • Marjolein 11 september 2012 — Berichtauteur

   Ik heb nooit rare mailtjes gehad, al heb je wel van die standaard spam mailtjes zoals je ook soms van banken krijgt (Paypal zal nooit in een mailtje vragen om je gegevens, net als dat een bank dat nooit zou doen). Zolang je goed omgaat met je gegevens, is het prima. Bovendien kun je via Paypal je geld terugkrijgen van een verkoper als je het item niet ontvangt en geen contact met hem kan krijgen!

 21. Soesja 11 september 2012

  Jaaa I love ebay! Koop er vooral heel erg veel telefoonhoesjes, heb er onder tussen al een stuk of 10… En sieraden vind ik er ook erg fijn ๐Ÿ™‚ Na dit artikel ga ik zeker eens kijken voor camera stuff!

 22. Leonella 11 september 2012

  Lijkt me ook best een lastig dilemma, haha. Ik lees wel vaker van bloggers dat ze op ebay kleding, make-up, sieraden, electronica, fims enzovoort kopen, maar ik heb helemaal geen kaas gegeten van hoe dat allemaal werkt enzo. Maar ik heb me er ook nooit in verdiept…

 23. Esmay 11 september 2012

  Ik. Moet. eBayen. Nu. Direct. Nu. Nu. Nu. Nu.
  Zoveel toffe dingen voor zo weinig!

 24. Annelie 11 september 2012

  Erg leuk om te lezen! Ik kijk zelf ook vaak rond op ebay omdat het gewoon geen drol kost. Ik had het telefoon kabeltje nog niet gevonden, die is wel erg handig! Soms is de kwaliteit wel wat minder ja maar voor die artikele van 1 of 2 eurie incl. verzendkosten waag ik het erop.

 25. Josephinei 11 september 2012

  Dat is nog eens een leuk artikel! Ik heb gister weer op Ebay zitten kopen, het is zo verleidelijk. Zo’n compacte camerahoes lijkt mij vet handig, daar ga ik eens naar zoeken, thanks voor de tip ๐Ÿ˜€

 26. Janniek 11 september 2012

  leuk artikel! erg handige spulletjes ๐Ÿ™‚

 27. Suus 11 september 2012

  Ik koop haast nooit op Ebay, maar leuke spulletjes!

 28. Britt 11 september 2012

  Wauw, leuke spullen! Mag ik vragen bij welke verkoper je die kralendoss hebt gekocht?

 29. jana 11 september 2012

  Wow wat handig allemaal ๐Ÿ˜€ x

 30. Marjolein 11 september 2012

  Al die kraaltjes, zo leuk! Ik heb eigenlijk nog nooit iets op ebay besteld…

 31. Esther 11 september 2012

  ooeh die roze iphone stekker heb ik ook meteen maar even besteld! ik hou echt van dingen die er in het roze of in een ander leuk kleurtje zijn ๐Ÿ™‚

 32. Lies 11 september 2012

  Hele mooie dingen die je geshopt hebt! Vooral de sieraden en de kralen vind ik heel erg mooi.

 33. Marike 11 september 2012

  Ik koop veel iPhone hoesjes via EBay en nagellak van OPI, dat scheelt veel geld.

 34. Ellen 12 september 2012

  Heb je ook favoriete ebay verkopers? Ik zou ze graag willen weten na het lezen van dit artikel!

  • Marjolein 12 september 2012 — Berichtauteur

   Haha nee, heb ik niet! Als ik iets wil zoek ik gewoon in het algemeen en kies ik die met de laagste prijs in combinatie met een goede rating ;).

 35. Femke 13 september 2012

  Wat een leuke spulletjes, je telefoonhoesje heb je erg leuk gepimpt! Ik wil binnenkort ook eens by Ebay bestellen, heb het nog nooit gedaan eigenlijk.. haha! ๐Ÿ™‚

 36. Eline 12 januari 2013

  Die oorbellen op de eerste foto heb ik ook haha ๐Ÿ™‚ Mede-ebay verslaafde hier ๐Ÿ™‚

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén