New in – nieuw speeltje


Whéeéééeeep! Jup, Marjolein heeft weer een nieuw speeltje. Een camera, welteverstaan! Al een tijd stond hij op m’n wishlist, maar het model wat ik eigenlijk wilde bleek niet meer gemaakt te worden en óf uitverkocht, óf de hoofdprijs te kosten (daar is Mediamarkt goed in, in dat laatste..). Maar gisteren smste m’n broer me dat de nieuwere versie in de aanbieding was bij Kamera Express! And so we went…


En nu is dit m’n nieuwe kindje! Het is de Panasonic DMC-GF5 geworden, een systeemcamera. Deze camera is anders dan een spiegelreflex omdat er geen spiegel in zit (waardoor hij dunner kan zijn, de sensor zit nu direct achter de lens), maar wel kwalitatief beter dan een compacte camera en met verwisselbare lenzen. Eigenlijk precies wat ik zocht, want m’n compacte camera was hoognodig aan vervanging toe en m’n spiegelreflex neem ik niet heel vaak mee naar buiten want zwaar en te opvallend. Dit middelmodelletje is dan ideaal! Erop zit de standaard 14-42 lens, waarmee ik dus kan inzoomen.


Wat is er best awesome aan deze camera? Hij is vrij klein en compact. Hij heeft 12.1 megapixels en een heleboel geblabla over supersonisch snel scherpstellen en minder ruis, maar snel scherpstellen doet hij zeker! Er zit een touch-screen op, wat zowel voor- als nadelen heeft. Grootste voordeel is dat het wel handig werkt als je er even niet uit komt met alle knopjes, grootste nadeel is dat het een touch-screen is waar je echt op moet duwen. Filmen doet hij in HD, met automatisch scherpstellen en een stereo microfoon (dus eigenlijk heb ik geen excuus meer om geen filmpjes te maken).. En wat met deze camera wel kan en met m’n spiegelreflex niet, is met converters ertussen oude lenzen erop schroeven.

Ik heb ‘m natuurlijk pas een dagje dus ik kan niet alle ins en outs geven van wat ik ervan vind, maar tot nu toe.. Do like! Werkt heel goed buiten, binnen iets minder (al ligt dat ook aan het crappy licht in m’n kamer, blauw en grauw). Ik moet nog wel echt uit gaan zoeken hoe alle instellingen werken en vooral wat fijn werkt, ik merk dat foto’s nu eigenlijk iets te fel uit de camera komen rollen.

Zo, een berg proefshots ;). Bovenstaande foto’s zijn alleen kleiner gemaakt en sommigen uitgesneden, maar niet bewerkt qua kleuren en contrast. Best nice toch? Op foto 1 zien jullie trouwens de nieuwe hamster die we ook sinds gisteren hebben en die nog naam- en geslachtsloos is op het moment, haha!


Oh, en in vergelijking met de Canon EOS 550D.. Toch wel een stukje kleiner! En lichter ook, wat erg fijn is. De lens is wel alsnog vrij groot, maar hij valt in ieder geval minder op. Ik heb op eBay gelijk een sleeve gekocht, geen tas omdat dat weer zo groot is maar een neopreen ding wat je helemaal om je camera en lens vouwt. Hopelijk is die niet te groot, haha!


Dus, Mayo very happy so far. Het is gedeeltelijk ’t cadeau wat ik van m’n ouders heb gekregen voor het behalen van m’n bachelor (als in, een groot deel heb ik zelf moeten betalen en ik ben nu heel blut, booh!). Ik ga er in ieder geval lekker mee aan de slag en omdat m’n pa nog vakantie heeft, sleep ik hem wel mee ergens heen haha! De camera ga ik overigens niet gebruiken voor productfoto’s etc voor m’n site, daar hou ik m’n toch wat betere spiegelreflex voor :).

  1. Hij lijkt helemaal niet zo klein, maar naast de Canon toch weer wel!
    Ik vind het resultaat tof :D! Inderdaad een fijn meeneemmodel, maar dan toch weer beter. Ofzo.

  2. Wauuuw! Supertof. Dat is echt een beauty, veel plezier ermee. Vind je foto’s erg leuk, haha. Oh en wat betreft die filmpjes: KOM MAAR OP. >:D Haha, die moet je maken joh, is leuk! 🙂

  3. Deze lijkt mij ook zo fijn! Ik heb op het moment alleen mijn spiegelreflex, maar die neem ik ook niet overal mee naar toe omdat hij zo groot is.. Zou graag ook een wat kleinere willen hebben! Zal deze even onthouden 😉

  4. Mooie foto’s! Ik zou gewoon hier de site foto’s mee maken als ik jou was, vind ze prachtig 😛
    Misschien moet je je hamster maar Panna(sonic) noemen haha 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *