New – Trind Thinner


Ik ben dol op nagellak en dat zullen jullie inmiddels wel door hebben, haha! Maar wat behoorlijk frustrerend kan zijn, is wanneer je favoriete nagellakje helemaal stroperig en plakkerig is geworden omdat hij teveel gebruikt is of omdat je hem per ongeluk open hebt laten staan.. Een nieuwe kopen is natuurlijk een optie, maar gelukkig bestaat er ook zoiets als nagellakverdunner, ofwel thinner!


En nog veel beter, thinner kun je nu ook makkelijk verkrijgen bij verscheidene drogisterijen! Trind heeft namelijk een thinner toegevoegd aan het assortiment, wat ik echt heel fijn vind. Thinner is lastig te verkrijgen, of de verkopers kijken je raar aan omdat ze geen idee hebben waar je het over hebt. Of ze geven je de tip om je nagellak te verdunnen met nagellakremover, wat je niet moet doen omdat je nagellak er juist nog dikker van zal worden na een tijdje!


Deze thinner kun je door de verpakking gemakkelijk in een flesje nagellak druppelen en na het toevoegen van een paar druppels kun je de nagellak schudden en zal hij weer dunner zijn! Wel wordt aangeraden om 20 minuten te wachten tot je de nagellak gebruikt en met thinner moet je ook zeker oppassen, het is een chemisch goedje wat vlekken kan veroorzaken en brandbaar is.Waar ik vooral merk dat lakjes dik worden, is bij base- en topcoats. Die gebruik ik het vaakst en vooral bij sneldrogende topcoats wordt ’t al snel snot in een potje, haha ;). De thinner is dan heel handig, na het toevoegen van een paar druppels zal hij weer goed smeerbaar zijn en dus weer bruikbaar!Kleurtjes die ook vaak dik worden bij mij zijn van die hele creamy lakjes, of juist lakjes vol met glitter. Dat zijn wel vaak mijn favorieten, dus dan is het behoorlijk jammer als ik er eentje daarom weg moet gooien! Ik probeerde de thinner dan ook op een zelf gemengd glitterlakje, welke echt dik en vrij onsmeerbaar was geworden…


Maar het is weer helemaal goed gekomen, gelukkig! 😀 Het lakje was behoorlijk dik, maar na het verdunnen is hij weer dun genoeg en lakt hij weer fijn. Go Trind!


Niet alleen ben ik erg blij dat thinner nu ook goed verkrijgbaar is in de Nederlandse winkels, maar de thinner doet ook nog eens goed zijn werk. In het flesje zit “maar” 10 ml, maar omdat je weinig nodig hebt kun je er een flinke tijd mee vooruit! De thinner kost €8,25 en is te koop bij de meeste vestigingen van Etos, DA, DIO en Douglas (zie de site voor exacte verkooppunten!).

  1. Ah, handig! Ik koop vaak de thinner van Seche, maar dit is makkelijker verkrijgbaar natuurlijk. Misschien een rare vraag, maar wat zijn de ingrediënten? In veel thinners zit acetone en dat schijnt niet zo best te zijn voor je nagellakjes.

    1. Er zit geen aceton in, ik heb ’t nog even gecheckt bij Trind en die geven ook juist aan dat het slecht is voor je nagellak (vandaar dat zij ook afraden om nagellak te verdunnen met nagellakremover). Goed nieuws dus! 🙂

  2. Lijkt mij een heel handig product en zal het ook zeker gaan onthouden. Zelf heb ik ook veel last van lakjes die te dik zijn geworden. Enige wat ik er dan mee doe is ze aan de kant zetten en niet meer gebruiken. Dat is natuurlijk zonde van de lakjes. Bedankt voor deze goede tip!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *