eBay – dingen die ik ook echt gebruik


Een tweezijdige strijd heb ik met eBay. Bepaalde spullen zijn daar veel goedkoper dan in de winkel waardoor het me lekker veel geld kan schelen, maar het maakt het daardoor wel aantrekkelijk en ik bestel dan ook best wel heel vaak wat, haha! En stiekem doe ik ook weleens miskopen, of koop ik gewoon hebbedingetjes die ik dan uiteindelijk nauwelijks gebruik. Maar natuurlijk zijn er ook genoeg dingen die ik via eBay heb gekocht en nu nog steeds vaak gebruik! En die dingen ga ik jullie vandaag laten zien.
Op eBay vind je behoorlijk wat sieraden voor el cheapo! Helaas is de kwaliteit meestal niet erg goed, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Primark. Daardoor vind ik het juist wel leuk om sieraden te kopen die ik toch niet elke dag zal dragen! Zoals bijvoorbeeld horloges, ik vind een horloge vrij vervelend maar soms is het wel handig om te hebben. De armbanden heb ik eens gekocht om om een knot in m’n haar te doen, maar zoiets vind ik te chique voor alledaags. Wel erg leuk vind ik m’n snorrenoorbelletjes, like a sir!


Kabels bestel ik ook weleens op eBay en die gebruik ik dan ook echt vaak. Zo heb ik een roze iPod kabel gekocht, omdat m’n Apple kabel helemaal kapot is gegaan en ik geen zin had om voor 20 euro een nieuwe te kopen. Op eBay heb je een stylish roze (of een van de vele andere kleuren) al voor minder dan een euri! Laatst kocht ik een usb-oplader en een kabel voor m’n telefoon, die nu eigenlijk standaard in m’n tas zit! Een hele fijne aankoop, want zo kan ik even snel ergens m’n telefoon opladen. Iets wat ik al aardig wat keer heb gedaan, haha! En die oplader met kabel was ook maar 2 euro.


Wil je een hoesje voor je telefoon/mp3speler/whatever, kijk dan zeker op eBay! De prijzen schelen ontzettend veel met die bij NL winkels of webshops, terwijl je dezelfde kwaliteit kan krijgen. Ik heb er dan ook een paar voor m’n telefoon, een paar voor m’n iPod en een boel besteld voor m’n ouders. Het hoesje links zit nu om m’n telefoon, gepimpt met studs van jawel – eBay! Je kunt er trouwens ook cheapo screenprotectors kopen, al heb ik er nu geen op m’n telefoon. Wel op m’n camera, omdat er na een paar dagen al een kras op het scherm zat (ik heb talenten) en ik het niet erger wilde laten worden.Voor camera’s – en zeker voor spiegelreflex camera’s – is er ook veel te vinden op eBay. Zonnekappen zijn niet meer dan een stukje plastic en dan heb ik er liever eentje van een paar euro van eBay dan een belachelijk dure uit een camerawinkel. Same goes voor simpele tasjes, zo heb ik een tasje voor m’n lens (ik heb er twee, dus dan zit er altijd eentje op m’n camera en eentje in het zakje!) en sinds kort een compacte hoes voor m’n nieuwe Panasonic. Drie euro op eBay, 20+ euro bij een camerawinkel.. Afstandsbedieningen zijn ook handig voor spiegelreflex camera’s en ik gebruik die met draadje eraan best vaak! De draadloze werkt alleen niet altijd mee en ik hoor ook vaak van anderen dat die van eBay niet zo top zijn. Maar goed, soms is het draadje wat te kort en heb ik ‘m toch echt nodig ;).


EBay is ook echt een nail-art walhalla en ik had nog heel wat meer spul op de foto kunnen zetten, maar ik moet zeggen dat ik het nauwelijks gebruik. Wel gebruik ik m’n kwastjes veel, zoveel dat van een set van 25 kwastjes er nog maar eentje terug te vinden is haha! De rest is of kwijt, of zoveel gebruikt in combinatie met nagellakremover, lijm en andere producten dat ik ze weg heb moeten gooien. Maar goed, liever met cheapo kwastjes dan met dure! Kwastensets voor make-up van eBay vind ik trouwens geen succes, ik heb weleens zo’n setje gekocht maar ze zijn echt niet fijn. Gewoon bij Hema, Essence en Catrice kijken voor prima en betaalbare kwasten ;).Als je net als ik dol bent op DIY dingen, kraaltjes, studs en dergelijken, dan is eBay the place to be! Waar je bij bijvoorbeeld Pipoos al gauw een paar euro zal betalen voor wat bedeltjes, is het op eBay ongelofelijk goedkoop. Hetzelfde geldt voor kralen, zeker als je glaskralen wilt hebben. Studs zijn ook prima geprijsd en andere DIY dingen zijn vaak ook aanzienlijk goedkoper!


Mijn meest favoriete aankoop tot nu toe zijn denk ik deze macrofilters! Die schroef ik op m’n 50mm lens van Canon, omdat die lens mooier is dan de standaardlens (18-55mm), maar hij niet heel dichtbij scherp kan stellen. Met zo’n filter erop kan dat wel, omdat het als een soort vergrootglas werkt. Er zit er standaard eentje op m’n 50mm als ik ermee aan de slag ga voor m’n blog en ja, ik gebruik ze echt vaak! Zeker handig om te hebben als je de 50mm f1.8 lens van Canon hebt.

Wat ik er nog wel bij had kunnen zetten is m’n 120 palette en Skin79 BB cream, maar beiden gebruik ik momenteel niet echt veel dus daar had ik niet echt aan gedacht, haha! Maar zoals ik al zei heb ik ook echt veel dingen van ebay die ik nauwelijks meer gebruik en nu maar liggen te verstoffen, haha! Ik noem een 88 palette, Hello Kitty items, krulroldingen die niet werkten. Maar ja, liever een paar euro verspillen dan vele euro’s! Shop jij veel op eBay? Zo ja, wat is je beste aankoop geweest?

 1. Wat een leuke spulletjes! Ik heb ook al heel veel daarop besteld maar mijn iphone kabels zijn ontploft.. Dus dat durf ik niet helemaal meer aan…

 2. Erg handige dingen allemaal! Ik koop er altijd mijn hoesjes voor iPhone, kabeltjes, kralen, bedels, slotjes… Noem maar op! En zo’n afstandbediening met snoer heb ik ook gekocht. El cheapo en mega handig.

 3. Ik vind ebay ook heel erg leuk! Ik koop er eigenlijk de laatste tijd maar heel erg weinig ( weet eigenlijk niet wrm, want ik kijk heel vaak even op ebay haha! ) maar mijn beste aankoop? ik denk toch wel mijn 120 palette!

  Liefs.

  1. Het 120 palette vind ik ook verrassend goed! Gebruik hem niet super vaak door de opvallende kleur (er zijn verschillende versies geloof ik, ik heb die met die felle kleuren), maar het is wel super handig om mee te experimenten!

 4. Oh, die kabeltjes zijn leuk! :> Ik ben ok druk bezig om een Paypal account aan te maken, dus wellicht dat de verslaving binnekort bij mij ook komt hehe.. ๐Ÿ˜‰
  Loves ๐Ÿ™‚

 5. Vet leuke dingen allemaal! Ik heb een vraagje: ik wil graag ebay kunnen gebruiken met paypall, en dat moet je dan aanmaken, maar als je dat doet krijg je dan ook spam mailtjes enzo en is het veilig?
  Xxx Judith

  1. Ik heb nooit rare mailtjes gehad, al heb je wel van die standaard spam mailtjes zoals je ook soms van banken krijgt (Paypal zal nooit in een mailtje vragen om je gegevens, net als dat een bank dat nooit zou doen). Zolang je goed omgaat met je gegevens, is het prima. Bovendien kun je via Paypal je geld terugkrijgen van een verkoper als je het item niet ontvangt en geen contact met hem kan krijgen!

 6. Jaaa I love ebay! Koop er vooral heel erg veel telefoonhoesjes, heb er onder tussen al een stuk of 10… En sieraden vind ik er ook erg fijn ๐Ÿ™‚ Na dit artikel ga ik zeker eens kijken voor camera stuff!

 7. Lijkt me ook best een lastig dilemma, haha. Ik lees wel vaker van bloggers dat ze op ebay kleding, make-up, sieraden, electronica, fims enzovoort kopen, maar ik heb helemaal geen kaas gegeten van hoe dat allemaal werkt enzo. Maar ik heb me er ook nooit in verdiept…

 8. Erg leuk om te lezen! Ik kijk zelf ook vaak rond op ebay omdat het gewoon geen drol kost. Ik had het telefoon kabeltje nog niet gevonden, die is wel erg handig! Soms is de kwaliteit wel wat minder ja maar voor die artikele van 1 of 2 eurie incl. verzendkosten waag ik het erop.

 9. Dat is nog eens een leuk artikel! Ik heb gister weer op Ebay zitten kopen, het is zo verleidelijk. Zo’n compacte camerahoes lijkt mij vet handig, daar ga ik eens naar zoeken, thanks voor de tip ๐Ÿ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *