New in – Essence & Catrice


Wee-heeee! Essence en Catrice hebben ‘t assortiment weer aangepast, wat ik toch altijd wel erg leuk vind. Toch besloot ik me nog even in te houden toen ik voor ‘t schap stond, eerst eens wat reviews afwachten ;). Ik kocht wel 4 dingetjes!Allereerst kocht ik iets wat niet nieuw in het assortiment zit, al is de verzorgingslijn van Essence sowieso nog niet heel lang te koop. De crèmes bevallen me erg goed en eigenlijk was ik op zoek naar een betaalbare cleanser. Ik heb een tijdje Lush cleansers gebruikt en ja, ze zijn fijn. Maar met een prijs van €9,50 per potje toch een beetje te duur, zeker omdat het cleanser is en geen crème of iets! Deze 4-in-1 cleanser van de voedende lijn van Essence My Skin is niet alleen een cleanser, maar je kunt ‘m ook gebruiken als snel masker of scrub. Ik heb ‘m nog maar 1x gebruikt dus kan er uiteraard geen review van geven, maar ik kreeg er in ieder geval geen allergische reactie van of iets ;). Hij kost een hele schappelijke €1,99!


Met nagellak maak je me altijd blij, dus kon ik het niet laten om wat nieuwe dingetjes te scoren!Helaas deed ik wel een miskoop.. Heeeel blij dacht ik te zijn toen ik las dat er een Glow In The Dark topcoat in het assortiment zou komen. Vlak voor het slapen gaan nog even naar je lichtgevende nagels kijken, tof! Maar toen ik thuis was besloot ik eens het flesje beter te bekijken… En op de achterkant staat dus dat hij werkt onder blacklight. Gezien ‘t feit dat ik daar niet dagelijks onder sta, is het best een miskoop. Vind het erg jammer dat Essence het een echte Glow In The Dark topcoat doet lijken!Gelukkig was de andere topcoat geen miskoop! Deze heet Holo Topping, Please!, en in die naam kan ik me wel vinden haha. Het is een roze kleur met holo glittertjes erin, erg mooi.
Eerste en tweede swatch over een roze lakje, de derde over een nude lak als accentnagel. Holoooo! Ik vind het wel jammer dat er een roze basis in zit, want daardoor staat hij alleen leuk over rozetinten of nude.. Maar het roze heeft ook wel wat! De nail toppers kosten €1,89 per stuk.Tegen beter weten in kocht ik ook nog een Catrice lakje. Die blijven bij mij altijd echt belabberd slecht zitten, maar deze vond ik toch wel erg mooi. Hij heet Steel My Heart en belooft een “metal brushed effect” te hebben..Het metal brushed effect zorgt ervoor dat hij op je nagels een soort semi-matte is. Op zich wel mooi, al vind ik dit glitterige lakje een stuk mooier met een topcoat erover!Met een topcoat erover komen de prachtige glitters namelijk een stuk meer naar boven, met flits of zon lijken ze ook wel holografisch te zijn. Het kleurtje doet me eigenlijk denken aan een koelere en meer paars/grijze versie van OPI’s My Private Jet. Ik prefereer de versie met shiny topcoat in ieder geval zeker over die zonder! Catrice lakjes zijn iets duurder geworden, ze kosten nu €2,69.


Dus, een beetje balen van de Glow In The Dark topcoat die geen licht gaat geven doe ik wel, dat is echt een gemiste kans. Maaaar, de andere twee nagellakjes vind ik wel erg pretty en tot nu toe bevalt de cleanser ook goed. Ik denk eigenlijk dat ik nog wat producten ga kopen van de Essence My Skin lijn. Ben nu toch ook wel benieuwd geworden naar de rest en m’n skincare kan wel een update gebruiken!

Hebben jullie al nieuwe items gescoord van Essence en Catrice? Of wat staat er op je wensenlijstje?