Cupcakes versieren @ Ilja!


Talent voor koken stroomt niet echt door m’n aderen en veel verder dan een eitje kom ik meestal niet, en hetzelfde geldt eigenlijk voor bakken, haha! Cupcakes worden bij mij altijd te groot, te plat, te plakkerig of te droog en m’n eerste poging met macarons maken was ook om te janken. Gelukkig hebben Ilja en haar moeder heel wat meer talent รฉn meer spulletjes om mee te bakken, dus ging ik laatst cupcakes versieren met Ilja!


Ilja’s moeder wist een platgebrand huis te voorkomen door zelf eerst cupcakes te bakken en het niet aan mij over te laten, haha! Deze maakte ze nog extra plat door er een broodplank op te drukken vlak nadat ze uit de oven waren, wat handig is als je ze wilt versieren met fondant of marsepein!Rolfondant kun je geloof ik in pakjes kopen bij onder andere Action en Xenos, in verschillende kleuren. We gebruikten dit in plaats van marsepein, niet alleen omdat de pakjes fondant bijna over de datum waren maar ook omdat het minder plakt en daardoor makkelijker werkt. Wel smaakt het minder lekker, ik vind het net klei haha! Het fondant plakten we trouwens vast met tubetjes glazuur.My first versierde cupcakeee! Met hartjes en bloemetjes, lekker makkelijk haha! Ilja heeft een boel uitsteekvormpjes, speciaal voor dit soort dingen. Die heten plungers (weer wat geleerd, yay) en zijn best handy, omdat ze ook gelijk het fondant er weer uit drukken. En samen met eetbare glitters en eetbare balletjes, maak je zo een pretty cupcake!
Fondant kun je trouwens ook kleuren met voedingskleurstof, dus als je bijvoorbeeld al wat flesjes hebt kun je ook gewoon alleen witte fondant kopen! Ilja probeerde zwart te maken maar dat werd meer een vrij bizarre tint van donkergroen, haha!And.. done! De bovenste cupcakes zijn die van mij, de onderste die van Ilja. Super schattig toch? En zeker niet moeilijk te maken, al moet je natuurlijk wel alle materialen hebben. Ik heb stiekem al wat setjes plungers op eBay besteld, omdat ik het thuis ook weleens wil proberen! En ik denk dat ik de volgende keer ook wel weer cupcakes ga versieren bij Ilja, it’s fuuuuun!

  1. Wat zijn die cute en leuk geworden! Die met die vlinder vind ik mooi. ๐Ÿ˜€ Ilja kan inderdaad heel goed cupcakes versieren. Leuk om dat zo te zien. Ik ben benieuwd hoe jouwe er volgende keer uit komen te zien.

  2. Wat zij ze leuk! Ik versier mijn cupcakes ook altijd met marsepein alleen mislukt dat meestal omdat ik geen leuke vormpjes of iets heb.. Misschien moet ik dat toch maar eens gaan aanschaffen wat dit ziet er erg leuk uit!

  3. Wat hebben jullie beide die cupcakes leuk versierd! Vind het zo jammer dat onze oven niet meer doet wat die hoort te doen, want cupcakes maken wil ik zeker een keer gaan doen.

  4. Leuk! Even een cupcake tip: Ipv glazuur uit tubetjes te gebruiken om de fondant aan je cupcake te plakken –> Een bodempje poedersuiker in een glas doen, daar drupje per drupje water aan toevoegen en roeren tot je een sticky massa hebt. Works like a charm! Ik gebruik dat eigenlijk om alles mee vast te plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *