What’s in my shower? + mini reviews


Meer dan eens krijg ik de opmerking van m’n ma dat ik weer eens wat producten uit de douche moet moven.. Tja, ik houd er wel van om wat keuze te hebben, haha! Het leek me leuk om eens te laten zien welke producten er nu in de douche staan, plus korte reviews erbij!


Wat betreft gezichtsproducten ben ik helemaal afgestapt van de Lush cleansers en voor wat meer budgetproof versies gegaan, wat eigenlijk wel prima bevalt! Ik vind het fijn om dit als eerste stap onder de douche te gebruiken en de Essence 4in1 cleansing gebruik ik ‘t meest. Je kunt ‘m gebruiken als masker, cleanser en scrub en hij belooft ook nog eens voedend te zijn, ik smeer ‘m vaak vlak voordat ik onder de douche ga al op zodat hij een beetje in kan trekken en daarna was ik ‘m er met ronddraaiende bewegingen weer vanaf. En tada, soft skin! Af en toe gebruik ik de scrub van Odina (Action), maar omdat die vrij grof is doe ik dat maar 1x per week.


De volgende stap is bij mij shampoo om m’n haren te wassen. Heel kieskeurig ben ik niet, al vind ik ‘t wel belangrijk dat m’n haar schoon en fris aanvoelt en ook zo eruit ziet na ‘t wassen! Helemaal links ligt een shampoo bar van In De Watten, een webshop die helaas niet meer bestaat. Dit is shampoo in een vaste vorm, wat er bij mij vooral voor zorgt dat m’n haar superrrr schoon aanvoelt en ook wat meer volume heeft. Ik vind ‘t niet perse onhandig werken, maar ‘t kost wel iets meer tijd dus ik gebruik ‘m niet elke dag. Ernaast een Nivea shampoo die bijna op is. Vaak koop ik shampoos bij Action en probeer ik veel verschillende uit, net als deze! Echt bijzonder vind ik ‘m niet, en voor m’n gevoel is hij ook nog best zwaar.

De Rainforest Balance shampoo van The Bodyshop bevat geen siliconen, sulfaten, kleurstoffen en parabenen, waardoor ik ‘m vaak tussen de standaard wasbeurten door gebruik. Ik probeer m’n haar minimaal om de dag te wassen zodat ‘t niet te snel vet wordt, maar soms moet ik wel echt even m’n haar wassen en dat doe ik met deze shampoo! Waarom niet altijd? Hij maakt voor m’n gevoel m’n haar iets minder goed schoon en werkt een beetje verzwarend, bovendien schuimt hij ook niet lekker. De Born Bio shampoo is zo’n zelfde soort shampoo, maar die vind ik vooralsnog niet erg fijn..


Daarna is het tijd voor conditioner! M’n all time favo is die van Herbal Essences, van de beautiful ends lijn. Ook de shampoo hiervan vind ik nog steeds fijn, allebei ruiken ze lekker en doen ze niet perse iets heel bijzonders met m’n haar, maar ook zeker niets slechts! De Inecto Pure Coconut Conditioner gebruik ik nu echter ‘t meest, hij maakt m’n haar heerlijk zacht en geeft ‘t een licht kokos & cacao geurtje. Ik heb hier ook de shampoo van, maar als ik ze samen gebruik vind ik de geur wel echt te sterk! Maar los, prrrrima. Het Coconut & Almond masker van Boots gebruik ik ook weleens als conditioner, maar eerlijk gezegd doet die echt weinig voor m’n haar. Blij dat hij bijna op is!


voor m’n body gebruik ik de laatste tijd vooral m’n Lush zeepje in Angels Delight, een zeepje van de kerscollectie. Ik heb een hugeee stuk gekregen van Ilja voor m’n verjaardag (in januari) en ben er nog steeds niet doorheen haha! En een tijdje vond ik ‘m niet zo, maar nu geniet ik er wel weer van. Als ik even snel m’n oksels of benen wil scheren doe ik dat met de Nivea Shower & Shave douchegel die ik verder echt afschuwelijk vind (hou niet van die typische, romige geurtjes en hij is heel ehm.. glibberig), maar ‘t werkt wel makkelijk. En de Love Etc douchegel gebruik ik als ik de hele dag er lekker naar wil ruiken, maar vind ik wel lekkerder op niet warme dagen!


Vaak poets ik m’n tanden ook nog even onder de douche, op dit moment met een Aquafresh tandpasta en een Colgate tandenborstel. M’n tandpasta wil ik fris en m’n tandenborstel niet te zacht maar ook zeker niet te hard, maar ik ben totaal niet merkvast eigenlijk!


En sinds kort gebruik ik af en toe kokosolie/vet in m’n haar, vlak voordat ik ga douchen. Dit voedt m’n haar dan namelijk even heel goed, zodat het na ‘t douchen super soft is! Ik kocht dit bij een Chinese supermarkt, maar veel toko’s hebben ‘t ook.


Dus dat zijn de producten die ik op dit moment gebruik! Ik heb nog meer, in een laatje. Maar ik probeer op dit moment echt dingen op te maken enz, voorheen had ik echt overal producten staan haha! Pas als iets echt op is (m’n normale shampoo is nu bijna op), mag ik van mezelf een nieuwe kopen. Works perfect! Ik hoop dat jullie ‘t leuk vonden om eens te zien!