New in – Essence & Catrice


Wee-heeee! Essence en Catrice hebben ’t assortiment weer aangepast, wat ik toch altijd wel erg leuk vind. Toch besloot ik me nog even in te houden toen ik voor ’t schap stond, eerst eens wat reviews afwachten ;). Ik kocht wel 4 dingetjes!Allereerst kocht ik iets wat niet nieuw in het assortiment zit, al is de verzorgingslijn van Essence sowieso nog niet heel lang te koop. De crèmes bevallen me erg goed en eigenlijk was ik op zoek naar een betaalbare cleanser. Ik heb een tijdje Lush cleansers gebruikt en ja, ze zijn fijn. Maar met een prijs van €9,50 per potje toch een beetje te duur, zeker omdat het cleanser is en geen crème of iets! Deze 4-in-1 cleanser van de voedende lijn van Essence My Skin is niet alleen een cleanser, maar je kunt ‘m ook gebruiken als snel masker of scrub. Ik heb ‘m nog maar 1x gebruikt dus kan er uiteraard geen review van geven, maar ik kreeg er in ieder geval geen allergische reactie van of iets ;). Hij kost een hele schappelijke €1,99!


Met nagellak maak je me altijd blij, dus kon ik het niet laten om wat nieuwe dingetjes te scoren!Helaas deed ik wel een miskoop.. Heeeel blij dacht ik te zijn toen ik las dat er een Glow In The Dark topcoat in het assortiment zou komen. Vlak voor het slapen gaan nog even naar je lichtgevende nagels kijken, tof! Maar toen ik thuis was besloot ik eens het flesje beter te bekijken… En op de achterkant staat dus dat hij werkt onder blacklight. Gezien ’t feit dat ik daar niet dagelijks onder sta, is het best een miskoop. Vind het erg jammer dat Essence het een echte Glow In The Dark topcoat doet lijken!Gelukkig was de andere topcoat geen miskoop! Deze heet Holo Topping, Please!, en in die naam kan ik me wel vinden haha. Het is een roze kleur met holo glittertjes erin, erg mooi.
Eerste en tweede swatch over een roze lakje, de derde over een nude lak als accentnagel. Holoooo! Ik vind het wel jammer dat er een roze basis in zit, want daardoor staat hij alleen leuk over rozetinten of nude.. Maar het roze heeft ook wel wat! De nail toppers kosten €1,89 per stuk.Tegen beter weten in kocht ik ook nog een Catrice lakje. Die blijven bij mij altijd echt belabberd slecht zitten, maar deze vond ik toch wel erg mooi. Hij heet Steel My Heart en belooft een “metal brushed effect” te hebben..Het metal brushed effect zorgt ervoor dat hij op je nagels een soort semi-matte is. Op zich wel mooi, al vind ik dit glitterige lakje een stuk mooier met een topcoat erover!Met een topcoat erover komen de prachtige glitters namelijk een stuk meer naar boven, met flits of zon lijken ze ook wel holografisch te zijn. Het kleurtje doet me eigenlijk denken aan een koelere en meer paars/grijze versie van OPI’s My Private Jet. Ik prefereer de versie met shiny topcoat in ieder geval zeker over die zonder! Catrice lakjes zijn iets duurder geworden, ze kosten nu €2,69.


Dus, een beetje balen van de Glow In The Dark topcoat die geen licht gaat geven doe ik wel, dat is echt een gemiste kans. Maaaar, de andere twee nagellakjes vind ik wel erg pretty en tot nu toe bevalt de cleanser ook goed. Ik denk eigenlijk dat ik nog wat producten ga kopen van de Essence My Skin lijn. Ben nu toch ook wel benieuwd geworden naar de rest en m’n skincare kan wel een update gebruiken!

Hebben jullie al nieuwe items gescoord van Essence en Catrice? Of wat staat er op je wensenlijstje?

  1. ik weet dat bij ons in de discotheek wel van die lampen hangen en 15 jaar terug had je ook al van die glow in the dark lakken en die vielen daar erg op. je kan het ook merken aan je kleding als je iets wits aan hebt geeft dat ook licht, dus een leuk lakje voor met het stappen.

 1. Oh! Goed dat je dat zegt van de glow in the dark, ik wilde hem vanmiddag gaan halen… toch maar niet dan. Ik had als meisje ook eens op de markt een ‘glow in the dark’ nagellakje gekocht maar die bleek ook alleen onder blacklight te werken… D:

 2. Leuke dingetjes heb je geshopt!
  Die cleanser heb ik ook en ik ben er over het algemeen wel tevreden over. Zowel als cleanser als masker vind ik hem fijn, hij ruikt lekker en heeft een lekkere dikke substantie. Het enige minpuntje vind ik dat hij zo glas is, bij het opsmeren glijden de kloddertjes haast van mijn gezicht af…. 🙁 Maar misschien doe ik iets fout hahaha.

  Ik ben het met je eens wat het Catrice lakje betreft, die is zeker mooier met een glanzende topcoat, maar ja dan mis het hele nieuwe effect. Dilemma dus hahaha.

  Verder onwijs leuke dingen gekocht!

  Xxx

  1. Hmm, ik vind het wel meevallen maar ik snap wel wat je bedoeld! Misschien scheelt het als je ‘m op een droog gezicht aanbrengt en pas daarna met natte handen eroverheen gaat? En ach, soms voor het matte effect gaan en soms voor een shiny topcoat, hebben we toch twee lakjes in 1 haha! 😀

 3. Hele mooie kleurtjes! Ik heb ook zo`n glow in the dark topcoat, ik had een dagboek met glow in the dark pennetje, daar zat een lampje bij en dus had ik ze toch nog kunnen bewonderen. Maar met nagellak eronder werkt hij hellaas niet :-(.

 4. Die special effect topper ga ik ook nog wel kopen! Echt een beetje misleidend ja die glowing in the dark top coat. Ik vind dat ze de naam moeten veranderen 😉 Beetje jammer als je jezelf dan dwingt om maar twee dingen te kiezen en dat ik dan net iets kies wat niet is wat het lijkt. Had ik liever die special effect topper gekocht! De andere dingen die je gekocht hebt zijn erg mooi 🙂

  1. Ja, stiekem baal ik wel een beetje van die Glow In The Dark Topcoat, haha! Twijfelde nog tussen twee Toppers met glitter, had ze dus allebei kunnen kopen in plaats van die topcoat. Boeeh!

 5. Oef, ben ik even blij dat ik gister toch niet die glow in the dark topcoat heb gekocht!! Het lakje van Catrice vind ik ook veel mooier met shiny top coat. Zo droeg ik ‘m ook. Vooral leuk nu de zon zo schijnt, dan is ie echt shinyyy!!

 6. leuk om te zien wat je gekocht hebt 🙂
  heb zelf alleen dat catrice lakje gekocht dat jij ook hebt, de andere lakjes waren niet helemaal mijn smaak en naar de make-up heb ik nog niet het gekeken..

  de nieuwe essence producten vielen me helaas tegen, misschien als ik een keer ergens kom waar ze een tweede schap hebben dat ik wel wat leuks zie 🙂
  super jammer dat die glow in the dark voor onder blacklight is.. die laat ik nu zeker liggen.

  1. Was ook niet helemaal flabbergasted door de nieuwe producten van Essence, al merk ik vaak dat er toch wel juweeltjes tussen zitten. De pigments vond ik er ook wel leuk uit zien, zitten in dat tweede schap! Maar zoooooveel keus, haha!

 7. Hele leuke producten! Ik vind het zelf ook een domper dat het lakje glow in the dark heet en dat het alleen blijkt te werken onder black light. De Essence special effect topper vind ik er heel erg mooi uitzien! Zelf heb ik al wel wat producten gekocht van het nieuwe Essence en Catrice assortiment. Alleen staat er ook nog zeker genoeg op mijn wishlist.

  1. Ja klopt! Hij geeft licht onder blacklight, wat je vaak in disco’s enz hebt (waarbij witte dingen blauw licht gaan geven), maar dus niet in het donker nadat je hem in de zon hebt gehouden :(.

 8. Waar koop je die glow in the dark topper heb bij veel winkels gekeken maar nog nergens gevonden helaas 🙁 Bij het uitgaan vind ik het vooral leuk omdat ze daar wel blacklight hebben dus kan iemand mij vertellen waar ik die van essence kan kopen?

  1. Essence kun je kopen bij de meeste vestigingen van Kruidvat en Trekpleister, al zit de glow in the dark topper in het tweede schap en niet alle vestigingen hebben twee schappen (vaak vestigingen in grotere steden enz wel). Hopelijk kun je ‘m snel vinden!

 9. Ik vind het erg jammer dt je glowing in the dark nagellak alleen kunt zien onder black light. Dit staat niet vermeld op het etiket.

 10. Tegenwoordig hebben ze wel echte glow in het dark die zonder blacklight werkt! Heb het zelf namelijk ook gekocht! Wel een tof effect voor het slapen gaan!

  En jammer van die glow in het dark onder de blacklight ik zelf had het namelijk ook gekocht en bleek inderdaad een mis koop.

  Maar gelukig echte glow in het dark nagel lakje is er voor maar €1,89. En het is een top coat van Essence.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *