Cupcakes versieren @ Ilja!


Talent voor koken stroomt niet echt door m’n aderen en veel verder dan een eitje kom ik meestal niet, en hetzelfde geldt eigenlijk voor bakken, haha! Cupcakes worden bij mij altijd te groot, te plat, te plakkerig of te droog en m’n eerste poging met macarons maken was ook om te janken. Gelukkig hebben Ilja en haar moeder heel wat meer talent รฉn meer spulletjes om mee te bakken, dus ging ik laatst cupcakes versieren met Ilja!


Ilja’s moeder wist een platgebrand huis te voorkomen door zelf eerst cupcakes te bakken en het niet aan mij over te laten, haha! Deze maakte ze nog extra plat door er een broodplank op te drukken vlak nadat ze uit de oven waren, wat handig is als je ze wilt versieren met fondant of marsepein!Rolfondant kun je geloof ik in pakjes kopen bij onder andere Action en Xenos, in verschillende kleuren. We gebruikten dit in plaats van marsepein, niet alleen omdat de pakjes fondant bijna over de datum waren maar ook omdat het minder plakt en daardoor makkelijker werkt. Wel smaakt het minder lekker, ik vind het net klei haha! Het fondant plakten we trouwens vast met tubetjes glazuur.My first versierde cupcakeee! Met hartjes en bloemetjes, lekker makkelijk haha! Ilja heeft een boel uitsteekvormpjes, speciaal voor dit soort dingen. Die heten plungers (weer wat geleerd, yay) en zijn best handy, omdat ze ook gelijk het fondant er weer uit drukken. En samen met eetbare glitters en eetbare balletjes, maak je zo een pretty cupcake!
Fondant kun je trouwens ook kleuren met voedingskleurstof, dus als je bijvoorbeeld al wat flesjes hebt kun je ook gewoon alleen witte fondant kopen! Ilja probeerde zwart te maken maar dat werd meer een vrij bizarre tint van donkergroen, haha!And.. done! De bovenste cupcakes zijn die van mij, de onderste die van Ilja. Super schattig toch? En zeker niet moeilijk te maken, al moet je natuurlijk wel alle materialen hebben. Ik heb stiekem al wat setjes plungers op eBay besteld, omdat ik het thuis ook weleens wil proberen! En ik denk dat ik de volgende keer ook wel weer cupcakes ga versieren bij Ilja, it’s fuuuuun!

Verder Bericht

Vorige Bericht

34 Reacties

 1. Lifesplash 9 september 2012

  Wat zijn die cute en leuk geworden! Die met die vlinder vind ik mooi. ๐Ÿ˜€ Ilja kan inderdaad heel goed cupcakes versieren. Leuk om dat zo te zien. Ik ben benieuwd hoe jouwe er volgende keer uit komen te zien.

 2. Esmay 9 september 2012

  Ik wil ook nog een keer met rolfondant / marsepein cupcakes versieren! Nu doe ik het altijd met topping. Ziet er ook leuk uit, maar dit nรณg leuker hihi!

 3. Paola 9 september 2012

  Ze zien er echt heel erg mooi uit en natuurlijk erg lekker!

 4. Charile 9 september 2012

  Wauw, die zijn mooi geworden!

 5. Sharon 9 september 2012

  Ze zijn pretty geworden!

 6. Chantal 9 september 2012

  Oh jeetje, wat ziet het er allemaal geweldig leuk en lekker uit! <3

 7. Jody 9 september 2012

  Wauw, die zien er leuk uit!!

 8. femketje 9 september 2012

  pretty! ๐Ÿ˜€ mooi gedaan! ik heb daar echt het geduld niet voor >.<

 9. Tess 9 september 2012

  Wat zij ze leuk! Ik versier mijn cupcakes ook altijd met marsepein alleen mislukt dat meestal omdat ik geen leuke vormpjes of iets heb.. Misschien moet ik dat toch maar eens gaan aanschaffen wat dit ziet er erg leuk uit!

 10. Vera 9 september 2012

  Het ziet er super leuk uit!

 11. Danique 9 september 2012

  Die zien er echt super cute uit. En lekker natuurlijk!

 12. Maud 9 september 2012

  Die zijn mooi geworden! En ze zien er heerlijk uit ^^ Handig trouwens om ze plat te maken nadat ze uit de oven komen, dat moet ik onthouden!

 13. Renate 9 september 2012

  Wauw, leuk versiert! Ik deed dit een tijdje geleden ook heel veel, het is echt heel leuk om te doen! En ik vind dat je cupcakes echt heel mooi zijn geworden! (:

  Liefs.

 14. Tedje 9 september 2012

  oeeh ziet er prachtig uit! nommie nommie!

 15. Conny 9 september 2012

  ze zijn heel leuk geworden

 16. Joyce 9 september 2012

  Ziet er erg smakelijk uit!

 17. Kimberly 9 september 2012

  Wat zijn ze leuk geworden! ze kunnen zo in een receptenboek!

 18. Josephinei 9 september 2012

  Dat ziet er leuk uit! Ik heb nog nooit cupcakes versierd, lijkt mij zo tof om te doen!

 19. Marike 9 september 2012

  Ze zijn heel mooi! ๐Ÿ™‚

 20. Nicole 9 september 2012

  wat zien ze er leuk & lekker uit!

 21. Laralaurentia 9 september 2012

  Echt mega leuk dames ๐Ÿ˜€

 22. Lotte 9 september 2012

  Ahh, ze zijn echt superleuk geworden! Ik zou ook weleens cupcakes bij Ilja willen maken, zij heeft er het talent en de juiste spulletjes voor ๐Ÿ˜€

 23. Lies 9 september 2012

  Wat hebben jullie beide die cupcakes leuk versierd! Vind het zo jammer dat onze oven niet meer doet wat die hoort te doen, want cupcakes maken wil ik zeker een keer gaan doen.

 24. Nathalie 9 september 2012

  Leuk! Even een cupcake tip: Ipv glazuur uit tubetjes te gebruiken om de fondant aan je cupcake te plakken –> Een bodempje poedersuiker in een glas doen, daar drupje per drupje water aan toevoegen en roeren tot je een sticky massa hebt. Works like a charm! Ik gebruik dat eigenlijk om alles mee vast te plakken.

 25. Jolien 9 september 2012

  Oh wat zijn ze mooi!

 26. Joyce 9 september 2012

  ze zijn erg goed gelukt!

 27. Debbie 9 september 2012

  Zien er erg leuk uit…. Volgens mij ook wel een leuk werkje om te doen.

 28. Miranda 9 september 2012

  Oh wat ontzettend leuk;D

 29. Annelie 9 september 2012

  Wat zijn ze goed gelukt! Als ik eindelijk de cakejes klaar heb dan heb ik meestal geen zin meer om ze te versieren haha

 30. jana 9 september 2012

  Ziet er mooi en lekker uit ๐Ÿ˜€ x

 31. Janna 10 september 2012

  Oke, ik wil daar ook wel eens even een bezoekje komen brengen. al dat gereedschap haha!

 32. Charlotte 11 september 2012

  Wauw echt pretty!
  Leuk leuk<3
  x

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén